Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 14 200 000,- for kr 14 200 000,-

Naturskjønne og sentrale omgivelser.

Fasade

Fasaden med anneks og garasje i bakkant.

Idylliske uteområder.

Pent opparbeidet hage.

Stor og grønn hage med frukttrær

Unik og sentral beliggende enebolig på Nesoddens vestside.

Romslig stue med lyse overflater og naturlig lys.

Stuen ligger i tilbygget fra 1994 med gode vindusflater mot vest.

Stue med utg til sydvestvendt terrasse og hage

Spisestue

Stur med peis

Bad i tilknytning til master bedroom.

Stort og romslig bad.

Stue i Anneks

Kjøkken i anneks

Plantegning hovedetasje.

1. etasje plantegning.

2. etasje plantegning.

Plantegning 2. etasje.

Underetasje plantegning.

Plantegning underetasje.

Plantegning anneks

Plantegning anneks.

Hage med frukttrær

 

Fine sommerkvelder nytes fra terrassen med flotte solnedganger.

Flaskebekk

Jørgen Berners vei 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 14 500 000,-

Flaskebekk: Vestvendt unik enebolig, fjordutsikt 3,6 mål delbar tomt, eplehave, 3 garasjer, anneks, 2 utleieenheter.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
7
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 14 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
530 / 623 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eneboligen ligger på Flaskebekk/Tangen - et av Nesoddens mest attraktive områder, med optimale solforhold og fin utsikt over Oslofjorden. Eiendommen ligger sentralt og det er kort gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og daglige servicetilbud. Eiendommen ligger ca. 900 meter fra Nesoddmarka med flotte rekreasjonsområder.

Det finnes gode muligheter for sportslige aktiviteter i området med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsbane, tennisbaner, liten slalåmbakke og lysløype med et rikt oppmerket tur-nett. I tillegg er det fine badestrender langs Nesoddlandet. En kort spasertur unna ligger Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Galleri Vanntårnet anbefales, samt Hellviktangen med egen kunstkafé, brygge, badestrand og park.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny Tangen (ca. 500 m) og Kiwi Flaskebekk (ca. 800 m). På Tangen er det kommunesenter med bibliotek, fritidsklubb, helsestasjon, samt Tangen Nærsenter med vinmonopol og diverse butikker. Vinterbro, Ski og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Skogen og ligger ca. 5 min fra boligen. Fra Nesoddtangen brygge, ca. 3 km, tar hurtigbåten deg til Lysaker på ca. 8 min og Nesoddbåten til Aker brygge på ca. 20 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 24 min til Vinterbro, ca. 26 min til Drøbak, ca. 28 min til Ski og ca. 41 min til Oslo S.

Barnehager og skoler

Eiendommen har gangavstand til Nesoddtangen barneskole og Tangenåsen ungdomsskole. Nesodden videregående skole ligger på Berger/Hellvik, og ca. 1 km lenger sør-øst, ved Skoklefall Kirke, ligger Steinerskolen. Kommunen har et godt utvalg barnehager, både private og kommunale. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Ta Nesoddbåten og bussen til Skogen busshodeplass, derfra går du inn Skogveien og ned til eiendommen. Med bil fra Oslo følg E6/E18 til Vinterbro og følg skilt til Nesoddtangen. Følg FV 156 mot Nesoddtangen til rundkjøring ved Skoklefall/Skoklefall kirke følg skilt mot Sunnaas sykehus. Ved neste rundkjøring ta til høyre ut på FV 156. Etter ca. 200 m ta til venstre inn Skogveien, deretter tredje til venstre som er Jørgen Berners vei, etter ca. 150 m ligger eiendommen på høyre side.

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Velkommen til visning!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 14 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1917

Soverom

7

Garasje

Ja

Primærrom

530m2

Bruksareal

623m2

Tomt

3589m2

KR-kode

5117115

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 2
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Jørgen Berners vei 15, 1452 Nesoddtangen

Gnr. 2, bnr. 1155 i Nesodden kommune.

Tomten

Eiendommen er på 3589,6 kvm og ligger høyt plassert, noe som gir fantastiske sol- og utsiktsforhold. Utsikten strekker seg over landskapet og fjorden i vest, mens det i bakkant er skogsområde og fredelig natur. Tomten har en gammel frukthage som skaper ekstra idyll, og store plenarealer. Hovedplenen har opplegg for vanningsanlegg og en robotklipper som medfølger salget.

Rundt om er det plantet prydbusker, bærbusker, trær og flott beplantning, blant annet i bed avgrenset av jernbanesviller. Hvitmalte stakittgjerder danner fine skiller på eiendommen. Stedvis er det naturtomt med noe fjell i dagen. Under gårdsplassen, samt soner mot inngang mot vest og øst, er det etablert vannbåren varme som kan sørge for isfri adkomst. På gårdsplassen mot syd er det satt opp flaggstang.

Boligen har gode uteplasser hvor sol og utsikt kan nytes. Fra stuen i første etasje er det utgang til en sydvestvendt terrasse på ca. 39 kvm belagt med bruddskifer. Fra trappehall i andre etasje er det utgang til en vestvendt terrasse på ca. 9 kvm med noe overbygg. Hovedsoverommet har luftebalkong på ca. 8 kvm.

I tillegg har stuen utgang til nordvendt, steinlagt terrasse. Det er også muligheter for fine uteplasser rundt om. I hagen er det oppført en lekestue til glede for de minste. Tomten ligger usjenert, er vakkert opparbeidet, har store plenarealer hvor den største delen ivaretas av en robotklipper. I den store plenen og bedene er det opplegg for vanningsanlegg. En gammel frukthage tilfører ekstra sjarm, og flere terrasser gir mulighet for å nyte både sol og utsikt. Eiendommen er utstyrt med bevegelsessensor som aktiviserer led lyskastere og har stille varsling for bevegelse rundt eneboligen.

I følge kommunens reguleringsplan kan det fradeles en tomt.

Parkering

Det er parkering i dobbelgarasje og i integrert enkelgarasje i sidebygget. Det er ellers flere biloppstillingsplasser utendørs. Eiendommen er utstyrt med alarm og bevegelsessensor som styrer utelys og halogenlys.

Vei, vann og avløp

Vei: Privat adkomst

Vann: Privat borevann med ny senkepumpe i 2015. Det er tatt regelmessige vannprøver fra borehullet som har vist god vannkvalitet fra 1995. Prøvene er tatt pga at det har vært familiebarnehage i kjellerleiligheten.

Avløp: Privat tokamret septikanlegg, betongelementer med støpt dekke og med infiltrasjon til grunnen. Tankene har gasstette lokk.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Jørgen Berners vei 15 er en imponerende eiendom på nær 3,6 mål med vestvendt beliggenhet og fin fjordutsikt. Tomten er bebygd med en innholdsrik enebolig på godt over 500 kvm, sidebygning med et innredet anneks, garasje og bod og en frittstående dobbelgarasje. Eneboligen var opprinnelig et sommerhus fra 1917, men ble totalrenovert og betydelig påbygd til dagens størrelse på midten av 1990-tallet.

Totalt primærrom: 530 kvm

Totalt bruksareal: 623 kvm

Totalt bruttoareal: 688 kvm

1. etasje: Entré, gang/hall, vaskerom, bad/wc, trapperom/gang, kjøkken, 2 stuer, kjølerom/gang og bod.

2. etasje: Trapperom/gang, 2 bad, 5 soverom, 2 omkledningsrom, gang og bod.

Underetasje: Entré, stue, soverom, bad/vaskerom/wc og kjøkken. Trapperom/gang, dusjrom, godkjent våpenrom, wc, teknisk rom, 2 boder/gang og bod/påbegynt badstue.

Annet: Krypkjeller og kaldloft.

Innredet sidebygning: Entré, stue/kjøkken, bad/vaskerom/wc, soverom, garasjerom og bod.

Det er installert avansert alarmanlegg med videooverføring til alarmsentral og flere separate alarmsoner.

Eneboligen har vannbåren varme, balansert ventilasjon, samt Nobø-styring av oppvarmingen og utebelysningen. I underetasjen er det innredet en leilighet med egen inngang. Hoveddelen består av en praktfull stue med kakkelovn og åpen peis, et stort kjøkken med spiseplass, fem gode soverom med garderobeløsninger og tre bad. I tillegg finnes dusjrom, et romslig vaskerom og en entré med fliser i Larvikitt.

Boligen har rikelig med lagringsplass i flere boder. I andre etasje er det to garderoberom, i første etasje finnes et kjølerom med nytt kjøleaggregat fra 2016, og i underetasjen er det et godkjent våpenrom. Eneboligen og annekset har stedvis noe moderniseringsbehov, men fremstår med et enormt potensial.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2018 utført av Takstmannen As. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Standard

Entré

Hoveddelen har adkomst via inntrukket inngangsparti. Entreen har Larvikitt fliser på gulv med gulvvarme, panelvegger og hvitt tak. Rommet er praktisk innredet med skyvedørsgarderobe og plassbygd sittebenk. Uttak for sentralstøvsuger. Fra entreen er det direkte adkomst til bod, vaskerom, bad og kjølerom, og til trappegang som fører til underetasjen.

Kjøkken

Kjøkkenet har en flott størrelse som gir plass for langbord og gjester. Innredningen fra Sivesind har profilerte furufronter, benkeplate i Italiensk granitt ved koketopp, laminatplate på arbeidsbenk. Dobbel vaskekum med elektrisk avfallskvern. Uttak for sentralstøvsuger.

Kjøkkenet har keramisk koketopp, stekeovn med pyrolyse, oppvaskmaskin og nisje for kjøleskap. I tillegg finnes et praktisk kjølerom i samme etasje. Over kokesonen er det montert en flott kobberhette med ventilatorvifte på loftet. Rommet har gulvbelegg, malte veggflater med brystningspanel, og gode vindusflater mot syd og øst.

Stue

Stuen er todelt og har en imponerende størrelse som gir plass for alt man måtte ønske av møblement. Store vindusrekker og karnapp bader rommet i lys og ivaretar den fine fjordutsikten. Rommet har parkettgulv, hvitt tak med downlights og lysskinner og vegger med lys tekstiltapet. Bang & Olufsen TV med kraftig lydanlegg. Lydanlegget kan også styres fra hovedsoverom og bad.

Spisestuedelen prydes av en vakker kakkelovn som gir et herskapelig preg. I stuedelen er det ekstra hygge fra en åpen peis med innsats. Stuen har utgang til en deilig sydvestvendt terrasse og til en nordvendt markterrasse. Uttak til sentralstøvsuger.

Bad/wc/vaskerom

Hoveddelen inneholder tre bad og et vaskerom. I tillegg finnes et dusjbad og en påbegynt badstue i underetasjen. Hovedbadet fra 1994 og har lyse marmorfliser på gulv og vegg, samt downlights i tak og vannbåren varme i gulv. Et stort vindu gir bra med dagslys. Innredningen består av et stort servantmøbel med to servanter, matchende veggskap, speil med overlys, veggmontert bidé og toalett.

Rommet har både dusjnisje med skyvedør og et innfliset Jacuzzi boblebad. Badet ligger i suiteløsning med hovedsoverom og har integrert lydanlegg med høyttalere og lyd fra Bang & Olufsen.

Bad 2

Det andre badet er fra ca. 1983 har lyse fliser på gulv med gulvvarme, blå fliser på vegg og et vindu som gir dagslys. Innredningen består av dobbel servant på hvitt servantskap, matchende veggskap, store speil med overlys, bidé, frittstående toalett og et badekar med dusjvegger.

Bad 3

Det tredje badet har hvite fliser på gulv med vannbåren gulvvarme og hvite fliser med dekorbord på veggene. Innredningen består av heldekkende servantplate på hvitt servantskap, speil med overlys, veggskap,

frittstående toalett og dusjhjørne med skyvedører.

Vaskerom

Vaskerommet ligger i første etasje og har direkte adkomst fra entré. Rommet har fliser på gulv med vannbåren gulvvarme, gulmalte vegger, sluk i gulv og et vindu som gir godt lys. Rommet er praktisk innredet med god arbeidsbenk og god plass til kurvinnredninger. Det er opplegg for to vaskemaskiner og én tørketrommel på plassbygd avsats samt benkeplass med dobbel vaskekum. Strømtilførsel til vaskemaskiner og tørketrommel går over separate to-polete brytere. Stikkontakt for strøm til strykejern har egen avbruddstimer. Rommets størrelse gir god plass for oppbevaring.

Soverom og garderobe

Hoveddelen har hele fem store soverom i andre etasje. Hovedsoverommet er flott med karnapp og fantastisk utsikt. Rommet ligger i suiteløsning med eget velværebad, walk-in closet og utgang til balkong. Uttak til sentralstøvsuger.

Det er garderobeløsning på alle rommene, og ett av de andre har også walk-in closet.

Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. skyvedørsgarderobe i entré, innvendige boder, kott, loft og stort lagringsrom/bod i sidebygning og i garasjer.

Leilighet i underetasjen

I underetasjen på hovedbygget er det etablert en leilighet med egen inngang, kjøkken, stue, bad og soverom. Kjøkkenet har hvit, profilert innredning med benkeplate. Av utstyr medfølger komfyr, kjøleskap, oppvaskmaskin og ventilator. Rommet har belegg på gulv og behagelig vannbåren gulvvarme. Uttak for sentralstøvsuger.

Badet har lyse fliser på gulv, hvite fliser på vegg og gulvvarme. Innredningen består av speil med belysning, enkel servant, frittstående toalett og dusjhjørne med skyvedører. Badet har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Stuen har en fin størrelse og er innredet med panel på vegger og parkett på gulv.

Anneks/sidebygg

På eiendommen er det oppført et anneks med et bruksareal på ca. 84 kvm. Bygningen er innredet med entré, stue/kjøkken, bad og soverom. I tillegg er det integrert garasje og en lagringsbod.

Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet og har godt lys fra flere vinduer. Rommet har panelvegger, parkettgulv, gulvvarme og god plass for møblement. Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter, benkeplate i laminat og vaskekum med heldekkende benkebeslag. Kjøkkenet er utstyrt med komfyr, kombinert kjøl/frys og oppvaskmaskin.

Badet i annekset har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Rommet er innredet med servant på hvit baderomsinnredning, speil, speilbelysning, dusjhjørne og frittstående toalett. Soverommet i annekset har god plass for garderobeskap i tillegg til seng.

Utstyr:

To varmtvannsberedere på ca. 300 liter hver er plassert i teknisk rom. Varmeelementene ble byttet i 2007/08. Alle de 3 fordelingsskapene er utstyrt med automatsikringer. Boligen har privat borevann godkjent som drikkevann. Det er tatt regelmessige vannprøver. Senkepumpe ble byttet i 2015, regulator og trykktank for senkepumpe er plassert i pumperom under kjøkken. Kjøleaggregat til kjølerommet er fra 2016. Godkjent septiktank med utslipp til infiltrasjon.

Videre har boligen sentralstøvsuger, flere utekraner, utestikk, brannstiger fra alle rom i andre etasje, alarmanlegg med kamera, kabel-tv fra Canal Digital, fiber med mulighet for 500 x 500 MB, og montert fem Cisco aksesspunkter fra 2016 i cluster som dekker rask trådløs internettforbindelse i boligen. Boligen har Nobø system som blant annet styrer nattsenking på termostater, led-utebelysningen og halogenlys.

Oppvarming

Eneboligen er hovedsakelig oppvarmet med vannbåren varme i de fleste rom i første etasje, i tilbygget del i underetasjen og i store deler av andre etasje. Det ble i 1994 borret bergvarmehull på 160 meter. Bergvarmepumpen fra 1994 ble i februar 2017 byttet ut med en Høiax Alterra SW 102H1 10kW. Det er gulvvarme og ventilasjonsanlegg med

varmegjenvinning i 1994. Det er i tillegg to luft til luft varmepumper, hvorav den ene er fra 2015.

Disse har også kjølemulighet om sommeren. Det er ellers vedfyring i kakkelovn og peis, samt noe elektrisk fyring.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.02.86 på eneboligen i forbindelse med ombygging.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra siste påbygg datert 29.11.1994

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

1994/3392-1/5 26.05.1994 ERKLÆRING/AVTALE

Plikt til å la eiendommen tilknyttes offentlig vann- og avløpsanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2016/394288-1/200 03.05.2016 ERKLÆRING/AVTALE

Kan ikke motsette seg arealoverføring iht. reguleringsplan

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Eventuell adgang til utleie

Meget gode utleiemuligheter:

Leilighet i underetasjen på hovedbygget har egen inngang, kjøkken, stue, bad og soverom.

Anneks/sidebygg:

På eiendommen er det oppført et anneks med et bruksareal på ca. 84 kvm. Bygningen er innredet med entré, stue/kjøkken, bad og soverom. I tillegg er det integrert garasje og en lagringsbod.

Både leil i hovedbygget og annekset er innredet som hybel, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling i kjelleren og det er forhøyede verdier i leilighet i underetasje, dog under faregrense. Økt ventilasjon har hjulpet en del. Verdiene målt vinteren 2017/2018 var tilfredsstillende.

I hovedetasje og 2 etasje er radonnivåene tilfredsstillende når husets ventilasjonsanlegg benyttes.

Regulering

Området er regulert for oppføring av frittliggende enebolig. I enebolig kan det innredes bileilighet på maksimum 45 m². % BYA skal ikke overstige 21% for områdene G.

Gesimshøyde skal ikke overstige 7 m over gjennomsnittlig planert terreng.

Maksimal takvinkel er 40 grader. Det tillates innhugg i takflaten innenfor en halvpart av takets lengde.

Det skal opparbeides 2 parkeringsplasser pr. bolig, inkl. plass i garasje. For hybelleilighet kreves 1 plass. Frittliggende garasjer skal ha maksimal høyde på 6 meter over planert terreng, og maksimalt bebygd areal på 50 m². Frittliggende garasjer kan plasseres nærmere nabogrense enn 4 m, avstanden må være minst 1 meter.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det anbefales å sette seg grundig inn i salgsoppgaven samt taksten og selgers egenerklæring. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.137 for inneværende år. I dette inngår gebyr for slamtømming: Årlig tilsynsgebyr kr. 712 Oppmøtepris v/tømming kr. 1760 og kr. 373 pr. kbm, Renovasjon: kr. 2434, Feiing/Tilsyn: kr. 858

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 61.478 pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 16.678 (If superdekning)

Velavgift kr 750 pr år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 6.168 pr. år. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 11.940 pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 14.863.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Nesodden
Grunnkrets Flaskebekk
Kirkesogn Skoklefall

Steder i nærheten

Flaskebekk brygge 0.7 km
Sjøstrand brygge 1.2 km
Skoklefall kapell 1.7 km
Kavringstrand brygge/Kavringen marina 1.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 91 km
Jernbanestasjon Oppegård stasjon 28.3 km
Bussholdeplass Skogen 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Tangen grusbane 0.6 km
Idrettsanlegg Berger idrettspark 3.2 km
Treningssenter Energihuset Treningssenter 2.4 km

Steder av interesse

Skoler

Nesoddtangen skole (1-7 kl.) 0.7 km
Tangenåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Nesodden videregående skole 2.7 km
Frogn videregående skole 20.7 km

Barnehager

Heia barnehage (0-6 år) 0.7 km
Kongleveien barnehage (0-6 år) 0.8 km
Oksval barnehage (1-5 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tangen Senter 0.6 km
Kjøpesenter Vinterbro Senter 23.2 km
Postkontor Coop Extra Nesoddtangen 1.7 km
Apotek Vitusapotek Nesodden 0.6 km
Apotek Nesodden apotek 1 km
Vinmonopol Nesodden Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Vinterbro Vinmonopol 23.2 km
Dagligvare Meny Tangen 0.6 km
Dagligvare Kiwi Flaskebekk 1 km
Kiosk/video Mix Nesoddtangen Brygge 3.2 km
Bensin Circle K Flaskebekk 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,8 %
Andel kvinner 48,2 %
Gj.snittalder menn 46 år
Gj.snittalder kvinner 47,6 år
Husholdninger med barn 24,7 %
Husholdninger uten barn 75,3 %
Gj.snitt byggeår 1941
Gj.snitt tomtestørrelse 1645
Område Personer Husholdninger
Kommune: Nesodden 18384 7636
Grunnkrets: Flaskebekk 303 153

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Christian Blix Henriksen
Daglig leder/ Eiendomsmegler
Les mer om megler
Tobias Kjensli Dyrseth
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?