Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 700 000,- for kr 3 700 000,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestfossen

Kongsbergveien 204

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 750 000,-

Vestfossen: Vestfossen - Innholdsrik enebolig med 4 soverom - Tak, kjøkken, 2 bad, vaskerom mm. er nytt i perioden 2015-2018

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 750 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
180 / 214 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger like utenfor Vestfossen sentrum med kun 1,3 km til jernbanestasjon og de fleste servicetilbud.

Vestfossen sentrum med bla. barnehage, post, legekontor, skole, matbutikker (Kiwi og Coop Prix), div forretninger, restaurant, tre treningssteder m.m.

Ca. 7 min. kjøring til Hokksund sentrum. Ca 10 min. til Mjøndalen og Krokstadelva sentrum, med Buskerud Storsenter og de aller fleste servicetilbud. Fra Vestfossen og Hokksund er det god kommunikasjon til Kongsberg og Drammen med tog eller buss. Toget til Oslo tar i underkant av 1 time. Ca. 20 min å kjøre til Drammen og ca. 20 min til Kongsberg. 150 meter til bussholdeplass i Skarragata. Se www.brakar.no for buss rutetider.

Fritidstilbud:

Det er over 200 lag og foreninger i Øvre Eiker. På Øvre Eiker Kommunes internettsider, www.ovre-eiker.kommune.no , finnes oversikt over alle registrerte lag og foreninger. Vestfossen har fin flerbrukshall, og flere kunstinstitusjoner som Morten Viskums kunstlaboratoriet, Galleri Møllabekken og Arena. Det finnes flere aktive kor, Vestfossen Jente- og guttekorps, og aktiv revygruppe. Ny flott kirke i Vestfossen med kommunens beste konsertlokale. Vestfossen idrettslag er aktive med fotball, håndball, turn, tennis, allidrett og ski. I tillegg finnes det i Hokksund tilbud om bla. kor, musikkorps, pistolklubb, speider, teater og tensing. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, fotballbaner (gress og kunstgress med undervarme), friidrettsbane mm.

Barnehager og skoler

Det finnes 5 kommunale barnehager og 15 private barnehager i Øvre Eiker kommune. For oversikt se www.ovre-eiker.kommune.no

Vestfossen barne og ungdomsskole i Vestfossen sentrum. Eiker Videregående skole i Hokksund, se; www.eiker.vgs.no.

Adkomst

Se kartskisse i nettannonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 750 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1958

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

180m2

Bruksareal

214m2

Tomt

1175m2

KR-kode

191886

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kongsbergveien 204, 3320 Vestfossen

Gnr. 45, bnr. 53 og 74 i Øvre Eiker kommune.

Tomten

Eiet tomt på totalt 1.175,9 kvm fodelt på to g/bnr. 778 kvm + 397,9 kvm. Tomten er pent opparbeidet med støttemurer, gruset gårdsplass og plen.

Parkering

Garasjeplass for en bil i tillegg til godt med parkering på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og privat pumpe. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger/pumpe til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 242 kvm

Totalt bruksareal: 214 kvm

Totalt primærrom: 180 kvm

Primærrom:

Underetasje: Kjøkken/stue, soverom , gang, WC rom, bad og vaskerom: 55 kvm

1. etasje: Entré med trapp, kjøkken og stue: 76 kvm

2. etasje: Gang med trapp, bad med WC og 3 soverom: 49 kvm

Gulvarealet i 2. etasje er større enn oppgitt grunnet lav takhøyde ved knevegger.

Sekundærrom:

Underetasje: Garasje: 34 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.09.2018 utført av Bjørnerud Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på fjell og tilførte masser med betongplate mot grunn og betong- og Leca-grunnmur. Vegger i bindingsverk i tre kledd med stående kledning. Kledning er fra 2016. Yttervegger i bindingsverk er etterisolert inn- og utvending. Betongvegger i underetasje. Vinduer med treramme og isolerglass og sprosse. Isolerglass fra 2016. Saltakskonstruksjon i tre av typen taksperrer. Taket er tekket med betongstein og er omlagt i 2015.

Taket er omlagt i 2015. Terrassen er overbygget med saltak.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Et punkt har fått TG3 (kraftige symtomer), det gjelder fukt i skjøter for våtromsplater i dusjnisje på bad i underetasje. I tillegg har takstmann gitt TG2 på bl.a. følgende punkter: Skade i ytongelementer og for langt spenn i bjelker i garasje. Drenering. Ventilasjon og montering av gulvlister på vaskerom. Stedvis "bom" i fliser i entré. Noe gjenstående arbeid i sikringsskap samt underdimensjonert kurs for vaskerom.

Videre beskriver og kommenterer takstmann følgende:

Det er gjort omfattende oppussing i eneboligen siden overtagelsen. Både utvendig og innvendig for boligen samt opparbeidelse av tomt/uteareal. Boligen fremstod som godt vedlikeholdt innvendig og utvendig ved befaringen.

Tilstandsrapporten og egenerklæringen følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse før bud inngis.

Selger opplyser:

-Bad 2.etasje er pusset opp i 2017. Det foreligger dokumentasjon på el-, rørarbeid og membran. Flislegging er utført av fagfolk som vennetjeneste. Veggplater er montert av eier.

-Bad underetasje er pusset opp i 2016. Det foreligger dokumentasjon på el-, og rørarbeid. Membran i gulv samt flislegging er utført av fagfolk som vennetjeneste. Veggplater er montert av eier.

-Vaskerom pusset opp 2015. Dokumentasjon for rørlegger, men ikke for elektrikerarbeid som er utført av fagfolk som vennetjeneste. Øvrige arbeider er utført av eier.

-Impregnerte sløyfer og terrassebord er nytt i 2017.

-Tak fra 2015 - det ble det byttet takpapp, impregnerte sløyfer, lekter og takstein, samt alt blikk.

-El-anlegg i stue, kjøkken og på soverom i hoveddel samt kjøkken og gang i underetasje er nytt i selgers eiertid. Arbeidene er utført av fagfolk som vennetjeneste og mangler derfor dokumentasjon.

Feierseksjonen opplyser at det sist ble avholdt tilsyn 21.01.2016 uten at det ble avdekket avvik.

Standard

Gjennomført pen bolig som er betydelig påkostet inn-, og utvendig i perioden 2015-2018.

Overflater:

Gulv har fliser, laminat og lakkert furugulv

Vegger har malte plater, malte murvegger, tapet, mdf panelplater og malt panel.

Himlinger har behandlet og malt panel, mdf takpanel og malte ruteplater. Spotter i gang og bad i 2. etasje, entré, kjøkken og stue i 1. etasje. Kjøkken, stue/sov og bad i hybel.

1.etasje:

I det du kommer inn i boligen går du gjennom en pen og praktisk entré/gang med speilskyvedørsgarderobe og plass til å sette fra seg sko og henge av seg yttertøyet. Varmepumpe i gang.

Fra gangen har du og adkomst til kjøkken og stue samt trapp til 2. etasje og til vaskerom i underetasje.

Stort og lekkert kjøkken med hvit, profilert innredning. Laminat benkeplate med underlimt kum og fliser over. Praktisk kjøkkenøy med platetopp og ventilator over. Integrert oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og kjøl- og fryseskapl. Liten matbod gjemt i innredningen med inngang gjennom skapdør.

Kjøkkenet glir over i spisestuen som har plass til langbord som knytter etasjens åpne løsning sammen.

Stuen har plass til et par gode stoler foran den koselige peisovnen med glassdør og plass til sofagruppe i TV-kroken.

Fra stue er det utgang til overbygget terrasse på ca. 48 kvm med utepeis og bod. Videre adkomst ut i hage med trapp ned i gårdsplass.

2. etasje:

De tre soverommene er pene med lyse overflater. Hovedsoverommet har garderobeløsning i knevegg med speilskyvedører. Bod i knevegg for et av de andre rommene.

Pent flislagt bad fra 2017 i umiddelbar næhet til soverommene. Varmekabler i gulv, innredning med skuffer og dobbel servant med speilskap over. Badekar, dusjnisje i glass og vegghengt WC. Integrert radio i vegg.

Underetasje:

Innholdsrikt vaskerom tilhørende hoveddelen av huset. Godt med benke-, og skapplass i tillegg til plass for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Vask i benk.

Innbygget varmtvannsbereder (hoveddel) på 200 liter fra 2008.

Hybel:

Egen utvendig adkomst i tillegg til innvendig adkomst gjennom vaskerommet. Etasjen er pusset opp og har åpen stue/kjøkken løsning, soverom og pent bad.

Kjøkkenet har integrert stekeovn med platetopp i bank med ventilator over.

Badet har innredning med skuffer og dobbelkum med stort speil over. Dusjnisje i glass og varmtvannsbereder hybel 200 liter fra 2013.

Separat WC-rom.

Oppvarming

Vedovn i stue og varmepumpe i entré/gang. Varmekabel i gulv på bad i Underetasje og i 2. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra oppføringstidspunkt da dette ikke var et krav på den tiden. Kommunen opplyser at det er godkjent tilbygg av garasje med veranda over 11.06.1985. Videre er det utstedt ferdigattest for tilkobling av spillvann 30.10.2014 og for rehabilitering av skorstein 27.09.2014.

Eier opplyser at de er usikre på om tidligere eier har søkt om påbygg av boligen i forbindelse med utvendig bod, inngangsparti og trappeløp til vaskerom. Kommunen finner ingen dokumentasjon på søknad.

Eier har i sin eiertid satt inn ytterdør i underetasje uten at det er søkt fasadeendring. Det er ikke søkt om oppføring av støttemurer.

Vaskerom, soverom/stue og kjøkken i underetasje er opprinnelig godkjent som bodeareal og hobbyrom. Eier har ikke søkt bruksendring av rommene og de er derfor heller ikke godkjent til varig opphold.

Kommunen kan i fremtiden pålegge å rette overnevnte og kreve tilbakeføring av arealene til opprinnelig godkjente arealer. Det blir kjøper av eiendommen som påtar seg dette ansvaret.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommens gnr 45, bnr 53. Dagboknr 1475, tinglyst 01.04.1965, type heftelse: Avtale vedr. Telegrafverkets (avløst av Telenor) rett til å ha liggende og vedlikeholde kabelgrøft på eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 avsatt til boligformål.

Kommunen opplyser at eiendommen ligger innenfor gul og rød støysone i Vegvesenets støykart langs Fylkes- og Riksveier. Støykartet er basert på beregninger og ikke konkrete målinger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Info om pågående leieforhold:

Tidsbestemt avtale som opphører 01.11.2018.

Dersom ny eier overtar boligen før leietaker er utflyttet overtas ansvaret for leieforholdet av ny eier.

Ny eier trer inn for selger i nåværende leieatale.

Leiesum er avtalt til kr 8.000,- pr mnd.

Vann, renovasjon, strøm, tv/internett er inkludert i leien.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.241,- for inneværende år, og fordeles på 3 terminer. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Boligen har installert vannmåler og avgiften varierer med forbruket.

Renovasjonsavgift for år 2018 er kr 3.336,-, fordelt på 2 terminer.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.800 kwh.,- pr. år.

Feie avgift ca. kr 600,-. Det må i tillegg påberegnes avgift på ca kr 1.500,- for tilsyn pipe ca. hvert 4. år.

Eiers bygningsforsikring har en årlig forsikringspremie på kr 3.048,-

Boligen er tilknyttet NextGentel som leverandør av Tv signaler og internett. Månedlige avgifter er på kr 377,- og kr 573,- Tv-tuner/dekoder medfølger.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap og har en kostnad på kr 5.388,- pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc. Kjøper må også påregne utgifter til innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.844.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Øvre Eiker
Grunnkrets Hals/skara
Kirkesogn Vestfossen

Steder i nærheten

Røkeberg 3.9 km
Sundmoen 6.1 km
Hokksund 6.7 km
Skotsmoen 7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 116.7 km
Jernbanestasjon Vestfossen 1.3 km
Bussholdeplass Skarragata 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vestfossen b.skole gressbane 1.7 km
Idrettsanlegg Idretten gressbane 1.8 km
Treningssenter Pro Gym Hokksund 9 km
Treningssenter Stamina Mjøndalen 13 km

Steder av interesse

Skoler

Vestfossen barneskole (1-7 kl.) 1.6 km
Vestfossen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Eiker videregående skole 6.2 km
Kongsberg videregående skole Avd Tinius Olsen 16.5 km

Barnehager

Smellhaugen kommunale barnehage (0-5 år) 0.9 km
Barneplaneten barnehage (0-6 år) 1.8 km
Møllefossen barnehage (0-6 år) 2.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Eiker Kjøpesenter 5.4 km
Kjøpesenter Buskerud Storsenter 12.4 km
Postkontor Coop Prix Vestfossen 1.3 km
Postkontor Joker Darbu 5.2 km
Apotek Apotek 1 Eiker Senter 5.4 km
Apotek Torvet Apotek Hokksund 6.5 km
Vinmonopol Hokksund Vinmonopol 6.5 km
Dagligvare Kiwi Vestfossen 1.3 km
Dagligvare Coop Prix Vestfossen 1.3 km
Kiosk/video Mix Vestfossen 1.5 km
Bensin Shell Vestfossen 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 42,2 år
Gj.snittalder kvinner 44,1 år
Husholdninger med barn 28,8 %
Husholdninger uten barn 71,2 %
Gj.snitt byggeår 1958
Gj.snitt tomtestørrelse 1071
Område Personer Husholdninger
Kommune: Øvre Eiker 18562 8304
Grunnkrets: Hals/skara 293 139

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2% av salgssummen.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?