Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 600 000,- for kr 6 600 000,-

Velkommen til Jonas Lies Vei 48

Fasade

Fasade

Overbygget inngangsparti

Solrik hage

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Flott terrasse som er delvis overbygget

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisstue

Spisestue

Stue

Stue

Tv-stue

Tv-stue

Kjøkken med koselig spiseplass

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad fra 2010

Flislagt bad fra 2010

Bad

Badstue

Vaskerom med utgang til terrasseplatting og hage

Gang

Gang

Gang

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Solrik terrasse med suveren utsikt

Solrik terrasse

Terrasse

Frokost terrasse med morgensol

Frokost terrasse

Fasade

Fasade

Fasade

Utsikt

Utsikt

Utsikt

Plantegning underetasje

Plantegning 1. etasje

Øren

Jonas Lies Vei 48

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 500 000,-

Øren: Attraktiv og velholdt enebolig med suveren utsikt. Flotte uteplasser. Attraktiv beliggenhet med nærhet til marka.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
195 / 240 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i åsen med suveren utsikt over Drammensdalen fra fjord til fjell. Meget gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Flotte uteplasser hvor man sitter skjermet. Etablert og barnevennlig miljø.

Fra eiendommen er det 7 minutters kjøring til Drammen sentrum. 6 minutters gange til Øren skole, samt Øren-banen. 20 minutters gange til Børresen ungdomsskole. 30 minutters gange til Bragernes torg.

Marka ligger i umiddelbar nærhet, og kan tilby et flott turterreng hele året. De fleste fritidstilbud på Øren, Åssiden og i sentrum er tilgjengelige. Drammen ballklubb er et veldrevet og aktivt idrettslag i nærmiljøet med egen kunstgress/skøytebane (Ørenbanen), se www.dbk.no. Åssiden IF er også et aktivt idrettslag i området med mange aktiviteter, se www.aif.no. Flere treningssentre på Åssiden. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og populær klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m

God busskommunikasjon med busstopp rett ved eiendommen. Timekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. Jernbanestasjon på Gulskogen.

Barnehager og skoler

Øren barneskole (1.-7. trinn) og Børresen ungdomsskole (8-.10. trinn), begge innen gangavstand.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Flere barnehager i gangavstand, deriblandt Ekornheia barnehage, Bacheparken Barnehage, Øren Andelsbarnehage, Sørbyløkka Barnehage og Parktunet barnehage. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i Drammen kontakt megler eller se www.drammen.kommune.no

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør gjennom Bragernestunnelen, og følg skilt mot Åssiden. Når man kommer ut av tunnelen er man i Rosenkrantzgata, og så tar man opp Henrik Ibsensgate til høyre i lyskryss. Denne veien følges oppover forbi bl.a Øren skole. Etter skolen tas første vei til høyre som er Hans Hansens vei. Ta så første igjen til venstre som er Jonas Lies vei. Denne følges oppover og boligen er beliggende på høyre side av veien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1962

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

195m2

Bruksareal

240m2

Tomt

1059m2

KR-kode

2017631

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Jonas Lies Vei 48, 3022 Drammen

Gnr. 115, bnr. 446 i Drammen kommune.

Tomten

1.059 kvm eiet tomt som er pent opparbeidet med støttemurer, plen, prydbusker, blomsterbed samt annen beplantning. Gruset adkomst til boligen. 2 solrike terrasser, frokostterrasse med morgen- og formiddagssol og stor terrasse med utgang fra stuen med sol resten av dagen.

Parkering

Garasje med plass til en bil. Automatisk portåpner og innlagt strøm 16 amp. For øvrig parkering i gårdsplass samt vanlig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 261 kvm

Totalt bruksareal: 240 kvm

Totalt primærrom: 195 kvm

Primærrom:

Underetasje inneholder entré, hall, 2 soverom, kjellerstue, bad og badstue: 68 kvm

1. etasje inneholder stue, spisestue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom: 127 kvm

Sekundærrom:

Underetasje inneholder teknisk rom, kjellerbod, blindkjeller, bod og 2 uteboder: 45 kvm

Garasje: 15 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.01.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig som er oppført over 2 plan samt kryploft. Grunnmurt av betong. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning. Taket er tekket med lakkerte stålplater fra 2010. I 1987 gjennomgikk boligen omfattende oppgradering med etter-isolering, nye dører, energiglass vinduer, ytterkledning og tak.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid. Det kan nevnes at drenering er i hovedsak fra byggeår og eier opplyser at det kan komme noe fukt inn i kjeller med åpent fjell. Vinduer ble skiftet 1987 og taktekket er fra 2010. Eier opplyser også i egenerklæringen at det kan forekomme noe ising fra taket om vinteren. Innvendig har boligen en normal god standard og kan betraktes som godt vedlikeholdt. Bad fra 2010 i 1. etasje og eldre bad i underetasjen med

begrenset levetid. Parkett i stue har noen små skader. Eier opplyser at det kan forekomme noe mus i indre del av kjeller. Tiltak med elektroniske musejagere er montert samt at det er tettet med stålull ved varmepumpe for at mus ikke skal komme inn. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Underetasje:

Entré: Fliser på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv. Innebygd skoskap. Montert brann- og innbruddsalarm.

Hall: Teppe på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Innebygd garderobeskap.

Teknisk rom: Belegg på gulv, murvegger, panel i tak. Montert 3-fase kontakt i boder.

Kjellerbod: Murgulv, murvegger, panel i tak. Hyller.

Soverom1/kontor: Teppe på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Innebygd garderobeskap.

Kjellerstue: Teppe på gulv, tapet på vegger, panel i tak.

Soverom2: Teppe på gulv, panel på vegger, panel i tak.

Bod: Teppe på gulv, panel på vegger, panel i tak.

Bad1: Belegg på gulv, våtromstapet på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv. Dusjhjørne, servant i seksjon og wc. Badstue med 3-fase BAHCO ovn på 5 kW.

1. etasje:

Stue: Parkett på gulv, tapet og panel på vegger, takess i tak. Innebygd peisinnsats. Utgang til solrik terrasse som er delvis overbygget. Flott utsikt mot fjord og fjell.

Spisestue: Parkett på gulv, tapet på vegger, takess i tak.

Kjøkken: Belegg på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Sivesind kjøkkeninnredning med fliser over benk. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Koselig spiseplass.

Vaskerom: Belegg på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv. Utgang til frokostterrasse med nedgang til hagen. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Tilgang til kryploft.

Soverom3: Teppe på gulv, tapet på vegger, takess i tak. 2 stk skyvedørsgarderober samt garderobeskap.

Bad2: Fliser på gulv, fliser på vegger, mdf plater i tak. Varmekabler i gulv. Dusjkabinett, dobbeltservant i seksjon og vegghengt wc. Badet ble oppusset i 2010.

Utvendig bod ved inngangsparti:

2 romslige boder med hyller og benk.

En pen og velholdt bolig med god planløsning.

Oppvarming

Innebygd peisinnsats i stuen. Montert luft til lufte varmepumpepå 14 kW med luftkanaler. Varmekabler på begge baderom, vaskerom og entré, for øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra byggeår, men ferdigattest i forbindelse med tilbygg i 1972.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:

Dagboknr 1480, tinglyst 23.10.1962: Opprinnelig skjøte med fritak for gjerdeplikt, avtale vedr elektriske ledninger, vann- og kloakkledninger samt avtale vedr støttemur mot vei.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Jonas Lies vei datert 20.02.1952.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter ca. kr. 4.896,- pr. år (2017). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.

Renovasjon ca. kr. 3.334,- pr. år.

Feieravgift kr 1.000,- pr. år.

Selgers forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør kr 5.096,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd og har avgift på ca. kr 1.115,- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Boligen er tilknyttet alarmselskap, som koster kr 290,- pr mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 18.600 kWh pr. år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Øren-underlia 6
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Tinghus 1.6 km
Fylkeshuset 1.7 km
Bibliotek, kunstgalleri 2.6 km
Bragernes kirke 2.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.4 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2 km
Bussholdeplass Jonas Lies vei 54 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 0.7 km
Idrettsanlegg Gulskogen idrettspark 1.7 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1.3 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 2.7 km

Steder av interesse

Skoler

Øren skole (1-7 kl.) 0.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.7 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 2.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.3 km
Åssiden videregående skole 3.4 km

Barnehager

Øren Andelsbarnehage (0-5 år) 0.8 km
Bacheparken barnehage (0-6 år) 1 km
Ekornheia barnehage (0-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 2.8 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 2.8 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 0.8 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 1.5 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 1.6 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 1.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 2.7 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.7 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 0.7 km
Dagligvare Coop Prix Store Landfall 1.4 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 1.3 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.6 km
Bensin Statoil Butikk Rosenkrantzgt. 0.7 km
Bensin Shell Svingen 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 33,7 år
Gj.snittalder kvinner 36,1 år
Husholdninger med barn 39,2 %
Husholdninger uten barn 60,8 %
Gj.snitt byggeår 1954
Gj.snitt tomtestørrelse 514
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 67150 31895
Grunnkrets: Øren-underlia 6 533 220

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,12% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?