Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 775 000,- for kr 2 775 000,-

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Terrasse

Terrasse

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Tv-stue i underetasje

Tv-stue

Tv-stue

Gang

Soverom

Soverom

Soverom

Atrium

Bad i underetasje

Bad i underetasje

Toalettrom i hovedetasje

Detalje

Inngangsparti

Nærområde

Nærområde med barnehage og ballbing

Område

Plantegning 3D

Plantegning 3D

Nesttun/Valle

Vallalia 163

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 850 000,-

Nesttun/Valle: Flott rekkehus over 2 plan i trygge og barnevennlige omgivelser. Kort vei til barnehage og nærbutikk. Fast garasjeplass.

Boligtype:
Rekkehus, Eierseksjon
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 850 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 993,-
AREAL (P-ROM / BRA)
106 / 106 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sentral beliggenhet i familievennlige omgivelser. Veletablert boligområde tilbaketrukket fra hovedveien. Pene og bilfrie uteområder opparbeidet med asfalterte gangveier og lekeplasser.

Barnehage, dagligvarebutikk og flotte turområder i umiddelbar nærhet. Gode bussforbindelser i Osvegen, 5 min. gange fra ytterdøren.

Få minutters kjøring til Nesttun sentrum med alt av servicetilbud og kollektivterminal med bybanestopp. Bergen sentrum, arbeidsplasser på Sandsli/Kokstad og flyplassen har kjøretid på ca 20 min. kjøretid.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra sentrum følger man E39 mot Stavanger, gjennom Hops- og Nesttuntunnelen og gjennom Skjoldskiftet. På Vallahøgda tar man til venstre ved Spar-butikken, og deretter til venstre igjen ved Vallalia Barnehage. Boligen ligger i bilfritt gatetun. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 850 000,-

Felleskostnader

Kr 1 993,-

Boligtype

Rekkehus

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1986

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

106m2

Bruksareal

106m2

Tomt

23152m2

KR-kode

72.1889

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Vallalia 163, 5227 Nesttun

Gnr. 49, bnr. 295, snr. 74 i Bergen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 23.174,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal som er opparbeidet med asfalterte gangveier, lekeplasser og grøntareal.

Parkering

Fast biloppstillingsplass i felles, lukket garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 117 kvm

Totalt bruksareal: 106 kvm

Totalt primærrom: 106 kvm

Bruksareal:

Rekkehus 106 kvm

Primærrom:

Rekkehus:

Underetasje 64 kvm: Trapp, tv-stue, gang, bad/vaskerom og 3 stk soverom

Hovedetasje 42 kvm: Entre, wc-rom, stue og kjøkken

I tillegg disponerer boligen 1 ekstern bod i fellesanlegg i u-etg/garasjeanlegg.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.10.2018 utført av Knut Farestvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte: fundamenter på antatt faste masser av stein/grov pukk og avrettningslag på fjell. Grunnmur/såle og fundamenter av betong. Antatt selvdrenerende masser av sprengstein. Bærende konstruksjoner som skillevegger og etasjeskillere av betong. Fasade i bindingsverk av trekonstruksjoner. Isolert, vindtett, lektet og kledd med enkelfalset liggende kledning. Deler av kledning ved inngangsparti er skiftet og malt. Flat takkonstruksjon av betongdekke, isolert og tekket med asfaltpapp og singellast.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:

- TG2 er satt på vinduer og dører grunnet slitasje på veluxvindu og utvendig på terrassedør i 1 etg. Valgt tilstandsgrad er også satt pga alder.

- TG2 er satt på bad/vaskerom grunnet sprekk/riss i servant, noe slitasje i fuger og eldre røropplegg/sluk fra byggeår.

- TG2 er satt på innvendige overflater grunnet noen åpne skjøter og mindre hakk i laminat gulv u-etg. Bom i noen gulvfliser i entré.

Selger opplyser at det tidligere har vært observert sølvkre på bad i underetasje, men at det ikke er observert noe i den senere tid.

Selger opplyser også at det forekommer tidvis tegn på fukt i tak over dusjsone grunnet dårlig avtrekk.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Vallalia 163!

Leiligheten har en gjennomgående god planløsning med smarte løsninger som gir god utnyttelse av areal.

I hovedetasjen finner man entré med inngang til WC og stor og luftig stue med god plass til sittegruppe og spisestue. Det er rikelig med vindusflater som sørger for godt med naturlig lysinnslipp i rommet. Fra stuen har man inngang til moderne IKEA kjøkken fra 2014 med slette hvite fronter. Videre fra stuen finner man utgang til solrik terrasse med nydelig utsikt over Smøråsfjellet, Bønes og Lyderhorn.

I underetasjen finner man en romslig tv-stue med god plass til sittegruppe og bad/vaskerom med keramiske fliser på gulv/vegger som ble oppusset i 2006. Videre inn finner man gang med stor skyvedørsgarderobe. Boligens tre soverom er lokalisert i underetasjen med lysemalte vegger og laminat gulv.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad/vaskerom og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.07.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

- Dagboknr 29887, tinglyst 26.09.1985, type heftelse: pantsettelseserklæring for sameiet. Panterett uten opptrinnsrett til sameiet, med prt. etter

100% av første gangs salgssum, senere plikt til å vike prt. etter 90% av godkjent verditakst.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

- Dagboknr. 29887, tinglyst: 26.09.1985: Erklæring/avtale. Bestemmelse om biloppstillingsplass på sameiets grunn for seksjon nr 166-171.

- Dagboknr. 29888, tinglyst: 26.09.1985: Bestemmelse om vann/kloakkledning. Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av fellesledninger.

- Dagboknr. 4833, tinglyst: 12.02.1986: Bestemmelse om veg. Gnr. 49, bnr. 295 har gitt gnr. 49, bnr. 324, 325 og 326 rettighet til å benytte seg av kjørbar gangvei på eiendommen. De har samtidig fått solidarisk ansvar for vedlikehold og reperasjon av denne felles veien.

- Dagboknr. 5344, tinglyst: 13.02.1990: Erklæring/avtale. Målebrev. Gnr. 49, bnr. 290 og gnr. 49, bnr. 292 ble i 1986 sammenføyet gnr. 49, bnr. 295.

- Dagboknr. 31070, tinglyst: 29.10.1984: Seksjonering.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og boligen er tilknyttet Solsiden Terrasse sameie, med sameiebrøk 48/10000.

Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.

Foretatt påkostninger de senere år: Nytt kjøkken i 2014, el-skap fornyet i 2014, ny inngangsdør, skiftet og malt deler av kledning på fremsiden av boligen. Flate tak ble byttet foliedekke på tilbake i 2011.

Planlagte påkostninger: Selger opplyser at han har mottatt brev fra sameiet hvor de informerer om at det er satt i gang et forprosjekt for å kartlegge vedlikeholdsbehovet i sameiet sammen med fagressurser i BOB. Sameiet har konkludert med at det vil være behov for noe vedlikehold.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "5760003 - Fana. Valle - Hatlestad, butikktomt" ikrafttrådt 05.12.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Vennligst presiser ønsket overtakelse ved budgivning.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.316,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 4.662 pr år.

Fellesutgiftene er kr 1.993,- pr. mnd. og inkluderer felles eiendomsforsikring, driftskotnader og vedlikehold, lys/oppvarming til fellesareal samt kostnader ved forretningsførsel og styrehonorarer.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et estimert strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 13.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett grunnpakke og inngår i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.650,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.928.122,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Fana
Grunnkrets Valle
Kirkesogn Birkeland

Steder i nærheten

Skjoldskiftet 3.4 km
Nesttun (sentrum) 3.8 km
Birkeland kirke 3.8 km
Søråskrysset 5.5 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 12.1 km
Sentralstasjon Bergen 13 km
Trikkeholdeplass Skjoldskiftet 3.6 km
Bussholdeplass Valle 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Kalandseid idrettsanlegg 3.1 km
Idrettsanlegg Slåtthaug hallen 3 km
Treningssenter SATS Nesttun 3.6 km
Treningssenter EVO Nesttun 4.2 km

Steder av interesse

Skoler

Kaland skole (1-7 kl.) 3.2 km
Midtun skole (1-7 kl.) 3.4 km
Ulsmåg skole (1-7 kl.) 4.5 km
Smørås skole (1-7 kl.) 4.9 km
Slåtthaug skole (8-10 kl.) 3 km
Hop skole (8-10 kl.) 5.1 km
Slåtthaug videregående skole 3.1 km
Nordahl Grieg videregående skole 6.2 km

Barnehager

Vallalia barnehage (0-5 år) 0.2 km
Klem familiebarnehage 0.6 km
Valle familiebarnehage (1-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Nesttun Senter 3.8 km
Kjøpesenter Kilden Senter 6.3 km
Postkontor Spar Valle 0.4 km
Postkontor Coop Extra Nesttun 3.8 km
Apotek Boots apotek Nesttun 3.8 km
Apotek Apotek 1 Nesttun 4 km
Vinmonopol Nesttun Vinmonopol 3.8 km
Vinmonopol Lagunen Vinmonopol 6.4 km
Dagligvare Spar Valle 0.4 km
Dagligvare Kiwi Nesttun 3.3 km
Kiosk/video Mix Nefagården Kiosk 4.2 km
Kiosk/video Mix Stallen Kiosk 5.3 km
Bensin Esso Tiger Nesttun 3.4 km
Bensin Shell Nesttun 4.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,7 %
Andel kvinner 49,3 %
Gj.snittalder menn 34,7 år
Gj.snittalder kvinner 34,6 år
Husholdninger med barn 44,3 %
Husholdninger uten barn 55,7 %
Gj.snitt byggeår 1975
Gj.snitt tomtestørrelse 548
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Valle 1439 566

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 45.000,- av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 6.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Benjamin Vågenes Bødtker
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?