Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 8 000 000,- for kr 8 000 000,-

Utsikt

Fasade

Fasade

Fasade

Dronefoto

Utsikt

Terrasse

Dronefoto

Hagestue

Dronefoto

Dronefoto

Fasade

Dronefoto

Fasade

Utsikt

Utsikt

Terrasse på 42 kvm.

Terrasse på 42 kvm.

Fasade

Utsikt

Stue

Overbygget hagestue på 20 kvm. med peis og terrasse på 33 kvm.

Terrasse på 33 kvm. med fantastsik fjordutsikt

Terrasse på 33 kvm.

Veranda på 8 kvm. i 2. etasje

Salongstue

Stue

Stue med peis

Stue

Stue

Spiseplass på kjøkkenet

Hall

Spisestue

Spisestue

Salongstue

Soverom

Bad - 1. etasje

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad - 2. etasje

Stue - 2. etasje

Bad - 1. etasje

Bad - 1. etasje

Hovedsoverom

Plantegning - 1. etasje

Oversiktsbilde

Plantegning - 2. etasje

Plantegning - Underetasje

Kjøkken - 2. etasje

Kjøkken/stue - 2. etasje

Plantegning kjelleretasje

Plantegning - Alle etasjer

Beliggenhet

Dronefoto

Fasade

Inngangspartiet fra Askepottveien

Utskt

Utsikt

Fasade

Fasade

Fasade

 
Video

Austad Skog

Askepottveien 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 8 450 000,-

Austad Skog: Praktfull og innholdsrik enebolig med fantastisk utsikt - 3 garasjer

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
6
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 8 450 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
374 / 421 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i stille, rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde på Drammens tak. Eiendommen grenser til turterreng med lysløype med et mangfold av turmuligheter og med to min. til maskinpreparerte skiløyper vinterstid. Eiendommen er beliggende øverst og i blindvei på Austad Skog. Fantastisk utsikt over Drammen med havnebassenget og fjorden. Du ser fra Spikkestad via Lierdalen til Sylling fra en av byens beste utsiktstomter. Meget enkel adkomst (4 min.) til motorvei Oslo med ca. 15 min. kjøring til Asker. Meget solrik tomt - Midtsommer er det sol fra soloppgang til 20.30. Soltiden blir gradvis kortere og blir borte en måned fra midten av desember til midten av januar.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane i Drafnkollen og på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid og med Marientlyst friluftsbad.

Bussforbindelse til sentrum fra Austad Skog, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.brakar.no for rutetider. 7 min kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 min til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no . Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. I nærmiljøet ligger følgende barnehager: Austadhagen barnepark, Drafnkollen barnehage, Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage, Skattekisten barnehage og Skoger Naturbarnehage. Åpen barnehage i bydelshuset på Fjell som er tilknyttet Fjellhagen barnehage. Liste over øvrige barnehager i Drammen, se www.drammen.kommune.no.

Fjell barneskole, se skolens hjemmeside: www.fjell.drammen. kommune.no Galterud ungdomsskole, se drammen.kommune.no

Kort gangavstand til Fjell barneskole og til Galterud ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Følg Konnerudgata oppover fra Strømsø sentrum. Ta inn 3. Strøm Terrasse. Denne veien går over i Styrmoesvei. Ta opp Austadveien ved Coop-butikk. Følg Austadveien oppover. Ta inn til høyre opp Drafnkollen ved skilt Austad Skog. Følg denne veien oppover. Helt på toppen ta inn til venstre. Ta så til venstre etter ca. 20 meter inn Askepottveien. Følg veien rundt og boligen er beliggende på høyre side. Se kartskisse

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 8 450 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

3

Byggeår

1988

Soverom

6

Garasje

Ja

Primærrom

374m2

Bruksareal

421m2

Tomt

786m2

KR-kode

2017528

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Askepottveien 4, 3042 Drammen

Gnr. 20, bnr. 697 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt, 786 kvm. Opparbeidet uteplass arrangert som terrasse med fliser og tregulv. Utepeis i svært koselig hagestue med varmeovner. Stor terrasse med utsikt og med sol. Terrassekasser beplantet med blomster og prydbusker. Forøvrig er uteområdene meget pent opparbeidet med plen, trær, blomster og prydbusker.

Med husets utforming og beliggenhet er utearealene meget usjenerte. Dobbelgarasjen ligger på gateplan til Snøhvitveien. Tomten er terrassert og ligger flott i terrenget.

Parkering

Dobbeltgarasje på 52 kvm i underetasjen med innkjøring fra Snøhvitveien. Garasje på 22 kvm ved inngangspartiet med adkomst fra Askepottveien. I tillegg, oppstillingsplasser foran dobbeltgarasjen og på egen gårdsplass. Ny dobbelt leddport i 2010. Gårdsplass er asfaltert med varmekabler i "3 spor". Innkjørsel til dobbeltgarasje er asfaltert og med varmekabler. Avløpsrenne i dobbeltgarasje. Begge garasjer er flislagte. Vannkran i begge garasjene.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 469 kvm

Totalt bruksareal: 421 kvm

Totalt primærrom: 374 kvm

Primærrom:

Underetasje:

138 kvm: Stue, 2 soverom, bad, entre, gang, kjølerom og hall.

1. etasje:

185 kvm: Entre, wc, hall, bad, soverom, kjøkken, spisestue og salongstue.

2. etasje:

76 kvm: Stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:

Underetasje:

70 kvm: Boder på 22 kvm og dobbeltgarasje på 48 kvm.

1. etasje:

25 kvm: Garderobe på 3 kvm og garasje på 22 kvm.

Boligen er oppført over tre etasjer og inneholder:

1. etasje inneholder overbygget inngangsparti med dør inn til garasje, entre, wc, hall, bad, soverom, walk-in-closet, kjøkken med spiseplass og utgang til terrasse, spisestue med utgang til terrasse på 42 kvm., salongstue med utgang til overbygget hagestue på 20 kvm. med peis og videre til terrasse på 33 kvm. med panoramautsikt. Garasje på 22 kvm. ved inngangspartiet.

2. etasje inneholder stue med utgang til veranda på 8 kvm. med fantastisk utsikt, bad, kjøkken/stue og 3 soverom, hvorav et soverom med utgang til veranda på 4 kvm. 2. etasje kan evt. brukes som generasjonsbolig for eldre eller yngre familimedlemmer.

Underetasje: Overbygget inngangsparti med stor terrasseplatting på 42 kvm., stor tv-stue med bar, 2 soverom, 3 boder, flislagt bad, vaskerom, kjølerom, garderobe, gang, fyrrom, hall/disponibelt rom.

Kjelleretasje: Dobbeltgarasje på 52 kvm. med dør til hobbyrom/verksted med trapp videre opp til underetasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport er grunnmur oppført av lecablokker. Yttervegger er fullisolert bindingsverk og Iso lecablokker. Det er panel og pusset flater på utvendig side og plater/panel på innvendig side. Overflater på mur er pusset, av type Munkepuss. På reisverksvegger ligger det villmarkspanel som er beiset og malt. Bygget har saltak konstruksjon med undertak av rupanel. Bygget er rekket med betongtakstein. Undertak består av rupanel, papp, sløyfer og lekter.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Takstmann skriver i sin rapport at dette er en godt bygget enebolig. Boligens tilstand anses som bra, og det er foretatt gode oppgraderinger.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

1. etasje:

Overbygget inngangsparti med fliser.

Entre: Fliser på gulv, panel på vegger, panel i tak.

WC: Fliser på gulv, panel/malt mur på vegger, panel i tak. Servant i innredning med speil og skapplass. Wc.

Hall: Furu tregulv, malt mur/panel på vegger, panel i tak. God skapplass.

Soverom1 (Master bedroom): Tregulv og teppe, malt mur/panel på vegger, panelt tak. God skapplass. Utgang til terrasse. Nedsenket soverom gir rommet et spesielt lekkert preg.

Walk-in-closet/garderobe: Heldekkende teppe på gulv, malt strie på vegger, panel i tak. Garderobeplass. Hyller.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt panel i tak. Dusjhjørne. Wc. Norema baderomsinnredning med speil og skapplass. 2 servanter i innredning. Et felt i veggen har frostet glassbyggerstein.

Kjøkken: Tregulv, malt strie/malt mur på vegger, plater i tak. Artur Bonet fransk eik kjøkkeninnredning. Granitt benkeplater. Kokeøy med integrert Bosch komfyr med keramisk topp og med to gassplater. Fliser over benk. Elektrisk avtrekksvifte. Amerikansk Bosch kjøleskap med isbitmaskin. Bosch integrert oppvaskmaskin, ny 2013. God spiseplass. Utgang

til terrasse. To markiser.

Spisestue: Tregulv, malt mur/malt lutet panel på vegger, panel i tak. Spotlight i tak. Utgang til terrasse på 42 kvm.

Salongstue: Tregulv, panel/cultured stein på vegger, panel i tak. Murt peis med Jøtul peisinnsats. Utgang til flislagt overbygget hagestue på 20 kvm. og videre ut til terrasseplatting på 33 kvm. med suveren utsikt over byen, Drammens- og Lierdalen og fjorden. Varmeovner og peis i hagestuen. Motorisert terrassemarkise som dekker det meste av terrassen.

2. etasje:

Stue: Kirsebærparkett på gulv, malt panel på vegger, malt panel i tak. Utgang til veranda på 8 kvm. med fantastisk utsikt.

Soverom2: Kirsebærparkett på gulv, lutet lys panel på vegger, malt panel i tak.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt panel i tak. Wc. Servant i Norema baderomsinnredning med speil og skapplass. Dusjhjørne. Wc.

Kjøkken: Kirsebærparkett på gulv, lutet lys panel på vegger, malt panel i tak. Huseby kjøkkeninnredning. Bosch komfyr med keramisk topp. Bosch oppvaskmaskin. Bosch kjøle- og fryseskap. Fliser over benk. Elektrisk avtrekksvifte.

Soverom3: Kirsebærparkett på gulv, tapet på vegger, malt panel i tak. Speil skyvedørsgarderobe. Markise. Utgang til veranda på 4 kvm.

Soverom4: Kirsebærparkett på gulv, malt strie på vegger, panel i tak. Markise.

Bodplass i knevegger.

Underetasje:

Overbygget inngangsparti med terrasseplatting.

Soverom5: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt tak.

Bar/TV-stue: Fliser på gulv, malt strie/mur på vegger, malt strie i tak. Innredet tv-stue med bar, som medfølger.

Soverom6: Eikeparkett på gulv, malt mur/panel på vegger, malt strie i tak. Utgang til tomten.

Bod: Heldekkende teppe på gulv, malt mur på vegger, malt strie i tak. Skap.

Bod: Vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger, malt strie i tak. Hyller.

Bod: Vinylbelegg på gulv, malt mur på vegger, malt strie i tak.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt strie i tak. Wc. Servant i hvit innredning med speil og skapplass.

Dusjnisje: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Glassbygger-steinvegg fra bad mot dusjnisje.

Vaskerom: Fliser på gulv, malt mur/strie på vegger, malt strie i tak. Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Innredning med skapplass.

Kjølerom: Granpanel på gulv, granpanel på vegger, panel i tak. Hyller. Coolmaster kjøleagregat, nytt aggregat i 2013.

Garderobe/gang: Vinylbelegg på gulv, malt strie/mur på vegger, malt strie i tak. God skapplass.

Gang: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak.

Fyrrom: Støpt gulv, malte vegger, malt tak. Parca sentralfyr.

Hall/disponibelt rom: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Utgang til tomten.

Kjelleretasje:

Dobbelgarasje: Fliser på gulv, malt mur på vegger, malt tak. 1 stor leddport. Automatisk portåpner med fjernkontroll. Varmekabler i vannrenne i garasjen. Vannkran i garasjen. Varmekabler også i asfaltert innkjøring til garasjen.

Hobbyrom/verksted: Støpt gulv, malte vegger, malt tak. Trapp opp til underetasje.

Garasje. Ved inngangspartiet i 1. etasje. Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Varmekabler i gulv. Leddport. Automatisk portåpner med fjernkontroll. Vannkran.

Generelt om standarden:

Meget god standard. Flott eiendom og bolig med praktisk planløsning siden tomten er terrassert. Velegnet for flere generasjoner/storfamilie i 2. etasje. Store, praktiske rom. Store rom i kjelleretasje.

3 flislagte bad, hvorav ett i hver boligetasje.

Totalt 6 soverom i boligen med 3 soverom i 2. etasje, 1 stort soverom i 1. etasje og 2 soverom i boligens underetasje.

Stor tv-stue i underetasje, som er innredet som bar.

Lekker Arthur Bonet patinert eik kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og kokeøy. Krone furugulv i stue med peis, spisestue og kjøkken. Spotlight i tak i stuen. Porsgrund Lilje toaletter.

Meget godt vedlikeholdt bolig som ble malt utvendig i 2015. Alle utvendige murer ble malt i 2014. Restaurert og malt pipe i 2014.

Utvidet alarmanlegg, Magnum 1000 installert for brann og innbrudd tilkoblet Sector alarmsentral. Innlagt fiberkabel fra Viken Altibox.

Gressklipper, snøfreser, gardiner og noen møbler kan medfølge etter ønske og avtale.

Oppvarming

Sentralfyr som kan brukes med olje, elektrisitet og ved. Lekker peis med peisinnsats i stuen i 1. etasje. Vannbåren varme i alle beboelsesgulv i alle etasjer. Nedgravd glassfibertank på 3.000 liter.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1986. Drammen kommune opplyser at de ikke kan finne brukstillatelse/ferdigattest i sitt arkiv.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 10701 og 10702, tinglyst 07.11.1985, rettigheter ifølge skjøte, diverse felles vann og avløpsledninger, pliktig medlemsskap i velforening vedr. privat vei.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I boligens 2. etasje er det innredet leilighet som kan brukes som generasjonsbolig for eldre eller yngre familimedlemmer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Norkasel, datert 27.06.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selgers egenerklæringsskjema og takstmannens tistandsrapport følger som en del av dette prospektet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.865,- for 2016. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen. Renovasjonskostnader kr 3.334,- for 2017. Feiing/tilsyn med fyringsnalegg ca kr 1.800,- pr år for to pipeløp.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 59.554 kWh pr år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.849,- pr år.

Velavgift til Snøhvitveien og Askepottveien velforening kr 750,- pr år for drift av privat vei og belysning.

Det betales ca kr 1.980,- pr år for snøbrøyting/strøing av felles privat vei.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og koster kr 677,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av nett og koster kr 478,- pr mnd.

Det er installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster kr 399,- pr mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.662.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Danvik-fjell 8
Kirkesogn Fjell

Steder i nærheten

Drammensbadet 3.1 km
Marienlyst stadion 2.8 km
Drammens museum 3.2 km
Fylkeshuset 4.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 4.2 km
Bussholdeplass Askeladden 2 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Høgdas ballfelt 0.7 km
Idrettsanlegg Drafnkollen ballbinge 1 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 2.8 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 3.1 km

Steder av interesse

Skoler

Danvik skole (1-7 kl.) 3 km
Fjell skole (1-7 kl.) 3.1 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 3.4 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 3.7 km
Galterud skole (8-10 kl.) 1.6 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 3.5 km
Drammen videregående skole 3.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 3.9 km

Barnehager

Drafnkollen barnehage (0-5 år) 1.4 km
Fjell barnehage (0-6 år) 1.6 km
Skattekisten barnehage (1-5 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 3.4 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 5.2 km
Postkontor Kiwi Austadveien 1.4 km
Postkontor Strømsø Postkontor 4 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 3.4 km
Apotek Apoteket Union Brygge 4.1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.9 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.6 km
Dagligvare Kiwi Austadveien 1.4 km
Dagligvare Coop Extra Austad 1.9 km
Kiosk/video Fjell Pizza & Kro 1.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 3.4 km
Bensin Uno-X Austad 1.9 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 3.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,8 %
Andel kvinner 50,2 %
Gj.snittalder menn 48,1 år
Gj.snittalder kvinner 49,5 år
Husholdninger med barn 20,9 %
Husholdninger uten barn 79,1 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 478
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Danvik-fjell 8 681 337

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0.875 % av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?