Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
Solgt Solgt

Fasade

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Fasade

Terrasse

Flott utsikt fra eiendommen

Terrasse og fin hage

Fasade kveld

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass

Kjøkken

Stue

TV-stue/hagestue

Bad med dobbel servant

Peisestue i underetasje

Romslig flislagt bad

Romslig flislagt bad

Soveromsgang med svært god skapplass

Soverom med utgang til hage/terrasse

Soverom II (kan enkelt deles hvis man ønsker flere soverom)

Vaskerom innenfor kjøkkenet med egen inngang

Hall underetasje

Hall underetasje med vedovn

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse utenfor spisestue. Her er det sen kveldssol (ca 22:30)

Garasje

Landlige omgivelser

Fasade

Drone

Drone

Plantegning 2D

Plantegning 2D

BØLEHØGDA

Ballestadvegen 22

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 900 000,-

BØLEHØGDA: Flott funkisbolig med fantastisk beliggenhet. Panoramautsikt og særdeles gode solforhold!

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
192 / 234 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en fantastisk beliggenhet med 180-graders utsikt fra Frierfjorden i syd til Sauherad-fjellene og Lifjell i nord. Landlige omgivelser på Ballestadhøgda, ovenfor Bølehøgda, midt mellom Skien og Porsgrunn. Det er særdeles gode solforhold på eiendommen, og kveldssol til kl. 22:30 på sommeren. Det er kort og fin skolevei til Bølehøgda barneskole og Menstad ungdomsskole. Rolig og tilbaketrukket i blindvei og med kort gange til bussholdeplass.

Barnehager og skoler

Bølehøgda barneskole og Menstad ungdomsskole. Det finnes også barnehager i nærområdet, bl.a. Ballestad barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 900 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

1

Byggeår

1963

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

192m2

Bruksareal

234m2

Tomt

956m2

KR-kode

2618135

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ballestadvegen 22, 3713 Skien

Gnr. 67, bnr. 381 i Skien kommune.

Tomten

Eiet tomt på 955 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og belgeningstein rundt huset. Fine terrasser og uteplasser på flere sider av boligen, og her kan man flytte seg etter solen. Fin morgensol på baksiden av boligen, og på dagtid/ettermiddag har man solen utenfor stuen/tv-stuen. Fin terrasseplatting utenfor spisestuen med utsikt mot Skien og med sen kveldssol (kl. 22:30 sommertid). Tomten er forøvrig rikt beplantet med busker og trær, og her er man skjermet for innsyn fra naboer. Flott opparbeidet gårdsplass med nylagt belegningestein.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 256 kvm

Totalt bruksareal: 234 kvm

Totalt primærrom: 192 kvm

Primærrom:

Underetasje 48 kvm:

Vindfang, hall, peisestue og bad.

Hovedplan 144 kvm:

Kjøkken, spisestue, stue, tv-stue/hagestue, 2(3) soverom, vaskerom, gang og bad.

Sekundærrom:

Underetasje 32 kvm:

Garasje og praktiske boder.

Hovedplan:

Bod på 10 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.09.2018 utført av Telemark Takstforum AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av kommunen.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann fundamentert på fjell. Grunnmur med støpte vegger, og yttervegger i tradisjonelt bindingsverk på hoveplan som er isolert med 10 cm. isolasjon, og kledd med stående kledning. De fleste vegger har skiftet kledning og sist malt i 2014. Yttervegger i undertasjen er forblendet med teglstein. Vinduer består av 2- og 3-lags isolerglass, og de fleste er skiftet i perioden 2005-2015. Taket tekket med papp som ble skfitet i 2001.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Selger vil bytte bunnsville og kledning utenfor soveromsvegg før overtagelse.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

En flott og klassisk funkisbolig med originale særpreg tegnet av arkitekt Dirik Willums. Det er ivaretatt mange detaljer og særpreg fra byggetiden, samtidig som eier har modernisert og påkostet boligen som fremstår som meget velholdt og er smakfullt innredet i lyse farger.

Boligen er svært funksjonelt innredet med store allrom og egen del for soverom og bad. I underetasjen er det overbygget inngangsparti til både boligen og inn til garasjen slk at man går "tørrskodd" til garasjen selv i ruskete vær.

Praktisk vindfang og hall med skifer på gulv. Romslig peisestue i underetasjen og underetasjen har også flislagt bad med dusj og toalett. Det er god bod-/oppbevaringsplass i underetasjen.

På hovedplan er det åpne rom og store vindusflater som kjennetegner funkisstilen. Stuen er 3-delt med spisestue, tv-stue og dagligstue. Deler av stuen har ekstra takhøyde og svært god lysinngang som gir god romfølelse. I stuen kommer man tett på utsikten med sine store vinduer. Stuen og spisestuen avdeles med flott murt peis. Spisestuen ligger mot kjøkkenet og fra spisestuen er det utgang til terrasse med sen kveldssol og flott utsikt mot nord og mot vest. Plassbygde skap i spiestuen. TV-stuen har nyere heve-/skyvedør ut til flott terrasse og uteplass.

På kjøkkenet er det god skap- og benkeplass, samt spiseplass ved vinduet som gir morgensol og utsikt mot Vealøs. Innredning i kirsebær-utførelse med profilerte fronter og integrert komfyr og platetopp. Det er fliser over kjøkkenbenk. Det er ny og fin eikerparkett på gulv, og malte vegger i lyse farger. Innenfor kjøkkenet er det praktisk vaskerom/grovkjøkken med utgang til utepass med morgensol.

Avdelt og funksjonelt innredet med soveromsgang hvor det er praktisk og svært god skapplass. Videre er det 2 romslige soverom og et romslig og pent flislagt bad. Hovedsoverommet med tofløyet terrassedør ut til hagen og med god skapplass. Det andre soverommet ble opprinnelig tegnet som 2 soverom - og her kan det enkelt avdeles hvis behov.

Romslig flislagt bad med dusjhørne, boblebadekar, toalett og dobbel servant. Her er det varmekabler på gulv, og det er malt panel med downlights i himling.

Oppvarming

I stuen er det både åpen peis og montert moderne og effektiv vedovn. Murt peis i kjellerstue, og peisovn i hall i underetasjen. Ellers elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler.

Det er oljetank i krypkjeller, og denne er frakoblet og ikke i bruk. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår, og kommunen opplyser at det ikke finnes ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiver. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst servitutter/avtaler på eiendommen som gjelder vedlikehold av vann/avløpsledninger samt veirett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan er avsatt til boligformål. Grenser mot LNF-område (landbruksareal) i øst og vest.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.635,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler så beløpet vil variere iht. forbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 33.000,- pr. år. (inkl. lading av elbil)

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr. 9.000,-

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca. kr 300,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.048.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Søndre Bølehøgda
Kirkesogn Borgestad

Steder i nærheten

Bøle 0.8 km
Kjørbekkhøgda 3.2 km
Fylkesmuseet, Brekkeparken 4.5 km
Skien rådhus 4.2 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 50.8 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 5.8 km
Bussholdeplass Ballestadvegen 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Borg fotballbaner 1.9 km
Idrettsanlegg Borgs hovedbane 1.9 km
Treningssenter Pro Gym Grenland 3.1 km
Treningssenter SKY Fitness Skien 4.5 km

Steder av interesse

Skoler

Bølehøgda skole (1-7 kl.) 1.1 km
Buer skole (1-7 kl.) 1.9 km
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.) 1.1 km
Skogmo videregående skole 2.8 km
Toppidrettsgymnaset i Telemark 4.5 km

Barnehager

Ballestad barnehage (0-6 år) 0.4 km
Bøle misjonskirkes barnehage (0-6 år) 0.7 km
Borgestad barnehage (0-6 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hovenga Senteret 4.9 km
Kjøpesenter Arkaden Skien Storsenter 4.4 km
Postkontor Meny Borgestad 1.3 km
Postkontor Coop Extra Borgåsen 2.7 km
Apotek Apotek 1 Gråtenmoen 3.8 km
Apotek Apotek 1 Hovenga 4.9 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 4.8 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 6 km
Dagligvare Meny Borgestad 1.3 km
Dagligvare Coop Extra Borgeåsen 2.7 km
Kiosk/video Mix Kiosken Borgestad 1.3 km
Bensin 1-2-3 Borgåsen 2.4 km
Bensin Circle K Nenset 2.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,1 %
Andel kvinner 50,9 %
Gj.snittalder menn 38,5 år
Gj.snittalder kvinner 40,6 år
Husholdninger med barn 36 %
Husholdninger uten barn 64 %
Gj.snitt byggeår 1971
Gj.snitt tomtestørrelse 984
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Søndre Bølehøgda 1262 511

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 7.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

Markedspakke: kr 22.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?