Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 550 000,- for kr 3 550 000,-

Fasade

Fasade

Romslig kjøkken, lyst og tiltalende

God spisesplass på kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Bad

Soverom i underetasjen

Soverom i underetasjen

Garderobe i underetasjen

Bad i underetasjen

Bad i underetasjen

Hage

Hage

Hyggelig inngangsparti

Hyggelig inngang til eiendommen

Fasade

Hyggelig gårdsplass

Stue i hybel

Soverom i hybel

Plantegning hovedplan

Plantegning underetasje

Strømsø / Smithestrøm - Koselig enebolig med hybel. Meget sentralt beliggende med kort gangavstand til sentrum.

Sundhauggata 16

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Strømsø / Smithestrøm - Koselig enebolig med hybel. Meget sentralt beliggende med kort gangavstand til sentrum. : Strømsø / Smithestrøm - Koselig enebolig med hybel. Meget sentralt beliggende med kort gangavstand til sentrum.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
130 / 146 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger meget sentralt til, like ved Strømsgodset kirke og med veldig kort gangavstand til blant annet Union Brygge, Strømsø og Bragernes torg. Boligen ligger i stille og rolig blindgate, uten gjennomgangstrafikk.

Strømsø Torg med jernbanestasjon er nyrestaurert, og fremstår som et hyggelig gåtorg med flere serveringssteder. Union Brygge innehar et urbant mangfold med leiligheter, kontorvirksomhet, butikker, serveringssteder, torg, kunnskapsparken og båthavn. Fine uterom med caféer, restauranter, barer, trendy butikker og ikke minst et meget rikt kulturliv preger nærmiljøet. På Bragernes finner man alt man kan forvente av en by, med bl.a. teater og kino.

Området rundt elva byr på flotte turmuligheter med sykkel og gangsti. Sportsfiske på Sølfastøya. Meget populær lekeplass rett på andre siden av Ypsilonbroen, som krysser elva ved Union Brygge. Kort vei til Bragernes og tursti opp mot Spiralen og innover i Drammensmarka. Det er også kort vei til ski- og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper, og Drafnkollen med lysløype og flott turterreng.

Gangavstand til en rekke organiserte fritidsaktiviteter. Strømsgodset idrettsforening har tilbud til barn i alle aldre og er etablert på Gulskogen. Attic Dansestudio ligger på Sundland. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. Nytt og flott kjøpesenter på Gulskogen.

Eiendommen ligger i kort gangavstand både til bussterminalen og jernbanestasjonen med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 32 minutter med tog til Oslo. Flytoget har sin endestasjon i Drammen. God bussforbindelse i Konnerudgata og bussknutepunkt innen få minutters gange. Enkel adkomst til E-18. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no, www.timekspressen.no, www.nsb.no og www.flytoget.no.

Barnehager og skoler

Drammen kommune har full barnehagedekning med sine 62 privat- og kommunale barnehager. Det er 10 barnehager bare på Gulskogen og sentralt på Strømsø. For liste kontakt megler eller se kommunens hjemmesider.

Rødskog skole (1. - 7. trinn) og Gulskogen skole (1. - 10. trinn), ny og moderne ungdomsskole. For nærmere informasjon om skolene se kommunens hjemmesider.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no.

Adkomst

Fra Strømsø følger man Nedre Eikervei retning mot Gulskogen/Mjøndalen. I "Pølsesvingen" er Sundhauggata en sidegate til venstre fra Nedre Eikervei. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Etasje

2

Byggeår

1880

Soverom

2

Primærrom

130m2

Bruksareal

146m2

Tomt

295m2

KR-kode

2018415

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sundhauggata 16, 3045 Drammen

Gnr. 15, bnr. 268 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 295 kvm. Tomten har gruset inngangsparti til hver leilighet. Forøvrig plen og beplantning, med uteplass på et platå over inngangen.

Tomtene i området har usikre grenser. Det gjelder for en rekke eiendommer at grensene på kommunens situasjonskart er tegnet inn på bebyggelsen og med avvik fra de praktiserte grensene. De praktiserte grensene fremkommer på tomten og det har ikke vært diskusjoner naboene i mellom rundt tomtegrenser.

Parkering

Det er parkering langs Sundhaggata. Kommunen har markert parkeringsplasser langs gata, med opphold utenfor eiendommen. Plassene utenfor huset er markert med "reservert for Sundhauggata 16". Dette har blitt respektert, men det foreligger ingen spesiell dokumentasjon knyttet til rettigheter for parkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 164 kvm

Totalt bruksareal: 146 kvm

Totalt primærrom: 130 kvm

Primærrom:

Kjeller: Kjellerstue, gang, bad : 44 kvm

Hovedplan: Gang, kjøkken, stue, gang, bad (hoveddel) Gang, mellomgang, stue m/kjøkken, bad, soverom (hybel): 86 kvm

Sekundærrom:

Kjeller: Bod, gang, kjellerrom: 14 kvm

Hovedplan: Kjellernedgang: 2 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.08.2018 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Eiendommen har en normal standard. En sjarmerende bolig i et veldig hyggelig nabolag.

Boligen er oppusset senere år. Noe vedlikehold/modernisering må påregnes i henhold til anmerkninger i tilstandsrapport. Det er et fint potensial i boligen, både ved fortsatt bruk som i dag og ved å bruke hele boligen som enebolig. Ved omgjøring til enebolig kan det settes inn en dør mellom enhetene og oppnås flere soverom.

Romslig kjøkken med god spiseplass. Pen, hvit innredning fra IKEA. Glassplate over benk. Laminat benkeplater. Romslig spiseplass. Varmepumpe, luft-luft. Laminatgulv, malte vegger og malt panel i tak.

Bad i hoveddel har fliser på gulv og vegg, malt tak. Varmekabler i gulv. WC, servant og dusjhjørne.

Stue med laminatgulv, brystpanel/malte flater og malt panel i tak. Peisovn.

Entre har laminatgulv, malt strie på vegger og malt tak. Skap.

Fra kjøkken er det nedgang til kjeller som har soverom/hall, garderobe, bod og bad. Fliser med varmekabler i gulv (ikke bod), malt panel på vegger og malt panel i tak.

Badet nede har fliser på gulv og vegg, malt panel i tak. WC, servant og badekar. Vaskeromsdel med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Skyllekum.

Hybel har en fornuftig standard for utleie. Separat inngang, på motsatt side av huset. Inneholder entre, stue/kjøkken, soverom og bad. Badet har fått TG3 av takstmann, utbedringer må påregnes. Nedgang til egen kjeller med vaskerom og bod.

Oppvarming

Det er peisovn i stue, luft-luft varmepumpe på kjøkken og varmekabler i baderom, samt det meste av underetasjen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden før 1880.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Det er gitt en ferdigattest for oppføring av erstatningsbygg etter riving i 1992. Dette gjelder hoveddelen av bygningen hvor trekonstruksjon ble ombygget. Det er gjort en kontroll av godkjent tegning. Hovedplanet er godkjent med en planløsning rimelig tilsvarende den eksisterende, dvs. med 2 boligdeler (enebolig med hybel). Underetasjen er ominnredet, uten at det er funnet dokumentasjon på at tiltaket er byggesøkt. Det er nye forskrifter som gir større adgang til dispensasjoner ved søknad om tilleggsinnredning i egen bolig. Kravet til rømingsvei er ikke oppfylt i underetasjen. Det kan også være andre mangler, og det er kjøpers risiko om innredningen av kjeller blir godkjent eller ikke.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende en servitutt på eiendommen, i 1933. Dette er en bestemmelse om vannledning. Dette er en bestemmelse som mest sannsynlig ikke har relevans, etter at vann og avløpsanlegg er lagt om. Eiendommen er dessuten fradelt i 1987, og bestemmelsen kan tilhøre det opprinnelige arealet. Kommunens kart over vann og avløp viser en vannledning som går i kanten av Grensegata, mulig noe inn på eiendommen. Forøvrig er vann og avløpsledninger tegnet inn i Sundhauggata.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter servitutten.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens hovedetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse. En hybel skiller seg fra en separat utleiedel ved at den ikke skal anses som en selvstendig boenhet. Godkjente plantegninger viser at inndeling slik den er i dag er godkjent, uten at det er dør mellom enhetene.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det er en reguleringsplan for området fra 1938, som berøre eiendommen, med avsetning til veiformål. Det er kun få år siden kommunen oppgraderte vei og fortau til den stand det er i dag. Planen har ikke vært fulgt opp, slik den er utformet. Kommuneplan for Gulskogen er vedtatt i 1997 og kommuneplan (2014-2036) er vedtatt i 2015. Status for eiendommen er boligbebyggelse.

Området vest for eiendommen er regulert til parkområde.

Eiendommen ligger i et miljø hvor det er anmerket lokale kulturminner. Bebyggelsen har ingen spesiell verneregistrering men det kan være interesser knyttet til kulturmiljøet rundt. Gateløpene i Sundhauggata og Grensegata er registrert som kulturminner.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.231,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.

Renovasjon kr. 5.338,- pr. år.

Feiing/tilsyn, ca kr. 1.000,- pr. år.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Gulskogen-sundhaugen 1
Kirkesogn Strømsgodset

Steder i nærheten

Fylkeshuset 1 km
Drammens teater 1.1 km
Bibliotek, kunstgalleri 1.2 km
Tinghus 1.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 94.4 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 1.3 km
Bussholdeplass Lyche fabrikker 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Gulskogen idrettshall 1.5 km
Idrettsanlegg Drammen (vgs) aktivitetssal 1.6 km
Treningssenter MOOV treningssenter 0.7 km
Treningssenter Fitness24Seven Drammen 1.3 km

Steder av interesse

Skoler

Drammen montessoriskole (1-9 kl.) 0.8 km
Danvik skole (1-7 kl.) 1.4 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.6 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 1.1 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.9 km
Akademiet videregående skole Drammen 0.8 km
Heltberg vgs. Drammen 0.9 km

Barnehager

Parktunet barnehage (0-5 år) 0.8 km
Lassebakken barnehage (0-5 år) 0.9 km
Dampsentralen barnehage 1.1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torget Vest 1.3 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1.5 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.3 km
Postkontor Strømsø Postkontor 1.4 km
Apotek Apoteket Union Brygge 0.6 km
Apotek Boots apotek Drammen Legevakt 1 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.4 km
Dagligvare Meny Drammen 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Vinjesgate 0.7 km
Kiosk/video Nybyen Nærkjøp 1 km
Kiosk/video Mix Drammen Busstasjon 1.1 km
Bensin Esso Tiger Park 0.9 km
Bensin Circle K Strømsø 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53,3 %
Andel kvinner 46,7 %
Gj.snittalder menn 34 år
Gj.snittalder kvinner 32,7 år
Husholdninger med barn 50
Husholdninger uten barn 50
Gj.snitt byggeår 1897
Gj.snitt tomtestørrelse 844
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Gulskogen-sundhaugen 1 45 14

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,38 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Tormod Boldvik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?