Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 750 000,- for kr 5 750 000,-

Velkommen til Steinspranget 29

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Utsikt

Balkong

Hall

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Spiseplass på kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Bad

Vaskerom

Kontor

Kontor

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Utsikt

Plantegning U.etg

Plantegning 1.etg

Åssiden

Steinspranget 29

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 500 000,-

Åssiden: Attraktiv og innholdsrik enebolig med stor flott hage. Sentral beliggenhet i rolig gate. Garasje.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 5 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
186 / 229 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende i attraktivt, etablert og populært boligområde på Åssiden. Fra eiendommen er det kort vei til marka med flott turterreng og lysløype. Meget rolig og barnevennlig, med mange barnefamilier i nærmiljøet, og med kort vei til barnehager og skoler. Kort vei til lekeplass på området. Gode solforhold og utsikt.

Åssiden har et stort utvalg av fritidstilbud med treningssentre, fotballbaner, idrettshall og flotte friområder. Det er kort vei inn til byen og god offentlig kommunikasjon. Åssiden har et godt utvalg i matbutikker og varehandel.

Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp. Lokalbuss til sentrum med ca. 10 min kjøring til sentrum. Jernbanestasjon på Gulskogen. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. Kort vei til både Brøttet og Aronsløkka barnehage.

Aronsløkka barneskole og Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høyskolen i Sørøst Norge, se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata oppover fra sentrum av Drammen. Ta inn til høyre ved Åssiden Videregående Skole. Ta bort Kristian Brennersvei til venstre og følg denne veien oppover mot Drammen Skisenter (Aronsløypa). 2. avkjøring til høyre er Steinspranget. Boligen ligger på høyre side av veien. Se for øvrig kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1977

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

186m2

Bruksareal

229m2

Tomt

920m2

KR-kode

20.18602

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Steinspranget 29, 3029 Drammen

Gnr. 117, bnr. 428 i Drammen kommune.

Tomten

920 kvm eiet tomt som er pent opparbeidet med plen, prydbusker, blomsterbed, tujahekk samt annen beplantning. Laget dam med vannfall via vannpumpe. Fra stuen er det utgang til balkong med hyggelig utsikt. I gårdsplassen er det gruset. En meget solrik tomt.

Steinsatt uteplass med paviljon.

Parkering

Garasje med plass til en bil i forbindelse med boligen. For øvrig parkering i egen gårdsplass samt vanlig gateparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 254 kvm

Totalt bruksareal: 229 kvm

Totalt primærrom: 186 kvm

Primærrom:

Underetasje inneholder entré, hall, kontor, sovealkove, stue, kjøkken, bad og gang: 67 kvm

Denne del av underetasjen som er innredet som leilighet er ikke søkt bruksendring fra boder til beboelsesrom hos kommunen. Inngangspartiet til leiligheten er ikke byggesøkt hos kommunen. Arealene er da ikke godkjent til varig opphold og kommunen kan kreve tilbakeføring til opprinnelig godkjenning. Kjøper overtar boligen slik den står og må selv søke kommunen.

1. etasje inneholder gang, baderom, 3 soverom, vaskerom, kjøkken, stue og spisestue: 119 kvm

Sekundærrom:

Underetasje inneholder bod, hobbyrom og garasje: 43 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.12.18 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Frittliggende enebolig som er oppført over 2 plan samt loft. Grunnmur av leca som er utvendig pusset. Yttervegger over grunnmur av bindingsverk som utvendig er kledd med stående kledning. Valmet tak som er tekket med takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Sammendrag fra tilstandsrapporten:

Boligens tilstand anses sett ut i fra alder som normalt god. Det må påregnes kostnader til utbedring, oppgradering og vedlikehold. Dette dreier seg stort sett om normale aldringskader og slitasje. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid. Det kan nevnes at drenering, vinduer og taktekket er fra byggeår med begrenset levetid. Innvendig er det normal alder og bruksslittasje og noe oppussing kan påregnes. Bad i 1. etasje har mulig fuktskade. Noe parafinlukt i ene rommet i underetasjen etter at det har blitt sølt noe parafin. Mulig nedgravd tank som selger er usikker på om er sanert. Tanker må sannere/fjernes innen 2020. Noe av el- anlegget på loft er

ufagmessing utført og det er eldre skrusikringer fra byggeår.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Underetasje:

Entré: Fliser på gulv, malt strie på vegger, takess i tak.

Hall: Fliser på gulv, malte flater på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Skyvedørsgarderobe. Lagringsmuligheter under trapp.

Kontor: Laminat på gulv, tapet og malt strie på vegger, takess i tak.

Bod: Malt murgulv, malte murvegger, panel i tak. Hyller. Gjennomgang til garasjen.

Hobbyrom: Belegg på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Montert innredning og benk.

Gang/inngangsparti: Fliser på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Garderobeskap.

Stue: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv. Dusjhjørne, ec og servant med underskap, overskap med speildører samt opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Hvit innredning. Koselig spiseplass.

Sovealkove: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Garderobeskap samt vegg montert skap.

1. etasje:

Gang: Parkett på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Tilgang til loft som er delvis gulvet.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, takess i tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Innmurt og flislagt badekar, dusjhjørne, servant i seksjon og wc.

Soverom1: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Skyvedørsgarderobe.

Soverom2: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Utgang til luftebalkong.

Soverom3: Laminat på gulv, malt strie på vegger, takess i tak. Plassbygd garderobeskap.

Vaskerom: Belegg på gulv, mdf plater på vegger, takess i tak. Downlights i tak. Montert innredning med utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin samt montert skyvedørsgarderobe. Utgang til hagen.

Kjøkken: Parkett på gulv, tapet på vegger, takess i tak. Pen Ikea innredning med plater over benk. Integrert platetopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin samt kjøleskap. Koselig spiseplass. Integrerte hvitevarer medfølger boligen.

Stue og spisestue: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, takess i tak. Peisinnsats samt montert ny varmepumpe i 2018. Utgang til balkong med flott utsikt og gode solforhold.

Boligen holder en normal standard og fremstår som velholdt.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med en luft-til-luft-varmepumpe fra 2018, supplert med varmekabler i hall og begge baderommene. Det er også en peisinnsats i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintnk om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjelder ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no. Tanken som er nedgravd er fyllt med vann og sveiset igjen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.06.78. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:

Dagboknr 330, tinglyst 14.01.77: Opprinnelig skjøte med bestemmelser om bebyggelse, elektriske ledninger, fritak for gjerdeplikt samt at trær på tomten ikke skal hugges uten samtykke fra kommunen. Foreligger også en bestemmelse om forkjøpsrett som gjelder i 5 år fra ferdigattest. Denne gjelder ikke lenger.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Denne del av underetasjen som er innredet som leilighet er ikke søkt bruksendring fra boder til beboelsesrom hos kommunen. Inngangspartiet til leiligheten er ikke byggesøkt hos kommunen. Arealene er da ikke godkjent til varig opphold og kommunen kan kreve tilbakeføring til opprinnelig godkjenning. Kjøper overtar boligen slik den står og må selv søke kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig formål. Reguleringsplan: Aronsløkka datert 05.11.66.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Det vil ikke bli ytterligere rengjort til overtagelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter ca. kr. 12.800,- pr. år (2017). Installert vannmåler slik at de kommunale avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.

Renovasjon kr. 3.336,- pr. år.

Feieravgift kr 1.000,- pr. år.

Selgers forsikringspremie for bygninger (ikke innbo) utgjør ca. kr 8.700,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd og har avgift fra kr 999,- pr. mnd. Eget abonnement må tegnes av ny eier.

Selgers strømforbruk utgjør ca. 32.000 kWh pr. år.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 11
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 3.6 km
Tinghus 4.4 km
Fylkeshuset 4.6 km
Solberg Legesenter 4.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 98.2 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 4.4 km
Bussholdeplass Steinspranget 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden vgs. aktivitetsanlegg 0.6 km
Idrettsanlegg Aron slalomløype 0.6 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 0.7 km
Treningssenter SATS Base Åssiden 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Aronsløkka skole (1-7 kl.) 1 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.2 km
Åssiden videregående skole 0.6 km
Akademiet Ypsilon vgs 3.7 km

Barnehager

Aronsløkka barnehage (0-5 år) 0.7 km
Solhagen Rudolf Steiner barnehage (0-6 år) 1.1 km
Åsløkka barnehage (3-5 år) 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Solberg Senter 3.4 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 4.5 km
Postkontor Drammen Bedriftssenter 1.3 km
Postkontor Meny Åssiden 1.7 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 0.7 km
Apotek Apotek 1 Pålsøya 1.6 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.5 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 7.9 km
Dagligvare Kiwi Ligosenteret 0.7 km
Dagligvare Rema 1000 Åssiden 1 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.3 km
Kiosk/video Vårveien Spill 2.1 km
Bensin st1 Drammen 0.6 km
Bensin Uno-X Travbanen 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,4 %
Andel kvinner 50,6 %
Gj.snittalder menn 41 år
Gj.snittalder kvinner 41,1 år
Husholdninger med barn 34,7 %
Husholdninger uten barn 65,3 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 1820
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 11 427 167

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,1% av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Egil Svennevig Hovde
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?