Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 310 000,- for kr 3 310 000,-

Velkommen til Riddersporen 20

Fasade

Terrasseplatting

Terrasseplatting

Utsikt

Svensedammen

Stue

Stue

Stue

Trappegang

Trappegang

Trappegang

Kjøkken

Kjøkken

Spiseplass på kjøkken

Bad

Wc

Vaskerom

Vaskerom med dusjkabinet

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Fasade

Fasade

Hagen

Fasade

Fasade

Friområde

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Konnerud

Riddersporen 20

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Konnerud: Enebolig i attraktivt borettslag. Flott beliggenhet mot friareal. Meget barnevennlig. Garasje.

Boligtype:
Enebolig, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 020,-
Fellesgjeld:
Kr 185 503,-
AREAL (P-ROM / BRA)
112 / 117 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Et meget attraktivt, barnevennlig og rolig område. Denne boligen har en fin beliggenhet på feltet, lite forbipasserende trafikk. Kort vei til friområder og Svendsedammen kun et steinkast unna. En solrik tomt.

Mange fritidstilbud på Konnerud. Stordammen med sine suverene bademuligheter ligger i gangavstand fra eiendommen. Turterrenget og lysløypene ligger rett utenfor døren. På Konnerud er det et rikt spenn av fritidstilbud, og et aktivt idrettslag som opererer innenfor et tallrikt antall grener. Konnerud IL. er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg.

Det rike fotballmiljøet har bidratt til at Konnerud har Drammens største kunstgressanlegg for helårsbruk, som ligger kun 5 minutter fra eiendommen. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper. 10 min. kjøring til Skoger Golfbane. 3 min. til Imjelt golfbane.

Fra Drammen går det buss hvert 10 min. til Konnerud frem til kl. 18.00 på hverdager. Deretter hvert 30 min. 10 min kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 min til Oslo og 15 min til Asker. Flytog fra Drammen 3 ganger i timen, bruker en time til Gardermoen. For rutetider se www.brakar.no og www.flytoget.no . Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Mange barnehager på Konnerud, hvorav 5 er kommunale og 7 er private, flere i kort gangavstand. De nærmeste ligger kun 200 meter unna.

Kort gangavstand til Vestbygda barneskole. Svendsendammen ungdomsskole ligger sentralt på Konnerud, og betjener hele Konnerud. Se for øvrig www.drammen.kommune.no for ytterligere opplysninger om barnehager og skoler.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden med bla. Høyskolen i Sørøst Norge. Se www.papirbredden.no

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør Konnerudgata oppover til toppen. Følg Konnerudgata helt til denne gjør en 90-graderssving inn i Vallersveien. Ta inn 2. vei til høyre, som er inn til Svensedammen borettslag. Det skiltes til fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 185 503,-

Totalpris

Kr 3 685 503,-

Felleskostnader

Kr 4 020,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1982

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

112m2

Bruksareal

117m2

Tomt

37850m2

KR-kode

20.18516

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Riddersporen 20, 3032 Drammen

Gnr. 64, bnr. 163 i Drammen kommune.

Andelsnr. 43, Svensedammen Borettslag, org.nr. 950 536 136

Tomten

Pent opparbeidet og beplantet andel av felles eietomt i borettslaget på totalt 37 850 kvm. Denne enheten disponerer gårdsplass i front som er asfaltert. For øvrig er tomten opparbeidet med plen samt annen beplantning. På baksiden er det en romslig terrasse platting som er skjermet og har flott utsyn mot Svensedammen.

Parkering

Garasje med plass til en bil. For øvrig gjesteparkeringsplasser på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 127 kvm

Totalt bruksareal: 117 kvm

Totalt primærrom: 112 kvm

Primærrom:

1. etasje inneholder entré, vaskerom, trappegang, kjøkken , stue og wc: 70 kvm

2. etasje inneholder 3 soverom og bad: 42 kvm

Sekundærrom:

2. etasje inneholder innvendig bod: 5 kvm

Garasje på 27 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.10.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Frittliggende enebolig over 2 plan. på en flate. Støpt betong fundament. Yttervegger i bindingsverk med utvendig liggende kledning. Nye vinduer i 2011. Taket er tekket med Decra plater fra 2010.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid. Det kan nevnes at vinduer og taktekket er skiftet i senere tid i regi av borettslaget. Innvendig har boligen en normal alder og bruksslittasje. Vaskerom fra byggeår med begrenset levetid og eier opplyser at badet er 3-4 år gammelt og arbeidene skal være utført av fagfolk. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

1. etasje:

Entré: Laminat på gulv, panel på vegger, takess i tak. Skyvedørsgarderobe. Montert alarm.

Vaskerom: Belegg på gulv, våtromstapet på vegger, takess i tak. Utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og garderobeskap. Montert strålovn.

Trappegang: Laminat på gulv, malt strie på vegger, mdf plater i tak med downlights. Koselig spiseplass.

Wc: Laminat på gulv, brystningspanel og malt strie på vegger, takess i tak med downlights. Servant og wc.

Kjøkken: Laminat på gulv, malt brystningspanel og malt strie på vegger, takess i tak. Grå profilert innredning med opplegg for oppvaskmaskin. Koselig spiseplass. Utgang til solrik terrasse på baksiden. Hvitevarer medfølger boligen.

Stue: Laminat på gulv, malt tapet på vegger, malt panel i tak. Murt peis samt vedovn. Montert varmepumpe.

2. etasje:

Gang: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak med downlights. Tilgang til loft.

Soverom1: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak.

Bad: Fliser på gulv, våtromsplater på vegger, mdf i tak. Varmekabler i gulv. Dusjkabinett, servant med underskap samt wc. Badet ble oppusset i 2014.

Soverom2: Laminat på gulv, mdf plater på vegger, takess i tak.

Innvendig bod: Teppe på gulv, tapet på vegger, malt tak. Gode lagringsmuligheter.

Soverom3: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt tak. Garderobeskap. Utgang til luftebalkong.

Boligen holder en normal standard, men det må påregnes noe vedlikehold og modernisering. En innholdsrik bolig med flott beliggenhet.

Oppvarming

Murt peis og vedovn i stuen. Montert varmepumpe i 1. etasje. Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.12.83.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom med avtale mellom borettslaget og Drammen kommune vedr vann- og avløpsledninger.

Servitutten vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Svendsedammen borettslag. Borettslaget består av 69 boliger, fordelt på 69 byggninger.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Borettslaget jobber kontinuerlig med vedlikehold innenfor budsjett - herunder utskifting av vinduer. Det er ikke vedtatt påkostninger som medfører endring i felleskostnaden.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget.

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde i hht. reguleringsplan for jordbrekkskogen, felt A, vedtatt 14.12.1981.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.020,- pr. mnd. og inkluderer bygningsforsikring, kommunale avgifter (renovasjon og a'konto vann- og avløpsavgifter), noe utvendig vedlikehold, kabel-TV-avgift (grunnpakke), snøbrøyting og forretningsførerhonorar. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Grunnleie: 3.350,-

Akonto vann/avløp: 640,-

Miljøgebyr for papirfaktura: 30,-

Internett er levert av Get. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 14.000 kWh pr. år.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 5.650,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.692.685,-. Av dette beløpet utgjør kr 185.503,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Konnerud 38
Kirkesogn Konnerud

Steder i nærheten

Konnerud legesenter 1.1 km
Konnerud fysioterapi/kiropraktor 1.5 km
Marienlyst stadion 6.6 km
Drammens museum 7.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 101.5 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 8 km
Bussholdeplass Vallersveien 0.4 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vallers grus 0.6 km
Idrettsanlegg Konnerudhallen 1.2 km
Treningssenter EVO Konnerud 1.2 km
Treningssenter Bølgen Tr.senter - Drammensbadet 7.5 km

Steder av interesse

Skoler

Vestbygda skole (1-7 kl.) 2 km
Konnerud skole (1-7 kl.) 2.5 km
Hallermoen skole (1-7 kl.) 3.2 km
Svensedammen skole (8-10 kl.) 0.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 7.1 km
Heltberg vgs. Drammen 7.2 km

Barnehager

Jordbrekkskogen barnehage (0-5 år) 0.6 km
Gåserud barnehage 0.9 km
Rådyrtråkket barnehage (0-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Konnerudsenteret 1.2 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 8.4 km
Postkontor Coop Prix Konnerud 1.1 km
Postkontor Strømsø Postkontor 7.8 km
Apotek Boots apotek Konnerud 1.3 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 7.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 9.3 km
Dagligvare Coop Prix Konnerud 1.1 km
Dagligvare Meny Konnerud 1.3 km
Kiosk/video Nybyen Nærkjøp 6.9 km
Kiosk/video Mix No 19 Video og Kiosk 7.1 km
Bensin Circle K Konnerud 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51 %
Andel kvinner 49 %
Gj.snittalder menn 38 år
Gj.snittalder kvinner 39,3 år
Husholdninger med barn 51,3 %
Husholdninger uten barn 48,7 %
Gj.snitt byggeår 1985
Gj.snitt tomtestørrelse 1192
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Konnerud 38 459 158

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?