Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 800 000,- for kr 3 800 000,-

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26 ligger med flott og umiddelbar nærhet til fjorden

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26

Storgaten 26

Dronefoto nærområdet

 

 

Storgaten 26 sett fra bryggen

Tinglyst rett til egen brygge

Brygge

Flott brygge

Usjenert og fin terrasseplatting på baksiden av boligen

 

 

Stue

Stue

Stue

Stue

 

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Spisestue

Spisestue

Nydelig fjordutsikt fra spisestuevindu

Baderom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

 

Gang i 2. etasje

Entre

Entre

Planløsning 1. etasje

Planløsning 2. etasje

Planløsning loft

Svelvik - Koselig og betydelig påkostet enebolig/skipperhus med egen brygge

Storgaten 26

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 300 000,-

Svelvik - Koselig og betydelig påkostet enebolig/skipperhus med egen brygge: Svelvik - Koselig og betydelig påkostet enebolig/skipperhus med egen brygge

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 4 300 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
165 / 171 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en idyllisk beliggenhet 10 meter fra strandkanten og med nærhet til Svelvik sentrum med de aller fleste servicetilbud.

Svelvik sentrum er et hyggelig, lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder. Sentrum tilbyr flere butikker, vinmonopol og diverse offentlige tjenester.

Svelvik ligger langs Drammensfjorden, ca. 50 minutter fra Oslo, og med sine mange hvite villaer langs sjøkanten kalles Svelvik ofte for Norges nordligste sørlandsidyll. Svelvikstrømmen er hovedpulsåren for båttrafikk i Drammensfjorden og sentral i Svelviks historie, næringsgrunnlag og utvikling. Det bor i dag ca. 6.500 personer i Svelvik.

Med kystlinje langs hele kommunen tilbyr Svelvik utallige muligheter for aktiviteter og opplevelser knyttet til vann og sjø. Batteriøya er en perle for dem som ønsker å bevege seg på historisk grunn i nær tilknytning til natur og sjø. Grunnane Naturreservat er et viktig våtmarksområde som skal verne om et rikt og interessant fugleliv, vegetasjon og annet dyreliv. Kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik sentrum, hvor det er ferge over til Hurumlandet.

Verket er et svært populært sted for Kiteing og Windsurfing

Om vinteren brukes marka flittig i alle kommunens hjørner, takket være oppkjørte løyper, lysløyper, godt med snø, vakker natur og nærhet til bostedene. Flere skøytebaner, akebakker og pilkemuligheter gir en god og aktiv vinter i Svelvik.

Svelvik er rik på kulturaktiviteter og huser flere anerkjente profesjonelle kunstnere. I Fossekleiva Brukssenter på Berger er det bygget opp et kulturbasert næringsområde med glassblåser-, keramikk- og skulpturverksted, butikker, museum og kafé. Kommunen har et nært samarbeid med Norsk Billedhoggerforening, og hver sommer vises det skulpturer av Norges fremste og viktigste billedhuggere i Svelvik sentrum. Hvert eneste sommer arrangeres det mange familieforestillinger, konserter, forestillinger og andre aktiviteter i Svelvik. Se svelvikportalen.no for informasjon.

Svelvik sentrum er et hyggelig, lite tettsted med trange gater og små butikker og spisesteder. Svelvik sentrum er inne i en positiv utvikling, med utbygging av ny sentrumsstruktur som legger til rette for nærings-, boligog handelsutvikling.

Fra bryggen med båt er det bare en kort og hyggelig båttur langs Drammensfjorden til Holmsbu, hvor du finner masse flotte utesteder, hyggelige butikker og masse kulturtilbud.

Svelvik IF er en aktiv idrettslag med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Mange aktiviteter i forbindelse med skoler og andre foreninger. Håndballmiljø. Aktiv båt og seilforening. Stor idrettshall. 15 minutter med bil til Sande Golfklubb. 30 minutter til Skoger Golfbane.

Bussholdeplass i Storgaten. Gode forbindelser til Drammen og Sande fra Svelvik, med videre togkommunikasjon mot hovedstaden Ca. 25 minutters kjøring til Drammen sentrum. 50 minutter til Oslo. Ferjeforbindelse til Hurumlandet med fjordforbindelse til Drøbak- og Oslosiden. 50 minutter til Torp flyplass.

Barnehager og skoler

Svelvik kommune har fire offentlige og en privat barnehage.

Det er to barneskoler i Svelvik kommune. Tømmerås skole i sentrum, og Tangen skole på Tangen/Nesbygda.

Svelvik ungdomsskole i sentrum, med ca. 280 elever.

Videregående skoler i Drammen og Sande. For videre utdanning finnes Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen i Buskerud og høyskolen i Telemark, se www.papirbredden.no.

Adkomst

Fra Drammen kjøres Svelvikveien utover langs Drammensfjorden. Like før en kommer inn til Svelvik går Storgaten skrått til venstre. Følg veien og boligen ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 300 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1790

Soverom

4

Primærrom

165m2

Bruksareal

171m2

Tomt

517m2

KR-kode

2017310

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Storgaten 26, 3060 Svelvik

Gnr. 39, bnr. 211 i Svelvik kommune.

Tomten

Festet tomt på 517 kvm.

Festeavgiften er kr. 2.800,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert i 2015, og neste regulering er i 2020.

Festeavtalen er evigvarende.

Grunneier, Svelvik Kommune, har ikke forkjøpsrett. Svelvik kommune har skriftlig opplyst at festetomten kan innnløses/gjøres om til selveiertomt for 25 x årlig festeavgift, dvs. kr. 70.000,-. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Tomten er noe opparbeidet med plen, samt noe naturtomt. Terrasseplatting ved inngangspartiet.

Eiendommen har tinglyst rett til, og har bygget egen brygge med plass til båt med størrelse inntil 22 fot. Her er opparbeidet ny brygge og fin skiferbelagt terrasseplatting, samt to biloppstillingsplasser. På brygga er det innlagt både kaldt vann og strøm. Badestige på bryggen. Rett til brygge og båtfeste er fått etter dom i Vestfold Jordskifterett. Det skal iflg. dagens eier være ca. 180 cm. dybde ved bryggen, og ca. 300 cm. en meter ut fra bryggen. Dette er ikke kontrollmålt av megler.

Like ved bryggen er det en liten sandstrand, med gode bademuligheter.

Parkering

Det er opparbeidet to biloppstillingsplasser på den andre siden av Storgaten. Disse ligger på offentlig/kommunal tomt, men har i alle år vært brukt av eier av Storgaten 26 til parkering. Det er også eier av Storgaten 26 som har opparbeidet og vedlikeholdt biloppstillingsplassene.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Storgaten som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Det er ikke vannmåler i boligen i dag. Dette er noe Svelvik kommune har pålagt dagens eier å montere. Dette blir kjøpers ansvar og kostnad og montere.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 186 kvm

Totalt bruksareal: 171 kvm

Totalt primærrom: 165 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takst/tilstandsrapport datert 14.05.18 utført av takstmann Jahn-Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

1. etasje inneholder:

Entre: Fliser på gulv, varmekabler, malt panel på vegger og tak. Fire downlights i tak. Skyvedørsgarderobe med speildør.

Kjøkken: Malt tregulv, malt panel på vegger. Nytt (2010) kjøkken med pen kjøkkeninnredning og god benkeplass. Integrerte hvitevarer: komfyrtopp (induksjon), stekeovn og oppvaskmaskin. Åpen løsning mot stuen.

Stue: Malt tregulv, malt panel på vegger, malt panel med synlige bjelker i tak.

Bade-/vaskerom: Vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger, malt panel i tak. Toalett. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 200 liters varmtsvannsbereder (fra 2003).

2. etasje inneholder:

Soveromsgang: Rommet må pusses opp.

Soverom 1: Parkett på gulv, malt panel på vegger, malt panel i tak. Downlights i tak.

Stue: Parkett på gulv, malte vegger, malt panel i tak. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Stuen ligger i delen av boligen som ble påbygd i 2014. Fra rommet er det terrassedør/utgang til fin uteplass/hage, som er relativ usjenert.

Disponibel rom/påtenkt baderom.

Vaskerom: Teppe på gulv, malt tapetstrie på vegger, takess. Sikringsskap med automatsikringer.

Loftsetasjen inneholder:

Soverom 2: Parkett på gulv, panel på vegger og tak.

Soverom 3: Parkett på gulv, malt panel på vegger og tak. Synlige bjelker i tak.

Gang/loftsrom: Enstavs parkett på gulv, panel på vegger og tak.

Standard

Boligen er betydelig påkostet og holder stort sett moderne og god standard, men noe arbeider gjenstår på boligen, bla. innredning av et baderom.

Oppvarming

Varmekabler i gulv i entre og baderom i 1. etasje, samt i stuen i 2. etasje. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Svelvik kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. For tilbygget, som er blitt oppført, ble det gitt rammetillatelse for dette i 2013. Tilbygget ble så oppført og (nesten) ferdigstilt uten at igangsettingstillatelse er blitt gitt. Saksøkte har august 2018 vært i dialog med Svelvik kommune og byggmester Per Hagen har ovenfor megler bekreftet at det vil bli sendt inn en ettrinnsøknad for å få en midlertidig brukstillatelse for tilbygget. Ferdigattest vil ikke kunne utstedes, i hovedsak fordi baderommet ikke vil bli ferdigstilt. Byggmester Per Hagen vil være ansvarlig og utførende søker. Dersom saksøkte/byggmester Per Hagen ikke fullfører søknads- og godkjennelsesprosessen, vil ansvaret for dette være kjøpers.

Det gjøres forøvrig oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er på eiendommen tinglyst en festekontrakt fra 1882 med pant for forfalt festeavgift. Det er også tinglyist en jordskiftedom/sak fra 1999 som gjelder denne eiendommen med flere.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi kan fås v/henv. megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Nordre Svelvik datert 12.10.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Boligen ligger også i område som i kommunedelplan har bevaringsverdig boligbebyggelse.

Iflg. reguleringsplan kan eksisterende bebyggelse istandsettes, ombygges og påbygges forutsatt at karakter med hensyn til dimensjon, materialer og farger opprettholdes eller tilbakeføres. Innvendig kan bygningene moderniseres og tekniske forbedringer utføres i tråd med den enkelte huseiers ønske, forutsatt at bygningsrådets krav oppfylles. Kopi av planer kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Diverse

Verditakst: kr. 4.750.000,-.

Lånetakst: kr. 4.100.000,-.

Kopi av takst med tilstandsrapport fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i rapporten før bud inngis.

Kun eventuelt hvitevarer medfølger i salget, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig.

Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring og/eller boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter: ca. kr. 13.000,-. pr. år (2017).

Renovasjonsgebyrer: kr. 2.928,- pr. år (2017).

Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.408.749,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Svelvik
Grunnkrets Nordre Svelvik
Kirkesogn Svelvik

Steder i nærheten

Verket 1.6 km
Hella 4.1 km
Tangen 8.5 km
Blindsand 11.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 111.6 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 20 km
Bussholdeplass Sundland 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Solbakken fotballbaner 0.9 km
Idrettsanlegg Ebbestad grus 1.3 km
Treningssenter Fitnessplanet 0.5 km
Treningssenter Studio 90 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Tømmerås skole (1-7 kl.) 2.2 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Drammen videregående skole 20.6 km
Sande videregående skole 21.7 km

Barnehager

Tømmerås barnehage 1.6 km
Ebbestad barnehage (1-5 år) 4.2 km
Berger barnehage (1-5 år) 9.3 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Svelvik Senter 0.5 km
Kjøpesenter Strømsø Senter 19.6 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 3.3 km
Postkontor Kiwi Åskollen 16.1 km
Apotek Boots apotek Svelvik 1.3 km
Apotek Ditt apotek Sandesenteret 23.9 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 20.3 km
Dagligvare Rema 1000 Svelvik 0.5 km
Dagligvare Kiwi Svelvik senter 0.5 km
Kiosk/video Senterkiosken 0.6 km
Kiosk/video Mix Pølsebaren 0.9 km
Bensin Shell Svelvik 1 km
Bensin Esso Kobbervikdalen Veiserice 18 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,1 %
Andel kvinner 48,9 %
Gj.snittalder menn 44,2 år
Gj.snittalder kvinner 46,9 år
Husholdninger med barn 19,8 %
Husholdninger uten barn 80,2 %
Gj.snitt byggeår 1946
Gj.snitt tomtestørrelse 798
Område Personer Husholdninger
Kommune: Svelvik 6605 2912
Grunnkrets: Nordre Svelvik 323 165

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.125,- samt dekning av utlegg.

Dokumenter
Rune Sirnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?