Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 300 000,- for kr 6 300 000,-

Terrasse

Velkommen til Andersdammen 22

Fasade

Entrè

Spisestue

Spisestue

Stue/kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue/Spisestue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Terrasse

Terrasse

Soverom 1. etasje

Soverom 1. etasje

Gang u. etasjen

Bad u.etasje

Bad u. etasjen

Soverom u.etasje

Soverom u. etasjen

Soverom u.etasjen

Kjellerstue

Kjellerstue

Bad 1. etasje

Vaskerom

WC

Fasade

Fasade/Hage

Hage

Terrasse

Utsikt

Fasade

Heggedal stasjon

Heggedal sentrum med fler butikker etc.

Gjellumvannet

Gjellumvannet i Heggedal

Vollen marina med 25 min til Aker brygge.

Vollen

Vollen

Høymyr

Plantegning 1. etasje

Plantegning u.etasjen

Asker/Heggedal

Andersdammen 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 300 000,-

Asker/Heggedal: Innholdsrik og barnevennlig enebolig med god standard - Garasje - Hybel mulighet i u.etg - Gode solforhold - Blindvei

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 300 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
189 / 205 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Innholdsrik og pen enebolig beliggende i et meget attraktivt og barnevennlig boområde nær Heggedal sentrum. Flott beliggenhet i blindvei med gode solforhold. Gangavstand til buss som korresponderer med tog fra Heggedal stasjon (kun 38 min til Nationalteateret). Gangavstand til nærbutikk, lekeplasser, fotballøkke og idrettsanlegg. Kort vei til Gjellumvannet, med opparbeidet strand og volleyballbane, sjøen og kyststien. Hurtigbåt fra Slemmestad/Vollen inn til Oslo. Kort vei til Vollen sentrum med servicetilbud som kafeer, restauranter og ikke minst Vollen marina med et yrende båtliv. Kort vei til Heggedal sentrum som er Askers satsningsområde med store planer for fremtiden. Nye Heggedal sentrum er i ferd med å reises, og vil blant annet bestå av 42.000 m2 med butikker, kafeer, kontorer, boliger, treningssenter, teaterscene og en lang rekke andre servicetilbud. Totalrenovert stasjon og nye boligblokker i vannkanten er allerede på plass.

Ellers er det ca. 10 min kjøretur til Asker sentrum med alle forretningstilbud, samt flere kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m. Heggedal sentrum tilbyr servicetilbud som lege, tannlege, bibliotek, frisør og helsestasjon. Asker sentrum kan også tilby rike shopping muligheter både inne på Trekanten senter og ute i gågatene. Trekanten senter har hele 70 varierte butikker å velge mellom, mens ute i gågatene finner man nisjebutikkene. Asker har et bredt utvalg av restauranter og kafeer. Asker kulturhus har bibliotek, kino, teatersal og galleriutstilling.

Barnehager og skoler

Skoler

Heggedal skole

Hovedgården ungdomsskole

Asker videregående skole

Bleiker videregående skole

Barnehager

Heggedalsskogen barnehage

Vikingjordet barnehage

Kistefossdammen barnehage

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 300 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1983

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

189m2

Bruksareal

205m2

Tomt

800m2

KR-kode

15.18155

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Andersdammen 22, 1389 Heggedal

Gnr. 79, bnr. 489, i Asker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 800 kvm. Gruset gårdsplass. Plen og diverse buskvekster.

Parkering

Parkering for en bil i garasje. Ellers god plass på egen gårdsplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 229 kvm

Totalt bruksareal: 205 kvm

Totalt primærrom: 189 kvm

Bruksareal:

Enebolig 205 kvm.

Primærrom:

Kjeller: 85 kvm: Entré, gang, kjellerstue, bad, vaskerom og 2 soverom.

1. etasje 104 kvm: Entré, WC, kjøkken, stue, spisestue, bad og 2 soverom.

Sekundærrom:

Kjeller: 16 kvm: Boder, Kjølerom og garderobe.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.11.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:

- Grunnmasser av antatt fjell og sprengsteinsfylling. Støpt betongfundament/gulv i underetasjen.

- Grunnmur av multimur med utvendig sprøytebetong.

- Isolert bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning. Alle overflater utvendig er malt i 2010, ifølge eier.

- Takkonstruksjon i tre utformet som valmtak. Bærende taktro (undertak) av bord med lufting via raft/gesims (nedre del/skjæringspunktet mellom yttervegg og tak). Kaldloft med tilkomst fra det ene soverommet via nedfellbar loftstrapp. Hele loftet er ikke besiktiget grunnet manglende tilgang og bevegelsesmuligheter.

- Etasjeskille av trebjelkelag.

Drenering

- Ingen synlig drenering over terreng. Det antas derfor at det er benyttet drenering etter gjeldende forskrifter på oppføringstidspunktet.

- Fuktindikasjon på grunnmurens innside lot seg ikke gjennomføre grunnet utforede vegger og multimur. Tilstandsvurderingen legger derfor vekt på forventet tilstand med hensyn til alder. Det bør nevnes at ingen synlige skader er registrert. Grunnet stedlig terrengforhold anses dreneringen å ha middels belastning og derfor anses å ville ha kort gjenværende levetid. Med bakgrunn av det overnevnte, samt alder, bør det påregnes oppgradering av dreneringen.

Veggkonstruksjon og utvendig fasader

- Isolert bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning. Alle overflater utvendig er malt i 2010, ifølge eier.

- Fasadene er bygget etter datidens byggeskikk og fremstår generelt som i normalt god stand. Det registreres noe råte nederst på enkelte kledningbord utenfor det ene soverommet på sørvestlige side av boligen. Bård av finér rundt boligen bør jevnlig vedlikeholdes. Videre fremstår det generelle vedlikeholdet og være godt ivaretatt. Tg2 settes ut fra alder.

Vinduer og dører

- Vinduer og skyvedør i hvit utførelse med 3-lags glass datert 1982, 2007 og 2010.

- Hoveddører av tre med sidefelt i 1. etasje og hoveddør av tre med glassrute i u. etasjen fra byggeår.

- Vinduene og dørene har generelt god åpne-/lukke funksjon og fremstår som i normalt god stand med hensyn til alder.Tg2 settes ut fra alder. Vinduene datert 2007 og 2010. TG: 1.

Takkonstruksjon

- Takkonstruksjon i tre utformet som valmtak. Bærende taktro (undertak) av bord med lufting via raft/gesims (nedre del/skjæringspunktet mellom yttervegg og tak). Kaldloft med tilkomst fra det ene soverommet via nedfellbar loftstrapp. Hele loftet er ikke besiktiget grunnet manglende tilgang og bevegelsesmuligheter.

- Tekket med betongtakstein fra byggeår. Taktekket fremstår som i normalt god stand med hensyn til alder. Utifra geografisk plassering anses taktekket å ha liten belastning og anses å ville ha flere års gjenværende levetid. Tg2 settes ut fra alder.

Innvendige trapper

- Hvitmalt tretrapp med tette trinn og rekkverk/håndløper på to sider. Rekkverk på hvileplan med liggende bord.

- Forskriftsmessig trapp med klatrevennlig rekkverk på hvileplan. Mindre knirk anses som normalt. Tg2 settes ut fra alder.

Renner, nedløp og beslag

- Takkrenner og nedløpsrør av plastbelagt stål fra byggeår.

- Nedløpsrør tilkoblet drensledning. Stedvis deformerte falser i nedløpsrør registreres og drypp i skjøter er påregnelig med hensyn til alder. Ingen store deformasjoner er registrert og derfor anses takrennesystemet å fungere bra. Tg2 settes ut fra alder.

Terrasse, balkonger ig utvendige trapper

- Terrasse i trekonstruksjon fra byggeår med tilkomst fra stue i 1. etasje. Rekkverk av tre med stående bord.

- Terrasse ved garasje fra byggeår i trekonstruksjon. Rekkverk av tre med stående bord.

- Ny terrasseplatting og trapp fra 2016 langs huset og ned i nedre del av hagen. Noe slitasje på enkelte overflater registreres på de eldre terrassene. Noe skjevheter registreres i terrassen ved stuen, men anses som normalt med hensyn til alder. De nyere terrassene/trappene fremstår generelt som i normalt god stand, men det er manglende rekkverk ut mot skråningen. Manglende rekkverk og aldrene terrasser. TG: 2

Rom under terreng

- Innredet underetasje med 3 grunnmurer under terrengnivå. En del av veggene er utforet. Utforede kjellervegger er å anse som en risikokonstruksjon ifb. kondensskader. Tilstanden inne i slike konstruksjoner er vanskelig å fastslå uten konstruksjonsmessige inngrep. Det er forøvrig ingen synlige tegn til skader.

Elektriske anlegg

- Åpent/skjult el-anlegg. Sikringskap med automatsikringer fra 2010 plassert i entré. Samsvarserklæring er ikke fremlagt, men kan fremvises ved henvendelse til selger. Andre diverse el-arbeider er også foretatt hvor det er fremlagt samsvarserklæring. Forøvrig settes ikke tilstand på det elektriske anlegget det kun kan vurderes av fagfolk.

Ventilasjon og sanitær

- Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Rørskap, varmtvannbereder fra 2008, vannmåler og innvendig hovedstoppekran plassert på vaskerom.

Eier opplyser om at røranlegget er nytt på kjøkken og bad i underetasjen. Rørskapet har manglende kursfortegnelse og manglende tettemuffer i kjøkkenskap. Videre har ikke undertegnede vurdert tilstanden til anlegget, av den grunn at dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Videre bemerkes det at bunnledninger av den årsak følgelig heller ikke er kontrollert.

Diverse utstyr

- Tyverialarm fra Sector Alarm.

- Elektrisk markise på terrasse, samt en reke manuelle markiser.

- Utvendige persienner.

- Stråleovn terrasse.

- Husbrannslange.

- Eswa takvarme fra byggeår.

- Sentralavtrekk m/aggregat på loft.

Garasje

Garasje oppført på støpt betonggulv i uisolert bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein.

Elektrisk leddport og utelys, samt strømmuttak. Bak garasjen er det en bod med egen inngang.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Innholdsrik enebolig med svært god planløsning. Boligen holder gjennomgående god standard og har blitt godt vedlikeholdt. Egen inngang til u. etasjen.

Kjøkken

Lyst og pent kjøkken med profilert kjøkkeninnredning i hvit utførelse med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med stålvask, husbrannslange, fliser mellom benkeplate og overskap og integrert hvitevarer. Ventilator med utblåsning tilkoblet sentralanlegg.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stue

Romslig stue med flere sitte/ spisegrupper. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse med god utsikt.

Soverom

Det er 4 soverom i boligen. 2 soverom i 1. etasje og 2 soverom i u.etasje. Det ene soverommet i u.etasjen som er etablert i 2010 er ikke søkt bruksendring på. Men tilfredstiller krav til soverom i teknisk forskrift.

Bad 1. etasje

Flislagt baderom fra byggeår utstyrt med servantskap, vegghengt skap og dusjkabinett. Varmekabler i gulv og sentralt avtrekk med tilluft under dør.

Flisene på badet er byttet i senere tid, i følge eier. Badegulvet er tilnærmet flatt med noe motfall mot soveromsvegg og dør. Det er manglende bevegelsesfuger, noe som kan medføre sprekker/skader i flisene ved bevegelser i konstruksjonen. Ingen synlig membran i sluk grunnet flislim. Det er videre ingen symptomer på fukt eller utslag ved fuktsøk fra tilliggende rom. Totalvurderingen av baderommet er at det fremstår som i normalt god stand med hensyn til alder.

Bad u.etasjen

Delikat baderom fra 2010 utstyrt med servanskap, vegghengskap, innfliset speil, vegghengt toalett i utenpåliggende kasse og dusjhjørne med foldedører i glass. Varmekabler i gulv og sentralt avtrekk med tilluft under dør. Det er ikke fremlagt bilder av utførelsen, men kan fremvises ved henvendelse til selger. Faktura av utførende håndverker er fremlagt. Det er tilstrekkelig fall på gulv i dusjen og på øvrig gulv. Synlig membran under klemringen til sluket registreres, samt manglende drenspalte/åpning (for å synliggjøre lekkasjer) i toalettsisterne. Sistnevnte ble ikke et krav før i år 2011. Det er forøvrig ingen visuelle symptomer på fukt i rommet. Totalvurderingen av baderommet er at det fremstår som i normalt god stand med gode forutsetninger for tilfredstillende levetid. Eier opplyser om at det nylig har blitt skiftet nytt batteri på boblebadekaret.

Toalett

Toalettrom fra byggeår med flislagt gulv og malte overflater på veggene. Rommet er utstyrt med servant og gulvstående toalett.

Vaskerom

Vaskerom fra byggeår med flislagt gulv og tapetserte vegger. Rommet er utstyrt med servant, innredning skyllekar som også vaskemaskinen er koblet til. Mekanisk avtrekk uten tilluft. Rommet er aldrene og fremstår som i normalt god stand som følge av dette. Fuktskader/merker på vegg under servant er registrert, men ingen utslag ved fuktsøk er påvist ved befaring. Det er forøvrig ingen synlig membran i sluk. Tg2 settes ut fra alder.

Kjølerom

Kjølerom fra byggeår. Rommet har ikke vært i bruk siden 2004.

Innvendige overflater

Gulv - Parkett, laminat, fliser og vinylbelegg.

Vegger - Malte overflater, malt panel og brystningspanel.

Himling - Ruteplater (Tak-Ess), og panel.

*Det er foretatt periodevis overflateoppussing fra perioden 2010 - 2018.

Oppvarming

Teglsteinspipe fra byggeår. Tilkoblet murt peis m/innsats og antikk støpejernsovn i 1. etasje, samt åpen murt peis og parafinovn i kjellerstue.

Nytt innfelt pipebeslag og pipehatt, samt pipen er impregnert i 2018. Varmekabler på badene og entré. Eswa takvarme. Vedfyring. Elektriske panelovner. Selger opplyser om at det er en gammel etasjeovn i stuen, den er pr.dags dato ikke i bruk pga.fyringsforbud. Videre opplyser selger om at det oppsto lekasje ved pipen vinteren 2018. Eksisterende pipetoppen ble observert løs ved befaring av blikkenslager. Det ble lagt på ny pipetopp tillpasset vifte over, nytt fotbeslag rundt pipe. Pipen ble også impregnert. Selger opplyser om at Eswa i stuedelen har sluttet å virke. Selger har montert varmeovn under vinduet i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 09.05.1983.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

1. Gjenstående arbeid i kjeller må gjøres ferdig.

2. Isolasjon på himlingen over yttervegg buler opp og reduserer luftingen av taket. Dette må rettes opp.

3. Planering rundt huset med fall ut fra grunnmur.

Selger opplyser at alle punkter er utført.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

21.04.1982 00:00:00 - Erklæring/avtale

Aang private felles vann-og kloakkledninger

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

13.05.1975 00:00:00 - Fredningsvedtak

FREDNINGSVEDTAK

Gjelder denne registerenheten med flere

16.07.1981 00:00:00 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:

Knr:0220 Gnr:79 Bnr:1

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert tilfrittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Heggedalsmarka 173C datert 06.06.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger i område for "boligområder med utfyllende bestemmelser", type B - Boligområder med spesielle kvaliteter, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.783,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år. / 26.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.000,-.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 449,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av internett og har avgift på kr 639,- or. mnd.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.960,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.458.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Asker
Grunnkrets Kistefoss
Kirkesogn Heggedal

Steder i nærheten

Heggedal kirke 1 km
Rustad 1.6 km
Gui 2.5 km
Eid 3.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 79.7 km
Sentralstasjon Oslo S 29.6 km
Jernbanestasjon Heggedal 1.6 km
Bussholdeplass Grodalsåsen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Heggedalshallen 0.5 km
Idrettsanlegg Gjellum idrettsanlegg 2.5 km
Treningssenter Asker tr.senter - Slemmestad 4.3 km
Treningssenter Aktiv Fysioterapi og Trening 4.4 km

Steder av interesse

Skoler

Heggedal skole (1-7 kl.) 1.8 km
Hovedgården ungdomsskole (8-10 kl.) 0.9 km
Asker videregående skole 6.9 km
Bleiker videregående skole 7 km

Barnehager

Heggedalsskogen barnehage (1-5 år) 0.7 km
Vikingjordet barnehage (1-5 år) 1.4 km
Kistefossdammen barnehage (0-6 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Rortunet Senter 4.3 km
Kjøpesenter Røyken Sentrum 5.5 km
Postkontor Kiwi Heggedal 1.1 km
Postkontor Meny Slemmestad 4.3 km
Apotek Heggedal Apotek 1.3 km
Vinmonopol Slemmestad Vinmonopol 4.3 km
Vinmonopol Asker Vinmonopol 7.6 km
Dagligvare Kiwi Heggedal 1.1 km
Dagligvare Coop Extra Heggedal 1.7 km
Kiosk/video Narvesen Slemmestad sentrum 4.3 km
Kiosk/video På Hjørnet Kafe og Krambod 5.5 km
Bensin Shellsenter Heggedal 1.9 km
Bensin Circle K Slemmestad 3.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50
Andel kvinner 50
Gj.snittalder menn 36,9 år
Gj.snittalder kvinner 37,7 år
Husholdninger med barn 37,3 %
Husholdninger uten barn 62,7 %
Gj.snitt byggeår 1969
Gj.snitt tomtestørrelse 930
Område Personer Husholdninger
Kommune: Asker 60781 25205
Grunnkrets: Kistefoss 668 268

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Energiattest
 
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?