Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 560 000,- for kr 2 560 000,-

Velkommen til Bergstien 31 b

Denne boligen har en tilbaketrukket og hyggelig beliggenhet i Bergstien - meget sentralt på Bragernes.

Huse ligger tilbaketrukket fra vei, med gangsti fra garasjen til huset

Fra eiendommen er det fint utsyn mot byen

Utsikt

Huset har en romslig stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Bad

Mallomgang

Mellomgang

Loftsetasje

Loftsetasje

Plantegning 1.etg

Plantegning 2.etg

Huset ligger tilbaketrukket mot friarealer, rett nedenfor Zik-Zakken

Eiendommen har vært ubebodd gjennom en årrekke, og selges som et oppussingsobjekt

Hage/uteplass

Utsikt

Boligen ligger meget sentralt på Bragernes, et stykke til venstre ovenfor kirken,

Drammen sentrum

5 minutters rusletur fra boligen finner man elvepromenaden som binder sammen byens senter, med flott turvei.

Huset ligger i bunn av Zik-Zakken, som er byens turvei til Drammensmarka. I marka finnes milevis med turløyper for både vinter- og sommerbruk.

På toppen av Zik-zakken ligger Spiralen, hvor man belønnes med fabelaktig utsikt.

Det er gangavstand til nyrenoverte Klopptjern for dem som setter pris på stille skogsvann.

Bragernes - Sentral, liten enebolig i attraktivt område. Oppussingsobjekt.

Bergstien 31 b

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 600 000,-

Bragernes - Sentral, liten enebolig i attraktivt område. Oppussingsobjekt. : Bragernes - Sentral, liten enebolig i attraktivt område. Oppussingsobjekt.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 600 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
91 / 93 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Huset ligger i Bragernesåsen, meget sentralt og med god utsikt.

Eiendommen ligger med gangavstand til alle servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Huset ligger i bunn av Zik-Zakken som er turvei til gode friarealer i marka, med blandt annet Åspaviljongen og Spiralen. Den flotte elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon er kun en kort spasertur unna. Umiddelbar nærhet til Sykehuset Buskerud og Byparken. Kort gangavstand til utelivstilbud, kino etc. i sentrum.

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Busskommunikasjon langs Rosenkrantzgata med hyppige avganger. Gangavstand til Drammen stasjon med ca. 36 min. med tog til Oslo. 15 min. med tog til Asker. Ca. 40 minutter med tog til Kongsberg. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Flere barnehager i nærområdet og innenfor praktisk avstand. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.

Bragernes og Øren barneskole og Børresen ungdomskole.

Videregående skoler i Drammen sentrum og på Åssiden. Papirbredden ved Union Brygge med universitet. Se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Oslo: Ta av inn til Drammen sentrum. Følg veien rett mot sentrum. Eiendommen er beliggende med 300 meter bak Bragernes Torg. Følg Thamsgate til toppen og ta inn Bergliveien. Nr. 31 er beliggende på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveenskilter til visning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 600 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

2

Byggeår

1968

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

91m2

Bruksareal

93m2

Tomt

479m2

KR-kode

2018316

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bergstien 31 b, 3016 Drammen

Gnr. 114, bnr. 104 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 479,8 kvm.

Tomten er beliggende i skrånet terreng. Tomten er nå overgrodd, og er ikke stelt de senere år. Eiendommen har mulighet for flott utsikt og har gode solforhold.

Parkering

Boligen har tinglyst rett til bruk av garasjeplass for en bil på gnr. 114, bnr. 102 snr.1/2.

Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Gangveien opp til boligen er privat.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Private stkkledninger er felles for flere naboer, og det er tinglyst en ryddig avtale som reguerere samarbeidet om ledningene. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 99 kvm.72 kvm. p-rom.

Totalt bruksareal: 93 kvm.

Totalt primærrom: 91 kvm.

Hovedetasje, 72 kvm. p-rom. Gang, 2 soverom, mellomgang, kjøkken, stue og bad.

Loftsetasje, 19 kvm. p-rom. Gang og soverom. Takhøyde på loft er +/- 198cm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Eiendommen har en nydelig liten enebolig, som må påregnes oppusset/rehabilitert.

Huset er oppført med krypkjeller, hovedetasje og innredet loftsetasje. Eiendommen har ikke vært vedlikeholdt de senere år. Huset ble pusset opp på 80-tallet, og har normal slittasje på innredninger og overflater. Utvendig bærer boligen preg av lite vedlikehold.

Oppvarming

Oppvarming ved bruk av ildsted. Forøvrig elektrisk.

Det ble utført tilsyn med boliges pipe og fyringsenheter i 2012. Det ble påpekt feil og mangler knyttet til utettheter, ødelagt sotluke, hull i innerforing på pipe og brennbare materialer for nært pipe. Renovering av pipe må påregnes. Kopi av rapporten kan fås hos megler.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden oppføringen.

Boligen er i følge kommunen byggemeldt, men opplyser at det ikke var normal praksis med utstedelse av ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Loftsetasjen er innredet uten søknad om bruksendring.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 2310, tinglyst 21.05.1970, Urådighet/forkjøpsrett.

Dokumentet omhandler forkjøpsrett for enkelte slektninger etter Therese Horgen. Det er avklart at disse slektningene ikke er aktuelle for overtakelse av eiendommen. Det er i tillegg gitt forkjøpsrett til naboeiendommen, Bergstien 31 c. Naboen er varslet om at eiendommen skal selges, og fristen for å bekrefte interesse er 01.09.2018. Dersom naboen skal benytte sin forkjøpsrett blir dette avklares umiddelbart (senest 3 døgn) etter fastsettelse av markedspris ved budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes trer naboen inn i kjøpers avtale, og kjøper frigjøres fra sine forpliktelser etter avtalen.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 11227, tinglyst 10.11.1987, bestemmelse om gjerde. Dokumentet er en erklæring som bekrefter at eiendommene Bergstien 31 c og Bergstien 31 b skal avskilles med et gjerde.

Dagboknr 2310, tinglyst 21.05.1970, Bestemmelse om veirett og garasje/parkering.

Veirett: Bergstien 31 c har veirett over Bergstien 31 b, med 2 meters bredde. Veien vedlikeholdes av Bergstien 31 c, men det er felles vedlikehold av den del av veien som er til felles anvendelse.

Garasje: Bergstien 31 b har rett til å benytte den vestre garasjen på grunn som tilhører Bergstien 31 c, uten vederlag. Bergstien 31 b skal bekoste vedlikeholdet av garasjen.

Dagboknr 45949, tinglyst 19.01.2015

Bestemmelse om felles privat stikkledning for vann og spillvann, avtale om solidarisk samarbeid mellom 4 eiendommer. Kort oppsummert er den enkelte ansvarlig for sine private tikkledninger, mens det er obligatorisk samarbeid om den del av de private ledningene som benyttes felles. Avtalen gir eiendommene rett til å ha ledning over hverandres tomt. Avtalen omhandler også bestemmelser for evt. nye tilknytninger ved fradeling av tomter.

Servituttene vil følge eiendommen. Kopi av samtlige bestemmeser kan få hos megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Boligen ligger i et uregulert område, men er i henhold til kommuneplanen avsatt til eksisterende boligbebyggelse.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen selges ved fullmakt, på vegne av eier som er en eldre dame. Fullmaktshaver har ikke selv bebodd eiendommen, og har således ikke kunnskap om eiendommens beskaffenhet, feil eller mangler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Eiendommen har ikke vært bebodd de senere år. Nåværende eiers kostnader vil derfor ikke gi et rettvisende bilde på bygningens driftskostnader.

Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kommunale utgifter varierer derfor med faktisk forbruk. Renovasjon for eiendommen koster 2.669,- Det må også påregnes kostnader til feiing og tilsyn med fyringsanlegg.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige utgifter. Man må også kalkulere for kostnader i forbindelse med strøm, tv-/internettsignaler, forsikring evt. alarm mm.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 2.666.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Bragernes Sentrum 6
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Bragernes kirke 0.3 km
Bibliotek, kunstgalleri 0.6 km
Rådhuset 0.6 km
Drammens teater 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 93.2 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.3 km
Bussholdeplass Konggata 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Drammen (vgs) aktivitetssal 1.7 km
Idrettsanlegg Bragerøen grus 1.9 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 0.7 km
Treningssenter EVO Drammen 0.9 km

Steder av interesse

Skoler

Bragernes skole (1-7 kl.) 1.5 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.8 km
Øren skole (1-7 kl.) 2.1 km
Danvik skole (1-7 kl.) 2.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.8 km
Drammen videregående skole 1.7 km
Akademiet Ypsilon vgs 2.1 km

Barnehager

Lilleløkka barnehage (0-6 år) 0.4 km
Dampsentralen barnehage 0.5 km
Sørbyløkka barnehage (0-6 år) 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 0.5 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 0.9 km
Postkontor Bragernes Postkontor 0.7 km
Postkontor Strømsø Postkontor 1.5 km
Apotek Sykehusapoteket Drammen 0.4 km
Apotek Vitusapotek Torget Vest 0.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 0.4 km
Dagligvare Eurospar Torget Vest 0.4 km
Dagligvare Kiwi Øvre Storgate 0.6 km
Kiosk/video Mix Buskerud Sentralsykehus 0.4 km
Kiosk/video Narvesen Butikken Torget Vest 0.4 km
Bensin Esso Tiger Park 0.7 km
Bensin Circle K Bragernes 1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,5 %
Andel kvinner 51,5 %
Gj.snittalder menn 43,3 år
Gj.snittalder kvinner 44,6 år
Husholdninger med barn 13,5 %
Husholdninger uten barn 86,5 %
Gj.snitt byggeår 1956
Gj.snitt tomtestørrelse 1119
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Bragernes Sentrum 6 204 111

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,8%

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?