Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 000 000,- for kr 6 000 000,-

Birkeveien 5

Birkeveien 5

Fjordgløtt

Romslig entrè med ekstra takhøyde

Stue med store vinduer som gir en høy trivselsfaktor i oppholdsrommet

Stue

Stue med ekstra takhøyde og store vindusflater

Stue med ekstra takhøyde og store vindusflater

Spisestue

Stue

Peis

Solrik terrasse

Solrik terrasse

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Wc-rom

Carport

Isolert uthus

Planløsning

Planløsning

Hellvik - Enebolig i meget attraktivt og barnevennlig boområde

Birkeveien 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 450 000,-

Hellvik - Enebolig i meget attraktivt og barnevennlig boområde: Hellvik - Enebolig i meget attraktivt og barnevennlig boområde

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 5 450 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
115 / 115 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Særdeles attraktivt beliggende i et veletablert, populært og barnevennlig boområde på Hellvik. Boligen ligger østvendt med gode lys og solforhold. Fjordgløtt mot indre Oslofjord. Særdeles barnevennlig med kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og flotte badestrender. Hellviktangen, et flott rekreasjonsområde med strand og kunstkafé hvor det jevnlig arrangeres konserter og utstillinger, ligger innen gangavstand.

Dagligvareforretning på Skoklefall. Ca 4 km unna ligger Tangen sentrum med nytt kjøpesenter med alle servicetilbud og flere butikker, nytt kommunehus og nytt bibliotek. Kort gangavstand til bussholdeplass. Buss går bla.a til Tangen Brygge med korresponderende båt til Aker brygge eller Lysaker på en meget behagelig måte. På Nesodden er det et yrende badeliv sommerstid med mange flotte badestrender, nærmeste badestrand er Hellvik som ligger i kort gangavstand. For sportsfiskere og båtfolket er det gode muligheter i Oslofjorden. Kort vei til kyststi, idrettsanlegg med fotballbane (gress/kunstgress), skøytebane, tennisbaner og idrettshall samt nesoddmarka som byr på flott turstier, lysløype og flott turterreng sommer som vinter. Nytt treningssenter på Varden, samt nye treningsfasiliteter på Skoklefall. Det går skyttelbåt fra Alværn brygge til Steilene som ble valgt til "Årets friluftsområde" i Oslo og Akershus i 1997. Øyene er viktige for rekreasjon og friluftsliv i indre Oslofjord og byr på mangfoldige muligheter for aktiviteter knyttet til strand-, sjø- og båtliv.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager på Hellvik, Berger, Fjordvangen og Skoklefall. Kort vei til barne- og videregående skole på Berger, samt Steinerskole på Skoklefall. Skolebussordning til ungdomsskole på Alværn. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv. 156 mot Nesodden. Ta til høyre ned Hellvikskogvei og deretter andre vei til venstre som er Birkeveien. Følg denne innover. Ta første stikkvei på høyre hånd. Eiendommen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 450 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1980

Soverom

3

Primærrom

115m2

Bruksareal

115m2

Tomt

1319m2

KR-kode

511875

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Birkeveien 5, 1459 Nesodden

Gnr. 5, bnr. 252 i Nesodden kommune.

Tomten

Eiendommen på 1319,9 m².

Tomten er solrik og usjenert, skrånende mot øst. Eiendommen er godt opparbeidet med plenarealer, beplantninger, ripsbusk, epletre, trær og gruslagt gårdsplass. Hellelagt sti fra adkomstvei til bolig. Noe naturtomt med naturvekster mot nordøst. Hekk mot sydøst og vest.

Parkering

Biloppstillingsplass i delt carport.

Det foreligger en muntlig avtale om at eier av 3A, Oddvar Viken, kan benytte en plass i carporten så lenge han innehar førerkort. Nabo har bekreftet at han vil frasi seg denne rettigheten om ønskelig, og vil gi megler skriftlig bekreftelse på dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Enebolig:

Totalt bruttoareal: 127 kvm

Totalt bruksareal: 115 kvm

Totalt primærrom: 115 kvm

Primærrom:

Bad, entré, kjøkken, stue, 3 soverom, vaskerom, wc: 115 kvm

Krypkjeller med adkomst via luke i grunnmur fra nordsiden.

Uthus:

Totalt bruttoareal: 28 kvm

Totalt bruksareal: 25 kvm

Sekundærrom: 2 disponible rom. Rommene er tidligere blitt benyttet som oppholdsrom.

Redskapsbod:

Totalt bruttoareal: 5 kvm

Totalt bruksareal: 5 kvm

Sekundærrom: Bod med lagringsmuligheter

Carport:

Gulvflate på ca. 30 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.04.2018 utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Enebolig over ett plan med tilhørende isolert uthus, redskapsbod og carport.

Boligen har gode lys- og solforhold og ekstra takhøyde i stue som bidrar til en meget god romfølelse. Det er utgang fra stue til østvendt terrasse og fra kjøkkenet til sydvendt terrasse på ca. 50 kvm med meget gode solforhold. Kledningen ble malt for 3 år siden, fremstår forøvrig med standard hovedsakelig fra byggeår.

Kjøkken: Hvit kjøkkeninnredning fra byggeår med laminat benkeplate med utslagsvask. Fliser over benk og lys under overskap. Kjøkkenventilator. Følgende hvitevarer medfølger: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Bad: Bad fra byggeår med baderomsinnredning med servant og overskap med speil og lys. Dusjkabinett og gulvstående, delvis farget toalett.

Vaskerom: Vaskerom fra byggeår med noe innredning, utslagsvask, gulvsluk og opplegg for vaskemaskin. Fryser medfølger om ønskelig.

Wc-rom: Wc-rom fra byggeår med servant og gulvstående toalett.

Diverse: Varmtvannsbereder på ca. 200 liter, stoppekran og vannmåler er plassert i krypkjeller

Vegger: Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malt strie, malt leca, malt tapet, malte flater og behandlet og ubehandlet panel. Malt strie på bad og tapet på wc-rom. Flere av boligens vegger er malt i 2018.

Gulv: Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med vinylbelegg, teppe, laminat og furugulv. Fliser på bad og belegg på wc og vaskerom.

Himling: Innvendige himlinger er hovedsakelig overflatebehandlet med panel og malt panel.

Overflater hovedsaklig fra byggeåret, stedvis malt sist i 1997.

Annet fast inventar:

- Røykvarsler

- Brannslukningsapparat

- Riks TV

- Utestikk

- Utekran

- Utelys

- Diverse belysning og panelovner

- Skyvedørsgarderobe i gang

- Garderobeskap på ett soverom

Oppvarming

Oppvarming:

Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner og vedfyring i klebersteinsovn. Gulvvarne i bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sikringsskap:

Sikringsskap med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse.

Innmat i sikringsskap antatt oppgradert i senere tid, mens el-anlegget er trolig fra byggeåret. Det foreligger ingen dokumenterte el-tilsyn i perioden eier har bodd i boligen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.11.1986. Attesten ligger vedlagt i salgsoppgaven. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr.8154, tinglyst 1/5 10.09.1981. Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Kommunens betingelser vedtatt.

Dagboknr. 6862, tinglyst 2/5 21.07.1983 Bestemmelse om vann/kloakkledning.

Rettighetshaver Gnr. 5, bnr. 56. Bestemmelse om adkomstrett for nabos ledninger. Forbud mot å beplante/bygge over ledningene.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Hellvikskogveien - Hellvikveien datert 01.09.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det bemerkes at redskapsbod/uthus mot nord delvis er beliggende over eiendomsgrensen.

Naboens uthus er delvis beliggende over eiendomsgrensen mot vest.

Eiendommen er et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr. 5.252,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann (Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,-. I tillegg kommer forbruk kr. 17,49,- pr. m3), avløp (Fastavgift kr. 1.720,-. I tillegg kommer forbruk kr. 20,51- pr. m3), renovasjon kr. 1.203,- og feiing/tilsyn kr. 586,-.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 25.000,-/år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 4.634,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.587.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nesodden
Grunnkrets Hellvik
Kirkesogn Skoklefall

Steder i nærheten

Hellvik brygge 0.9 km
Hellvikstrand badeplass 1 km
Skoklefall kapell 1.3 km
Ursvik brygge 1.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 89.2 km
Jernbanestasjon Oppegård stasjon 26.5 km
Bussholdeplass Hellvik skog 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Nesoddenhallen 0.6 km
Idrettsanlegg Nesodden idrettsanlegg 0.9 km
Treningssenter Energihuset Treningssenter 3.9 km
Treningssenter Multisportsenter 27.8 km

Steder av interesse

Skoler

Berger skole (1-7 kl.) 0.9 km
Rudolf Steinerskolen på Nesodden (1-10 kl.) 1.3 km
Tangenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
Alværn ungdomsskole (8-10 kl.) 5.7 km
Nesodden videregående skole 0.6 km

Barnehager

Mosseliten familiebarnehage (1-3 år) 0.4 km
Munkestien barnehage (1-5 år) 0.7 km
Balderblom familiebarnehage (1-3 år) 1.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tangen Senter 2.9 km
Kjøpesenter Vinterbro Senter 21.4 km
Postkontor Coop Extra Nesoddtangen 1.1 km
Apotek Apotek 1 Nesodden 2.1 km
Apotek Vitusapotek Nesodden 2.9 km
Vinmonopol Nesodden Vinmonopol 2.9 km
Dagligvare Coop Extra Nesoddtangen 1.1 km
Dagligvare Kiwi Flaskebekk 2.1 km
Kiosk/video Mix Nesoddtangen Brygge 4.1 km
Bensin Circle K Flaskebekk 2.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,3 %
Andel kvinner 50,7 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 36,3 år
Husholdninger med barn 50,1 %
Husholdninger uten barn 49,9 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 1226
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nesodden 18869 7881
Grunnkrets: Hellvik 2278 818

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 30.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Anniken Øderud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?