Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 540 000,- for kr 3 540 000,-

Velkommen til Grimsrudveien 62

Unik beliggenhet

Sjarmerende eiendom

Stue

Veranda/ inngangsparti

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Anneks

Anneks

Anneks

Soverom

Veranda

Fasade

Drone

Drone

Drone

Fasade

Detaljer

Hage

Veranda

Veranda

Utsikt

Fasade

Gang 2.etasje

Grimsrudveien 62 - 2. Etasje

Grimsrudveien 62 - 1. Etasje

Hyggen

Grimsrudveien 62

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 650 000,-

Hyggen: Sjarmerende eiendom med umiddelbar nærhet til sjøen - Sjelden mulighet .

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 3 650 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
81 / 81 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger fantastisk flott til med umiddelbar nærhet til sjøen midt i hjerte av Hyggen. Hyggen ligger fantastisk til i en sørvendt helling mot Drammensfjorden, har ca 700 innbyggere og stigende folketall. Utsikten og beliggenheten er rett og slett fantastisk. Fra den store selveiertomten og terrassen kan du betrakte innseilingen til Drammensfjorden. Hyggenvika er ett steinkast unna med båthavn og badesteder. Hyggen har idrettsplass, barnehage og barneskole. Nær Hyggen finner du Kjekstad golfklubb med en 18-hulls og en 9-hull bane. Klubben tilbyr et godt miljø for både juniorer og seniorer.

Fra Hyggen er det fire kilometer til Røyken sentrum hvor du finner alt av butikker og servicetilbud. Røyken er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og avstanden fra Røyken sentrum til Oslo er 40 km. Reisetid med tog til Asker, Sandvika og Oslo er henholdsvis 13, 23 og 38 minutter. Drammen ligger 15 minutter unna.

Det er ingen boplikt i Røyken kommune.

Barnehager og skoler

Kort vei til Hyggen oppvekstsenter barnehage/SFO/barneskole. I tillegg er det flere offentlige og private barnehager i nærområdet. Spikkestad ungdomsskole samt Røyken videregående ca 5 km fra boligen. Ny tur og sykkelvei er laget fra Hyggen vest til skolen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Adkomst

Fra Asker: Følg Røykenveien retning Røyken og fortsett retning Drammen/Spikkestad RV 23. Etter ca 4 km står det skilt inn til høyre retning Hyggen. Følg så denne veien i ca 3 km ned til Hyggen sentrum.

Fra Drammen: Følg RV 23 mot Røyken, ta av på Lahell mot Hyggen. Kjør til Hyggen sentrum så får du boligen på din venstre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 650 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1800

Soverom

3

Primærrom

81m2

Bruksareal

81m2

Tomt

588m2

KR-kode

1618128

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Grimsrudveien 62, 3442 Hyggen

Gnr. 75, bnr. 5 i Røyken kommune.

Tomten

Eiet tomt på 588,2 kvm. Tomten er opparbeidet og beplantet. Svakt skrånende tomt med gressareal og gruset adkomst, stor treterrasse på forsiden og treterrasse på baksiden av huset med gangsone langs en gavl vegg.

Parkering

2 biloppstillingsplasser på eiendommens tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 99 kvm

Totalt bruksareal: 81 kvm

Totalt primærrom: 81 kvm

Primærrom:

1. etasje 49 kvm: Vindfang/ gang, bad, stue og kjøkken

2. etasje 32 kvm: Gang og 3 soverom.

To soverom i loftetasjen har for lite lysareal for oppholdsrom ihht 10 % lysareal krav, medtatt som primærareal grunnet overflatebehandlet og bruken av rommet. Loft har lav adkomst, under krav til høyde for adkomst. Loftareal er medtatt i primærareal grunnet bruken av rommet, selv om adkomst er for lav.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.09.2018 utført av Huskonsulenten AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på natursteinsmurer, hvor av en indre mur ved krypkjeller 1 som kan inspiseres via luke i stuen, natursteins mur i ytre del som ikke har inspeksjonsmulighet. Ved påbygg del er det inspeksjonsluker på gavl vegger. Pilarer på påbygget del. Utvendig pusset på del av ringmur. Ikke drenert grunnet alder. Laftet konstruksjon fra 1800 tallet. Påbygget del fra ca 1980. Innkledd konstruksjon, synlig i en vegg i loft. Utvendig fasadekledning består av kledning. Sist overflatefornyet i 2014. Ny kledning på del av huset fra 2006 og noe etterisolert utvendig. Forøvrig eldre kledning med ukjent årstall. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass + 1-lags ytre glass. Sprosser og utvendige malte vannbrett i tre. Tredør med isolerglass. Digital lås. Kattedør. Utette klemlister. Saltakkonstruksjon i tre fra 1800 tallet, påbygget del fra ca 1980 tallet. Ark på takkonstruksjonen. Eldre tegl-steins panner på taket, takstige er montert. Ukjent alder men antatt 1980 tallet. Takrenner, nedløp og beslag i stål, antatt fra 1980 tallet. Gradrenne i stål ved ark.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- Grunnmuren har fått en TG2 grunnet alder. Det er normal jordfuktighet ,ikke avdekket fuktinduksjoner ut over normalt ved krypkjeller.

- Dreneringen har fått en TG3 grunnet at det ikke drenert grunnet alder på eiendommen.

- Lokal antydning til råte/sprekker i del av kledning under utvendig utedel for varmepumpen TG2 gitt.

- Taktekking har fått en TG2 grunnet alder.

- Trappen har fått en TG2 grunnet at trappen ikke tilfredsstiller ikke krav til høyde , stigningsforhold eller rekkverk.

- Gulvsystemet har fått en TG2 grunnet alder og skjevheter. Noen borebille sår i rundstokker i krypkjeller.

- Badet har fått en TG2 grunnet alder.

- Kjøkkeninnredning har fått en TG 2 grunnet enkelte sårskader i overflate og fuktskjolder i del av benkeplate ved beslag.

Selger opplyser i sin egenerklæring :

- Det har blitt satt på en silikonlist på gulv på bad for å hindre vann å renne utover under dusjing.

- Ved et par anledninger med kraftig nedbør har det kommet noe fukt ned gjennom skorstein.

- Krypkjelleren kan bli rå deler av året, tidvis satt inn fuktsamler.

- Det er generelt mye maur i området som følge av leirejord. Disse har ved anledning vist seg i huset. Men det har ikke vært i større omfang enn at det har blitt løst med korte perioder med maurstrø.

- Ved gjennomgang av elektrisk anlegg i september 2018, gjorde elektriker oppmerksom på at avtrekksvifte står feil plassert i forhold til dagens krav. Denne har vært i daglig bruk, og virker som den skal. Men er montert for lavt på vegg etter gjeldende regler.

- Vært noen anledninger der det har vært mus i huset. Det er gjort arbeid med å sette musesperrer, men kan tidvis likevel være enkelte mus. Dette har til nå vært kortvarige problemer, da vi har faste punkter hvor det settes musefeller.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Spennende enebolig med god planløsning og masse sjel. Eiendommen har en fantastisk beliggenhet med 30 meter unna Drammensfjorden. Koselig stue som er malt i lyse og tidsriktig farger. Fra fremsiden av huset er det utgang til en suveren veranda der du kan nyte utsikten over sjøen. På baksiden av huset er det et anneks som inneholder blant annet et stort oppholdsrom som passer ypperlig til hobbyrom eller tv-stue.

Kjøkken:

Praktisk kjøkken fra 2004 med masse skap og benkeplass. Kjøkkenet er for øvrig innredet med over og underskap. Glassfelter i overskap. Heltrebenkeplate med nedfelt koketopp og benkebeslag. Lyslist og fliser på vegg, integrert stekeovn oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk over kokeplass. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad:

Pen flislagt bad fra 2005 som er innredet med vegghengt wc, servant , dusj samt kran og avløp til vaskemaskin

Oppvarming

Gulvvarme i bad, gang og kjøkkenet. Peisovn i stuen samt varmepumpe luft/luft fra 2012. Ellers basert på panelovner eller andre frittstående varmekilder.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca 1878

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen eller tilbygget. Annekset er innredet som hobbyrom, dette rommet tilfredstille ikke krav for varigopphold.

Påbygget fra 1980 er ikke byggemeldt eller godkjent av Røyken kommune. Kjøper overtar risikoen for dette. Megler har undersøkt meg kommunen uten å funnet noe dokumentasjon.

Eiendommen er sefrak registrert med verneklasse B.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen.

Dagboknr 403948, tinglyst 19.12.1959, Jordskifte: Grensegangsak.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i Kystsoneplan Røyken kommune datert 1/10-2015.

Eiendommen er avsatt til andre typer bebyggelse og anlegg, gang/sykkelvei iht til kommuneplanen datert 1/10-2015. Reguleringsplan for Hyggen sentrum datert 3/12-1985 er også gjeldene for område.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Tak, vegglamper, garderobeskap (men hengestang og tådkurver på et av soverommene), lamper på soverom, kjøleskap medfølger ikke salget.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.454,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år. / 27.500 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.568,-

Velavgift er kr 200 pr. år dette er frivillig.

Boligen er tilknyttet Telenor og Nextgentel som leverandør av internett og har avgift på

kr 400 pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.742.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Røyken
Grunnkrets Hyggen
Kirkesogn Røyken

Steder i nærheten

Spikkestad 6.7 km
Midtbygda 6.7 km
Bødalen 9.5 km
Øvre Hallenskog 10 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 90.6 km
Jernbanestasjon Røyken 4.4 km
Bussholdeplass Hyggen 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hyggenbanen 0.6 km
Idrettsanlegg Kjekstad Golfbane 4.7 km
Treningssenter Røykenbadet (treningssenter) 4.1 km
Treningssenter Yogahuset 5 km

Steder av interesse

Skoler

Hyggen skole (1-7 kl.) 0.5 km
Spikkestad ungdomsskole (8-10 kl.) 5.7 km
Røyken ungdomsskole (8-10 kl.) 8.3 km
Røyken videregående skole 5.7 km
Lier videregående skole 11.4 km

Barnehager

Hyggen barnehage (1-6 år) 0.5 km
Stjernen barnehage 0.5 km
Plutten familiebarnehage 5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Røyken Sentrum 4.5 km
Kjøpesenter CC Drammen 12.3 km
Postkontor Kiwi Røykentorget 4.3 km
Postkontor Rema 1000 Spikkestad 7.5 km
Apotek Vitusapotek Røyken 4.5 km
Vinmonopol Slemmestad Vinmonopol 12.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 13.8 km
Dagligvare Spar Røyken 4.5 km
Dagligvare Kiwi Røykentorget 4.7 km
Kiosk/video På Hjørnet Kafe og Krambod 4.5 km
Kiosk/video Spikkestad Storkiosk 7.6 km
Bensin Shell Express automatstasjon 7.6 km
Bensin Shell/7-Eleven Gullaug 7.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,5 %
Andel kvinner 48,5 %
Gj.snittalder menn 34,9 år
Gj.snittalder kvinner 35,1 år
Husholdninger med barn 47,2 %
Husholdninger uten barn 52,8 %
Gj.snitt byggeår 1974
Gj.snitt tomtestørrelse 1076
Område Personer Husholdninger
Kommune: Røyken 21931 9042
Grunnkrets: Hyggen 1017 409

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon:1,12 % av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Håkon Espeseth
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?