Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 13 500 000,- for kr 13 500 000,-

Åsmundrød Gård

Høydefoto

Høydefoto

Høydefoto

Høydefoto

Høydefoto

Låve/driftsbygning

Gårdstunet

Gårdstunet med god parkering foran driftsbygningen

Hovedhus og låve/driftsbygning

Uthus og potetkjeller

Hovedbygning

Gårdtunet

Inngangsparti

Hovedbygning

Hovedbygning

Terrassen

Terrasse/hage

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Peis/grue på kjøkken

Mellomstue

Mellomstue

Mellomstue og stue

Stue m/peis

Stue m/peis og etasjeovn

Stue m/peis

Kakkelovn

Stue m/peis

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Stue 2

Trappegang i 2. etg.

Utsikt fra 2. etg.

Utsyn fra 2. etg.

Terrasse/hage

Utsikt fra 2. etg.

Trappegang i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Soverom 2. etg.

Stue/soverom i 2 etg.

Bad i 2. etg.

Bad i 2. etg.

Bad i 2. etg.

Bad i 2. etg.

Bad i 2. etg.

Bad i 2. etg.

Kjøkken i 2. etg.

Kjøkken i 2. etg.

Soverom i 2. etg.

Trappegang - nord

Bad i kjeller

Bad i kjeller m/tilliggende badstue

Badstue i kjeller

Ringshaugveien 4 - 1. Etasje.

Ringshaugveien 4 - 2. Etasje

Ringshaugveien 4 - Kjelleretasje

Høydefoto

Hovedhus og låve/driftsbygning

Høydefoto

Tuntre

Tønsberg/Gauterød/Åsmundrød Gård - Staslig og landlig eiendom med en sentral og attraktiv beliggenhet

Ringshaugveien 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 13 500 000,-

Tønsberg/Gauterød/Åsmundrød Gård - Staslig og landlig eiendom med en sentral og attraktiv beliggenhet: Tønsberg/Gauterød/Åsmundrød Gård - Staslig og landlig eiendom med en sentral og attraktiv beliggenhet

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
6
Prisantydning:
Kr 13 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
352 / 402 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger solrikt og vestvendt til i et hyggelig nabolag og sentral beliggenhet. Kort vei ned til Rinshaugstranden, en lang, nydelig sandstrand hvor det er sandvolleyballbane og koselige sitteplasser, stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon også for isbading. Turstier og skogsterreng like ved - fra eiendommen har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i naturskjønne omgivelser.

Forøvrig er det gåavstand til Presterød barne- og ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett.

På Tolvsrød, i kort gangavstand fra eiendommen har man mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel, bakeriutsalg, apotek, frisør mm. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød som ligger i få minutters gange på gang- og sykkelsti fra eiendommen. Et hyggelig butikksenter på Olsrød ligger også i nærheten.

Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga.

Barnehager og skoler

Presterød barneskole og Presterød ungdomskole. Barnehager i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man mot Åsgårdstrand. Ved rundkjøringen på Gauterød tar man Ringshaugveien til høyre, hvor eiendommen ligger på venstre side, innkjøringen er første stikkvei på venstre hånd.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 13 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1760

Soverom

6

Primærrom

352m2

Bruksareal

402m2

Tomt

11046m2

KR-kode

2117166

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ringshaugveien 4, 3154 Tolvsrød

Gnr. 145, bnr. 105 i Tønsberg kommune.

Tomten

Eiendommen på 11046 kvm ligger mellom åker, eng og noen få meter fra skogen mot nord. Mot syd ligger den beskyttet for innsyn fra Ringshaugveien med en leskjerm. Enkel tilkomst fra veien, hvor man møtes av det flott opparbeidede hageanlegget så fort man svinger inn på innkjørselen til Åsmundrød gård. Den store gårdsplassen har en gresslagt rundkjøring og skaper et skille mellom hovedhuset og driftsbygningen. Her er det rikelig med biloppstillingsplasser i tillegg til parkering for 3 biler i egen del av driftsbygningen. Ett stort plenområde omgir hovedhus og stabbur, vakkert beplantet med veletablerte frukttrær, busker og stauder, som gir den flotte terrassen foran boligen en usjenert og nydelig svære samt at den ærverdige boligen får en kledelig grønn ramme i en landlig idyll. De andre bygningen ligger fint til på den øvrige delen av tomten, hvor store deler er tilrettelagt med plen.

Parkering

3 store biloppstillingsplasser i sidefløy i låve/driftsbygning i tillegg stort areal for parkering av biler på egen grunn.

Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra fylkes vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Utvendig av avløpssystem er byttet ut/oppgradert siste år. Eiendommen har slamskiller og egen pumpekum til offentlig avløpsnett. Årlige utgifter til service på pumpekummen er ca. kr 1.500,- pr. år. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal:

LÅVE/DRIFTSBYGNING/ØVRIGE BYGNINGER:

Låve/driftsbygning: 807 kvm

Vognskjul: 108 kvm

Potetkjeller: 189 kvm

Stabbur: 23 kvm

FRAMHUS:

Totalt bruttoareal: 459 kvm

Totalt bruksareal: 402 kvm

Totalt primærrom: 352 kvm

Bruksareal:

Framhus 402 kvm

Primærrom:

Framhus:

Kjeller: Bad og badstue (ikke måleverdig pga. takhøyde under 1,9m)

1. etasje 182 kvm: Yttergang med trapp, hovedstue, mellomstue, kjøkken, gang, spisestue, tv-stue, yttergang nord og tørkerom

2. etasje 170 kvm: Hybeldel: Trappegang, kjøkken og stue. Hoveddel: 5 soverom, trappegang og bad

Sekundærrom:

Framhus:

1. etasje 50 kvm: Garasje og bryggerhus

Loft: Åpent loftsrom (ikke måleverdig pga. takhøyde under 1,9m)

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.03.2018 utført av Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Åsmundrød Gård - et flott lite "småbruk" bestående av ett staslig hovedbygg, oppført i ca. 1760, en stor låve, oppført 2008 samt stabbur, uthus og potetkjeller beliggende på en 11 mål tomt. I tillegg leies det tilliggende mark, tiltenkt ett hestehold med paddock, som eiendommen er godt egnet for.

Hovedhuset er meget godt i vare tatt, utvendig og innvendig bærer huset preg av godt vedlikehold, huset har en moderne standard i skjønn harmoni med boligens opprinnelse. Kjøkken og badene er fornyet de senere år, samtidig er det meste av overflater beholdt og avholdt i pene fargevalg. Oppvarmingskilder med vedovner og peis bidrar til å underbygge boligens sjel og historie. Nydelig uteplass utenfor stuen, her er det bygget opp en stor terrasse omkranset av det idylliske hageanlegget som strekker seg rundt stabbur og uthus. Hovedhuset har et bruksareal på ca. 360 kvm, fordelt på 2 plan, hvor det er tilrettelagt for utleie eller en praktikantdel i den ene enden av boligen, i tillegg til ett stort loft og en kjeller under en del av huset.

Driftsbygningen/låven er på en flate, hvor det er kan bygges en 2. etasje. Låven har ett sidebygg med garasje. I sidebygningen er det ett rom på 80 m2 som er delvis klargjort med tanke på opptil 4 stallplasser, med innlagt vann + sluk. Klargjort for salrom. Bygningene på stedet har flotte leieinntekter p.t. på ca. kr. 200.000,- pr. år. og en drift som ikke er til sjenanse for eiendommens beboere (lager).

Stedet har en svært sentral og attraktiv beliggenhet, dette og eiendommens standard – de velholdte bygningene og uteområdet som er flott opparbeidet - vil appellere til interessenter som ønsker seg en landlig idyll med mulighet for hest og annet dyrehold, eller diverse andre aktiviteter, samtidig som man har nabobeliggenhet til flotte turområder, kort avstand til sjø og strender, skoler, butikker og handelssteder på Olsrød og Tolvsrød samt i sykkelavstand til Tønsberg sentrum.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i begge bad.

Luft til luft varmepumpe montert i 2003. To utvendig pumper + tre innedeler.

Flere eldre etasjeovner for vedfyring.

For øvrig elektriske panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1760.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 206851, tinglyst 12.03.2014, type heftelse: Erklæring/avtale om tuntre, tre ved veikant samt tre nord for tunet på Åsmundrød gård. Trærne er beskyttet av gjeldende naturmangfold lov, inngrep må ikke utføres uten samtykke med Tønsberg kommune.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 3.2.2016 er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag – Nåværende.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Kontakt megler for mer informasjon.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Stedet har en spennende historie og en oversikt over dokumenterte eiere og brukere av Åsmundrød gård ligger vedlagt salgsoppgaven. Hovedhuset ble satt opp i sin helhet rundt 1760 av Jacob Lerche som da eide gården. Han var forvalter av Valle saltverk som var et av datidens viktigste bidrag til statskassen. Lerche fikk pris for sin dyktighet for gårdsdriften på Åsmundrød. For sine forbedringsarbeider på gården mottok han "Det danske Landhusholdingsselskabs" store sølvmedalje for dette arbeidet. Dette med mere, underbygger husets historiske verdi.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.568,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35.000,- pr. år. / 50.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 16.800,-.

Driftsbygninger har en årlig forsikringspremie på kr 9.600,-.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 429,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Boligen er tilknyttet Nokas alarmselskap som koster kr 4.000,- pr. år.

Årlige utgifter ifb med service på pumpekum (avløp) er ca. kr 1.500,- pr. år.

Strøm til låvebygget og de øvrige bygningene beløper seg til ca. kr 6-8.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.838.749,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Tønsberg
Grunnkrets Åsmundrød
Kirkesogn Søndre Slagen

Steder i nærheten

Ringshaug 1.4 km
Gårdbo 1.5 km
Presterød 1.6 km
Skogly 2.1 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 27.6 km
Jernbanestasjon Tønsberg 3.9 km
Bussholdeplass Vidjeveien 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Flint fotballbaner 1.6 km
Idrettsanlegg Ringshaug u.skole aktivitetsanlegg 2 km
Treningssenter Level treningssenter 1 km
Treningssenter Tønsberg Velotell 1.7 km

Steder av interesse

Skoler

Presterød skole (1-7 kl.) 1 km
Sandeåsen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Presterød ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Ringshaug ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Færder videregående skole 4.8 km
Greveskogen videregående skole 4.9 km

Barnehager

Kastanjenøtten familiebarnehage 0.6 km
Fyllpå barnehage (1-6 år) 0.7 km
Sandeåsen barnehage (0-6 år) 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Tolvsrød Senter 1 km
Kjøpesenter Farmandstredet 3.7 km
Postkontor Rema 1000 Olsrød 1 km
Postkontor Meny Råel 1.9 km
Apotek Boots apotek Tolvsrød 0.8 km
Apotek Boots apotek Olsrød 1.1 km
Vinmonopol Tønsberg Vinmonopol 3.8 km
Vinmonopol Nøtterøy Vinmonopol 5.5 km
Dagligvare Kiwi Gauterød 0.3 km
Dagligvare Meny Tolvsrød 0.9 km
Kiosk/video Sofus Storkiosk 0.9 km
Kiosk/video Jafs Tolvsrød 0.9 km
Bensin Best Tolvsrød 0.9 km
Bensin Esso Kilen 2.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 60
Andel kvinner 40
Gj.snittalder menn 49,9 år
Gj.snittalder kvinner 51,8 år
Husholdninger med barn 33,3 %
Husholdninger uten barn 66,6 %
Gj.snitt byggeår 1922
Gj.snitt tomtestørrelse 5331
Område Personer Husholdninger
Kommune: Tønsberg 41948 20201
Grunnkrets: Åsmundrød 20 9

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligselgerforsikring omfatter våningshuset og/eller kårboligen med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Boligkjøperforsikring omfatter våningshuset og/eller kårboligen med tilhørende garasje/den delen av eiendommen som er regulert til boligformål. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning hvor 1. visning er inkludert

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Jørgen Erland Pettersson
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?