Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 515 000,- for kr 3 515 000,-

Utsikt fra ballkong sommerstid

Utiskt fra balkong (sommer)

Utsikt fra boligen

Utsikt fra gateparkering

Front fasade

Koselig lettstelt hage

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjellerstue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Trappegang

Entre

Sota badeplass

Båtplass Tangen

Tangen Båtplasser

Nedgang til Skabosgt5

Inngangsparti med utebod

Hage

Nytt tak og beslag

Skabosgate fra Skomakergata

Hage

Klematis

Plantegning kjeller

Pantegning 1.etg

Plantegning 2.etg

Hedensrud/Tangen

Skabosgate 5

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 515 000,-

Hedensrud/Tangen: Enebolig i rekke med fjordutsikt. Garasje.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 515 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
136 / 169 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i et veletablert, stille og rolig boligområde med koselig nærmiljø med eldre småhusbebyggelse. Området har nærbutikker og gode servicetilbud. Fra boligen er det fint utsikt mot Drammensfjorden.

Gangavstand til sentrum. Meget god bussforbindelse fra Gamle Kongevei og Svelvikveien til sentrum, med flere avganger i timen. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen. Meget praktisk adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i umiddelbar nærhet. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning, med 22 barnehager i Strømsø barnehageområde. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.

Brandengen barneskole i nærområdet og Marienlyst ungdomsskole. Videregående skoler i sentrum av Drammen og på Åssiden. Høyskolesenteret på Union.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 515 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1952

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

136m2

Bruksareal

169m2

Tomt

270m2

KR-kode

201856

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skabosgate 5, 3040 Drammen

Gnr. 112, bnr. 482 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 270 kvm. Hage i bakkant og plen, busker og blomster. Solrik utsiktstomt med usjenert beliggenhet. Utsikt mot fjorden, byen og elva. Det er satt opp støttemur mot Skomakergata 15 og deler av denne er inn på Skomakergata 15 sin eiendom.

Parkering

1 parkeringsplass i garasje. Garasjen medfølger salget og det betales i dag en festeavgift på kr. 1.550,- pr. år til Drammen kommune. Leien er oppjustert til kr. 1.800,- pr. år for 2018 for ny eier og ny avtale med Drammen kommune må tegnes ved overtagelse/signering av kjøpekontrakt. Forøvrig begrenset med gateparkering og denne er etter områdets bestemmelser. Garasjeporten lukkes ikke helt pga for høy asfaltkant.

Garasjeanlegget står på Drammen kommunes grunn men eies av fester. Alt vedlikehold er derav ny kjøpers ansvar.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 188 kvm

Totalt bruksareal: 169 kvm

Totalt primærrom: 136 kvm

Bruksareal:

1. etasje. 62 kvm

2. etasje. 56 kvm

Kjeller 51 kvm

Primærrom:

1. etasje 55 kvm: Entre, kjøkken, stue, trapperom og wc.

2. etasje 55 kvm: Bad, gang, trapperom, loftstue/soverom og 2 soverom.

Kjeller: 26 kvm: Kjellerstue og vaskerom.

Sekundærrom:

1. etasje 7 kvm: Vindfang og bod.

2. etasje 1 kvm: Bod.

Kjeller: 25 kvm: 3 boder.

I tillegg er det en utvendig bod under vindfang og garasje på festet tomt som hører til boligen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.03.2018 utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder "Enebolig med opparbeidet flat tomt i skrånende terreng, beliggende på Tangen i Drammen. Det er kort vei til barnehage og nærbutikk. Gode muligheter for offentlig kommunikasjon med gangavstand til holdeplass for buss i Havnegata. Det er parkering i gaten og i garasje. Boligen er bygget i 1952. Boligen er oppført i 2 etasjer og underetasje. Grunnforhold består av fjell og sprengstein. Grunnmur er laget av betong. Konstruksjon over grunnmur er yttervegger som består av bindingsverk. Vegger er delvis etterisolert, og det er liggende panel utvendig. Saltak laget av plassbygde sperrer og tekket med takstein. Det er behov for noe oppgradering av bad, enkelte overflater innvendig og grunnmursplast og drenering utvendig. Garasjen er i dårlig forfatning. Boligen er bygget i henhold til tidligere byggeforskrifter, og boligens standard avviker derfor fra dagens krav til rom, innemiljø og energiøkonomisering. Når det gjelder tilstanden forøvrig, henvises det til beskrivelsen av de forskjellige bygningsdelene."

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Kjedet enebolig på 2 plan pluss kjeller.

Kjeller med diverse bodrom, vaskerom, enkelt dusjrom og kjellerstue.

Kjellerstue med fliser på gulv, MDF plater og tapet på vegger samt panel i tak. Rommet er ikke omsøkt til varig opphold. Dette vil ikke bli gjort av eier og må eventuelt (om ønskelig) utføres av kjøper på eget ansvar/risiko.

Vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Vv-bereder.

Dusjrom med tidligere badstue (ovnen er fjernet. Enkelt dusjrom med fliser på gulv. Badstuen benyttes til lagring og dusjrommet har ikke blitt benyttet av selger.

1. etasje

Entre med gjennomgang til balkong og adkomst til bod. Teppe på gulv, malt panel på vegger og i tak. ytterdør fra 2013.

Hall med flislaminat på gulv, malte flater på vegger og takess i tak.

Separat wc med belegg på gulv, malte flater på vegger og i tak. WC og servant.

Bod med lagringsplass.

Kjøkken med laminat på gulv, tapet på vegger og malte flater i tak. Kjøkkeninnredning med malte fronter. Fliser over benk. Alle integrerte hvitevarer medfølger boligen (ikke micro og kjøleskap). Spiseplass ved vindu. God størrelse på kjøkkenet med adkomst til spisestue. Lys i ventilator fungerer ikke.

Stue med belegg på gulv, MDF (2013) plater på vegger samt tapet. MDF panel i tak (2013). Kombinert ved og parafinovn. Glassfibertank i utebod på ca 1200 liter. Selger har aldri benyttet seg av vedovnen og vet ikke om denne fungerer.

2. etasje

Stue med laminat på gulv (2017), malte flater på vegger og i tak. Det er i følge eier tregulv under laminat. Kan enkelt, med noe omfordeling av romløsning gjøres om til soverom.

Soverom1 har teppe på gulv, MDF plater samt tapet på vegger og malte flater i tak. Skyvedørsgarderobe.

Soveorm2 har tregulv, malt tapet på og tapet på vegger samt malte flater i tak. Innebygget skap.

Hall med laminat på gulv, malte flater samt malt panel på vegger og malte flater i tak. Trapp i heltre. Sikringsskap med en del halvautomatiske sikringer.

Bad med belegg på gulv, malte flater på vegger og i tak. Wc, servant og badekar med dusj. Badet må renoverers og det er mulig å innlemme kottet ved siden av for å gjøre badet større.

Kott med lagringsplass.

Loft med noe lagringsplass.

Generellt om boligen. Enkelte nye vinduer fra 2013, enkelte nye laminat gulv fra 2017, tak, takrenner og beslag fra 2017 (ikke montert snøfanger), stuen oppusset rundt 2013 og nytt stålrør i pipe fra 2010

Oppvarming

Kombinert ved og parafinovn i stue. Glassfibertank i utebod på ca. 1200 liter. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.

Dagboknr 862 tinglyst 15.04.1953 type heftelse: Bestemmelse om vann og kloakkledning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 05.10.2015 er avsatt til: nåværende boligbebyggelse

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Ønskelig med overtagelse i midten av juni for selger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.508,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Gebyr til feiing/tilsyn tilkommer.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.983 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.887,-

Festeavgift kr. 1.550,- pr. år for rett til garasje.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv (kr. 499,- pr. mnd) og Internett (kr. 799,- pr. mnd). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.604.124,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 5
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.4 km
Drammens museum 3.4 km
Drammensbadet 3.6 km
Marienlyst stadion 3.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.4 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 2.9 km
Bussholdeplass Hedensrud 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 0.8 km
Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 1.8 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 2 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 2.7 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 2.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 4.6 km
Galterud skole (8-10 kl.) 4.8 km
Drammen videregående skole 3.5 km
Briskeby skole og kompetansesenter 7.4 km

Barnehager

Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.2 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.3 km
St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 3.7 km
Postkontor Kiwi Åskollen 2.5 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø 3.2 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.2 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.2 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 0.9 km
Dagligvare Spar Kristensen 1.4 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.2 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 1.4 km
Bensin Circle K Rundtom 1.3 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,1 %
Andel kvinner 45,9 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 37,3 år
Husholdninger med barn 36,3 %
Husholdninger uten barn 63,7 %
Gj.snitt byggeår 1952
Gj.snitt tomtestørrelse 3211
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 5 862 377

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5%

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?