Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 680 000,- for kr 2 680 000,-

Skippergata 32 m

Fasade

Terrasse

Utsikt fra balkong

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Spisestue

Spisestue

Bad

Entrè

Gang

Trappegang

Trappegang

Balkong

Trappegang

Soverom 1

Soverom 1

Plantegning U.etg

Plantegning 1. etg

Hage

Områdebilde

Områdebilde

Tangen - Oppusset og pen enebolig i borettslag med flott utsikt. 1 (2) soverom.

Skippergata 32 m

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 780 000,-

Tangen - Oppusset og pen enebolig i borettslag med flott utsikt. 1 (2) soverom.: Tangen - Oppusset og pen enebolig i borettslag med flott utsikt. 1 (2) soverom.

Boligtype:
Enebolig, Andelsleilighet
Soverom:
1
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 780 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 893,-
Fellesgjeld:
Kr 172 633,-
AREAL (P-ROM / BRA)
67 / 76 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen har en tilbaketrukket og fin beliggenhet i veletablert, stille og rolig boligområde med koselig nærmiljø med stort sett eldre småhusbebyggelse. Boligen ligger med flott fjordutsikt, gode solforhold og kort gangavstand til fjorden.

Veldig god bussforbindelse fra Svelvikveien til sentrum. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass for ekspressbuss retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Kort sykkelvei til Drammen stasjon med veldig gode tog- og bussforbindelser. Se www.bk.no for rutetider. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen, se www.flytoget.no. Enkel adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/Kongsberg/Vestfold.

Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter. Klubben har eget idrettsanlegg med flere gressbaner, ny kunstgressbane og idrettshall. To musikkorps. Speiderbevegelse. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn og Skiold er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og med idrettsanlegg. Det er kort vei fra eiendommen til flott turterreng, sommer og vinter - med lysløype i Nordbykollen. Flott turterreng også i Røysjømarka. Få minutters gange til sjøen og båthavn, med strand og bademuligheter i Sota Fjordpark og Nøstodden.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 61 privat- og kommunale barnehager. 22 barnehager bare i Strømsø barnehagekrets. Det er flere barnehageri kort gangavstand på St. Hansberget, bare noen få hundre meter unna leiligheten. For fullstendig liste, se kommunes hjemmesider eller kontakt megler.

Brandengen barneskole (1. - 7. trinn). Ved skolen skal det bygges helt ny flerbrukshall.

Marienlyst ungdomsskole (nyåpnet 2010, 8.-10. trinn).

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over Motorveibrua over Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik, følg denne veien (Havnegata) et stykke utover. Der Havnegata knekker ned mot venstre, går Skippergata rett frem. Skippergata 32 ligger på høyre side, 32 m ligger i bakerste rekke. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 780 000,-

Fellesgjeld

Kr 172 633,-

Totalpris

Kr 2 952 633,-

Felleskostnader

Kr 4 893,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1988

Soverom

1

Garasje

Ja

Primærrom

67m2

Bruksareal

76m2

Tomt

3097m2

KR-kode

2018441

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skippergata 32 m, 3040 Drammen

Andel/bolignr. 10 i Skippergata Terrasse Borettslag,

org.nr. 943 621 020

Gnr. 112, bnr. 497 i Drammen kommune

Tomten

Felles selveiertomt på 3.097 kvm som tilhører borettslaget i fellesskap.

Boligen som selges har egen terrasse og stor terrasseplatting med utgang fra stuen. Det er satt opp ny levegg mot nabo, terrasseplattingen er også ny. Fra terrassen er det flott utsikt.

Parkering

Garasjeplass til en bil i felles garasjeanlegg. I tillegg er det asfaltert gjesteparkeringsplass og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Skippergata, som er en offentlig/kommunal gate, med adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 84 kvm

Totalt bruksareal: 75 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.18 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

1. etasje inneholder:

Vindfang: Nyere (2015) laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Ny ytterdør. Glassdør mellom vindfang og entre.

Entre: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Trappeoppgang.

Matbod.

Soverom 1: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Nytt vindu.

Garderoberom: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak.

Baderom: Våtromsbelegg på gulv, våtromsplater på gulv, malt tak. Servant i stor seksjon med speilskap. Toalett. Dusjkabinett. Pent baderom. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt varmtvannsbereder, skjult med skyvedørsløsning.

2. etasje inneholder:

Kjøkken: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Plater over kjøkkenbenk. Kjøkkeninnredning fra ca. 2007. Integrerte hvitevarer medfølger: kjøle-/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn, komfyrtopp (induksjon).

Spisestue/tidligere soverom 2: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Rommet var opprinnelig soverom, men er blitt åpnet opp inn mot stuen. Dette kan tilbakeføres til soverom igjen, hvis ønskelig.

Stue: Nyere (2015) laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Utgang til flott terrasse.

Kryploft, med lagringsmuligheter.

Utvendig sportsbod, ca. 5 kvm.

Standard

Koselig og pen, liten enebolig som holder en normal god standard, Boligen er innredet i lyse og rolige farger og gir et godt inntrykk.

Oppvarming

Det er i dag basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er pipeløp i boligen, med mulighet til å sette inn ildsted.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.08.1988. Kopi kan fås v/henv. megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant i alle boliger i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst fire servitutter på borettslagets eiendom. Tre av disse er fra 1840, 1955 og 1864 og gjelder veirett og vannrett, og antas å ikke ha noen praktisk betydning for dagens bruk av eiendommen. Det er også tinglyst en servitutt fra 1986, som blant annet sikrer at det kan trekkes ledninger over eiendommen. Kopi av erklæringen fra 1986 kan fås v/henv. megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skippergata Terrasse Borettslag som består av 13 andeler/boliger fordelt på 11 bygg.

Styeleder i borettslaget er Tom Vatnebryn.

Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.

Dugnad må påregnes.

Godkjennelse til dyrehold må søkes styret i borettslag.

Borettslaget holder i disse dager på med å skifte ut en steinmur ved garasjeanlegget og samtidig drenere/skifte ut masse foran garasjen.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av Nedre Buskerud Boligbyggelag har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Kopi av årsoppgave 2017, budsjett 2018, vedtekter og husordensregler kan fås v/henv. megler.

Regulering

Iflg. gjeldende kommuneplan (vedtatt 05.10.2015) for Drammen kommune er eiendommen avsatt/godkjent til nåværende boligbyggelse.

I Drammen kommune sitt arkiv ligger en reguleringsplan som ble vedtatt i 1938. Planen heter "Regulering av gater over St. Hansberget på Tangen". Iflg. planen ble det i 1938 planlagt en stikkvei/fortsettelse av Hedensrudveien, som gjør at mange hus i så fall må rives hvis veien skal bygges, bla. Skippergata 32 m. Plassering av boligene i borettslaget i Skippergata 32 ble godkjent av Drammen kommune i 1988, og det vurderes som svært lite sannsynlig at planen vil bli realisert. Kopi av reguleringsplan kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Diverse

Verditakst: kr. 2.800.000,-.

Lånetakst: kr. 2.500.000,-.

Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema følger som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.893,- pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, renovasjonsgebyrer, renter og avdrag på andel fellesgjeld, bygningsforsikring, grunnpakke kabel-TV, grunnpakke internett, forretningsfører.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.600 kWh. pr. år.

Get er leverandør av internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Get er leverandør av TV-signaler, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 602,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.954.215,-. Av dette beløpet utgjør kr. 172.633,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr. 6.556,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Tangen-åskollen 5
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.1 km
Drammens museum 3.7 km
Drammensbadet 4 km
Marienlyst stadion 4.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.9 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 3.3 km
Bussholdeplass Merket 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Ulvekula kunstgress 0.9 km
Idrettsanlegg Teglverkstomta balløkke 1.9 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 2.3 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 3.1 km

Steder av interesse

Skoler

Brandengen skole (1-7 kl.) 1.7 km
Åskollen skole (1-7 kl.) 2.2 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 3.1 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 3 km
Børresen skole (8-10 kl.) 5 km
Galterud skole (8-10 kl.) 5.2 km
Drammen videregående skole 3.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 4.7 km

Barnehager

Tangen menighets barnehage (2-5 år) 0.3 km
Hedensrud barnehage (0-5 år) 0.5 km
St. Hansberget barnehage (0-5 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 2.8 km
Kjøpesenter CC Drammen 4.1 km
Postkontor Kiwi Åskollen 2.3 km
Postkontor Strømsø Postkontor 3.3 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 2.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø 3.5 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 3.5 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.6 km
Dagligvare Coop Extra Tangen 1.1 km
Dagligvare Spar Kristensen 1.6 km
Kiosk/video Rundtom Spill 1.4 km
Kiosk/video Godteland Tollbugata 1.6 km
Bensin Circle K Rundtom 1.5 km
Bensin Shell/7-Eleven Rundtom 1.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,1 %
Andel kvinner 45,9 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 37,3 år
Husholdninger med barn 36,3 %
Husholdninger uten barn 63,7 %
Gj.snitt byggeår 1952
Gj.snitt tomtestørrelse 3211
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Tangen-åskollen 5 862 377

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,25 % provisjon av salgssummen inkl. fellesgjeld. Minimumsprovisjon: kr. 38.000,-. Grunnhonorar: kr. 12.500,-.

Oppgjørshonorar: kr. 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr. 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-. Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?