Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 050 000,- for kr 7 050 000,-

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Inngangsparti

Vindfang

Vindfang

Stue

Stue

Stue

Stue

Peis

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Trapperom 1. etasje

Trapperom 1. etasje

Trapperom kjeller

Trapperom kjeller

Soverom kjeller

Soverom kjeller

Kjellerstue/soverom (dette rommet er på orginale plantegninger så det er ikke godkjent som kjellerstue/soverom)

Kjellerstue/soverom (dette rommet er på orginale plantegninger så det er ikke godkjent som kjellerstue/soverom)

Arbeidsrom

Arbeidsrom

Vaskerom

WC i kjeller

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Utsikt

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Hage

Hage

Plantegning 1. etasje

Plantegning kjeller

Østmarka

Østensjøvannet

Nærbutikk

Manglerud senter

Ryen/Abildsø - Bud mottatt -Enebolig med flott hage og fin utsikt

Enebakkveien 197

Vis på kart

Prisantydning

Kr 7 900 000,-

Ryen/Abildsø - Bud mottatt -Enebolig med flott hage og fin utsikt : Ryen/Abildsø - Bud mottatt -Enebolig med flott hage og fin utsikt

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 7 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
171 / 177 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Enebolig med solrik tomt på Ryen/Abildsø med hage på to sider av huset. Det er matbutikk i nærheten og kollektivtransport fra Sandstuveien og Ryen T-banestasjon. Videre er Manglerud senter nærmeste senter med diverse butikker og sevicetilbud. Østensjøvannet er innenfor gangavstand og byr på et rikt dyre- og fugleliv. Østmarka er også i nærområdet, her er det også flotte turområder sommer som vinter.

Barnehager og skoler

Adressen sokner til Abildsø skole, det gjøres oppmerksom på at skolegrensene er veiledende og revideres hver høst. Det er flere barnehager i området som Treskerveien, Storgården og Gårdstunet barnehage (se vedlagte nabolagsprofil). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Ryenkrysset kjør inn Enebakkveien, følg denne til du ser nummer 197 på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 7 900 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

2

Byggeår

1964

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

171m2

Bruksareal

177m2

Tomt

730m2

KR-kode

451859

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Enebakkveien 197, 0680 Oslo

Gnr. 149, bnr. 527 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 730 kvm opparbeidet med gressplen og diserse beplantning. Det er oppført en utebod i hagen.

Parkering

Dobbelgarasje, det gjøres oppmerksom på at garasje ikke er godkjent, se mer under ferdigattest. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via en del av Enebakkveien 195 C. Eier av Enebakkveien 197 og 195 C deler på vedlikehold og snørydding for den del som blir felles.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Det er delt kum mellom Enebakkveien 197, 197 B og 195 C. Kloakkledningen er lagt på midtlinjen mellom 197 og 197 B og stakekummen er nærmest enebakkveien mellom 197 og 197 B. Eiere av eiendommene skal dele utgifter ved staking, skader eller forandringer av nevnte kloakkanlegg. Avløp fra innredet loft i garasje er trolig ført til kummen uten samtykke fra tilknyttede naboer (se pkt ferdigattest).

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 192 kvm

Totalt bruksareal: 177 kvm

Totalt primærrom: 171 kvm

Primærrom:

Enebolig:

Kjeller: 82 kvm: Entré, trapperom/gang, gang, vaskerom, arbeidsrom, soverom, soverom/kjellerstue, WC

1. etasje 89 kvm: Trapperom/gang, bad/wc, kjøkken, 2 soverom

Sekundærrom:

Enebolig:

Kjeller: 6 kvm: Bod

I tillegg følger garasje på 33 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2018 utført av Takstpartner/Stian Aas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt ferdigattest for mer informasjon.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Boligen har grunnmur antatt i Leca/lettklinker, bærende bindingsverkvegger i trekonstruksjoner kledd med liggende beiset/malt

panel, etasjeskiller i trebjelkelag, samt tak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein.

Kryploft/kaldloft med adkomst fra bad/wc i 2. etg.

Dobbelgarasje oppført omkring 2003 med grunnmur i Leca og tak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Innvendig støpt gulv, samt dobbelport i aluminium. Iinnredet beboelsesrom, kjøkken og bad/wc over garasjerom. Beboelsesrom er ikke måleverdig areal på grunn av for lav takhøyde. Garasje er pr. dags dato ikke godkjent av Plan og bygningsetaten på grunn av møne- og gulvhøyde. Innredning av garasjens "loft" er ikke byggemeldt.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på:

Tilstandsgrad 2:

- Terreng rundt bygningsmassen mangler stedvis tilstrekkelig fall bort fra bygningsmassen.

- Boligen fremstår med stedvis brukslitasje på bygningsmasse og det må påregnes noe overflatebehandling/modernisering ved et eierskifte. Anneks/bod i hage med slitasjegrad, setningsskader og stedvis råteskader i laftet plank.

- Vegger i kjeller mot grunn på bakgrunn av at vegger er antatt utforet i trevirke, isolert og kledd med panel/plater. Grunnen til at takstmann gir dette tilstandsgrad to er at dette er en risikokonstruksjon.

- Drenering på bakgrunn av gjenstående levetid.

- Yttervegger over bakkenivå på bakgrunn av stedvis slitasje og alder.

- Vinduer, innvendige dører og ytterdører på bakgrunn av alder, samt. dør som tar i karm/terske.

- Tak på bakgrunn av alder.

- Nedløpsrør på bakgrunn av fals inn mot vegg.

- Innvendig trapp på bakgrunn av generell bruksslitasje og manglende håndløper på en side i trapp.

- Beiset tregulv på terrasse.

- Skjevheter i gulvkonstruksjon.

- Bad i 1.etasje grunnet skjolder i himling, alder på innredning, rennende sisterne på WC, fuktopptrekk i skapstammer og VVS-installasjoner. Gulv og vegger grunnet manglende fliser under badekar, bom og sprekk/riss i fliser, stedvis manglende fugemasse og trapping i fliser.

- Vaskerom på bakgrunn av alder og stedvis svertesopp i dusjnisje, samt usikkerhet vedrørende membran under fliser på vaskerom. Sluk og røropplegg på bakgrunn av alder.

- Kjøkken på bakgrunn av alder og bruksslitasje på innredning, VVS-installasjoner og luftbehandling.

- Innvendige overflater på bakgrunn av alder, bruksslitasje, knirk i parkett, glippe i laminat, bom/sprekk i fliser, skjolder etter bilder, riss i tak i stue og et soverom.

- Parafinanlegg på bakgrunn av alder.

Tilstandsgrad 3:

- Det er registrert fuktighet i multimurkonstruksjon i kjeller. Det er registrert multimurkonstruksjon i kjellertak i 2 stk. soverom og oppholdsrom under overliggende terrasse i indre del av kjeller. Det er var åpnet en del av konstruksjonen på befaringsdagen og det er avdekket fuktighet i elementet.

- Vindu i våtsone på bad/wc som er fuktskadet, det er målt fukt i utforing på vindu på bad/wc og det anbefales tiltak.

- Usikkerhet/manglende tettesjikt under fliser på bad/wc i første etasje.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Selger opplyser i egenerklæring:

- Bad i første etasje har behov for oppussing og toalett på WC i kjeller er løst.

- Parafinovn er ikke i bruk og trenger service.

Selger opplyser videre at håndtak til terrassedør ikke fungerer som det skal. Markiser over terrasse mot øst trenger ny duk.

Standard

Enebolig over 2 plan med kryploft som ligger fint til på en solrik tomt med opparbeidet plen og markterrasse. I underetasjen er det entre som leder til et arbeidsrom og trapperom/gang. Trapperommet fører til et soverom, kjellerstue/soverom (oprinnelig garasje i orginale plantegninger og derfor ikke godkjent som kjellerstue/soverom) og en gang som er tilknyttet vaskerom, wc og innvendig bod.

Toalettrommet i underetasjen består av frittstående wc, servant med underskap, speil med overbelysning og veggskap.

Vaskerommet har støpt betonggulv med varmekabler i deler av gulvet, samt fliser. Vaskerommet har benkeskap med laminat benkeplate, nedfelt utslagsvask, overskap og dusjnisje. Videre er det opplegg for vaskemaskin.

Badet i boligens 1. etasje med lyse fliser på både gulv og vegger. Badet har også et vindu som gir lys. Videre har badet frittstående wc, servant med underskap, speil med overbelysning, veggskap og et innfliset badekar.

Kjøkkenet er innredet med finerte profilerte eiekefronter, der to av overskapene har glassfronter. Det er laminat benkeplate med fliser over. Videre er det integrert koketopp, stekeovn og mikro. Kjøkkenet har også frittstående oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.

Stuen fremstår som lys og romslig. Det er også en peis med innsats. Stuen er gjennomgående med adkomst til både østvendt terrasse mot garasjen på ca. 24 kvm og vestvendt markterasse på ca. 25 kvm.

I andre etasje er det hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Soverom nummer to har fin størrelse som barnerom/kontor. I kjelleren er det også et soverom som oppfattes som romslig.

Oppvarming

Boligen varmes opp med varmepumpe, peis med innsats i stue og parafinovn med dagtank (parafinovn er ikke i bruk - service må påregnes). Videre er det panelovner og elektriske varmekabler i entre, soverom/kjellerstue, samt wc og deler av vaskerom.

Det er politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.05.1968. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke:

- Oppføring av dobbelgarasje eller innredning av "loft" i dobbelgarasje. Brev fra Plan- og bygningsetaten datert 17.02.2010 blir det gitt beskjed om at garasjen er ulovlig og at pålegg om retting/tilbakeføring av for høyt bygd garasje. I brevet står det at kotehøyde på gulvet er 0,23 m høyere enn godkjent og mønehøyde 0,20 m høyere enn godkjent. Total differanse er derfor 0,43 m høyere enn godkjent. Det ble vedtatt tvangsmulkt på kr 50.000,- og etter korrespondanse ga kommunen eier ny frist for retting/tilbakeføring til 01.07.2010. I juli 2010 oversender Fjell Bruk Garasjer A/S tilleggsdokumentasjon og kommentarer hvor man mener at garasjen bør være OK og etter det er det ikke noe svar fra kommunen og saken har ikke hatt noen utvikling siden. Eier opplyser at tvangsmulkt ikke er mottatt eller blitt fulgt opp av Plan- og Bygningsetaten. Tiltakshaver er død. Selger har kontaktet søker Fjell Bruk Garasjer A/S angående saken uten at det har gitt resultater. Kjøper overtar ansvaret for garasjen og ulovlighetene som følger med den og må påregne tilbakeføring (feks rive/ombygging) eller kostander/søknader/arbeider knyttet til å få garasjen godkjent. Det er også lagt inn vann og avløp til innredet "loft" i garasje som ikke er godkjent og må påregnes tilbakeført.

- Huset er påbygd på øststiden ut mot garasjen med terrasse over og vindfang, arbeidsrom og utvendig bod i kjelleren. Det er innsendt tegninger til Plan- og bygningsetaten men saken er henlagt og ikke ferdigattestert.

- Påbygg på vestsiden ut mot hagen fra stuen er ikke byggemeldt.

- I orginale plantegniner er dagens kjellerstue/soverom tegnet inn som garasje, vaskerom er fortsatt vaskerom men det er montert dusj, matbod er omgjort til WC, rom for brensel er omgjort til bod. Soverom i kjeller er noe uvisst om opprinnelig var tiltenkt som rulle-/strykerom . Det er ikke søkt om fasadeendringer, feks flyttede/endrede vinduer siden byggeår etter det.

- Det er ikke kjent om utebod er meldt oppført i kommunen, og heller ikke sjekket om denne er søknadspliktig.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 5326, tinglyst 04.05.1960, type heftelse: Erklæring/avtale. Avtale om at Enebakkveien 195 C får tillatelse til å legg kloakkledning og vannledning av Enebakkveien 197 og 197 B.

Dagboknr 5327, tinglyst 04.05.1960, type heftelse: Avtale om felles kloakkledning og stakekum mellom Enebakkveien 197, 197 B og 195 C. Det er felles vedlkeholdsansvar på dette.

Dagboknr 5328, tinglyst 04.05.1960, type heftelse: Der eier senere eier av Enebakkveien 197 erklærer å følge Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.

Dagboknr 5329, tinglyst 04.05.1960, type heftelse: Oslo kommunes vann- og kloakkreglement tinglyst på nytt, bare at det gjelder Enebakkveien 197 B.

Dagboknr 947, tinglyst 23.01.1962, type heftelse: Erklæring der hobbyrom i kjeller ikke kan benyttes til varig opphold. I orginale byggetegninger er det ikke inntegnet hobbyrom så betydningen er servitutten er ikke klar.

Dagboknr 16879, tinglyst 05.01.1968, type heftelse: Ekspropriasjons- og refusjonsskjønn over grunn til utvidelse av Enebakkveien.

Det tinglyst følgende på naboeiendom som også gjelder for denne eiendommen:

Dagboknr 8323, tinglyst 10.07.1959, type heftelse: Bestemmelse om veg, at enebakkveien kan utvides langs parsellene til reguleringslinjen. Se mer om dette under pkt regulering.

Eiendommen har tinglyst rett til adkomst over Enebakkveien 195 C, gnr. 149 bnr 411. Rettigheten er tinglyst på gnr. 149 bnr. 411, dagboknr 5647, tinglyst 26.05.1959. Eier av Enebakkveien 197 må delta på vedlikehold og snørydding for den del av veien som er felles.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Selger opplyser i egenerklæring at det er utført radonmåling for ca. 18 år siden i forbindelse med at det var familiebarnehage i boligen. Det var ifølge selger innenfor datidens grenser. Selger har ikke rapporten.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 06.06.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.

Enebakkveien er regulert bredere enn dagens situasjon og ved utvidelse til regulert bredde er garasje plassert innenfor regulert bredde. Opparbeidelse av vei inkl nødvendige ledninger, evt oppsetting av gjerde og riving av garasje må bekostes av kjøper (aktuell eier) om kommunen vedtar utvidelse..

Det er i ferd med å bli etablert sykkeltiltak mellom Sandstuveien og Ryenkrysset og det er planer om å etablere sykkelvei i Enebakkveien forbi denne eiendom mot Abildsøkrysset. Garasje til denne eiendom er plassert innenfor reguleringsgrense. I brev fra Statens Vegvesen står det at sykkelveien er planlagt innenfor eksisterende veiareal i Enebakkveien.

Det ble i 2013 gitt rammetillatelse til oppføring av en enebolig med to etasjer med bebygget areal 83,5 kvm og totalt bruksareal 140,3 kvm og oppføring av garasje på 36 kvm i Enebakkveien 195 C (195 D). Enebakkveien 195 skal oppføre en garasje. Enebakkveien 200 skal utføre en fasadeendring.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.766,61 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 6.619,- i 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 29.434 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.765,-.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på

kr 900,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 12.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.098.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Østensjø
Grunnkrets Høgda
Kirkesogn Manglerud

Steder i nærheten

Ryenkrysset 0.9 km
Brattlikollen 1.1 km
Manglerud bad 1.3 km
Smedstua 1.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.6 km
Sentralstasjon Oslo S 5.1 km
Jernbanestasjon Bryn stasjon 2.6 km
T-bane stasjon Ryen T-banestasjon 0.8 km
Trikkeholdeplass Holtet 2.8 km
Bussholdeplass Sandstuveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Manglerud idrettspark 1.1 km
Idrettsanlegg Abildsø Idrettsplass 1.3 km
Treningssenter Elixia Ryen 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness Ryen 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Manglerud skole (1-7 kl.) 1 km
Ryenberget skole (1-10 kl.) 1.2 km
Abildsø skole (1-10 kl.) 1.3 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 1.5 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 2.1 km
Holtet videregående skole 1.9 km
Lambertseter videregående skole 2 km

Barnehager

Treskeveien barnehage (1-6 år) 0.7 km
Storgården barnehage (0-6 år) 0.7 km
Gårdstunet barnehage (1-6 år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Manglerud Senter 1 km
Kjøpesenter Lambertseter Senter 2.6 km
Postkontor Bunnpris Ryen 0.5 km
Postkontor Meny Manglerud 1 km
Apotek Apotek 1 Manglerud 1 km
Apotek Apotek 1 Karlsrud Lambertseter 1.9 km
Vinmonopol Manglerud Vinmonopol 1 km
Dagligvare Joker Abildsø 0.3 km
Dagligvare Bunnpris Ryen 0.5 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Ryen 0.9 km
Kiosk/video Confekt-Makeriet 1 km
Bensin Esso Tiger Ryen 0.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Ryen 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 34,8 år
Gj.snittalder kvinner 37 år
Husholdninger med barn 39,4 %
Husholdninger uten barn 60,6 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 715
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Høgda 1067 431

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Simen Hansen
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?