Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 600 000,- for kr 1 600 000,-

Velkommen til Skarragata 2

Inngangsparti

Terrasse

Gang med garderobeskap

Bad med nyere innredning

Kjøkken

Kjøkken

Stue med strekktak og downlights

Stue har vedovn og nedgang til kjellerkulp via luke i gulv

Stue

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 3

Gang i 2.etg.

Skarragata 2 - 1. Etasje - 3D Floor Plan

Skarragata 2 - 2. Etasje - 3D Floor Plan

Vestfossen - Sentrumsnær enebolig med behov for renovering - kun 2 min å gå til togstasjon og sentrum

Skarragata 2

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 700 000,-

Vestfossen - Sentrumsnær enebolig med behov for renovering - kun 2 min å gå til togstasjon og sentrum: Vestfossen - Sentrumsnær enebolig med behov for renovering - kun 2 min å gå til togstasjon og sentrum

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 700 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
111 / 153 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktivt beliggende kun 200 meter fra Vestfossen sentrum.

Kun 2 min å gå til Vestfossen sentrum og 1 min til togstasjon. Koselig sentrum i med bla. flott restaurant (Onkel Thor med mat og underholdning), Sjokolade salongen (lunsj og sjokolade), to matbutikker, div butikker og jernbanestasjon. Kort avstand til Fiskumvannet og Eikern med flotte bade- og fiskemuligheter. Kort vei til fine turområder i skogen. Kort vei å gå til flere barnehager og Kirksæter ridesenter.

Kulturhovedstad Vestfossen tilbyr Kunstlaboratorium, Galleri og Fossesholm herregård hvor det arrangeres flere konserter, utstillinger og andre kulturarrangementer.

Kommunikasjon:

Ca. 7 min. kjøring til Hokksund sentrum og ca. 10 min til Mjøndalen sentrum med de aller fleste servicetilbud. 3 minutters gange til Vestfossen togstasjon. Tog ca hver 1/2 time morgen og ettermiddag. Ellers tog hver time til Kongsberg og Oslo S/Gardermoen. Toget tar i underkant av 1 time til Oslo. God kommunikasjon til Hokksund, Kongsberg og Drammen også med Buss. Ca. 15 min å kjøre til Drammen og ca. 15 min til Kongsberg.

Fritidstilbud:

Det er over 200 lag og foreninger i Øvre Eiker. På Øvre Eiker Kommunes internettsider, www.ovre-eiker.kommune.no , finnes oversikt over alle registrerte lag og foreninger. Vestfossen har fin flerbrukshall, flere idrettsplasser og flere kunstinstitusjoner som Morten Viskums kunstlaboratorie, Galleri Møllabekken og Arena. Rutebåten M/S Eikeren har faste sommerruter til Eidsfoss. Det finnes flere aktive kor, Vestfossen Jente- og guttekorps, og aktiv revygruppe. Ny flott kirke i Vestfossen med kommunens beste konsertlokale. Vestfossen idrettslag er aktive med fotball, håndball, turn, tennis, allidrett og ski. I tillegg finnes det i Hokksund tilbud om bla. kor, musikkorps, pistolklubb, speider, teater og tensing. I Hokksund er det også svømmehall, bibliotek, fotballbaner (gress og kunstgress med undervarme), friidrettsbane mm.

Barnehager og skoler

Det finnes 5 kommunale barnehager og 15 private barnehager i Øvre Eiker kommune. For oversikt se www.ovre-eiker.kommune.no

Vestfossen barne og ungdomsskole i Vestfossen sentrum. Eiker Videregående skole i Hokksund, se; www.eiker.vgs.no.

Adkomst

Se kartskisse i nettannonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 700 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1900

Soverom

3

Primærrom

111m2

Bruksareal

153m2

Tomt

367m2

KR-kode

191872

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skarragata 2, 3320 Vestfossen

Gnr. 48, bnr. 170 i Øvre Eiker kommune.

Tomten

Eiet tomt på ca. 367 kvm. Arealet er beregnet og kan avvike ved en evt fremtidig oppmåling. Tomten er delvis opparbeidet med, terrasse, diverse beplantning og gårdsplass. Tomtegrensen går helt i hushjørnet ut mot gangveien. Det ble tatt arealer fra denne eiendommen når gangveien ble bygget i 1995. Deler av utkjøringen og parkeringen er opparbeidet på arealtet som eies av Buskerud Fylkeskommune og som er avsatt til gangvei. Ny eiers ansvar å evt endre på dette om det blir et ønske fra Buskerud Fylkeskommune/Statens vegvesen.

Parkering

Parkering på egen eiendom og på adkomsten til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 162 kvm

Totalt bruksareal: 153 kvm

Totalt primærrom: 111 kvm

Primærrom:

1.etg.: Entré, bad, kjøkken, stue 1, stue 2: 74 kvm

2.etg.: Trappegang, 3 soverom: 37 kvm

Sekundærrom:

1.etg.: Kjellerrom: 18 kvm

2.etg.: 3 boder, kott: 24 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2018 utført av Benjaminsen Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur av betong med sparestein. Yttervegger over grunnmur av laftet tømmer/plank. Utvendig liggende og stående kledning. Taket er tekket med takstein. Sarnafil over inngangspartiet.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen har fått TG3 (kraftige symptomer) på to punkter. Ellers har de fleste punkter fått TG2 (middels kraftige symptomer). Takstmann skriver i sin konklusjon at boligens tilstand anses sett ut i fra alder som noe dårlig vedlikehold og er å betrakte som et oppusingsobjekt. Det kan nevnes at det er registret noe mose på taktekket, utettheter i papptekking over bod, noe råte i utvendig kledning samt boddør og det bør påregnes utskifting av de eldste vinduene. Det er sannsynlig ingen drenering rundt boligen. Loft og kneloft bør isoleres bedre. Krypkjeller under del av boligen. Det er registrert svekkelser, fukt og borebille i krypkjeller. Innvendig kan boligen også påregnes oppussing av stort sett alle rom og overflater. Anbefaler egen kontroll av pipe og el- anlegg. Noe eldre røropplegg som også på sikt kan påregnes utskifting.

Eier opplyser bla at det trekker fra vinduer og at disse bør prioriteres byttet. Fuktinnsig i lagringsrom/bod ved store nedbørsmengder. Eier opplyser også at leieboer har hatt katter og at det er lukt i boligen.

Ved tilsyn med pipe og ildsted i 2014 fikk eiendommen beskjed om avvik. Eier har ikke utført endringer og det blir opp til ny eier å evt utføre dette i sin eiertid. Se vedlagte rapport.

Tilstandsrapporten og selgers egenklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen holder en enkel standard og er å anse som et renoveringsobjekt. Dette gjelder både utvendig og innvendig.

Følgende er utført på boligen:

- takstein ble byttet ca.2003

- ny pipe over tak ca 2003

- nyere el.opplegg kjøkken og deler av bad ca 2015

- byttet avløpspumpe ca 2013

Overflater:

Gulv har vinylbelegg, betong, laminat eller tregulv.

Vegger har tapet, malt strie, plater, mdf, panel/malt eller malte overflater.

Himlinger har malte overflater, malt strie, stubbloft, mdf og panel/malt. Strekktak med downlights i den ene

stuen.

Boligen har furu fyllingsdører. Garderobeskap i entré.

Innhold:

1.etg.:

Entrè med garderobeskap.

2 stuer hvorav en med med moderne strekktak og downligts. Vedovn. Nedgang til kjellerkulp via luke i gulvet.

Kjøkken med hvit standard kjøkkeninnredning med glatte fronter. Laminat benkeplate med stålkum. Montert avtrekksvifte over komfyr. Røropplegg til oppvaskmaskin.

Bad med klosett, servant, servantskap, dusjkabinett (1 år gml), varmtvannsbereder og opplegg til vaskemaskin. Nyere innredning i tillegg til 198 liter varmtvannsbereder fra år 2007.

Bod i 1.etg. og inngang til bod med utgang til terreng.

2.etg.:

Gang med inngang til stor bod/loftsrom som er uinnredet.

3 soverom hvorav ett med vedovn.

I tillegg to boder til og lagring i knevegg.

Oppvarming

Vedovn i stuer 1. etg. og i det ene soverommet i 2. etg.

Ferdigattest

Eiendommen har trolig vært brukt til boligformål siden tidlig 1900 tallet. I kommunens arkiver er eiendommen registrert som en enebolig, men ingen info om byggeår. Det gjøres oppmerksom på at eldre eiendommer kan være SEFRAK registrert pga alder, men ingen info om dette ved salg.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen da dette ikke var et krav på den tiden boligen ble oppført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eiendommen har ingen servitutter eller rettigheter registrert.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til boligformål. Deler av eiendommen ligger innenfor rød og gul støysone i Vegvesenets støykart langs Fylkes- og Riksveier. Det gjøres oppmerksom på at støykartet er basert på beregninger og ikke konkrete målinger. Se vedlagte utsnitt av kommuneplankart.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i egenerklæring, tilstandsrapport og generelt i salgsoppgaven. Megler anbefaler alle å ta med fagfolk på visning da eiendommen er å anse som et restaureringsobjekt.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for år inneværende år er kr 4.326,-. Beløpet er fordelt på tre terminer i året. Boligen har installert vannmåler og avgiften vil variere med forbruket.

Renovasjonsavgift for år 2017 er kr 3.336,-, fordelt på to terminer i året.

Utgifter til vedlikehold og strøm til felles avløpspumpe deles med Fosenbakken 9 og betales etter behov. Pumpen ble byttet i 2013. Skarragata 2 betaler ca kr 600,- pr år til Fosenbakken 9 for strøm. Evt vedlikehold kommer i tillegg.

Feie avgift ca. kr 550,-.

Nåværende eier har utgifter til strøm på ca. 10.200 kwh pr år.

Leieboer har brukt parabol som leverandør av TV-signaler og Telenor som leverandør av internett. Pris avhenger av antall kanaler og hastighet på nett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

I tillegg kommer utgifter til boligforsikring.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og rabattavtaler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.743.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Øvre Eiker
Grunnkrets Vestfossen
Kirkesogn Vestfossen

Steder i nærheten

Hokksund 6.4 km
Mjøndalen 12.3 km
Krokstadelva 14.1 km
Vestfossen 0.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 116.3 km
Jernbanestasjon Vestfossen 0.3 km
Bussholdeplass Vestfossen brannstasjon 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Vestfossen b.skole gressbane 0.7 km
Idrettsanlegg Strandajordet gress og kunstgress 0.9 km
Treningssenter Pro Gym Hokksund 8.6 km
Treningssenter Stamina Hot Mjøndalen 12.5 km

Steder av interesse

Skoler

Vestfossen barneskole (1-7 kl.) 0.6 km
Vestfossen ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Eiker videregående skole 5.9 km
Åssiden videregående skole 17.7 km

Barnehager

Barneplaneten barnehage (0-6 år) 0.7 km
Smellhaugen kommunale barnehage (0-5 år) 1.1 km
Møllefossen barnehage (0-6 år) 1.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Eiker Kjøpesenter 5 km
Kjøpesenter Buskerud Storsenter 11.9 km
Postkontor Coop Prix Vestfossen 0.3 km
Apotek Apotek 1 Eiker Senter 5 km
Apotek Torvet Apotek Hokksund 6.1 km
Vinmonopol Hokksund Vinmonopol 6.2 km
Dagligvare Kiwi Vestfossen 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Vestfossen 0.3 km
Kiosk/video Mix Vestfossen 0.4 km
Bensin Shell Vestfossen 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,1 %
Andel kvinner 45,9 %
Gj.snittalder menn 39,1 år
Gj.snittalder kvinner 42,9 år
Husholdninger med barn 29 %
Husholdninger uten barn 71 %
Gj.snitt byggeår 1974
Gj.snitt tomtestørrelse 769
Område Personer Husholdninger
Kommune: Øvre Eiker 18562 8304
Grunnkrets: Vestfossen 764 373

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning. 2 stk inkl.

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Turid Borgersen
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?