Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 10 100 000,- for kr 10 100 000,-

Kransen 12

Fasade mot vest

Vestvendt og solrik terrasse

Stue med peis og utgang til vestvendt terrasse og hage

Stue/spisestue med utgang til vestvendt terrasse og hage

Stue med peis

Spisestue

Spisestue

Kjøkken med spiseplass

Kjøkken

Kjøkken med spiseplass

Hall i 1. etasje

Toalett i 1. etasje

Soverom 1

Soverom 1 med skyvedørsgarderobe og utgang til balkong

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Bad i 2. etasje med badekar og separat dusj

Bad i 2. etasje

Entré/trappegang i kjeller

Kjellerstue

Kjellerstue

Vaskerom i kjelleretasjen

Bad i kjelleretasjen

Badstue

Bod

Vestvendt og solrik terrasse med trapp til hage

Overbygget del av terrassen med kjøkkeninnredning

Vestvendt terrasse

Hage og fasade mot vest

Solrik hage med lekestue

Hagebilde

Vestvendt balkong i 2. etasje

Port mellom garasjen og huset inn til hagen

Inngangsparti

Kransen 12

Stemningsbilde

Stemningsbilde

Stemningsbilde

Stemningsbilde

Kveldsstemning på balkongen

Plantegning - Kjeller

Plantegning - 1. etasje

Plantegning - 2. etasje

Kort vei til et rikt servicetilbud på Sæter

Et rikt fritidstilbud i området

Kransen 12 sogner til Munkerud skole

Få minutter til både buss og trikk

Nordstrand - Solrik enebolig med garasje, innerst i blindvei

Kransen 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 9 950 000,-

Nordstrand - Solrik enebolig med garasje, innerst i blindvei: Nordstrand - Solrik enebolig med garasje, innerst i blindvei

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 9 950 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
144 / 158 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Kransen 12 har en attraktiv og særdeles barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei, i et trafikkskjermet villaområde på Nordstrand.

Kort vei til nærbutikk og trikkestasjon på Ljabru, samt til Sæter handelssenter med et variert servicetilbud inkludert flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Her ligger også treningssenter og Sæter trikkestasjon.

En kort kjøretur unna finner man også bl.a. Holtet og Lambertseter Senter. På Holtet finner man den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.

Få minutters gange til buss i Ekebergveien og til Ljabru og Sæter trikkestasjon med rute 18 og 19 til hhv. Majorstuen o/Briskeby og Rikshospitalet - begge via Oslo sentrum.

(se www.ruter.no for rutetider)

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til store friområder og gangavstand til Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter.

Flere badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Hvervenbukta, Katten og Nordstrand.

Noen få minutters kjøring i retning sentrum ligger Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:

Nærhet til Nordstrand IF på 'Niffen' med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny hall er nylig ferdigstilt.

Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.

Nordstrand turn, dans, kor og speider, samt Nordstrandskolenes musikkorps m.m.

Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.

Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.

Treningsstudio: Evo på Sæter og BestHelse på Holtet, samt to Elixia sentre på Lambertseter.

Barnehager og skoler

Flere kommunale og private barnehager i nærområdet.

Kransen 12 sogner til Munkerud skole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Adkomst til Kransen fra Ekebergveien. Kransen er en liten blindvei fra Ekebergveien, i veistrekket mellom Sæter og Ljabru. Kransen 12 ligger innerst i blindveien.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 9 950 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1971

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

144m2

Bruksareal

158m2

Tomt

597m2

KR-kode

4418198

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kransen 12, 1166 Oslo

Gnr. 183, bnr. 442 i Oslo kommune.

Tomten

Solrik tomt på 597 kvm. Tomten er forholdsvis flat og pent opparbeidet med plen og beplantning. Stor vestvendt terrasse og lekestue i hagen. Asfaltert gårdsplass og belegningsstein foran garasjen.

Parkering

Garasje på 23 kvm. med plass til 1 bil. Utvendig biloppstillingsplass ved siden av garasjen og foran garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 179 kvm

Totalt bruksareal: 158 kvm

Totalt primærrom: 144 kvm

Primærrom:

Kjeller 43 kvm:

Entré/trappegang, kjellerstue, vaskerom, bad, badstue.

1. etasje 60 kvm:

Vindfang, hall, gjestetoalett, kjøkken med spiseplass, stue/spisestue med peis og utgang til terrasser på i alt 34 kvm, hvorav 6 kvm er overbygget. Det er trapp ned til hagen og gårdsplassen fra terrassen.

2. etasje 41 kvm:

Trappegang, bad og 3 soverom. Fra et soverom er det utgang til overbygget balkong på ca. 6 kvm. Lagringsplass bak knevegger. Gulvarealet er 48 kvm inkl. plassbygget seng. På grunn av skråtak er det 7 kvm. som ikke er målbart.

Sekundærrom:

Kjeller 12 kvm:

2 boder.

1. etasje 2 kvm:

Bod.

Garasje på 23 kvm med gangdør mot hagen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2018 utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Enebolig oppført i 1972. Boligen er iht. tilstandsrapport datert 03.09.2018 oppført med grunnmur i pusset Leca og antas å være fundamentert til faste masser/fjell. Yttervegger i kjeller er innvendig foret ut med treverk og trolig isolert. I tilstandsrapporten er det kommentert at dette tidligere var ansett for å være en god metode, men anses i dag for å være en utsatt konstruksjon i den grad man ikke får inspisert bakenforliggende materialer - kombinert med gammel drenering/fuktsikring og fundamentering på fjell.

Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på byggetid - med enkle sementrør rundt grunnmur. Vanlig metode i byggeåret var det at grunnmuren ble påført Gudron /maling som fuktbeskyttelse - denne blir gjerne over tid slitt bort. I følge eier skal det muligens ha blitt redrenert rundt grunnmuren i 1994, men det er ikke noe synlig grunnmursplast - så det antas at i så fall dette ble gjort, så ble ikke fuktsikringen av grunnmuren endret/forbedret

Etasjeskiller er i trebjelkelag.

Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning, sist malt i 2013.

Vinduer og balkongdør med isolerglass fra byggeåret. I 2016 ble det montert ny inngangsdør i 1. etasje og ny 2-fløyet terrassedør. I 2017 ble det montert nytt vindu i en bod.

Taket er et saltak i trekonstruksjon med undertak av panel og inderlagspapp, som er tekket med betongstein. I 2002 med ble det lagt betongstein på taket. I 2017 ble taksteinen vasket/spylt for mose. Det er montert stigetrinn til pipe, men det er ikke snøfangere. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Takrenner og nedløpsfunksjon er ikke kontrollert, men synlig åpen skjøt på takrenne.

Garasjen antas å være oppført i 1994, med støpt plate/-gulv med noe svinnriss. Vegger er i åpent bindingsverk, som er montert på Leca-ramme og med utvendig stående kledning. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongstein. Leddport m/åpner. Garasjen har et enkelt vedskjul i bakkant, som ikke er målbart eller nærmere beskrevet. Det er synlige skjevheter i garasjeveggene - på grunn av for enkel skråavstivning.

Ovennevnte tilstandsrapport følger som vedlegg til salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Standard

Solrik og trafikkskjermet enebolig med en barnevennlig beliggenhet i blindvei. Kort vei til skoler, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.

Lys, pen og velholdt bolig med noe varierende standard fra forskjellige årstall. Boligen er jevnlig vedlikeholdt/oppgradert av eier siden overtagelsen i 1992. Oppgraderingene har i hovedsak bestått av ny parkett på kjøkkenet i 2010, malt alle innvendige flater i 2015, montert ny inngangsdør i 2016 og montert nye innerdører i 1. og 2. etasje i 2016. Utvendig ble det i 2002 lagt ny betongtakstein på taket og fasaden ble sist malt i 2013.

Gulvene er belagt med parkett, laminat og fliser. Gulvvarme på badene og på vaskerommet. I 2010 ble det lagt ny parkett på kjøkkengulvet. Noe lokal knirk i 2. etasje, samt noe skjevhet i 1 soveromsgulv. Bom i noen fliser på vaskerommet.

Vegger med malte flater, malt tapet, malt panel, malte panelplater og fliser. Det ble montert nye innerdører i 1. og 2. etasje i 2016.

Himlinger med plater malt panel og malte flater.

Boligen er på 3 etasjer og har en praktisk og god planløsning.

1. etasje:

Overbygget inngangsparti i 1. etasje.

Her kommer du inn i boligens vindfang. I praktisk tilknytning til vindfanget ligger bod/garderoberom. Fra vindfanget kommer du så ut i hallen hvor det også er garderobeplass i skyvedørsgarderobe.

I tilknytning til hallen ligger gjestetoalettet som er innredet med servant og toalett.

Fra hallen er det adkomst til en kombinert stue og spisestue. Peis i rommet og utgang til vestvendt terrasse på ca. 34 kvm. hvorav ca. 6 kvm. er overbygget. Enkel kjøkkeninnredning i overbygget del av terrassen. Trapp fra terrassen og videre ned til hagen. Trapp også fra terrassen til gårdsplassen via port. Motorisert markise ved terrassen.

Kjøkkenet ligger innenfor spisestuen og har plass til spisebord. Eldre kjøkkeninnredning med malte, profilerte fronter. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate (ny i 2012) med fliser på vegg over benk. Integrert koketopp og stekeovn. Nisje for kjøleskap, opplegg for oppvaskmaskin og avtrekksvifte. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

2. etasje:

Fra hallen går trappen opp til 2. etasje som inneholder trappegang, bad og 3 soverom.

Eldre flislagt bad som er innredet med søyleservant, speil, wc, innebygd badekar og nedsenket dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Badet ble sist modernisert/flissatt i 1992 og arbeidet omfattet skifte av sluk og legging av membran. Flissatt front ved badekaret uten inspeksjonsluke eller ventiler. Pga. alder er badet gitt TG2 i tilstandsrapporten.

Hovedsoverommet har utgang til vestvendt og overbygget balkong på ca. 6 kvm. Lagringsplass i knevegger og plassbygget seng.

Kjelleretasjen inneholder entré/trappegang, vaskerom, dusjbad, badstue, 2 boder og kjellerstue.

Vaskerom med skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Sluk i gulvet. 300 liters varmtvannsbereder er fra 1994 er montert i vaskerommet.

Eldre flislagt bad som er innredet med servant, speil, høyskap, wc og nedsenket dusjsone. Badet ble bygget nytt i 1994 og har pga. alder fått en TG2 i tilstandsrapporten.

Badstue med ovn, benk og dør.

Se tilstandsrapport datert 03.09.2018 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og varmekabler i begge badegulvene og på vaskerommet.

Peis med innsats i stuen i 1. etasje.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 04.05.1977.

Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 23.09.1987.

Det gjøres oppmerksom på at innredning av kjelleretasjen ikke er byggemeldt, og at rommene således ikke er byggemeldt for varig opphold.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 14510, tinglyst 26.08.1971:

Erklæring/avtale. Eiendommen er forpliktet til å knytte seg til offentlig vann- og avløpsnett når kommunen måtte forlange det. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkeldninger.

Dagboknr 14582, tinglyst 27.08.1971:

Best. om vann/kloakkledn. Nærliggende eiendommer gis rett til å føre vann- og avløpsledninger over eidommen og adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold.

Eiendommen er utskilt fra gnr. 183, bnr. 435 Kransen 12 B og følgende servitutter er tinglyst her før utskillelsen i 1971:

Dagboknr 9128, tinglyst 06.01.1970:

Bruksrett. Kransen 12 B gis rett til adkomst over Kransen 12 sin eiendom. Kjøper av Kransen 12 har intet å innvende mot det uthus som står på eiendommen.

Dagboknr 2545, tinglyst 09.02.1971:

Bestemmelse om bebyggelse. Ikke relevant for Kransen 12.

Dagboknr 2817, tinglyst 13.02.1971:

Bestemmelse om bebyggelse. Tidligere kjøpekontrakt. Eier av eiendommen kan ikke kreve låve og garasje fjernet på gnr. 183, bnr. 74 (uten adresse). Kjøper forplikter seg til å dele utgiftene til vann, kloakk og vei med selger. Kjøper forbeholder seg retten til å benytte felles kjøre- og adkomstvei.

Dagboknr 4599, tinglyst 10.03.1971:

Best. om adkomstrett. Naboeiendommen med adresse Kransen 12 B gis rett til nødvendig adkomst over Kransen 12 sin eiendom, langs eiendommens sydgrense og frem til stikkveien.

Dagboknr 4601, tinglyst 10.03.1971:

Bestemmelse om veg. Eiendommen gis adkomstrett over deler av gnr. 183, bnr. 272, Kransen 10, sin eiendom og frem til Kransen på opparbeidede vei. Vedlikehold av veien skal deles mellom eiendommene. Bebyggelsen på eiendommen skal være 1 enebolig.

Dagboknr 196, tinglyst 06.01.1971:

Adkomstveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal eier være med på å opparbeide adkomstveien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.

Innenforliggende eiendommer har adkomst over eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.

Deler av eiendommen (der garasjen står) er regulert til felles avkjørseli.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.025,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 4.271,- for 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 28.000,- pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.000,-.

Veiavgift er kr 3.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital via Parabol som leverandør av tv kanaler og har avgift på

kr 590,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Telenor er leverandør av bredbånd og har avgift på kr 461,- pr. mnd. Det er lagt inn fiber som ikke benyttes pr. i dag, ifølge selger.

Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen Nordstrand alarmselskap som koster ca. kr 5.000,- pr. år. Anlegget kan evt. medfølge ved videreføring av selgers abonnement.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.199.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Ljabru Nord
Kirkesogn Nordstrand

Steder i nærheten

Ljabru endestasjon 0.5 km
Nordstrand kirke 0.7 km
Ljabru hovedgård 1 km
Nordstrand Legesenter 1.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 54.3 km
Sentralstasjon Oslo S 7.9 km
Jernbanestasjon Hauketo stasjon 1.4 km
T-bane stasjon Munkelia T-banestasjon 2.6 km
Trikkeholdeplass Ljabru 0.5 km
Bussholdeplass Ljabru 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Nordstrand tennisklubb 1.4 km
Idrettsanlegg Nordstrandhallen 1.7 km
Treningssenter EVO Nordstrand 0.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Hauketo 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Munkerud skole (1-7 kl.) 1.1 km
Nordstrand skole (1-7 kl.) 1.2 km
Steinerskolen på Nordstrand (1-10 kl.) 1.5 km
Nordseter skole (1-10 kl.) 1.6 km
Hauketo skole (8-10 kl.) 2.8 km
Holtet videregående skole 3.8 km
Bjørnholt videregående skole 4.1 km

Barnehager

Ole Brumm familiebarnehage (0-3 år) 0.4 km
Lønneberget familiebarnehage - Alfred 0.4 km
Rosenhagen barnehage (1-6 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sæter senter 0.9 km
Kjøpesenter Holmlia Kjøpesenter 3.2 km
Postkontor Matkroken Bråten 1.7 km
Postkontor Coop Extra Prinsdal 3.1 km
Apotek Apotek 1 Nordstrand 0.9 km
Vinmonopol Lambertseter Vinmonopol 3.4 km
Vinmonopol Holmlia Vinmonopol 3.3 km
Dagligvare REMA 1000 Sæterkrysset 0.8 km
Dagligvare Meny Sæter 0.9 km
Kiosk/video Mix Nordstrand 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Lamberts. T-bane 2.1 km
Bensin Shell Kastellet 2.3 km
Bensin Smart Prinsdal 3.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,2 %
Andel kvinner 50,8 %
Gj.snittalder menn 37,2 år
Gj.snittalder kvinner 37,2 år
Husholdninger med barn 39,3 %
Husholdninger uten barn 60,7 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Ljabru Nord 1536 615

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8 av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Henrik Hisdal
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?