Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 560 000,- for kr 3 560 000,-

Fasade

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Fasade

Hage

Terrasse ved inngangsparti

Veranda

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Gang mot stue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Plantegning av hovedetasje

Plantegning av kjeller

Kart

Åskollen - Lys og pen enebolig med rolig og attraktiv beliggenhet - Fjordutsikt - Solrikt - Garasje

Furulia 25

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Åskollen - Lys og pen enebolig med rolig og attraktiv beliggenhet - Fjordutsikt - Solrikt - Garasje: Åskollen - Lys og pen enebolig med rolig og attraktiv beliggenhet - Fjordutsikt - Solrikt - Garasje

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
82 / 100 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger veldig fint til i et attraktivt og meget barnevennlig boligfelt i stille og rolig gate på Åskollen. Mange barnefamilier i det nærmeste nabolaget og kort gangavstand til barneskole og barnehager. Fra boligen er det flott fjordutsikt.

I Nordbyveien, 300 meter unna, er det bussholdeplass, med god bussforbindelse og to avganger i timen til Drammen sentrum på dagtid. (Grunnet vedlikehold av Nordbyveien er bussholdeplass idag i Oscar Kiærs vei). Fire minutters kjøring til E18 og ca 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Ca. 7 kilometer til Drammen sentrum og togstasjon og god kommunikasjon til Oslo/Sandvika/Kongsberg. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. En time med flytog fra Drammen til Gardermoen, tre avganger i timen. Kort gangavstand til to dagligvarebutikker og post-i-butikk.

Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter (håndball, fotball, barneidrett, ski og IFO). Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse med egen speiderhytte. Kort vei til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning. Flere barnehager i nærmiljøet. For liste, kontakt megler eller se kommunens hjemmesider.

Kort og nærmest bilfri skolevei til Åskollen barneskole (1.-7.trinn) med ca. 430 elever, les egne hjemmesider: www.askollen.net. Skolefritidsordning, samt idrettsfritidsordning som administreres av Glassverket IF.

Marienlyst skole (8. - 10. trinn), skolebussordning.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. På Papirbredden ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Drammen sentrum:

Følg skilting mot Åskollen og Svelvik. Følg Svelvikveien utover, og ta opp Oscar Kiærs vei til høyre. Følg oppover, og Furulia tar inn til venstre. Nummer 25 er så beliggende på venstre side av veien.

Alternativ adkomst fra Oslo/Bærum:

Følg E18 forbi Drammen, over Drammensbrua og gjennom Kleivene-tunnelen. Etter tunnellen tas første avkjørsel, ved skilter til bla. Åskollen. Følg skilting til Åskollen gjennom to rundkjøringer. Du kommer så inn i Nordbyveien, som følges til Oscar Kiærs vei tar ned til høyre. Furulia tar så inn til høyre.

Det vil bli skiltet i forbindelse med annonserte fellesvisninger.

Se også kartskisse i nettannonsen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1966

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

82m2

Bruksareal

100m2

Tomt

611m2

KR-kode

2018343

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Furulia 25, 3039 Drammen.

Gnr. 28, bnr. 55 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 611 kvm. Gruset adkomst og parkeringsareal. Plen rundt huset (mye nysådd sommeren 2018). Hekker og beplantning. Terrasse ved inngangspartiet. Veranda med utgang fra stue.

Se situasjonskart i salgsoppgaven. Anførsel er at et lite eiendomsstykke mot nordøst tilhører naboeiendommen, men vil kunne vedlikeholdes og disponeres av Furulia 25.

Parkering

Garasje på eiendommen med plass til én bil, samt biloppstillingsplass foran garasjen. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 118 kvm

Totalt bruksareal: 100 kvm

Totalt primærrom: 82 kvm

Primærrom:

1. etasje: Vindfang, 3 soverom, bad, spisestue, stue, kjøkken: 82 kvm

Sekundærrom:

Kjeller: Kjellerrom: 15 kvm. Kommentar fra takstmann: Det er kun gulv i et rom som er målbart areal. I tillegg kommer krypkjeller/blindkjeller.

1. etasje: Loftstrapp, kjellertrapp, utebod: 3 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.08.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Boligen inneholder:

Hovedetasje:

Entré: Inngang via terrasse med overbygget inngangsparti. Vinylbelegg på gulvet. Lysmalte overflater. Sikringsskap med automatsikringer (nytt 2013). Nedgang til kjeller.

Spisestue: Store vindusflater sikrer god romfølelse. 1-stavs parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Glassdør med oppgang videre til loft. Loftet har enkelt gulvdekke og meget god lagringsplass. Utgang til veranda som har flott fjordutsikt.

Stue: 1-stavs parkett på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket. Uttak for tv- og datasignaler (fiberoptisk). Vedovn.

Kjøkken: Meget pen innredning fra Kvikk (ny 2013) med integrete hvitevarer fra Siemens (stekeovn med pyrolysefunksjon, mikrobølgeovn, induksjonstopp med stekesensorer, oppvaskmaskin, kjøleskap). Vinylbelegg på gulvet. Lysmalte overflater. Downlights i taket.

Soverom 1: Laminat på gulvet. Lysmalte overflater. Fin utsikt fra soveromsvinduet.

Soverom 2: 1-stavs parkett på gulvet. Lysmalt.

Soverom 3: 1-stavs parkett på gulvet. Lysmalt panel. Fin utsikt fra soveromsvinduet.

Bad: Rommet ble pusset opp i 2008 ifølge tidligere eier. Flislagte vegger og gulv. Varmekabler. Kontrollskap for rør-i-rør-systemet. Vegghengt toalett. Dusjkabinett. Servant med speil og skap.

Kjeller:

Kjellerrom: Støpt dekke. 200 liters varmtvannsbereder. Hylleplass.

Krypkjeller: Fjellgrunn. Rommet er ikke oppmålt av takstmann.

Oppvarming

Ovn for vedfyring i stue.

Varmekabler i baderomsgulvet.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ikke tinglyste bestemmelser på eiendommen.

Det foreligger skriftlig avtale med nabo gnr. 28, bnr. 56 om at naboen får dumpe snø på angitt sted på eiendommen til Furulia 25 (28/55), så lenge det ikke er til ugunst for 28/55.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel vedtatt 05.10.2015.

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguileringsplan for del ava "Store Solum", vedtatt 01.03.1956.

Nyoppføring av enebolig på tomten på nedsiden, Rabbenveien 30 A, er under ferdigstillelse. Det vil også etableres uteplass på garasjetaket der. I tillegg skal eksisterende støttemur mot Furulia 23 bli noe høyere for å følge terrenget.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer medfølger.

Garderobeskap på det ene soverommet samt i gang medfølger ikke. Ladestasjon til el-bil medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Kr. 9.081,- (2017), fordelt over to terminer. Det er installert vannmåler, slik at avgiften vil variere avhengig av eget forbruk.

Renovasjon: Kr. 3.336,- (2018), fordelt over to terminer.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Nemi, ca. kr. 3.000,- per år (2018).

Selger hadde i 2017 et strømforbruk på 16.796 kwt.

Selger har tv- og internettsignaler fra Viken Fiber med Altibox. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 18
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 1 km
Drammens museum 8.1 km
Drammensbadet 8.3 km
Marienlyst stadion 8.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 98.8 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 6.1 km
Bussholdeplass Solumstua 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glassverkhallen 0.9 km
Idrettsanlegg Glassverket kunstgress 1.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 6.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 7.5 km

Steder av interesse

Skoler

Åskollen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 7.4 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 7.4 km
Børresen skole (8-10 kl.) 9.3 km
Galterud skole (8-10 kl.) 8.7 km
Drammen videregående skole 8.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 9 km

Barnehager

Nordbylunden barnehage (0-5 år) 1.3 km
Åskollen familiebarnehage (0-5 år) 1.3 km
Nedre Eik familiebarnehage (0-3 år) 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 7.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 8.4 km
Postkontor Kiwi Åskollen 0.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 7.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 7.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø 7.9 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 7.9 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 9.9 km
Dagligvare Kiwi Åskollen 0.8 km
Dagligvare Rema 1000 Åskollen 0.9 km
Kiosk/video Rundtom Spill 4.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 4.6 km
Bensin Esso Kobbervikdalen Veiserice 2.7 km
Bensin Circle K Rundtom 4.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,4 %
Andel kvinner 49,6 %
Gj.snittalder menn 37,3 år
Gj.snittalder kvinner 39,9 år
Husholdninger med barn 31,8 %
Husholdninger uten barn 68,2 %
Gj.snitt byggeår 1968
Gj.snitt tomtestørrelse 1002
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 18 530 217

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25 % av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?