Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 500 000,- for kr 5 500 000,-

Eiendommen

Låven

Bryggerhuset

Atelier

Atelier

Eiendommen

Eiendommen

Eiendommen

Eiendommen

Eiendommen

Inngangsparti

Hall/trappegang

Hall/trappegang

Kjøkken

Kjøkken

Kontor innenfor kjøkken

Stuen er i vinkelløsning og har god plass til sittegrupper og spisestue

Stue

Stue m/peis

Stue

Stue

Stue med plassbygde bokhyller

Stue

Bad i 1. etasje - oppgradert 2016

Bad i 1. etasje

Bad i 1. etasje

Soverom

Mellomgang til soverom og bad

Soverom

Bad i 2. etasje

Mellomgang/trapperom i 2. etasje

Soverom

Soverom

Soverom

Plantegning 1.etasje

Plantegning 2.etasje

Eiendommen

Eiendommen

Tønsberg/Sem - Idyllisk eiendom på 3,5 mål med enebolig, atelier, bryggerhus og stor låve

Ramnesveien 125

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 350 000,-

Tønsberg/Sem - Idyllisk eiendom på 3,5 mål med enebolig, atelier, bryggerhus og stor låve: Tønsberg/Sem - Idyllisk eiendom på 3,5 mål med enebolig, atelier, bryggerhus og stor låve

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 5 350 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
223 / 306 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende meget sentralt i Vestfold kun 1 km fra E-18 og kun 10 minutters kjøring fra Tønsberg sentrum. Samtidig er det kort avstand til Jarlsberg hvor det er travbane og Meny dagligvareforretning eller Sem hvor man finner de fleste sentrumsfunksjoner. Rett utenfor døren er det flotte turområder både sommer som vinter. Merkedamselva som ligger til eiendommen er det gode muligheter for den som ønsker å fiske eller ta en padletur.

Barnehager og skoler

Sem barne- og ungdomsskole. Det er barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Adkomst

Fra E-18 og avkjøringen til Tønsberg kjør mot Ramnes og fortsett oppover Ramnesveien til du kommer til nr 125. Eiendommen ligger så på høyre hånd og er synlig fra veien. Det vil bli skiltet med Til Salgs skilt.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 350 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1850

Soverom

4

Primærrom

223m2

Bruksareal

306m2

Tomt

3500m2

KR-kode

211857

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ramnesveien 125, 3171 Sem

Gnr. 24, bnr. 2 i Tønsberg kommune.

Tomten

Dette er et tidligere småbruk omgjort til enebolig, med småbrukets sjarme og landlige idyll i god behold. Eiendommen utgjør tilsammen ca. 3,5 mål med tunløsning. Eiendommen er meget pent opparbeidet med plen og rekke blomsterbed, prydbusker, bærbusker samt frukttrær. Selve tunet ligger på en liten kolle omkranset av bebyggelsen og med fri utsikt over omkringliggende landskap. Eiendommen er meget solrik med stor terrasse og mange fine uteplasser.

Eiendommens opprinnelig jord- og skogsareal er nylig fradelt hvor resterende tomt med bebyggelse (salgsobjekt) har ifølge kommunale opplysninger et gjenværende areal på ca. 3.5 mål, hvor oppmåling er rekvirert og snart vil bli gjennomført. Det tas derfor forbehold om eventuelt mindre avvik.

Det vil bli etablert en atkomstrettighet for eier av tilstøtende landbrukseiendom, på en liten del av det nordvestre hjørnet av tomten for å sikre aksess til jordbruksareal som tidligere er skilt og ut solgt fra eiendommen.

Parkering

Parkering på eiendommen eller i låven.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra Ramnesveien som er fylkesvei. Fra eiendommen er det privat vei på ca 60 meter.

Eiendommen er tilknyttet privat vannforsyning via private stikkledninger sammen med ytterligere 3 naboer. Det er vann av god kvalitet og har vært en sikker vannforsyning siden 1960 tallet. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank med 3 kummer og gråvann som går ut i Merkedamselva. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 341 kvm + låve med grunnflate 287 kvm

Totalt bruksareal: 306 kvm

Totalt primærrom: 223 kvm

Bruksareal:

Aterlier/hobbyrom 27 kvm

Bryggerhus/sidebygning 80 kvm

Enebolig 199 kvm

Primærrom:

Aterlier/hobbyrom:

1. etasje 27 kvm: Atelier/hobbyrom

Enebolig:

1. etasje 101 kvm: Vindfang, hall m/trapp, stue-/spisestue, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom og gang

2. etasje 95 kvm: Trapperom/gang, gang, 4 soverom og bad/wc

Sekundærrom:

Bryggerhus/sidebygning:

1. etasje 47 kvm: Bod og garasjerom

2. etasje 33 kvm: Bod og verksted

Enebolig:

1. etasje 3 kvm: Bod

2. etasje 0 kvm: Kott/garderobe i 2. etasje er ikke måleverdig

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.05.2018 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1850 og tilbygd i 1915. Boligen er oppført i to etasjer, krypeloft og krypekjeller (under begrenset del av 1. etasje) iflg. vedlagte tilstandsrapport.

Bygningen har skjulte konstruksjoner mot grunnen/krypkjeller. Konstruksjonen er spesielt risikoutsatt med hensyn til skadedyr samt sopp- og råteskader (påregnelig med skjulte skader som eventuelt bare kan avdekkes ved åpning av konstruksjonene). Det er registrert spor etter borebille (vanlig i gamle hus). Det er ikke kjent om angrepet er aktivt. Under henvisning til bygningens alder og/eller fundamentering må det påregnes diverse skjevheter i konstruksjonene.

Rapport følger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Våningshuset er opprinnelig fra ca. 1850 og er tilbygd ca. 1916. Våningshuset er meget godt vedlikeholdt og er betydelig oppgradert 1987/88 både innvendig og utvendig. Da ble det blant annet lagt nytt tak, etterisolerte vegger og ny kledning samt renner og nedløp. Under renovering ble alle rom inne pusset opp og er i senere tid hatt løpende vedlikehold. Badet i 1. etasje er oppgradert i 2016 med nytt linoleum på gulv hvor det også er varmekabler og på vegg er det baderomsplater. Det er installert nytt keramisk innerør i pipen. I 2017 ble det elektriske anlegget oppgradert med nytt sikringsskap med blant annet 3 fas hovedkurs.

Boligen har en praktisk og god planløsning. Man ankommer huset via et overbygget og skifersatt inngangsparti med en god plass til bord og stoler hvor morgenkaffen kan nytes i solen. I vindfang er det godt med garderobeplass og videre er det gang med trapp opp til 2.etasjen. Stuen er i vinkelløsning med god plass til både sittegruppe og spisestue samt at det er en koselig peis, plassbygde bokhyller utgang til sydvendt og meget solrik terrasse som er bygget i 2014. Videre finner man et praktisk kjøkken med god spiseplass. Fra kjøkken er det adkomst til spiskammers og bod samt at det er utgang til hagen. Innenfor kjøkken finner man et bad med dusj og et kontor/soverom med fin utsikt til den idylliske hagen. I 2. etasje er det 3 soverom av en god størrelse hvor det også er godt med garderober eller kott med lagerplass. Videre finner man loftstue, mellomgang og bad med badekar.

Atelier/uthus er renovert i ca. år 2000 og er et stort rom med et BRA på 27 kvm som holder en god og solid standard.

Bryggerhus over 2 plan med et BRA på 80 kvm som egner seg godt som lager eventuelt vedskjul.

Låven har en grunnflate på ca. 335 kvm. 2/3 deler av låven har 2. etasje hvor det er adkomst via låvebro. Den nordre del har full høyde fra gulv til møne, i denne delen er det funksjonell korntørke og rom som benyttes til verksted og øvrig lagerrom. Videre i låven er det diverse lagerrom, staller og fjøs.

Oppvarming

Gulvvarme i bad i 1. etasje. Panelovner og ved for øvrig. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1850.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var ikke vanlig med ferdigattest på denne tiden.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 900226, tinglyst 1/8-1921, type heftelse: Elektriske kraftlinjer.

Dagboknr 500483, tinglyst 15/3-1956, type heftelse: Bestemmelse om felles vannledning. 4 Brukere av vannverket.

Dagboknr 500274, tinglyst 20/1-1962, type heftelse: Vedtak/vilkår for statstilskudd for lukking av grøft/elv.

Dagboknr 2877, tinglyst 11/3-1991, type heftelse: Jordskifte.

Dagboknr 9409, tinglyst 31/7-1992, type heftelse: Jordskifte mellom g/bnr. 24/1 og 24/2 vedrørende arrondering/grense i Merkedamselva.

Det vil bli etablert en atkomstrettighet for eier av tilstøtende landbrukseiendom, på en liten del av det nordvestre hjørnet av tomten for å sikre aksess til jordbruksareal som tidligere er skilt og ut solgt fra eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 3/2-20106 er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 4.369,- for inneværende år. I dette inngår slamtømming, renovasjon og feiing.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år i boligen og 2.800 kwh pr. år i låven.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.546,-.

Boligen har parabolantenne.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca kr 6.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.484.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Tønsberg
Grunnkrets Grette
Kirkesogn Sem

Steder i nærheten

Langerød 6.2 km
Jarlsberg Travbane 8.1 km
Hogsnes 8.6 km
Barkåker 11.4 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 21.1 km
Jernbanestasjon Tønsberg 11.1 km
Bussholdeplass Grette 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sem Idrettspark 4.7 km
Idrettsanlegg Semsbyen idrettshall 5.4 km
Treningssenter Pepper Sport 10.9 km
Treningssenter Stamina HOT Gressbanen 11.6 km

Steder av interesse

Skoler

Sem skole (1-7 kl.) 1.9 km
Vear skole (1-10 kl.) 10.4 km
Wang Ung Tønsberg (8-10 kl.) 11.6 km
Kongseik ungdomsskole (8-10 kl.) 12.2 km
Presterød ungdomsskole (8-10 kl.) 14.8 km
Gjennestad videregående skole 10.4 km
Re videregående skole 10.3 km

Barnehager

Rannveigs gårdsbarnehage (1-5 år) 5.1 km
Semsbyen barnehage (1-5 år) 5 km
Aulerød Førskole for hørselshemmede 5.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Re Torvet 10.8 km
Kjøpesenter Stokke Senter 12 km
Postkontor Rema 1000 Sem 5.2 km
Postkontor Kiwi Vear 9.9 km
Apotek Semsbyen Apotek 4.9 km
Vinmonopol Revetal Vinmonopol 10.8 km
Vinmonopol Stokke Vinmonopol 12 km
Dagligvare Extra Semsbyen 5 km
Dagligvare Coop Prix Sem 5.1 km
Kiosk/video Mix Oasen 7.9 km
Kiosk/video Gjennestad Hagesenter 10.6 km
Bensin Circle K Sem 5.2 km
Bensin st1 Tønsberg 7.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,1 %
Andel kvinner 50,9 %
Gj.snittalder menn 42,9 år
Gj.snittalder kvinner 39,7 år
Husholdninger med barn 30,4 %
Husholdninger uten barn 69,6 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 66790
Område Personer Husholdninger
Kommune: Tønsberg 44922 21584
Grunnkrets: Grette 169 69

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,75% av salgssummen

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke - runde 2: kr 5.000,-

Visningshonorar kr. 1.875,- hvor 2 visninger er inkludert

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?