Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 600 000,- for kr 5 600 000,-

Fagerliveien 35B

Fasade

Fasade

Uteområde

Fasade

Stue

Stue i tilbygg

Stue

Peis i stue

Spisestue

Stue

Kjøkken

Spiseplass på kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Gang

collage01

Fasade og gårdsplass

Uteområde

Uteområde

x 3D Fagerliveien 35b

Fagerliveien/sentrum

Fagerliveien 35B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 800 000,-

Fagerliveien/sentrum: Enebolig på et plan med stor naturtomt, særdeles god beliggenhet i attraktivt område

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 3 800 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
139 / 152 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en særdeles god beliggenhet med stor naturtomt i et av byen mest attraktive områder. Tlbaketrukket fra Fagerliveien ved foten av Bratthammeren, gode solforhold, fritt og åpent med god avstand fra trafikk.

Sentralt med en drøy km til sentrum av Fredrikstad, kort vei til dagligvare, treningssenter, skoler og barnehager. Fredrikstadmarka med tur- og rekreasjonsområder finner du innenfor en gangavstand på ca 15 minutter.

Barnehager og skoler

Nøkleby Barneskole og Cicignon Barne- og Ungdomsskole, det er flere barnehager i området bl.a. på Wilbergjordet. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Fredrikstad:

Følg riksvei 109 (Rolvsøyveien). Ved rundkjøring til Glemmen videregående skole tar du av første til høyre inn Hassingveien. Følg veien ca. 250 meter, ta til venstre inn Fagerliveien. Etter ca. 500 meter går avkjøringen opp til eiendommen på høyre side, ta så straks til høyre igjen og du kommer rett inn til eiendommen som ligger i enden av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 800 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

1

Byggeår

1957

Soverom

4

Primærrom

139m2

Bruksareal

152m2

Tomt

1867m2

KR-kode

2918114

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fagerliveien 35B, 1605 Fredrikstad

Gnr. 208, bnr. 1, fnr. 1296 i Fredrikstad kommune.

Tomten

Festet tomt på 1.867 kvm. Fjell-/naturtomt, delvis opparbeidet med hage, beplantet med busker og trær, forstøtnngsmur, steinlagt gårdsplass og uteplass.

Festeavgiften vil bli regulert til kr 18.000,- pr. år.fra neste forfall den 01.10.2019. Festeavgiften vil deretter reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper 13.06.2057.

Grunneier, Guldberg og Nygård sameie ved adv. Per Sannrud. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.

Det opprinnelige arealet på tomten var på 1.273 kvm, i 1971 ble den tillagt et arealt på 581 kvm. Siden det ikke ble laget noen avtale på dette tidligere vil det nå bli gjort forbindelse med salget. Det vil ikke bli laget noen ny festekontrakt, men det vil bli tinglyst som nye vilkår til gjeldene kontrakt.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til

megler.

Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det kan medføre arealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

Parkering

Parkering på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei med privat vei inn til boligen

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 150 kvm

Totalt bruksareal: 152 kvm

Totalt primærrom: 139 kvm

Bruksareal:

Bolig 140 kvm

Frittliggende bod 12 kvm

Primærrom:

Bolig:

1. etasje 139 kvm: Vindfang, entré, kjøkken, 2 stuer, 4 soverom, bad, toalett, gang, vaskerom.

Sekundærrom:

Bolig:

1. etasje 1 kvm: Bod

Frittliggende bod:

1. etasje 12 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.09.2018 utført av Frank Feldt . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bindingsverk av tre utvednig kledd med trepanel. Trevinduer med isolerglass og koblede vinduer fra byggeår. Saltak med bortak og pap, det ble ble lagt ny papp i 2007, takrenner med besalg ble samtidig fornyet. Støpt grunnmur fundamentert på fjell/faste masser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det siger noe vann inn i krypkjeler. Drenering fungerer ikke og vannet følge rfjellet, her er det viktig med god utlufting. Boligen fremstår ellers om godt vedlikeholdt og har i hovedsak TG2 og TG1, unttat drenering som har TG3.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen er på et plan med et godt utnyttet areal, den fremstår som solid og godt vedlikeholdt. Lys pen stue med murt peis, store vinduer og godt med lys, fra stue i tilbygg er det utgang til veranda og uteområder.

På gulv er det parkett, laminat, vinylbelegg og fliser. Vegger med malt strie, tapet og fliser. Malt paneltak i stue, ellers malte takplater.

Fra kjøkkenet er det adkomst til vaskerom som har direkte utgang. Furu kjøkkeninnredning fra 90 tallet med innebygget platetopp, komfyr, kjøl-/ fryseskap og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Badet er fra 80 tallet med fliser på gulv og vegger, det er ikke varmekabel i gulv, badekar og servant med innredning. Separat toalettrom med wc og vask. Eget vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Boligen ble malt utvendig i 2016 og begge trappene ved inngangspartiet er ogs nye. Fittstående bod på 12 kvm oppført 1962.

Oppvarming

Parafin, ved og elektrisk. Det er 2 parafinovner, hvorav den ene er en eldre ombygd vedovn. i stuen er det murt åpen peis. Elektrisk med panelovner.

Ellers kan den opplyses om at parafintanken i kjeller er fjernet slik at det ikke skal by på noe problem når det blir forbud med oppvvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Bebyggelsen på eiendommen har ikke fått utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. I matrikkelrapporten fra kommunen framgår det at bygningen på eiendommen er en enebolig som er tatt i bruk til boligformål.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 303344, tinglyst 1957, type heftelse: Festekontrakt med diverse bestemmelser. Det vil bli tinglyst nye vilkår til kontrakten som nevnt under pkt for tomten.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Kopi av opprinnelig festekontrakten følger vedagt salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Fredrikstad Kommune i perioden 2011-2023 revidert 2017 formål: 1001 – bebyggelse og anlegg, datert 06.12.2012. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp, dvs at takvann skal gå til terreng.

Det er registrert følgende mangel fra Fredrikstad Feiervesen:

Brennbart materiale for nær sotluke

1. etasje Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd

Typegodkjent takstige mangler takstige

Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 3. ledd

Kjøper overtar ansvaret for manglene.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.136,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler.

Eiendomsskatten er kr 7.134,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.134 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9.450.,-.

Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 360 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.500,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.896.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Bratthammeren
Kirkesogn Glemmen

Steder i nærheten

Glemmen kirke 1.6 km
Fredrikstad Domkirke 1.7 km
Isegran fort/museum 3.8 km
Gamlebyen 4.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 138.2 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 86.3 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 1.5 km
Bussholdeplass Fagerliveien 41 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glemmen (vgs) aktivitetssal 0.9 km
Idrettsanlegg Lisleby kunstgressbane 1.7 km
Treningssenter Family Sports Club Fredrikstad 1.1 km
Treningssenter Centrum Sol og Helsestudio 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Trara skole (1-7 kl.) 1.5 km
Nøkleby skole (1-7 kl.) 1.8 km
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.8 km
Trosvik skole (1-7 kl.) 2.9 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 3.5 km
Glemmen videregående skole 0.9 km
Akademiet vgs. Fredrikstad 1.5 km

Barnehager

Wilberg familiebarnehage (0-3 år) 0.5 km
Wilbergjordet barnehage (0-6 år) 0.7 km
Hjertestua familiebarnehage (0-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 1.3 km
Kjøpesenter Østfoldhallen 6 km
Postkontor Meny Wilbergjordet 1.1 km
Postkontor Coop Mega Fredrikstad 1.3 km
Apotek Vitusapotek Torvbyen 1.3 km
Apotek Boots apotek Kong Salomo 1.4 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 1.3 km
Dagligvare Rema 1000 Hassingveien 0.8 km
Dagligvare Joker Ilaveien 1 km
Kiosk/video Mix Hassingen 0.8 km
Kiosk/video Narvesen Torvbyen 1.3 km
Bensin Circle K Freskoveien 1 km
Bensin Shell/7-Eleven St.Croix 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,2 %
Andel kvinner 52,8 %
Gj.snittalder menn 45,7 år
Gj.snittalder kvinner 50,2 år
Husholdninger med barn 11,7 %
Husholdninger uten barn 88,3 %
Gj.snitt byggeår 1986
Gj.snitt tomtestørrelse 439
Område Personer Husholdninger
Kommune: Fredrikstad 80121 36276
Grunnkrets: Bratthammeren 665 426

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 15.500,-

Visningshonorar:kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Bjørnar Brynildsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?