Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 700 000,- for kr 6 700 000,-

Velkommen til Øvre Drengsrud vei 2

Koselig stue med peis og utgang til en stor solrik terrasse

Fasade

Entrè velkommen inn

Entrè

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Fasade/Hage

Terrasse med ettermiddag og kvelds sol

Terrasse med morgensol

Uteplass

Balkong

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Bad 2. etasje

Bad 2. etasje

Bad 2.etasje

Bad kjeller

Bad kjeller

Kjellerstue

Kjellerstue

Hall

Plantegning 1.etasje

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning Kjeller etasje

Plantegning kjeller

ASKER/DRENGSRUD

Øvre Drengsrud Vei 2

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 700 000,-

ASKER/DRENGSRUD: BEKLAGER! Visning avlyst - Bud direkte til selger! Kontakt megler for info.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 6 700 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
148 / 172 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Øvre Drengsrud vei 2 har en meget flott beliggenhet i et koselig og svært barnevennlig boligområde. Eiendommen ligger helt innerst i en stille og rolig blindvei uten gjennomgangstrafikk, i et ettertraktet og veletablert boligstrøk nær Vardåsen. Usjenert, fredelig og god plassering i terreng, landlig, og knappe 3 km. fra Asker sentrum. Boligen ligger lyst og fritt, med fotballbaner og lekeplasser i nærområdet. Herfra er det løypenett koblet mot store tur- og skogsområder rundt Vardåsen, Vestmarka og Kjekstadmarka. Kort vei til Asker Golfbane, ridesenter, Vardåsen alpinsenter, samt Asker sentrum med alle fasiliteter. Det er også flere vann med badeplasser i nærheten, som f.eks. Drengsrudvann og Store Oppsjø. Flere idrettslag i nærområdet som Asker skiklubb, Borgen idrettslag, og Dikemark Idrettsforening. Gangavstand til dagligvareforretninger med postkontor. Nærmeste handlesenter er Asker og Holmen med godt utvalg av forretninger, postkontor, apotek, banker og servicetilbud. God offentlig kommunikasjon. Buss fra Drammensveien til Asker sentrum med avgang hvert 10. min i rushtiden. Direkte tog til Oslo fra Asker stasjon (20-25 min.) Flytog til Gardermoen fra Asker stasjon.

Velkommen til visning i Øvre Drengsrud vei 2!

Barnehager og skoler

Skoler:

Vardåsen barneskole og Borgen ungdomsskole samt Asker International School.

Barnehager:

Det er flere barnehager i området med bla. Brendsrud barnehage som den nærmeste.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 700 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1962

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

148m2

Bruksareal

172m2

Tomt

1353m2

KR-kode

1518141

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Øvre Drengsrud Vei 2, 1385 Asker

Gnr. 7, bnr. 78, i Asker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.353 kvm som ligger solrikt til og har en meget god intern beliggenhet. Tomten er opparbeidet med plen og diverse buskvekster.

Parkering

Garasje for 1 bil. Ellers god plass til parkering på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 200 kvm

Totalt bruksareal: 172 kvm

Totalt primærrom: 148 kvm

Bruksareal:

enebolig 154 kvm

Garasje 18 kvm

Primærrom:

Kjeller: 39 kvm: Bad, trapperom og kjellerstue.

1. etasje 58 kvm: Entré, trappegang, stue/spisestue og Kjøkken.

2. etasje 51 kvm: Trappegang, 3 soverom og bad.

Sekundærrom:

Kjeller: 6 kvm: Bod.

Garasje:

1. etasje 18 kvm: Biloppstillingsplass for 1 bil.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.10.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Boligen er bygget i 1962. Boligen fremstår som i normalt god stand med en planløsning som er tradisjonell ved den tids byggeskikk. Noe oppussing/fornying av overflater er foretatt ved forrige eier, samt store deler av el-anlegget er nytt i 2017. Samsvarserklæring på dette må fremskaffes. Totalinntrykket til boligen anses generelt som bra med få kritiske funn og ingen med total funksjonssvikt iht. NS 3424 sitt undersøkelsesnivå. Noe avvik er registrert, men med varierende konsekvensgrad. Forøvrig anses det generelle vedlikeholdet å være godt ivaretatt

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:

- Grunnmur av betong som antatt er påforet innvendig med lettbetong (Siporex eller lignende). Grunnmuren fremstår generelt som i normalt god stand. Stedvis mindre riss/krakelering i malingssjikt er registrert, samt noe avskalling av betong på hjørne ved terrassen i front av boligen. TG2 settes ut fra alder og bemerkelser.

- Isolert bindingsverk kledd med liggende trekledning. I hht. tidligere tilstandsrapport ble det i 2016 lagt ny isolasjon og vindsperre på 2 vegger. Kledningen fremstår generelt som i normalt god stand og godt vedlikeholdt. Kledningsbord ved inngangsparti er noe nærliggende blekk/beslag. TG2 settes ut fra alder. Ny kledning på sør- og vestvegg i 2016. TG: 0

- Saltakkonstruksjon i tre med bærende taktro (undertak) av bord. Lufting via raft/gesims.

- Taket er reparert for råteskade i en taksperre i 2016. Det registreres manglende isolering av ventilasjonsrøret og noe ujevn isolasjon. Eldre ventilasjonskanal i asbestsement antas å være frakoblet. Forøvrig fremstår loftet som i normalt god stand. TG2 settes ut fra alder og bemerkninger.

- Tekket med shingel i 2014. Ny taktekke på 1 side i 2016 etter reparasjon i undertak. TG1.

- Etasjeskiller av tre mellom etasjene.

Drenering

- Det antas å være isolert og fuktsikret mot terreng i henhold til gjeldende forskrifter på oppføringstidspunktet. På boligens sydøstlige side er det etablert et grusslag langs grunnmur, samt nedløpsrør ført ned i drensledning bort fra boligen i 2015. Forøvrig er fuktsikringen trolig begrenset til masse (goudrong) på grunnmurens utside. Dette var vanlig ved den tids byggeskikk, men kan ha begrenset funksjon i dag. Det ble forøvrig ikke påvist fukt på tilfeldige valgte kontrollsteder der grunnmuren var tilgjengelig (under trapp). TG2 settes ut fra alder.

Renner, nedløp og beslag

- Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Innfelt- samt toppbeslag på pipe. Det registreres noe deformerte falser i nedløpsrør på baksiden av boligen. Dette kan skyldes noe manglende lufting av takkonstruksjon. Noe rustdannelser på toppbeslag og utett nedløpsrør på garasje er videre registrert. Ellers fremstår takrennesystemet/beslag som i normalt god stand. Fallforhold er ikke vurdert.

Vinduer og dører

- Vinduer av tre hvit utførelse med 2-lags glass datert 2011, samt koblede vinduer fra byggeår.

- Terrassedører av tre i hvit utførelse med 2-lags glass datert 1986 og 2011.

- 3 stk inngangsdør av tre i hvit utførelse datert 2010 og 2013. De nyeste vinduene og dørene har generelt god åpne-/lukke funksjon og fremstår som i normalt god stand. Eier opplyses om et tilfelle av vanndrypp fra vindusforing/karm på soveromsvindu i foregående vinter. Årsak er ukjent, men kan tyde på kondens. Forøvrig anses de eldre vinduene å være utskiftningsklare. Det er videre ingen vannbrettbeslag under kjellervinduene, noe som bør monteres for å hindre fremtidige frostskader/fuktinnsig i grunnmur. TG: 2

Terrasse

- Terrasse i trekonstruksjon med rekkverk av tre og utgang fra stue i 1. etasje.

- Terrasse i trekonstruksjon med rekkverk av tre og utgang fra entrè i 1. etasje. Ny i 2017.

- Overbygget balkong i trekonstruksjon med sinktekking på gulv og rekkverk i tre. Tilgang fra ett soverom i 2. etasje. Terrassen utenfor stuen er slitt og har behov for overflatebehandling. Terrassen etablert i 2017 fremstår som stabil, men har ikke forskriftsmessig rekkverk. Iht. Asker kommunes innsynsarkiv kunne det ikke fremfinnes om terrassen er omsøkt kommunen. Sinkbeslaget på balkongen fremstår som hel og i orden, men er aldrene. Noe oppsprukket/værslitte rekkverksbord er videre også registrert.

Rom under terreng

- Innredet kjeller med utforede vegger av tre. Utforede kjellervegger er en risikokonstruksjon ifb. kondensskader. Tilstanden inne i slike konstruksjoner er vanskelig å fastslå uten konstruksjonsmessige inngrep. Forøvrig er ingen synlige skader registrert. TG2 settes ut fra alder og byggemåte.

Innvendige trapper

- Malt tretrapp fra byggeår med tette trinn og rekkverk/håndløper på 1 side.

- Kjellertrapp fra byggeår med rekkverk/håndløper på 1 side. Solide trapper med normal bruks-/alderslitasje. Noe løst rekkverk, samt noe store åpninger på spilene. TG2 settes ut fra alder.

Ventilasjon og sanitær

- Røropplegg av plast, kobber og rør-i-rør. Varmtvannbereder på 198 liter fra 2016 plassert i vaskerom. Rørfordelerskap plassert på bad i kjelleren. Stoppekraner med tilgang via luke i vegg på bad i kjeller. Røropplegget er fornyet i 2011 iht. tidligere tilstandsrapport.

Elektriske anlegg

- Åpent el-anlegg. Sikringskap med automatsikringer , samt automatisk strømmåler plassert i entré. Noen nyere sikringer er registrert i sikringskap og iht. tidligere takstrapport er anlegget i hovedsak nytt i 1.- og 2. etasje.

Terrengforhold

- Boligen ligger i skrånede terreng mot øst/sydøst. Støttemur i betongstein mot nabo oppført i 2017, støttemur og utvendig trapp i stein som forbinder nivåforskjellen bak i hagen. Støttemur i stein ned trapp til kjellerinngang.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Kjøkken

Pent og romslig kjøkken med profilert kjøkkeninnredning fra 2011 i hvit utførelse med laminert benkeplate fra 2016. Rommet er utstyrt med nedfelt stålvask, opplegg oppvaskmaskin, integrert stekeovn og micro, samt ventilator med kullfilter over platetopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad i kjeller

Delikat baderom fra 2017 med flislagt gulv og dusjhjørne. Vegger av baderomsplater/respatex. Rommet er utstyrt med servantskap, badekar, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og mekanisk ventilasjon med tilluft under dør. Det er tilfredstillende fall på gulv i dusj og på øvrig gulv. Døren og vinduet er plassert i utgangspunktet i våtsone, noe som ikke er anbefalt. Fuktsikring etter gjeldende anbefaling er ikke verifiserbart da lister må demonteres. Ingen fukt er forøvrig påvist ved befaring. Toalettsisternen er av typen TECE som har innebygget lekkasjesikring (Safetybag) som vil med rett montering, synliggjøre lekkasjer mellom flisvegg og toalettskål.

I sluk er membranmansjetten (filtmansjett) klemt under klemring, men ingen synlig membran er påført mansjetten forbi klemringen. Det er ingen visuelle symptomer på fukt i dusjsonen, videre ble det heller ikke registrert unormale fuktverdier fra tilliggende rom.

Bad 2. etasje

Flislagt baderom fra 2011 utstyrt med dobbel servantskap, vegghengt skap, dusjhjørne m/foldedører i glass og vegghengt toalett på utenpåliggende kasse.

Varmekabler i gulv og mekanisk avtrekk med tilluft under dør. Det er tilfredstillende fall på badegulv. Riss i flis ved dør, samt sprekk i silikonfuge langs gulv ved toalett er registrert. Forholdene anses å være av kosmetisk art. Ingen synlig membran i sluk (TG: 2), men synlig foliemembran med oppbrett ved dør. Under servant er rørfordelerskap "utett" og i utgangspunktet i våtsone. Siternekassen har videre ingen drensspalte/åpning (for å synliggjøre lekkasjer). Døren er plassert i utgangspunktet i våtsone, noe som ikke er anbefalt. Fuktsikring etter gjeldende anbefaling er ikke verifiserbart da lister må demonteres. Ingen fukt er forøvrig påvist ved befaring. Mindre riss i flisfuger i dusjen anses som normalt.

Stue

Stor stue med utgang til terrasse med kveldssol. Malte flater på vegg og i himling. Parkett på gulv.

Soverom

Boligen har 3 romslige soverom som ligger i 2. etasje. Soverommene har malte flater på vegg og i himling. Parkett på gulv.

Innvendige overflater

Gulv - Parkett, fliser og malt parkett. Parketten i 2. etasje er ny i 2011.

Vegger - Malte overflater, malt panel og panelplater.

Himling - Malte overflate, malt panel og ruteplater (Tak-ess).

Oppvarming

Varmepumpe fra 2012. Teglsteinspipe med tilkoblet peisovn i stuen i 1. etasje. Utvendig elementpipe med feieluke utvendig. Ikke i bruk. Varmekabler i bad 2. etasje og bad i underetasjen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.09.2018. Denne ligger bakerst i salgsoppgaven.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

06.03.1963 00:00:00 - Erklæring/avtale

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

23.09.1968 00:00:00 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:

Knr:0220 Gnr:7 Bnr:62

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 14.11.2017 avsatt til: Nåværende boligbebyggelse Type A: Boligområder med spesielle kvaliteter.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.281,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.500 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.794,-.

Velavgift er kr 200 pr. år. (valgfritt).

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett har avgift på

kr 1.099,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.868.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Asker
Grunnkrets Kongsskogen
Kirkesogn Vardåsen

Steder i nærheten

Oreholtkrysset 2 km
Fusdalkrysset 3.5 km
Øvre Hogstad 2 km
Apotekerhagen 2.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 75.8 km
Sentralstasjon Oslo S 25.8 km
Jernbanestasjon Asker 3.4 km
Bussholdeplass Måsan 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Asker Golfbane 1.4 km
Idrettsanlegg Asker Golfklubb 1.4 km
Treningssenter Elixia Asker 3.5 km
Treningssenter Asker treningssenter/Cross Fit 3.7 km

Steder av interesse

Skoler

Vardåsen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Asker International School (1-8 kl.) 1.2 km
Drengsrud skole (1-7 kl.) 1.4 km
Borgen skole (8-10 kl.) 2.1 km
Solvang skole (8-10 kl.) 3.3 km
Asker videregående skole 3.5 km
Bleiker videregående skole 4 km

Barnehager

Brendsrud barnehage (1-5 år) 0.8 km
Frelsesarméen Trollstua barnehage (1-5 år) 0.9 km
Vardåsen andelsbarnehage (1-5 år) 1.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Trekanten Asker 3.6 km
Kjøpesenter Holmensenteret 7.2 km
Postkontor Coop Extra Vardåsen 1.1 km
Postkontor Asker Postkontor 2.9 km
Apotek Q-apoteket Asker 3.1 km
Apotek Vitusapotek Asker 3.2 km
Vinmonopol Asker Vinmonopol 3.6 km
Dagligvare Coop Extra Vardåsen 1.1 km
Dagligvare Rema 1000 Drengsrud 1.3 km
Kiosk/video Nam Nam Vardåsen 1.1 km
Bensin Esso Tiger Asker 1.6 km
Bensin st1 Asker 2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 47,9 %
Andel kvinner 52,1 %
Gj.snittalder menn 38,6 år
Gj.snittalder kvinner 38,3 år
Husholdninger med barn 40,4 %
Husholdninger uten barn 59,6 %
Gj.snitt byggeår 1979
Gj.snitt tomtestørrelse 837
Område Personer Husholdninger
Kommune: Asker 60781 25205
Grunnkrets: Kongsskogen 681 255

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Ukens bolig: kr 2.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?