Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 975 000,- for kr 4 975 000,-

Velkommen til Nedre Damvei 10

Stor, nyoppusset gang/hall med skyvedørsgarderobe

Flislagt gang/hall med varmekabler

Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe

Hovedsoverom i 1. etasje har skyvedørsgarderobe

Hovedsoverom med skyvedørsgarderobe

Stort bad med både dusj og badekar

Badet har flere vinduer som slipper inn mye naturlig lys

Ekstra toalett / gjestetoalett

Romslig spisestue

Romslig spisestue

Romslig spisestue

Kjøkken fra 2002

Kjøkken med god skap-og benkeplass

Kjøkken

Kjøkken

God spiseplass i forbindelse med kjøkkenet

I stuen er det god plass til flere sittegrupper

Stue

Stor og luftig stue

Loftstue

Loftstue

Soverom nr. 2 i 2. etasje

Soverom nr. 2 i 2. etasje

Soverom nr. 3 i 2. etasje

Soverom nr. 3 i 2. etasje

Plantegning 3D Hovedetasje

Plantegning 2D Hovedetasje

Hovedinngang

Hyggelig og usjenert uteplass

Stor tomt!

Det er plass til flere biler i innkjørselen

Overbygget terrasse

Overbygget terrasse

Innholdsrik enebolig med stor og solrik hage

Spydeberg

Nedre Damvei 10

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 990 000,-

Spydeberg: Stor enebolig beliggende sentrumsnært og barnevennlig til i blindvei. Stor, solrik hage. Må sees!

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 990 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
220 / 389 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Velkommen til Nedre Damvei 10: Innholdsrik enebolig på stor tomt. Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et populært og veletablert boligområde sentralt i Spydeberg. Fra eiendommen er det kun få meter til flotte turområder. Det er gangavstand til både buss og tog med regelmessige avganger til Oslo S og Ski. Ca. 22 km til Ski sentrum og kun 8 km til Askim sentrum med alle fasiliteter.

Barnehager og skoler

Det er trygg gangvei til barneskole og barnehage. Ungdomsskole ligger ca. 350 meter fra eiendommen. Videregående skole i Askim. Se vedlagt nabolagsprofil for ytterligere informasjon.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Spydeberg sentrum via E-18:

Følg E18 mot Askim og ta inn til venstre ved Arnoldsvei. Følg denne veien til den møter Griniveien. Ta til høyre. Følg bakken et stykke oppover til du får Nedre Damvei inn til høyre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning i Nedre Damvei 10!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 990 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1970

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

220m2

Bruksareal

389m2

Tomt

1495m2

KR-kode

4618126

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Nedre Damvei 10, 1820 Spydeberg

Gnr. 25, bnr. 225 i Spydeberg kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.495,2 kvm. Pent opparbeidet tomt med stor gressplen, flere frukttrær og bærbusker, (epler, plommer, rips og solberg) samt prydbusker og beplantning. Det er belegningsstein i innkjørsel til garasje og biloppstillingsplass. Flott og lettstelt hage med gode solforhold!

Parkering

Boligen har innebygd garasje. Forøvrig er det biloppstillingsplass på egen grunn utenfor huset.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 422 kvm

Totalt bruksareal: 389 kvm

Totalt primærrom: 220 kvm

Bruksareal:

Primærrom:

Entré/hall, bad, et soverom, stue m/trapp, kjøkken/spisestue, gang, wc: 156 kvm

Loftstue m/trapp, to innredede rom: 64 kvm

Sekundærrom:

Trapperom, 5 boder, bod m/trapp, 2 boder: 147 kvm

Bod og garasjerom: 22 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.10.2018, utført av Harald Ringen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-, leca- og trekonstruksjoner. Det er antatt støpte såler på faste masser/fjell. Dreneringen antas å være utført i henhold til praksis på byggetid. Grunnmur over bakkenivå er pusset og det er synlig grunnmursplast. Hele huset ble opplyst redrenert i 1989 ifbm. utgraving fra kryperom til kjeller i gammel del

og oppføring av nytt tilbygg. Grunnmur i Leca/betong som antas at er både inn- og utvendig pusset samt innvendig stedvis foret ut med treverk. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med stående og liggende kledning. Liggende kledning på sydveggen til huset og utsatte deler av sydveggen på garasjen ble skiftet nå i 2018. Saltak i trekonstruksjoner tekket med betongtakstein. Kaldt blindloft med utlufting gjennom gavler. Vinduer og terrassedører i 1. og 2. etasje med isolerglass er fra totalrenovering i 1989.

Kjøkkenvinduene er fra 2002.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Bad: Våtrom fra dette tidsrommet ble normalt bygget med andre krav til fukttetting av gulv og vegger. I dette tilfellet anbefales det å installere lukket dusjkabinett med kontrollert avrenning til sluk. Les mer om baderommet i rapporten.

Grunnmur: Grunnmursplast er avsluttet lavt over terrenget mot vei og det er ikke synlig grunnmursplast ved blomsterbed. Deler av fundamentet kan muligens stå på fjell og dette gir muligheter for kapillært sug i konstruksjonene ved at vann på fjellet kan komme inn til grunnmuren/sålene. Les mer om grunnmuren i rapporten fra takstmannen.

Tak: Selger opplyser at det har vært en liten vannlekkasje ved takvinduene. Disse ble byttet ut i år og skaden er utbedret.

Terrasse: Det er noe svikt i ytterste terrassen som krever understøttelse og det oppfordres derfor til nærmere undersøkelse.

Ildsted: Det er opplyst fra eier at ildfaste plater må skiftes i ovn. Det er også for kort avstand til brennbare materialer fra ildstedet. (minimum 30 cm).

Øvrig: Selger opplyser at det en gang for 6-8 års siden var tilbakeslag fra sluk i utgravd kjeller, men at det aldri har vært noe før eller siden.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Eneboligen består av kjeller, 1. etasje og loftsetasje med tilgang til kaldloft. En meget romslig enebolig med en god og funksjonell planløsning, beliggende i blindvei. Dette er et hus med store, luftige rom og et fantastisk potensiale. Deler av boligen trenger modernisering for å oppnå dagens krav til standard, men fremstår som en god familiebolig med mange muligheter. Boligen har vært forsiktig brukt av eierne.

Gulvoverflatene i huset består av parkett, laminat, gulvbord, belegg, betong og fliser. På veggene er det malt panel, malt strie, malte og ubehandlede pussflater, ubehandlet panel, malt mdf-plater, malte flater og fliser. Ingen veggoverflater i huset er eldre enn 1989. Himlinger har overflater av malte flater, malt panel, mdf- panel, ubehandlet panel og malt strie. Deler av boligens overflater har blitt oppgradert mellom 2015 og 2018.

Nåværende eier overtok boligen i 1984 og gjennomførte en omfattende oppgradering av boligen i 1989. Det meste av boligen ble da totalrenovert. Blant annet ble det oppført nytt tilbygg som er dagens stue. Under stuen er kjellerdelen av dette tilbygget. Denne står ubrukt med stort potensiale. Mulighet for nedgraving og separat inngang i kjelller for evt. hybel. Dette må selvfølgelig søkes om til kommunen, men potensialet er stort!

Boligen har en nyoppusset, romslig gang/hall med flislagt gulv med varmekabler og ny, stor skyvedørsgarderobe med speil. Her er det god plass til å henge fra seg samt rom for ekstra oppbevaring. Det er diverse plassbygde garderobeskap og hylleløsninger i huset forøvrig. Boligens stue er stor og luftig med plass til flere sittegrupper og med hyggelig ildsted. Stuen har mange vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Fra stuen er det utgang til vestvendte, usjenerte terrasser på til sammen ca. 45 kvm hvor det er sol fra morgen til kveld! Ca. 25 kvm av terrassen er overbygget av tak.

Husets kjøkken ble skiftet i 2002. Det er stort og innholdsrikt med mye skap- og benkeplass.I bakkant av kjøkkenet finner vi et ekstra "grovkjøkken". På kjøkkenet er det spiseplass samt at det ligger en romslig spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Her er mulighetene mange og det er flere samlingspunkter for gode matopplevelser og hyggeligselskap.

Kjøkkeninnredning med profilerte, heltre/finerte eikefronter og vitrinedører. Nedfelt kjøkkenbeslag i laminat benkeplate, hette i tre/kobber og ventilator med avtrekk ut. Det er integrert platetopp, opplegg oppvaskmaskin, stekovn og kjølehjørne. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen. Bak kjøkkenet ligger et liten vaskerom med egen utgang.

Badet i huset er fra byggeår, men ble modernisert i 1991 og nylig oppgradert med nytt sanitærutstyr. Rommet er romslig og har både dusjhjørne og badekar. Frontene på innredning og dusjdører ble byttet i 2014. Det er belegg på gulv og fliser på vegg. Heldekkende servant, speil med lysarmatur, klosett med softclose løsning og innmurt badekar, dusjhjørne med svingdører, sluk i dusjsonen og avtrekksvifte fra rommet. I gangen er det eget rom med et ekstra toalett/gjestetoalett.

I boligens 1. etasje ligger ett av tre soverom. Dette er pent pusset opp de senere år og har nyere skyvedørsgarderobe. Også overflatene i stuen er de siste år pusset opp. I 2. etasje finner vi to store soverom samt romslig loftstue. Boligen er bygget i 1970, men det ble i 1989 oppført et tilbygg samt utført totalrehabilitering av den da allerede eksisterende boligen. Ifølge opplysninger fra eier ble tidligere krypkjeller gravd ut til normal ståhøyde samme året.

Nyere varmtvannsbereder på ca 200 liter er installert i bod i kjeller, ny i 2015.

Oppvarming

Varme via elektriske panelovner og plassbygd peis med innsats i stuen i 1. etasje. Støpejernsovn i spisestue. Varmepumpe installert i ca. 2009.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1970.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter som hefter ved eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 05.09.1980 og kommunedelplan datert 18.09.2012.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Dette medfølger boligen:

- Materialer og takstein som ligger i kjeller

- Fryser i kjeller medfølger

- Spisestuemøbler om ønskelig

Kjeller vil bli kostet/støvsugd før overtagelse, (ikke vasket).

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.218,- for inneværende år. Dette varierer etter husstandens forbruk. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.276,-

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 470,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. Internett: 449,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Spydeberg
Grunnkrets Sølvberg
Kirkesogn Spydeberg

Steder i nærheten

Askim Frukt- og Bærpresseri 5.5 km
Gurud 6.2 km
Askim rådhus 7.8 km
Askimtorget 8.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 93.3 km
Jernbanestasjon Spydeberg stasjon 1 km
Bussholdeplass Spydeberg torv 0.9 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Spydeberg stadion 1 km
Idrettsanlegg Fjellheim samfunnshus 1 km
Treningssenter Spydeberg Helsestudio 1 km
Treningssenter Askim treningssenter 6.1 km

Steder av interesse

Skoler

Hovin skole (1-7 kl.) 1.2 km
Spydeberg ungdomsskole (8-10 kl.) 0.4 km
Askim videregående skole 7.9 km
Mysen videregående skole 19.8 km

Barnehager

Grini barnehage (3-5 år) 0.1 km
Solsiden barnehage ba (0-5 år) 0.7 km
Hovin barnehage (0-6 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tebosenteret Spydeberg 0.9 km
Kjøpesenter Askim Torget 8.1 km
Postkontor Coop Extra Spydeberg 1 km
Postkontor Coop Extra Askimtorget 7.6 km
Apotek Vitusapotek Spydeberg 0.9 km
Vinmonopol Askim Vinmonopol 7.6 km
Dagligvare Kiwi Spydeberg 0.9 km
Dagligvare Coop Extra Spydeberg 1 km
Kiosk/video Narvesen Askim Jernbanestasjon 7.4 km
Kiosk/video Mix Askimtorget 7.6 km
Bensin Esso Tiger Spydeberg 0.9 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49 %
Andel kvinner 51 %
Gj.snittalder menn 40,6 år
Gj.snittalder kvinner 42,2 år
Husholdninger med barn 33,3 %
Husholdninger uten barn 66,7 %
Gj.snitt byggeår 1971
Gj.snitt tomtestørrelse 865
Område Personer Husholdninger
Kommune: Spydeberg 5765 2524
Grunnkrets: Sølvberg 533 225

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: 45.000,- av salgssummen

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Ragnhild S. Fjeldvig
Daglig leder / Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?