Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 300 000,- for kr 7 300 000,-

Velkommen til Aspelundfaret

Dette er en arkitekttegnet funkisbolig med nydelig fjordutsikt og stor hage. Her får du alt på ett plan og i tillegg har boligen en separat utleieleilighet.

Hagen er en idyll på sommeren med sol hele dagen og er pent opparbeidet med blomsterbed og beplantning.

Her kan du nyte late sommerdager!

 

Nydelig fjordutsikt fra eiendommen

Flat og lettstelt hage med sydvendt uteplass og svært gode solforhold året rundt

Selgers sommerbilder av hagen

Selgers sommerbilder av hagen

Selgers sommerbilder av hagen

Selgers sommerbilder av hagen

1. etasje

Store vindusflater gir gode lysforhold i stuen

Utsikten fra stuen

Spisestuen med utgang til hagen

Gulvet er original eikeparkett av meget god kvalitet. Gulvet er slipt og vokset i 2017

 

 

Kjøkkenet

 

 

Det er i forlengelse av kjøkkenet en egen del som fungerer som vaskerom med vaskemaskin, utslagsvask og ekstra skap til kjøkkenoppbevaring.

Kjøkkenet

Soverom 1

Soverom 1 er romslig med god plass til dobbelseng, og har flere originale innebygde skap i heltre for gode muligheter til oppbevaring.

Soverom 2 er vendt ut mot stille og fredelig hage.

Soverom 3 er også vendt ut mot stille og fredelig hage. Originale innebygde garderobeskap i heltre langs hele veggen med gode muligheter for oppbevaring.

 

Badet - Badet ble delvis pusset opp i 2011 med nye fliser på gulv og to av veggene, ny baderomsvifte, varme i gulv og nytt dusjkabinett.

Skap, benk og armatur er fra midten av 90-tallet.

 

Toalett

Gang

Entré - Hoveddel

Forbi garasjen ligger utleieleiligheten

Utleieleiligheten er en 2-roms leilighet på hele 49 kvm. Leiligheten har tregulv i furu og store vindusflater med mye lys og pen utsikt.

Utleieleiligheten - Kjøkken. Utleieleiligheten ligger godt skjermet fra hovedhuset og disponerer egen del av hagen.

Utleieleiligheten - Soverom. Også her er det originale innebygde skap i heltre for gode oppbevaringsmuligheter. Leiligheten disponerer også en egen bod.

Utleieleiligheten - Badet

Kjelleren er stor og går under hele hovedhuset. Adkomst via utvendig luke. Det er mulig å bygge om denne til en koselig kjellerstue eller en ekstra etasje dersom man ønsker dette.

Begge etasjene

Vettre Torg

Nærhet til Asker seilforening og Børsholmen

Nærhet til Hvalstrand

I Leangbukta er det gode muligheter for å leie båtplass

VETTRE: SJELDEN ANLEDNING - Arkitekttegnet funkisbolig med nydelig fjordutsikt og stor hage - Utleieleilighet - Garasje - Noe moderniseringsbehov

Aspelundfaret 1

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 500 000,-

VETTRE: SJELDEN ANLEDNING - Arkitekttegnet funkisbolig med nydelig fjordutsikt og stor hage - Utleieleilighet - Garasje - Noe moderniseringsbehov: VETTRE: SJELDEN ANLEDNING - Arkitekttegnet funkisbolig med nydelig fjordutsikt og stor hage - Utleieleilighet - Garasje - Noe moderniseringsbehov

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
150 / 169 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i en blindvei og har en skjermet, svært barnevennlig beliggenhet ved siden av Vettre barneskole.

Kyststien tar deg fra Holmen i nord og helt ut til Røyken, og nærområdet byr på flotte badeplasser som Vettrebukta, Spirabukta og Kariskjær. Innen få minutters gange har man også tilgang til Spireodden og Løkenesskogen naturreservat, et yndet turområde året rundt. Asker seilforening holder til rett innenfor Børsholmen, og ellers er det kort vei opp til Askerhallen, Asker tennis, og Risenga svømmehall med basseng, sklier og treningsmuligheter.

Asker er kjent for sin vakre og varierte natur, og Vestmarka byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Rett nede i veien venter Oslofjorden med fantastiske muligheter for fiske, bading og båtliv, og det er kort vei til Hvalstrand med badeplass og restaurant. I låven på Søndre Vettre gård holder Wettre mikrobryggeri hus, og her ligger også «Kråka» - en lokal pub med egenprodusert øl!

Nye Vettre nærsenter holder til like i nærheten, og i tillegg til Kiwi, huser senteret lege, tannlege, frisør, veterinær, apotek og kafé. For ytterligere servicefunksjoner er det kort vei til Holmen senter, Vollen med spisesteder og nisjebutikker, samt Asker sentrum med alt av bymessige fasiliteter. Asker har kulturhus, kino, bibliotek, og et godt utvalg av kaffebarer og restauranter. Trekanten senter ligger strategisk plassert innimellom sjarmerende handlegater, og her tilbys både kjedebutikker og små, unike nisjebutikker.

Det er bussholdeplass i Slemmestadveien, Aspelund, og herfra er det hyppige bussavganger inn til Asker og Oslo. Direktebuss til/fra Asker (rute 285 bruker ca. 5 minutter til Asker sentrum). Bussen bruker ca. 33 min fra Aspelund til Nationaltheateret. Fra Asker stasjon er det gode togforbindelser med lokaltog og intercity tog i både øst- og vestgående retning, og er du på reisefot stopper også Flytoget her. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Asker, 10 min til Sandvika, 16 min til Lysaker, 23 min til Oslo S, samt 53 min til Oslo Lufthavn.

Boligen ligger rett ved siden av Vettre barneskole, og det er gangavstand til Risenga ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Barnehager og skoler

Barnehage:

- Åby barnehage (1-5 år)

- Espira Dumpa barnehage (0-5 år)

- Vepsebolet barnehage (1-5 år)

Skoler:

- Vettre barneskole

- Risenga ungdomsskole

- Bleiker vgs.

- Asker vgs.

- Nesbru vgs.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Oslo: Ta av E18 ved Holmen og følg Slemmestadveien i rettning Vollen. Ta til venstre inn til Vettre barneskole. Boligen ligger så med en gang på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1962

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

150m2

Bruksareal

169m2

Tomt

966m2

KR-kode

151834

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Aspelundfaret 1, 1392 Vettre

Gnr. 58, bnr. 144, i Asker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 966,7 kvm. Hagen er stor og vakker i sommerhalvåret med flere blomster og prydbusker. Stor gressplen med god plass til lek for barna. Terrasse sydvest på tomten med sol hele dagen og fantastisk fjordutsikt. Boligens utforming og beliggenhet i terrenget gir hagen en fin skjerming for støy fra Slemmestadveien. Det er stensatt adkomst. Asfaltert innkjørsel. Innfelt garasje. Under 50 meter til barneskole og buss.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Det gjøres oppmerksom på at bunnledninger er av eldre dato og må påregnes vedlikeholdt/skiftet i nær fremtid. Utvendig avløp i støpejern og vannrør i kobber. TG 2 er satt grunnet alder/utidsmessighet.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 182 kvm

Totalt bruksareal: 169 kvm

Totalt primærrom: 150 kvm

Bruksareal:

Enebolig med generasjonsdel 169 kvm

Primærrom:

1. etasje 104 kvm: Entré, gang, bad, 3 soverom, kjøkken, stue/spisestue, wc.

1. etasje - generasjonsdel 46 kvm: Vindfang, stue, kjøkken, bad, soverom, wc.

Sekundærrom:

1. etasje 6 kvm: 2 boder.

1. etasje 13 kvm: Garasjerom.

Bruksareal/sekundærrom:

Uthus 4 kvm: Lagerplass.

I tillegg er det krypekjeller med ståhøyde under hoveddel - nyttbart til lagring. Adkomst via luke i grunnmur. Ikke måleverdig areal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.03.2018 utført av Tømrermester Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Attraktiv arkitekttegnet funkisbolig fra 60-tallet. Boligen har en svært god planløsning med alt på ett plan. Boligen ble opprinnelig bygget som enebolig og senere tilbygget med generasjonsdel. Generasjonsdelen har fungert som utleieleilighet i flere år og har egnet seg godt til dette. Boligen er ellers meget koselig og lys. Store vindusflater gir rikelig med naturlig dagslys inn i stuen.

Boligen ansees for å være normalt vedlikeholdt dog er utleieleiligheten meget slitt - særlig badet. Generell modernisering/oppussing av boligen ansees naturlig og dette er en glimrende mulighet til å skape ditt nye hjem!

Under hoveddelen er det krypekjeller med ståhøyde som per i dag fungerer til lagring. Krypkjeller har utvendig adkomst fra siden av boligen.

HOVEDDEL

Hoveddelen inneholder entré, 2 boder, gang, wc, pent bad, 3 store soverom, kjøkken og stor stue/spisestue. Utgang til terreng fra stuen.

Kjøkken: Innredning antatt fra 90-tallet. Dels med nyere benkeplate og kum. Godt utstyrt. Innredning med lyse, profilerte fronter. Laminat og bøk benkeplate. Oppv. benk med 2 stålkummer. Ventilator med utblåsning. Kun integrerte hvitevarer pluss kjøleskap på kjøkkenet følger boligen.

Bad: Rommet ble innredet i 2011. Skap, benk og armatur er fra rundt midten av 90-tallet. Dokumentasjon for utførelse av fuktsikring er ikke forevist, dog er det forevist beskrivelse/tilbud. Badet inneholder dusjhjørne med dusj på vegg og servant. Det er fliser og malte flater på vegger. Det er fliser på gulv. Det er fall til sluk og materiale i sluk er plast. Det er synlig membran ved sluk. Elektrisk vifte i vegg. Tilluft via spalte ved dørterskel.

GENERASJONSDEL/UTLEIELEILIGHET

Generasjonsdelen er praktisk plassert ifht. hovedboligen og inneholder vindfang, stue, kjøkken, 1 soverom, wc og bad. I tillegg er det bod på ca. 4 kvm med utv. adkomst. Utleieleiligheten har en skjermet beliggenhet med lite innsyn og har sin egen del av hagen.

Kjøkken: Innredning dels fra 70-tallet og dels fra 2012. Normalt utstyrt. Innredning med laminatfronter og laminat benkeplate. Slitt innredning. 2 kummer i stål. Ventilator med utblåsning. Hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad: Våtrom fra byggeår. Overflateoppusset senere. Rehablitering av badet anbefales - TG3. Badet inneholder dusjhjørne med dusj på vegg og servant samt opplegg for vaskemaskin. Utstyr antatt fra ca. 2000. Fliser på gulv. Materiale i sluk er plast. Det er ikke synlig membran ved sluk. Det er mangelfult fall til sluk. Riss og boom i fliser. Det er ikke fuktsikret ved rørgjennomføringer. Det må etableres drensspalte i dusjvegg for avrenning til sluk fra hele gulvet. Fliser på vegger. Fukt indikert i vegg ved dusj. Elektrisk vifte i himling. Tilluft via spalte ved dørterskel.

***

OVERFLATER:

Vegger - Panel, malte flater, tapet og malt glassfier. Dels slitte gulv - særlig i generasjonsdel

Gulv - Parkett, laminat, vinyl og betong

Himling - Malte flater og himlingsplater

***

RENOVERT/OPPUSSET:

Utvendig:

2000: Ny trapp utenfor hovedinngangen av bolig.

2002: Hele utvendig fasade av boligen malt.

2003: Ny granittmur nedenfor boligen mot gangvei/nabo er rehabilitert og opparbeidet.

2005: Tak omtekket

2008: Ny Kerabit sveisepapp lagt på tak og montering av nye beslag i takrenner

2014/2015: Hele utvendig fasade av boligen malt, inkludert utvendige vinduskarmer og verandadør.

2013: Utbedring av taklekkasje. Ingen lekkasjer siden.

Innvendig, hovedhus:

Kjøkken

2009: Opplegg for vaskemaskin og ny kjøkkenbenk. Nytt blandebatteri og oppvaskkum. Tak, vegger og dørkarm malt.

2011: 2 stk. nye vinduer

2017: Nytt kjøleskap

Stue

2009: Panelvegger, lister og karmer malt i stue. Brannmur/peis malt. Parkett slipt og lakkert.

2017: Parkett slipt, hvitlakkert og vokset.

Alle soverom

2009: Gammel tapet fjernet, glassfiberstrie lagt og malt. Nytt Tarkettgulv (laminat) lagt (obs, kun på de to minste soverommene, ikke det største.) Nye dører.

2011: Nye vinduer.

Gang/entré

2018: Vegger og tak malt.

Gang mellom soverom

2009: Panel og tak malt.

Bad:

2011: Delvis oppusset med utbedring av fuktskade, nye fliser på gulv og to av veggene, samt varmekabler i gulv. Nytt dusjkabinett. Ny dør.

WC:

2009: Tak og vegger malt. Nytt toalett. Ny dør.

Annet:

2010: Oppgradering av det elektrisk anlegget med omgjøring av sikringsskap, nye stikkontakter, ledninger og brytere.

Utleieleiligheten:

(2009-2012):

- Ny dør i gang

- Delvis nye fronter på kjøkken, samt oppgradering av hvitevarer.

- Soverom: tak og vegger malt, samt vindu byttet ut for å lage godkjent fluktutgang.

- Stue/kjøkken/gang: tak og vegger malt, stort stuevindu beiset.

- WC: Vegger og tak malt. Nytt toalett 2018.

- Bad: ny vifte installert, samt nytt anlegg for å regulere gulvvarme.

Annet arbeid:

2009: Varmepumper, 2 stk. på stue og soverom installert.

2013: Ny varmtvannsbereder, 2013, OSO Bereder (boligbereder super s 200-2kw)

2014: Godkjent el-sjekk av el-tilsynet. Ingen feil eller mangler på det elektriske anlegget avdekket (tilsynsrapport kan fremlegges).

2017: Boligalarmsystem oppgradert med skallsikring på alle vinduer og dører, samt 2 stk. nye røykvarslere installert.

2017: Låser byttet både i hovedhus og i hybel.

Oppvarming

Ildsted: 1-løps pipe i teglstein med 1 peis. Feieluke i blindkjeller. Pipe/ildsted kontrollert i 2011. Det er gitt pålegg om utbedring - tetting av røykrør for tidligere montert vedovn - TG 3. Peisen brenner litt dårlig iflg. eier og bør utbedres/sjekkes. Flammer i peisen har blitt redigert inn av fotografen.

Varme: 2 stk. luft/luft varmepumper. Varmepumper montert i 2009. Elektrisk gulvvarme i badene.

Det er ikke gitt opplysninger om det befinner seg brenseltank på eiendommen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.09.1967. Det foreligger ferdigattest på tilbygg til generasjonsbolig datert 19.09.1975. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort andre endringer etter at ferdigattest ble gitt. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 06.04.1963, tinglyst 1789, type heftelse: Bestemmelse om vennledn. - Megler har ikke mottatt servitutten og kjenner ikke til innholdet i denne.

Dagboknr 18.03.1974, tinglyst 4021, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledn. - Tillatelse gitt til kommunen om å kunne bygge over privat kloakkledning.

Dagboknr 30.04.1985, tinglyst 12591, type heftelse: Erklæring/avtale - Eldre avtale vedr. ekspropriasjon av del av eiendommen som har blitt utført.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieleiligheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (957 kvm) og kjørevei (9 kvm) i henhold til reguleringsplan for Slemmestadveien - Konglungveien med ID: 146B, datert 02.09.1982 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser (Type B) i kommuneplan for Asker kommune 2018 - 2030.

Det ligger plan for bygging av enebolig på regulert tomt på gnr. 58, bnr. 387, forran huset (se Aspelundfaret 4 A på regulerinskart i prospektet). Byggesaken ligger på Asker kommune sin hjemmeside: https://lokaldemokrati.asker.kommune.no/byggsak?utf8=%E2%9C%93&query=&ndoktype=&saksaar=&saksnr=&enhet=&gnr=58&bnr=387&from_date=&to_date=&commit=s%C3%B8k

I byggesaken ligger illustrasjoner som viser snitt på bygget og plassering. Boligen er utformet slik at den ikke skal påvirke fjordutsikten til Aspelundfaret 1. Kontakt megler for mer informasjon.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arving har bebodd eiendommen i kun 4 måneder og har derfor ikke god kunnskap om eiendommens tilstand. Det oppfordres til å lese tilstandsrapport nøye.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.267,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Løpende utgifter: Husforsikring fra IF 1579,- pr mnd. internett fra Nextgentel 432,- pr mnd. husalarm fra Sector Alarm: 564,-

Nåværende eier har ikke kjennskap til årlig strømforbruk.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 18.948,-.

Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av internett og har avgift på kr 432,- pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster kr 6.768,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk dog har nåværende eier kun bodd i boligen i 4 måneder.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.688.749,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Asker
Grunnkrets Løkenes
Kirkesogn Østenstad

Steder i nærheten

Åby 0.6 km
Asker marina 1.3 km
Blakstad sykehus 1.3 km
Østenstad kirke 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 73.7 km
Sentralstasjon Oslo S 23.7 km
Jernbanestasjon Asker 3.6 km
Bussholdeplass Aspelund 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ridderkleiva ballbinge 1.3 km
Idrettsanlegg Risenga idrettspark/Askerhallen 1.6 km
Treningssenter Asker treningssenter/Cross Fit 4 km
Treningssenter Elixia Asker 3.6 km

Steder av interesse

Skoler

Vettre skole (1-7 kl.) 0.1 km
Stordammen skole (9-10 kl.) 3.7 km
Risenga ungdomsskole (8-10 kl.) 3.1 km
Sjøskolen (9-10 kl.) 3.5 km
Bleiker videregående skole 1.9 km
Asker videregående skole 4.4 km

Barnehager

Åby barnehage (1-5 år) 0.8 km
Espira Dumpa barnehage (0-5 år) 1 km
Vepsebolet barnehage (1-5 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Holmensenteret 4.2 km
Kjøpesenter Trekanten Asker 4.1 km
Postkontor Bunnpris Blakstad 1.4 km
Postkontor Coop Mega Holmen 4.2 km
Apotek Vollen Apotek 3.2 km
Apotek Apotek 1 Holmen 4.4 km
Vinmonopol Holmensenteret Vinmonopol 4.2 km
Vinmonopol Asker Vinmonopol 4.1 km
Dagligvare Kiwi Vettre Dagligvare 0.5 km
Dagligvare Bunnpris Blakstad 1.4 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 4.2 km
Kiosk/video 7-Eleven Alfheim 3.5 km
Bensin Shell Vettre 0.7 km
Bensin Shell/7-Eleven Hvalstad 5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,3 %
Andel kvinner 52,7 %
Gj.snittalder menn 43,3 år
Gj.snittalder kvinner 43,7 år
Husholdninger med barn 27,5 %
Husholdninger uten barn 72,5 %
Gj.snitt byggeår 1952
Gj.snitt tomtestørrelse 2719
Område Personer Husholdninger
Kommune: Asker 60781 25205
Grunnkrets: Løkenes 522 265

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,9% av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Alexander Fossum
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?