Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
Solgt Solgt

Collage

Arkitekttegnet enebolig oppført i teglstein. Garasje og carport.

Pent opparbeidet tomt med steinmur og belegningstein rundt boligen. Asfaltert gårdsplass.

Stor usjenert hage og terrasseplatting mot vest

Spisestue med utgang til terrasse både mot vest og mot syd. Store vindusflater og åpne løsninger.

Romslig spisestue med skyvedør i glass inn til kjøkkenet. Skyvedør også ut til vindfang/gang. Det er flis og varmekabler på gulvet, og det er panel på vegg og i himlinger

Stuen med kontrastvegg og fin belysning.

I stuen er det både åpen peis og det er en nyere og effektiv peisovn

Koselig stue med parkett på gulv og panel på vegger og himling.

Loftstue med store vindusflater. Her er det heltre gulvplank og det er panel i himlingen. Luftebalkong mot skogen (vest)

Loftstuen

I loftstuen er det montert åpen peis og det er høyt under taket. Kombinert med store vinduflater gir dette en god romfølelse.

Skyvedør i glass fra kjøkken og ut til spisestuen.

Kjøkken med kjøkkenøy.

Innredningen på kjøkkenet ble skiftet i 2008. Fronter i bjørk og det er integrerte hvitevarer. Svært god skap- og benkeplass på kjøkkenet, og praktisk kjøkkenøy som fungerer som spiseplass.

Romslig kjøkken med vinduer mot øst så her kommer morgensolen inn.

Romslig kjøkken. Det er fliser og varmekabler på gulv og det er panel på vegger og himling.

Sydvendt terrasse utenfor kjøkken og spisestuen. Her er det glass i deler av taket for god lysinngang.

Badet ble pusset opp i 2009. Romslig med både badekar og dusjnisje. I tillegg til vegghengt toalett og dobbel servant som er svært praktisk.

Romslig bad med fliser og varmekabler på gulvet, og det er panel på vegger og himling. Fliser i våtsone (badekar og dusjnisje).

Hovedsoverom på hovedplan. Heltre furugulv og det er panel på vegg og himling. Store vindusflater ut mot skogen, og utgang til terrasse.

Hovedsoverom

Soverom II på hovedplan. Alle soverom på hovedplan har utgang til terrasse og hage.

Soverom III på hovedplan. Benyttes i dag som kontor.

Terrasse utenfor stuen og soveromsfløy

Soveromsgang er svært godt utnyttet med stor og god garderobeplass.

Soverom i loftsetasjen. Her er det teppe på gulv og det er panel på vegg og himling. Nyere Velux takvindu fra 2014

Soverom i loftsetasjen.

Vindfang med nyere inngangsdør. Fliser og varmekabler på gulv, og det er panel på vegg og himling.

Inngangsparti med nyere og spesiallaget inngangsdør som er laget lik den originale døren.

Nyere og sydvendt terrasseplatting. Taket ble skiftet i 2014 og det ble da satt inn 9 nye Velux-vinduer som gir svært god lysinngang i loftsetasjen.

Hagen er usjenert og vender mot skogholt. Det står et eldre stabbur på tomten. Her ser man soveromsfløyen med store vindusflater.

Terrasseplatting og belegningstein rundt boligen. Tomten er svært usjenert og vender mot skogholt. Her har man ingen naboer tett innpå seg

Garasje og carport. Det er også bod i garasjen.

Plantegning 2D

Plantegning 2D

PORSGRUNN - EIDANGER

Haugarvegen 26

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

PORSGRUNN - EIDANGER: Arkitekttegnet og særpreget enebolig grensende til skogholt. Boligen er romslig og tiltalende, og har carport og garasje

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
209 / 247 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen grenser mot skogholt, og ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Tveitanlia på Eidanger, ca. 4 km. sør for Porsgrunn sentrum. Det er kort avstand til skole, barnehage, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon og flotte turområder.

Kort vei til sjøen og Olavsberget, her er det badestrand, båtplass-og fiskemuligheter. Ellers flere turmuligheter i nærområdet. Eidanger idrettslag sørger for et bredt og godt fritidstilbud til barn og unge med bandy, fotball, friidrett, padling, sykling, turn mm. Eidanger idrettsanlegg ligger ved Tveten skole med bl.a. Eidangerhallen og kunstgressbane.

Det er kort avstand til dagligvareforretninger (MENY) både ved Moheim samt på Flåtten, og ellers rikt utvalg av bussforbindelse og kort avstand til E18.

Barnehager og skoler

Tveten barne- og ungdomsskole. Det finnes også flere barnehager i nærområdet, bl.a. Eplehagen barnehage og Nystrand barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Porsgrunn, følg Vallermyrvegen mot E-18. Ta første vei til høyre etter Hydro Texaco og følg Ullinvegen opp til Eidanger Kirke. Ta første vei til høyre i rundkjøringen og følg Tveitanvegen forbi Tveten skole. Ta deretter første vei til høyre inn i Vikingvegen og følg veien frem til første kryss. Kjør så til venstre i Snekkeråsvegen, så til venstre igjen inn i Haugarvegen. Boligen er merket med plakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1973

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

209m2

Bruksareal

247m2

Tomt

949m2

KR-kode

26.18169

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Haugarvegen 26, 3946 Porsgrunn

Gnr. 50, bnr. 75 i Porsgrunn kommune.

Tomten

Eiet tomt på 950 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen og diverse beplantning. Det er steinlagt inngangsparti og asfaltert parkeringsplass. Nyere terrasseplatting mot syd med utgang fra spisestuen. Gressplen ligger vestvendt og skjermet mot skogholtet, og det er oppført et stabbur på tomten (mot nord).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har direkte adkomst fra kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 270 kvm

Totalt bruksareal: 247 kvm

Totalt primærrom: 209 kvm

Primærrom:

Hovedplan 143 kvm:

Vindfang, gang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom og sep. toalettrom.

Loft 40 kvm:

Gang, stue og soverom.

Kjeller 26 kvm:

Kjellerstue og vaskerom.

Sekundærrom:

Kjellerrom og boder: 38 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.12.2018 utført av Jørn Torsholt Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av kommunen.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann fundamentert på fjell. Støpte grunnmurer og veggkontstruksjoner består av bindingsverk som er isolert med 10 cm. Yttervegger i teglstein. Vinduer hovedsakelig skiftet i 2004 og 2011, og noen vinduer fra byggeår. 9 nye Velux takvinduer fra 2014. Takstein, undertak, sløyfer og lekter skiftet i 2014 sammen med takrenner, nedløp og beslag.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder gjenstående arbeid i kjeller, mangler beslag på glass i takvinduer, bemerkning på åpning i rekkverk og bemerkning på stabbur.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Arkitekttegnet enebolig med originale særtrekk. Det er lagt vekt på store vindusflater som gir boligen svært gode lysforhold. Det er satt inn større vinduer i stuen mot vest samt hele 9 nye Velux takvinduer som gir en fin effekt i stuen og loftstuen. I loftstuen er det i tillegg vindu fra gulv til tak på vestsiden og ut mot skogen. Her er det også luftebalkong. Boligens fasade er i teglstein og tilnærmet vedlikeholdsfri, og det ble skiftet takstein i 2014.

Boligens særpreg er store og lyse oppholdsrom med god lysinngang. Spisestue med utgang til sydvendt terrasse og skyvedør i glass til romslig kjøkken. Kjøkkeninnredning i bjørk med god skap- og benkeplass, og kjøkkenøy med spiseplass. Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Koselig stue med både åpen peis, og med moderne og effektiv peisovn.

Soveromsfløy med romslig bad og 3 soverom - hvorav alle har utgang til terrasse og hage. Badet er oppusset og har fliser på gulv og i våtromssone. Det er både badekar og dusjnisje, samt vegghengt toalett og 2 servanter. I soveromsgangen er det godt utnyttet skapplass med svært romslig skyvedørsgarderobe. Det er også gjestetoalett i gangen.

I kjeller er det vaskerom samt innredet en kjellerstue. I tillegg er det vaskerom og boder i kjelleren.

Oppvarming

I stuen er det både åpen peis og nyere peisovn i tillegg til montert varmepumpe. Forøvrig elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.06.1974. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

- El. vifte må monteres på vaskerom.

- Friskluftsinntak for vaskerom og kjøkken

- Gelender og håndlist for kjellertrapp

- Rekke på balkong.

- Kjeller må ferdigstilles

- Rettede tegninger.

De ovennevnte punkter er utført. Videre opplyser selger at de har innredet kjellerstue, samt både montert større vinduer i stuen (mot vest) samt montert takvinduer. Dette er ikke omsøkt i kommunen.

Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 09.12.1981.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det foreligger ingen tinglyste avtaler/servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Tveitanlia datert 01.12.1966 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er ingen kjente planer for det ubebygde området på sydsiden av boligen, og det er heller ingen kjente planer for skogholtet.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 22.164,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er montert vannmåler i boligen, så beløpet vil variere iht. faktisk forbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 40.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 7.000,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.613.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Porsgrunn
Grunnkrets Tveten Nord
Kirkesogn Eidanger

Steder i nærheten

Stridsklev 3.9 km
Herøya 4.5 km
Østsida 4.5 km
Porsgrunn Bymuseum / Gamle Tollbod 5 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 44.1 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 4 km
Bussholdeplass Sølverød 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Eidangerhallen 0.6 km
Idrettsanlegg Tvetenbanen 0.6 km
Treningssenter Actic - Porsgrunnhallen 3.6 km
Treningssenter Fresh Fitness Porgrunn 4.1 km

Steder av interesse

Skoler

Tveten barneskole (1-7 kl.) 0.6 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 0.7 km
Porsgrunn videregående skole Sør 3.1 km
Porsgrunn videregående skole 4.3 km

Barnehager

Eplehagen barnehage (0-6 år) 0.6 km
Nystrand barnehage (0-6 år) 1.7 km
Vallhall barnehage (1-6 år) 1.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hammondgården 4.4 km
Kjøpesenter Down Town 5.1 km
Postkontor Meny Flåtten 2.8 km
Postkontor Plantasjen Telemarksporten (pib) 2.8 km
Apotek Vitusapotek Porsgrunn 4.4 km
Apotek Apotek 1 Svanen Porsgrunn 5.2 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 4.3 km
Dagligvare Telemarksporten Dagligvare 2.6 km
Dagligvare Meny Flåtten 2.8 km
Kiosk/video Narvesen Porsgrunn 4.2 km
Kiosk/video Mix Diplomaten 5.1 km
Bensin YX Eidanger 1.6 km
Bensin Circle K Telemarkporten 2.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,3 %
Andel kvinner 50,7 %
Gj.snittalder menn 44 år
Gj.snittalder kvinner 43,8 år
Husholdninger med barn 30,2 %
Husholdninger uten barn 69,8 %
Gj.snitt byggeår 1971
Gj.snitt tomtestørrelse 2363
Område Personer Husholdninger
Kommune: Porsgrunn 36198 16878
Grunnkrets: Tveten Nord 544 235

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 6.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

Markedspakke: Kr. 19.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?