Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 600 000,- for kr 5 600 000,-

Fasade

Terrassen

Vinterkveld med hyggelig belysning

Terrassen

Stue med sofakrok og peisovn for lun varme på kalde dager

Koselig spiseplass for hyggelige middagsselskaper

Stue

Koseplass i stue for hyggelige samtaler

Stuen

Mot spisestueplass

Lyst og trivelig kjøkken med vidunderlig utsikt, Liten spiseplass for frokost.

Spiseplassen på kjøkkenet

Utsikten fra kjøkkenet

Utsikt

Bad/wc/vaskerom i 1 etg.

Bad/wc/vaskerom i 1 etg.

Bad/wc i u.etg.

Gjestebad

Hovedsoverom

Herlig omkledningsrom til boligens hovedsoverom, masse garderobeplass!

Soverom med adkomst til eget bad, perfekt som gjesterom

Romslig soverom i loftsetg.

Soverom i loftsetg.

Stuekrok i u.etg. med egen utgang

Entre/gang 1.etg.

Gang 1 etg.

Gang med kontorplass i u.etg.

Utsikt fra stuevinduer

Kveldsstemning på terrassen

Usjenert terrasse med nydelig utsikt

Koselig spiseplass på terrassen med utsikt til Lillestrøm

Stemning

Nydelig utsikt og pent opparbeidet eiendom med stor flott terrasse

Asfaltert adkomst og gårdsplass

Granittvegen 87_etg2_2D

Planteging u etg

Granittvegen 87_loft_2D

Rælingen

Granittvegen 87

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 950 000,-

Rælingen: Solrik enebolig med vidunderlig utsikt, meget innholdsrik bolig!

Boligtype:
Enebolig, Andelsleilighet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 932,-
Fellesgjeld:
Kr 60 682,-
AREAL (P-ROM / BRA)
171 / 172 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et veletablert og attraktivt boligområde på Øgardshøgda i Rælingen kommune.

Området ligger mellom Fjerdingby og Lillestrøm, kun 6 min kjøring fra Lillestrøm sentrum og under 4,5 km fra Lillestrøm stasjon.

I tillegg til sin sentrale beliggenhet har eiendommen nærhet til flotte turområder i Rælingsåsen. Fra boligen kan du blant annet ta turen opp til Bjønnåsen, med Østmarkas beste utsikt.

Det går også merkede løyper fra Marikollen og opp til både Bjønnåsen og andre flotte destinasjoner. En kort sykkeltur unna ligger Nebbursvollen Friluftsbad, Lillestrøms populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk med mer. Det er også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs elva. Myrdammen ligger også i nærheten, med flotte bade- og fiskemuligheter, og området er pent opparbeidet med grillområder, benker, stupebrett, rullestolrampe og toaletter. Det er ca. 1,8 km til Marikollen idrettspark med hopp- og alpinbakke, lysløyper, skøytebane, en romslig kafeteria/varmestue og flere fotballbaner. Her ligger også Marikollhallen. Marikollen er et gunstig utgangspunkt for flotte turer innover marka, og Rælingen kommune har lagt til rette for stolpejakt, noe som gjør turene spennende for både store og små. Boligen ligger ca. 4 min unna busstopp som har avganger hver halvtime. Fra Lillestrøm bruker toget ca. 12 min til Oslo og Oslo S.

Aamodt-senteret på Fjerdingby har Kiwi, kafé og apotek. Store handlesteder som Lillestrøm Torv, Strømmen Storsenter, samt Metro og Triaden på Lørenskog ligger godt innen rekkevidde.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Følg Øvre Rælingsveg fra Strømmen mot Fjerdingby. Ca. halvveis er det en tverrforbindelse i Longsdalsvegen ned til venstre mot Nedre Rælingsvei. Ca. 505 meter før avgjøring til venstre ned i Longsdalsvegen tar Granittvegen av til høyre fra Øvre Rælingsvei I første kryss deler vegen seg i Granittvegen og Feltspatvegen som tar av til høyre. Følg Granittvegen til venstre og følg denne rett frem der veien følger en langhøyresvingi ca 215-220 meter til Granittvegen deler seg i to. Følg det venstre løpet som går rett frem videre. Veien som går rett frem følges helt til enden av Granittvegen som er en liten rundkjøring der boligen ligger på nedersiden av veien til høyre.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 60 682,-

Totalpris

Kr 6 010 682,-

Felleskostnader

Kr 5 932,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1990

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

171m2

Bruksareal

172m2

Tomt

7206m2

KR-kode

621764

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Granittvegen 87, 2008 Fjerdingby

Gnr. 103, bnr. 484 i Rælingen kommune.

Andelsnr. 6, Marka Borettslag, org.nr. 952 246 585

Tomten

Eiet tomt på 7.206 kvm som tilhører borettslaget. Rundt hver enkelt bolig er det opparbeidet naturlig tomt til hver bolig. Det er rundt denne boligen opparbeidet med plen og diverse beplantning, flere flotte uteplasser. Rundt store deler av "tomten til boligen" er det satt opp thuja hekk. Boligen har også asfaltert innkjøring og liten gårdsplass.

Parkering

Til boligen er det satt opp en carport med varmbod i bakkant(eier har også benyttet dette som hjemmekontor). Carporten har kontakt for motorvarmer. Carporten har tett vegg mot adkomsveien med vinduer i veggen. Carport er satt opp i bindingsverk med stående tømmermannspanel og saltak tekket med betongtakstein. Carporten er oppført på støpt plate av betong. Foran huset er det også plass til flere biler ved f.eks besøk.

Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 189 kvm

Totalt bruksareal: 172 kvm

Totalt primærrom: 171 kvm

Primærrom:

Gang, 2 bad/wc, 2 soverom, stue m/utgang ut, omkledningsrom: 64 kvm

Gang, bad,stue, kjøkken: 74 kvm

Gang, innredet rom brukt som soverom, soverom: 33 kvm

Sekundærrom:

Bod: 1 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.09.2017 utført av Gunnar Mårdalen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.

Oppført på antatt fast grunn eller stabile masser med grunnmur i betong på støpt plate. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk med utvendig panel. Vinduer med 1+1-lags koblet glass (varerammer) fra byggeår. Hvit glatt ytterdør med 2 lags isolerglass fra 2012.

Terrassedør med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 2015, det er montert katteluke i døra. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Terrasse på ca. 43 m². med adkomst fra stue.

Terrasse på ca. 16 m² nede ved enden av tregang på baksiden av huset.

Eier opplyser å ha gjennomfør følgende arbeider på eiendommen:

total renovering av hovedbad (2008) og bad i u etg (2010).Etablert bad 3 i u etg (Gjort om vaskerom til bad-2011)

Eier har benyttet seg av faglærte ved disse arbeider og opplyser at følgende har stått for jobbene: Bislet Snekker AS- Auke Rør AS - Lund Elektro AS - MMS bygg & Eiendom AS

Videre er det utført følgende arbeider: bygd terrasse/platting rundt hele huset (selv)-satt inn inngangsdør i u etg (selv) -byttet hoved inngangsdør (selv) - satt inn veluxvinduer i tak (bislet Snekker)

Eier har benyttet følgende firma MMS bygg & eiendom AS - Lund Elektro AS til å utføre følgende jobber: byttet sikringsskap (2008)

-varmekabler i u etg (2008), samt gang (2008) og 2 bad (2009-2010) - downlights gang

og bad (2008-2010) - opplegg til vaskemaskin hovedbad (2011)- generelt vedlikehold som kontakter (2008-2017)

- sjekk boblebad (2017)

Auke Rør AS har utført følgende: Dusjkabinett, vegghengt do og boblebad installert (2009)-renseprosess boblekar fungerer ikke. mulig defekt

motor. Selve boblefunksjonen fungerer. Sjekket av elektriker og rørlegger i 2017. Rør i rør fordelingsskap etablert i vaskerom (2008) dusjkabinett og ny baderomsinnredning bad u etg (2010)

Flyttet varmtvannsbereder (2011). Gjort om vaskrom til bad i u etg (2011). Ny varmtvannsbereder u etg (2011). Auke Rør alt.

Det ligger røropplegg for å etablere kjøkken i soverommet som ligger utenfor badet i u.etg.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det ingen spesielle forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på utover vanlig slit og elde.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Trivelig enebolig med attraktiv beliggenhet i bindvei, fantastisk utsikt med usjenert beliggenhet i helt inntil marka. Boligen er bygget over 3 plan med 1 etg, sokkeletg og loftsetg.

1 etg.:

Entre/gang med flislagt gulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Varmekabler i gulvet og downlights i himling. Sikringsskapet er montert i rommet og er utstyrt med vippesikringer.

Bad/wc totalt modernisert i 2010/11 med flislagt gulv med varmekabler, moderne flislaminat på vegger og takess i himling med innfelte downlights. Bred moderne servant. Vegghengt wc i hvitt. Dusjkabinett montert i rommet. Hjørnebadekart også montert i rommet for behaglig avslapping. I rommet er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue med parkettgulv, malt perstaff panlplater på vegger, takess i himling. Peisovn montert i rommet for lun og behagelig varme på kalde dager. Utgang til herlig usjenert terrasse med gode solforhold og nydelig utsikt. KJøkken med parkettgulv, malte vegger og takess i himling. Hvit profilert kjøkkeninnreding med laminert benkeplate og fliser på vegg mellom underskap og overskap. Lys under overskap for lys ned på benkeplaten. Liten spiseplass på kjøkkenet.

2 etg.: Gang med parkettgulv, malte panel plater på vegger og takess i himling. Soverom med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. I rommet er det montert 2 stk velux takvinduer for flott overlys inn på rommet. Kott/sideloft med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Innredet rom med parkettgulv, malt miljøstrie på vegger og malt trepanel i himling. 2 stk veluxvinduer i taket for fint lysinnfall.

Sokkeletg.

Gang med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Garderobeskap montert i rommet. Varmekabler i gulvet. Bad/wc med flislagt gulv malt trepanel dels malte panelplater på vegger, trepanel i himling. Dusjkabinett montert i rommet. Servant med underskap. Speil med sideskap. Varmekabler i gulvet. Wc i hvit porselen montert i rommet. Rom/bod med betonggulv, tapet på vegger og takess i himling. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1998 montert i rommet.

Stuekrok med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling.

Soverom med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Praktisk soverom ved besøk da tilstøtende rom er tidligere vaskerom som er innredet som bad. Bad/wc med vinylbelegg på gulvet, panelplater på vegger og takess i himling. Dusjkabinett montert i rommet. Wc i hvitt porselen montert i rommet. Sluk i gulvet. Elektrisk vifte montert i rommet. Opplegg for vaskemaskin montert.

Soverom med parkettgulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. God plass med stor åpning inn til romslig omkledningsrom. Flott soverom som egner seg som hovedsoverom.

Omkledningsrom med laminatbelegg på gulv, malte panelplater på vegger og takess i himling. Plass til garderobeinnredninger for praktisk lagring av alle sesongers klesbruk.

Ned til inngang for denne delen av huset er det anlagt trapp i terreng med platting utenfor i impregnert trepanel samt terrasse. Det er satt opp rekkverk.

Oppvarming

Boligens hovedoppvarming er med elektrisk med panelovner og varmekabler. I tillegg er det montert peisovn som gir lun varme på kalde dager i boligens stue.

Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1998 montert i rom i sokkeletg.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.03.1994. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke nåværende eiers endring av fasade md 4 stk takvinduer og egen inngang i sokkeletg, samt terrasse med utgang fra boligens hovedstue. Nåværende eier har også etablert terrasse på pillarer med adkomst fra boligens sokkeletg.

Foran nevnte arbeider er ikke omsøkt eller forsøkt godkjent på noen måte og fremtidig eier overtar eiendommen slik den fremstår både juridisk og økonomisk.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Marka Borettslag.

Borettslaget består av 12 andelsboliger.

Forretningsfører er BORI Boligbyggelaget Romerike, tlf. 63 89 02 30

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: hver enkelt beboer vedlikeholder sin egen bolig.

Planlagte påkostninger: ingen vedtatte.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan B7/B8 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.03.1984.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Eier opplyser å har utført følgende i sin botid:

- Plantet hekker

- Opparbeidet p-plass

- Terrasse/plattin/trapper rundt hele huset

- Hovedterrasse ca. 45 kvm 1 etg.

- Terrasse ca. 25 kvm til u.etg.

- Barket skråning.

- Etablert hjemmekontor i del av carport.

- Malt huset utvendig inkl. vinduer.

- Smartpanel i hele huset.

- Varmekabler + fliser i gangen.

- Nytt sikringsskap.

- Nytt hovedbad 1 etg. varmekabler, fliser våtromspanel, boblebad, steamdusj, vegghengt wc, ny baderomsinnredning.

- Nytt bad u.etg. varmekabler, fliser våtromspanel, dusjkabinett, ny baderomsinnredning.

- Satt inn veluxvinduer i 2 etg. (4 stk.) Etablert 2 soverom(store), kan dele 2 til 3 stk.

- Lagt parkett i hele 2 etg.

- Begge soverom i 2 etg. er malt i 2017.

- Laget romslig bod i 2 etg.

- Lagt parkett, kitchenboard, ny ventilator, malt innredning + vegger kjøkken 1etg.

- Gjort om vaskerom til bad i 2011. I 2011 ble også deler av vegger i uetg. påsatt smartpanel lagt varmekabler + parkett på gulvene.

- Etablert egen inngang.

- Pusset opp 2 soverom, stuekrok, gang, omkledningsrom i u.etg. i 2018.

Eier opplyser at de vil ta med seg garderobeskap som er 195 cm høye, samt vaskemaskin og tørketrommel.

Hvitevarer i 1 etg og skap i entre kan følge boligen hvis ønskelig.

Soverom i 2 etg., kan deles til 2 rom.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.932,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, drift og vedlikehold, forsikringer, kontingenter, kabel tv og bredbånd, andre driftskostnader, samt nedbetaling og renter på fellesgjeld.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Avdrag og renteutgifter kr 2.581,-

Driftsutgifter kr 3.351,-

Oversikt over næmrere fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 129,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Til internett forbindelse er boligen tilknyttet GET og eier har en avgift på kr. 350,- pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr 6.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier. Kr. 475,- for personer under 20 år.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 6.012.391,-. Av dette beløpet utgjør kr 60.682,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. (Har her tatt høyde for ett innmeldingsgebyr)

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.063,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Rælingen
Grunnkrets Rud VIII

Steder i nærheten

Øvre Rælingen Kirke 2 km
Bjørnholt 3.3 km
Marikollen skisenter 2.8 km
Lund 3.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 38.7 km
Sentralstasjon Oslo S 23.2 km
Jernbanestasjon Lillestrøm jb.st. 4.4 km
Bussholdeplass Øgardshøgda 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marikollen idrettspark 1.8 km
Idrettsanlegg Marikollen u.skole fotballanlegg 2.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Lillestrøm 3.8 km
Treningssenter EVO Lillestrøm 4 km

Steder av interesse

Skoler

Rud skole (1-7 kl.) 1.5 km
Fjerdingby skole (1-7 kl.) 2.7 km
Løvenstad skole (1-7 kl.) 4 km
Marikollen ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Sandbekken ungdomsskole (8-10 kl.) 4.6 km
Rælingen videregående skole 1.6 km
Strømmen videregående skole 4.4 km

Barnehager

Blåbærgrenda barnehage (0-6 år) 0.3 km
Bjørnehi familiebarnehage 0.9 km
Sannum barnehage (1-5 år) 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømmen Storsenter 3.8 km
Kjøpesenter Lillestrøm Torv 4.3 km
Postkontor Kiwi Rælingen 1.5 km
Postkontor Coop Extra Rælingen 2.5 km
Apotek Ringen apotek Rælingen 1.5 km
Apotek Apotek 1 Romeriket Helsebygg 4.2 km
Vinmonopol Strømmen Vinmonopol 3.8 km
Vinmonopol Lillestrøm Vinmonopol 4.4 km
Dagligvare Joker Rælingen 1.4 km
Dagligvare Fjerdingby Kolonial 1.4 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 3.8 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 3.6 km
Bensin Uno-X Rælingen 2.5 km
Bensin Shell Lillestrøm 3.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,6 %
Andel kvinner 51,4 %
Gj.snittalder menn 39 år
Gj.snittalder kvinner 38,2 år
Husholdninger med barn 37,2 %
Husholdninger uten barn 62,8 %
Gj.snitt byggeår 1986
Gj.snitt tomtestørrelse 434
Område Personer Husholdninger
Kommune: Rælingen 17180 7509
Grunnkrets: Rud VIII 823 354

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,75% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Tom Edvardsen
Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?