Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 600 000,- for kr 2 600 000,-

Fasade

Asfaltert gårdsplass

Oversikt fasade og utsikt

Stor stue med mange vinduer

Karnapp med utsikt

Utsikt fra karnapp

Stue

Kjøkken med spiseplass

Kjøkken med hvit profilert innredning

Soverom1

Soverom2

Stort bad med oppgradert dusjhjørne

Dusjbad med wc og vask rett ved inngangsparti

Fasaden sett fra øst

Brentåsvegen 15 med asfaltert adkomst

Solrik terrasse med utgang fra stua

Usjenert uteplass og enkel adkomst

Stor gårdsplass.

Utsikt fra terrassen over Eidangerfjorden.

Boligen er laget på ett plan med integrert garasje og bod. Inngang fra garasjen via boden til boligen.

Oppkjørsel

Oversiktsbilde mot Brevik

Plantegning

Brevik - Ørvik

Brentåsvegen 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 500 000,-

Brevik - Ørvik: Enebolig på usjenert tomt - fin sjøutsikt og alt på en flate

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
110 / 145 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger fint, som eneste bolig på denne siden av veien. Eiendommen grenser til skogen med fine turområder rett bak boligen. Herfra er det flott utsikt utover fjorden og det er helt usjenert. Ørvik ligger mellom Heistad og Brevik. Herfra er det gangavstand til Heistad hvor det er flere dagligvarebutikker, apotek, bensinstasjon og treningssenter. Ca. 3 km. til Brevik hvor det finnes restauranter og diverse butikker. Det er kun 1 km over Breviksbrua til Stathelle med kjøpesenter og alle sentrumsfunksjoner. Fine turområder i umiddelbar nærhet i skog og mark eller langs kyststien. Ca. 10 km. til Porsgrunn sentrum.

Barnehager og skoler

Det er ca. 2,4 km til Brevik oppvekstsenter med barnehage, barneskole og helt nytt idrettsanlegg.

Det er ca. 2,5 km. til Heistad barne- og undgomskole hvor elevene fra Brevik går på ungdomsskole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Heistad: Følg Breviksvegen sydover mot Brevik og ta første vei til høyre mot Ørvik. Hold til venstre og ta deretter Brentåsveien opp til høyre. Følg veien oppover til toppen hvor boligen ligger som eneste hus på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1992

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

110m2

Bruksareal

145m2

Tomt

998m2

KR-kode

28.1893

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Brentåsvegen 15, 3950 Brevik

Gnr. 75, bnr. 102 i Porsgrunn kommune.

Tomten

Eiet tomt på 998 kvm. Tomten har asfaltert gårdsplass ellers naturtomt som grenser mot skogen. Delvis overbygget terrasse og inngangsparti i trevirke. Tilhørende drivhus er plassert uten for tomtens grense.

Parkering

Parkering i enkel garasje samt gode parkeringsmuligheter på eiendommen. Garasjen har bod i bakkant og det er adkomst direkte fra garasjen og inn i boligen. Leddport med elektrisk åpner.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 155 kvm

Totalt bruksareal: 145 kvm

Totalt primærrom: 137 kvm

Primærrom:

Hall, vaskerom, gang, toalett, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.: 110 kvm

Sekundærrom:

Garasje og bod i tilknyning til denne.: 35 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.01.2019 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport trolig oppført på steinmasser på fast grunn av fjell. Det er støpt plate på mark, med gulvvarme i store deler av boligen. Den bærende konstruksjonen består trolig av lett bindingsverk med utvendig tømmermannskledning. Yttertak er helvalmet saltak bygget med prefabrikkerte takstoler, undertak av sutakplater.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder sutak undertak er ikke helt tett ved alle gjennomføringer. Bad og terrasser er gjort av selger og som egeninnsats. Det anbefales å modernisere bad til dagens standard. Boligen er bygget i 1992 og er godt vedlikeholdt. Takstmannen har i sin rapport diverse anbefalinger på når tak, vinduer etc. bør påregnes byttet.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er godt vedlikeholdt og praktisk innredet med alt på en flate. Soverom og bad ligger i boligens søndre del, mens stue og kjøkken er vendt mot nord. I stua er det store vindusflater som gir godt med lys og utsikt. Herfra er det utgang til den solrike terrassen som er vendt både mot øst og nord. Overflatene består stor sett av parkett, belegg og tepper på gulv, fliser på gulv på bad og vaskerom. Det er varmekabler i alle gulv med unntak av bod med adkomst til garasjen. Tapet på vegger og takessplater i himlingene. Kjøkkenet har spiseplass og en U formet hvit innredning med profilerte fronter. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Montert varmepumpe i 2018. Badet er romslig og har hvit profilert innredning med servant, speil, nyere dusjhjørne og wc. Toalett med wc, servant og dusjkabinett.

Oppvarming

Huset blir varmet opp av varmepumpe fra 2018. Det er i tillegg varmkabler i alle rom og vedfyrt peisovn.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.11.92. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 16969, tinglyst 09.12.91 type heftelse: Forkjøpsrett til tomt og bebyggelse til eier av hovedbølet som bnr. 102 ble skilt ut fra i 1991.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 11301, tinglyst 20.08.76, type heftelse: Skjønn vedr. elektriske kraftlinjer.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eiendommen har tinglyst rett til å grave, anlegge og vedlikeholde vann -og kloakkledninger over eiendommene gnr. 75, bnr. 1, 101 og 103. Rettigheten er tinglyst på gnr. 75, bnr. 102, dagboknr 291-1/101, tinglyst 08.01.1992.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i område som har reguleringsformål; bolig og høyspenningsanlegg. Dette er i henhold til reguleringsplan for E18-parsell Heistaddalen datert 15.03.1983, det er ikke vedtatt reguleringsbestemmelser for denne planen i følge informasjon fra Porsgrunn kommune. Boligen ligger i et område som grenser til område hvor det er igangsatt plan for Ørviksåsen. Planen utreder muligheter for byggefelt for boliger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Megler har kontaktet Skagerak nett for mer informasjon om høyspentmasten nedenfor tomten og de kan informere om at det er en regional nettverksmast med 123 kilovolt.

Her er et utdrag fra NVE's informasjonsbrosjyre om bebyggelse nær høyspentanlegg:

Størrelsen på magnetfeltet avhenger av strømstyrken

gjennom ledningen eller anlegget, avstanden til anlegget

og hvordan flere feltkilder virker sammen. Nær en 22 kV ledning oppnås som regel et magnetfeltnivå under 0,4 µT 10–20 meter fra nærmeste line. For en 132 kV ledning oppnås 0,4 µT 30–40 meter fra nærmeste line, mens for en 420 kV ledning må man i noen tilfeller opp i 80–100 meter for å komme ned i 0,4 µT. Typiske verdier i boliger som ikke er i nærheten av høgspenningsanlegg er 0,01–0,1 µT. Feltverdiene rett under de største kraftledningene vi har i Norge kan komme opp i 15–20 µT. Ved husvegg nær store ledninger kan nivået i noen tilfeller være 2–3 µT. Alle norske nettselskaper er forpliktet til å kunne svare på spørsmål om feltnivå i bygninger eller områder med langvarig opphold nær nettselskapets nettanlegg. Dersom du har spørsmål om magnetfeltnivåer, kan du derfor ta kontakt med nettselskapet som eier nettanlegget, i dette tilfellet Skagerak nett.

Megler sender brev og forespør om den tinglyste forkjøpsretten fra 09.12.1991 så snart boligen er solgt. Eier av gnr. 75, bnr. 1 (forkjøpsrettshaver/tidligere grunneier) har inntil 2 mnd. på å avklare hvorvidt de ønsker å benytte seg av forkjøpsretten eller ikke.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.452,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Beløpet blir fordelt på 4 terminer årlig.

Grunnlag for eiendomsskatten er kr.930.000,-. Skatten er inkludert i kommunale avgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.000,- pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.400.

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 996,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet alarmselskap som koster kr. 5978 pr. år. Alarm kan medfølge dersom kjøper ønsker dette.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.563.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Porsgrunn
Grunnkrets Dalen
Kirkesogn Eidanger

Steder i nærheten

Heistad 1.6 km
Setre 2.6 km
Stathelle 4 km
Eiksrønningen 5.3 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 49.6 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 12.4 km
Buss Ørvik 0.6 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Furulund fotballbaner 2.5 km
Idrettsanlegg Brevik (skole) aktivitetsanlegg 2.5 km
Treningssenter Oasen Fritid 1.9 km
Treningssenter Heistad Fysioterapi & Trening 2.5 km

Steder av interesse

Skoler

Brevik skole (1-7 kl.) 2.5 km
Heistad barne/ungdomsskole (1-10 kl.) 2.6 km
Brattås skole (1-7 kl.) 3.9 km
Croftholmen videregående skole 4.9 km
Bamble videregående skole 5.9 km

Barnehager

Lundelia barnehage (0-6 år) 1.8 km
Kjellerstua familiebarnehage (0-6 år) 2 km
Rypeveien barnehage (0-6 år) 2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Brotorvet Senter 3.8 km
Kjøpesenter Down Town 10 km
Postkontor / post i butikk Joker Brevik 3 km
Postkontor / post i butikk Coop Extra Stathelle 3.7 km
Apotek Vitusapotek Heistad 1.1 km
Vinmonopol Stathelle Vinmonopol 3.8 km
Dagligvare Kiwi Heistad 1 km
Dagligvare Rema 1000 Heistad 1.1 km
Kiosk Shell/7-Eleven Heistad 1.1 km
Bensinstasjon Shell/7-Eleven Heistad 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,1 %
Andel kvinner 47,9 %
Gj.snittalder menn 36,6 år
Gj.snittalder kvinner 37,9 år
Husholdninger med barn 39,3 %
Husholdninger uten barn 60,7 %
Gj.snitt byggeår 1959
Gj.snitt tomtestørrelse 2211
Område Personer Husholdninger
Kommune: Porsgrunn 36198 16878
Grunnkrets: Dalen 234 89

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 3.63% av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-.

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Henrik Tangen
Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?