Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 225 000,- for kr 7 225 000,-

Eiendommen

Eiendommen

Fasade

Stue

Spisestue

Salong

Stue

Stue

Peis i stuen

Spiseplass på kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Trappegang

Entre/trappegang

Stue i 2. etasje

Stue i 2. etasje

Stue i 2. etasje

Bad i 2. etasje

Bad

Bad i hovedplan

Vaskerom

Hage

Overbygget terrasse

Veranda med utgang fra stuen oppe

Fasade

Hage

Dyrket i egen hage

Druer i egen hage

Dyrket i egen hage

Hobbyrom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Gang

Gang

Trappegang

Hage

Hage

Eiendommen

Fasade fra baksiden

Eiendommen

Hovedplan

2. etasje

Konnerud

Grubegata 14

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 700 000,-

Konnerud: Romslig enebolig, stor tomt. Etablert strøk, landlig og sentralt.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
5
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 700 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
242 / 246 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert boligstrøk. Fint utsyn over nærområdet og til Konnerudkollen. Meget gode solforhold. Rett ved eiendommen passerer skiløypene og turstier som er starten på et flott markaområde. Eiendommen har en flott beliggenhet i naturen, med romslig tomt. Grønne omgivelser, samtidig som det er nærhet til et mer fortettet nabolag.

Rolig og barnevennlig, med praktisk avstand til skoler, barnehager og gode servicetilbud på Konnerud.

Bussforbindelse fra Stubberudveien, såvel som fra Tolerud. Buss til Drammen med hyppige avganger, se www.brakar.no for ruteinformasjon. 15 minutters kjøring til Drammen jernbanestasjon med gode parkeringsmuligheter. Toget tar ca. 35 minutter til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen.

Mange fritidstilbud på Konnerud. Umiddelbar nærhet til flott turterreng, sommer som vinter. Preparerte skiløyper med turmuligheter ut på Strømsåsen og innover Konnerudmarka. Lysløypenett også fra skistadion, med asfalterte rulleskiløyper. Løvåsjordet prepareres også for aking på vinteren. Konnerud IL er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg, herunder kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag for helårsbruk.

Kort gangavstand ned til Stordammen med fine bademuligheter.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning med godt utvalg av barnehager på Konnerud, hvorav 5 er kommunale og 7 er private. For komplett liste se kommunen hjemmeside.

Konnerud barneskole. Svensedammen Ungdomskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med universitetet i sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 700 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1940

Soverom

5

Garasje

Ja

Primærrom

242m2

Bruksareal

246m2

Tomt

1738m2

KR-kode

2018500

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Grubegata 14, 3031 Drammen

Gnr. 82, bnr. 78 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.738 kvm. Tomten er opparbeidet med plen rundt bebyggelsen. Gruset innkjøring og gårdsplass. På arealet ned mot Grubegata er det dels naturtomt og dels kjøkkenhage. På baksiden er det naturtomt.

Eiendommen har usjenerte og solrike oppholdsarealer, godt med plass for lek og aktivitet. Eiendommen er grensende mot åpne og grønne arealer.

Parkering

Parkering for 1 bil i garasje, og ytterligere 1 bil i carport. Forøvrig er det plass til biloppstilling i gårdsplassen foran.

Vei, vann og avløp

Grubegata er kommunal vei. Stikkveien opp til eiendommen er privat, eiendommen har tinglyst rett til bruk. Det er felles vedlikehold/brøyting med naboen på innsiden.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank, som tømmes årlig av kommunen. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet, når det fremføres kommunalt ledningsnett. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 260 kvm

Totalt bruksareal: 246 kvm

Totalt primærrom: 242 kvm

Primærrom:

Hovedplan - Gang, hall m/trapp, kjøkken, stue, vaskerom, 2 entre/vindfang, bad, wc, soverom: 131 kvm

2. etasje - Bad, stue/sov/hobby, stue og 3 soverom: 111 kvm

Sekundærrom:

Hovedplan - Bod: 4 kvm

I tillegg kommer arealer i kjeller (51 kvm) som ikke er målbart grunnet takhøyde på ca 180 cm. Over 2. etasje er det to hemser med adgang via taklem/stige. Takhøyde 1,70 m. Areal 15-18 kvm. Garasje har et bruksareal på 25 kvm. Uthus har et bruksareal på 10 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Espen Grelland.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bindingsverk, på grunnmur av Leca og betong. Eldre del har grunnmur av betong/sparestein. Fasaden har kledning av liggende trepanel. Vinduer av isolerglass, datert 1967, 1983 og 2014. Taket er tekket med takstein, nytt i 1983/84.

Gammel del fra 1940, ombygget i 1967, tilbygget i 1972 og påbygget 2. etasje i 1983-85. Ved påbygg har boligen blitt tilført et helhetlig uttrykk slik at den fremstår med et tiltalende design og en god planløsning.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Takstmann beskriver boligens tilstand som bra, en godt bygget enebolig. Som normalt ved eldre boliger gis det noen anmerkninger knyttet til alder/levetid og bruksslitasje.

Vedlikehold/oppgraderinger senere år:

- Garasje bygget i 2004.

- Nytt tak og ny kledning på uthus i 2002.

- Forebyggende tiltak i forhold til råte 2008/09

- Ny ytterkledning på inngangsparti i 2012.

- Ny varmpepumpe i 2013.

- Nytt sikringsskap, nye vannledninger til huset og ny varmtvannsbereder i 2014.

- Oppussing av kjeller i 2015.

- Fornyelse tak (rens/impregnering) i 2016

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Eiendommen har en normalt god standard. Selv om boligen er bygget på flere ganger er det oppnådd en god helhet over planløsning og overflater. Det er gjort mye med boligen ved påbygg i 1983-85. I ettertid er det gjort et løpende vedlikehold og gode oppgraderinger. Bebyggelsen er i teknisk god stand, se tilstandsrapport for detaljert beskrivelse.

Huset har et tiltalende design, med karakter og særpreg. Plass til en stor og aktiv familie.

Noe tidsmessige og personlige tilpasninger kan påregnes.

Romslig stue i hovedplanet, med godt gjennomlys. Murt peis, parafinkamin og varmepumpe. Ny eikeparkett i 2008. Panelte og tapetserte vegger. Takess. Utgang terrasse og videre hage.

I 2. etasje er det stue med med tregulv. Panelte vegger og tak. Tiltalende med høye skråhimlinger. Peis. Utgang terrasse.

Badet i hovedplanet har fliser på gulv og vegg, takess. Varmekabler i gulv. Badekar, servant og wc. Badet er fra 1967 i retro stil, men behov for teknisk og tidsmessig oppgradering.

Badet oppe er fra 1994. Fliser på gulv og vegg, panelt tak. Varmekabler i gulv. Dusjhjørne, servant i innredning og wc.

Kjøkken med laminatgulv, malt strie på vegger og malt tak. Innredning med profilerte fronter. Fronter, benkeplater og fliser ble fornyet på slutten av 90-tallet.

Overflater forøvrig:

Gulv: Tregulv, parkett, belegg og tepper.

Vegger: Panel, smartpanel, malte flater, malt strie

Tak: Takess og panel

Oppvarming

Eiendommen har parafinkamin, med nedgravet glassfibertank (ny i 2004). Det er luft-luft varmpepumpe i stuen. Peis i stuene, både oppe og nede. Forøvrig er det elektrisk oppvarming, med varmekabler i begge baderomsgulv.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1940. Den er tilbygget og ombygget i ettertid. Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Kommunen bekrefter at eiendommen er byggeanmeldt. Det er kontrollert mot tegninger i byggesaksarkivet, som stemmer godt med eiendommens bruk. Rommet i 2. etasje som er i bruk som hobbyrom har status som loft/hobbyrom. Dette rommet har et potensial for utvkling, bruksendring er søknadspliktig etter et forenklet system.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 1 servitutt på eiendommen. Dette er en bestemmelse om gjerdeplikt fra 1940, som ikke har relevans for eiendommen i dag.

Det er tinglyst 3 rettigheter. Bestemmelse om vanrett fra 1940, det er nå fremført offentlig vannledninger. Det er tinglyst bestemmelse om at vannretten frafalles etter grensejustering. Bestemmelse om veg, som sikrer adkomsten til eiendommen.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det ble kontrollert radonnivåer i 1989, resultat 50 beq/m3. Dette er godt innenfor grenseverdier for tiltak.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05/10-2015, avsatt til boligformål.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.900,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann. Avgift beregnes etter vannmåler/forbruk.

Tømming av septik, ca kr. 1.800,- pr. år.

Årlige kostnader til renovasjon kr. 2.919,- pr. år.

Feiing og tilsyng med fyringsanlegg utgjør ca kr. 1.000,- pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 32.000,- pr. år. / 25.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.591,- pr. år.

Brøyting av adkomst vei, ca kr. 2.000,- pr. år.

Internett fra Icenet, kr. 299,- pr. mnd. Modem medfølger ikke, antenne på vegg medfølger.

Parabol fra Canal Digital, kr. 597,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.

Alaram fra Sector Alarm, kr. 6.497,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 5.843.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Konnerud 19
Kirkesogn Konnerud

Steder i nærheten

Konnerud fysioterapi/kiropraktor 1.6 km
Konnerud legesenter 2.1 km
Marienlyst stadion 6.2 km
Drammens museum 6.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 101.1 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 7.6 km
Bussholdeplass Skalstad 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torsbergbanen 1.5 km
Idrettsanlegg Konnerud fotballbaner 1.5 km
Treningssenter EVO Konnerud 1.9 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 7.1 km

Steder av interesse

Skoler

Konnerud skole (1-7 kl.) 1.1 km
Hallermoen skole (1-7 kl.) 1.9 km
Svensedammen skole (8-10 kl.) 2.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 6.7 km
Heltberg vgs. Drammen 6.8 km

Barnehager

Solhaugen barnehage 0.8 km
Konnerud barnehage (1-5 år) 1.7 km
Vannverksdammen barnehage (0-6 år) 1.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Konnerudsenteret 1.9 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 8 km
Postkontor Coop Prix Konnerud 2 km
Postkontor Strømsø Postkontor 7.4 km
Apotek Boots apotek Konnerud 1.9 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 7.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 8.9 km
Dagligvare Kiwi Konnerud 1.6 km
Dagligvare Meny Konnerud 1.9 km
Kiosk/video Nybyen Nærkjøp 6.5 km
Kiosk/video Mix No 19 Video og Kiosk 6.7 km
Bensin Circle K Konnerud 2.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,5 %
Andel kvinner 48,5 %
Gj.snittalder menn 38,9 år
Gj.snittalder kvinner 38,9 år
Husholdninger med barn 36,1 %
Husholdninger uten barn 63,9 %
Gj.snitt byggeår 1972
Gj.snitt tomtestørrelse 1590
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Konnerud 19 165 61

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,12% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Tormod Boldvik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?