Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 450 000,- for kr 3 450 000,-

Velkommen til Sundsmyrvegen 15

Nærområde

Utsikt

Utsikt

Veranda

Veranda

Veranda

Adkomst

Hage

Biloppstillingsplass

Fasade

Fasade

Hage

Fasade

Biinngang til kjeller

Fasade bak

Stue

Stue

Stue

Peis

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Hall

Gang

Hall

Stue

Stue

Soverom

Soverom

Stue

Stue

Stue

Soverom

Soverom

Rom mot vest i kjeller benyttet som soverom (ikke bruksendret til varig opphold).

Rom mot vest i kjeller benyttet som soverom (ikke bruksendret til varig opphold).

Bad

Bad

Bad

Kjøkken

Bod/vaskerom i kjeller. (På byggemeldte tegninger er rommet tegnet inn som bad/wc).

3D planskisse - hovedetasje

3D planskisse - kjeller (soverom mot vest, samt vaskerom og kjøkken avviker mht. byggemeldte tegninger)

Planskisse hovedetasje

Planskisse kjeller (soverom mot vest, samt vaskerom og kjøkken avviker mht. byggemeldte tegninger, bruksendring kreves for godkjent varig opphold)

Sunde/Eidsnes

Sundsmyrvegen 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 500 000,-

Sunde/Eidsnes: VISNING AVLYST! Frittliggende og innholdsrik enebolig over to plan med garasje og flott utsikt

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
227 / 245 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende i et populært og fint boligområde på Sunde på Eidsnes og har korte avstander til det meste. Gode solforhold og fin utsikt.

Boligområdet er i hovedsak utbygget med eneboliger, men de senere år er det blitt oppført en del leiligheter og rekkehusenheter. Barnehage like ved og kort vei til barneskole og butikk. Ellers så byr nærområdet på mange og flotte turmuligheter både på fjellet og ved sjøen, samt at det også er treningssenter i gangavstand fra boligen og kort vei til idrettsanlegg på Sundsmyra. Det er ca. 8 km til Moa, ca 19 km til Ålesund sentrum og ca 12 km til Langevåg.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Solevåg skule 1.7 km

8-10 kl. Sula ungdomsskule 11.6 km

Borgund vidaregåande skole 9.5 km

Spjelkavik videregående skole 9.6 km

Sunde barnehage (0-5 år) 0.5 km

Gnist Bjørkavåg (1-5 år) 2.6 km

Måseide barnehage (0-5 år) 4.8 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med skoleadministrasjonen kommunen.

Adkomst

Kjør E39 og ta av til venstre mot Solavågen fergekai. Kjør 1km før du tar av til venstre mot Rystene, ta så til høyre og så første til venstre igjen rett før den nye boligblokka. Følg veien og du får eiendommen på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig vedlagte kart og nabolagsprofil.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1968

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

227m2

Bruksareal

245m2

Tomt

1144m2

KR-kode

711868

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 3
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sundsmyrvegen 15, 6037 Eidsnes

Gnr. 63, bnr. 40, i Sula kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.144,6 kvm som er opparbeidet med plen, beplantning, bedd, støttemurer, belegningsstein og asfaltert gårdsplass/adkomst.

Parkering

Parkering i garasje innskutt i underetasje samt på asfaltert gårdsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 260 kvm

Totalt bruksareal: 245 kvm

Totalt primærrom: 227 kvm

Primærrom:

Underetasje, 99 kvm: Entre, hall m/trapp, kjøkken, bad, vaskerom, badstue, kjellerstue, stue/gjesterom og soverom.

1. etasje, 128 kvm: Hall m/trapp, stue, kjøkken, bad, gang, entre og 3 soverom.

Sekundærrom:

Underetasje, 18 kvm: Garasjerom.

Underetasje, 9 kvm: Bod under veranda

1. etasje, 6 kvm: Bod mot nordvest.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.2018 utført av Boligverdi AS v/Stig Håvard Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det ene soverommet i kjeller er ikke godkjent til varig opphold. Bruksendring må evt. søkes til slikt formål.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt grovplate fra byggeår. Yttervegger i Isolert bindingsverk. Både liggende og stående bordkledning. Ettermontert musebånd i nedkant. Taksperrer i tre med undertak av taktro. Det er tekking av metallplater (antatt Planja) med plastbelegg. Trebjelkelag fra byggeår.

Balkongdører på soverom i hovedplan og stue fra byggeår. Ytterdør i hovedplan mot øst fra 2003 - denne ligger under tak.

Malt hovedytterdør fra byggeår - glassfelt på sidene. Veranda over, så den ligger noe dekt for vær og regn. Terrassedør på kjellerstuen fra 1980-tallet. Ytterdør i bakgang i u.etg fra byggeår. Garasjeport fra byggeår. Treport med portåpner.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 3:

Drenering: Det ble målt forhøyet fuktnivå i flere rom i bakkant av boligen u.etg. Det ble målt nivå helt opp til 25,4% vektprosent fukt i innfora trevegger. Det er også synlig kalkutslag på mur på badstu. Dermed viser drenering/fuktsikring mot grunnen svakheter.

Bad i underetasje:

Badet står foran fornying. Det er også tett kant mot sluk fra resten av badet utenom i dusjnisjen, slik at vann dermed kan ikke vann renne fritt til sluk fra hele badet. Eldre røropplegg.

Vaskerom: Ikke forskriftsmessig utførelse. Står foran fornying. Vaskerom med svært enkel utførelse.

Badstue: Kalkutslag på mur på yttervegg. Enkel oppbygging.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Eiendommen er oppført i 2 etasjer og har følgende standard på innvendige overflater:

Gulv:

På gulv er det i hovedplan følgende overflater: Parkett på kjøkken som er ca. 20 år, mens stuen har parkett fra byggeår som er slipt i ettertid. Parkett i gang og 2 av soverommene ble lagt for ca. 10 år siden, samt laminat på det tredje soverommet.

Underetasjen har tregulv på kjøkken, kjellerstue, stue/soverom ved kjøkken. Det er belegg i hall, entrè og soverom, samt lagt laminat i mellomgang og belegg på soverom.

Vegger:

Vegger har paneler, tapeter og panelplater som er selvlaget på den ene veggen på stue. Underetasjen har tapeter, malt mur, brystningspanel, strie og villmarspanel i kjellerstue samt naturstein på den ene veggen.

Himlinger:

I himlinger er det panel, strekt malt papp på en del av stue og takplater på kjøkken. Underetasjen har panel og takplater.

Kjøkken i hovedetasje:

Innredniing fra 1980-tallet. Senere malt. Profilerte fronter. Innredningen ble malt for ca. tre år siden. Det er to skapdører med glassfelt. Ventilator over komfyr. Laminat benkeplate ble skiftet for ca. 15 år siden. Integrert platetopp og komfyr. Oppvaskmaskin medfølger.

Kjøkken i underetasje:

Montert på midten av 1990-tallet. Profilerte furufronter og laminat benkeplate. Enkel standard, men ikke vært i bruk de siste årene. Det er ikke inntegnet kjøkken i underetasjen på opprinnelige tegninger.

Bad i hovedetasje:

Badet er fra ca. 1999 og det er lagt flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte plater i tak. Gulvmontert toalett, badekar/boblebad. 2vasker/baderomsinnredninger. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Skiftet sluk ved oppussingen i 99, men ikke skiftet soilrør. Rør fra badekar går i tett rør og sluk ligger under den ene innredningen. Ikke registrert fukt på målte steder. En flis med "bom" ved vaskemaskin. Ikke fuktsøkt under badekar og under vaskemaskin.

Registrert fall mot sluk på målte steder.

Det er 19 år siden badet sist ble oppgradert. Normal levetid for slike våtrom er ca. 20 år, så ut fra dette er oppgraderinger fornuftig å vurdere.

Bad i underetasje:

Det er flis og varmekabler på gulv. Både tapet og fliser på vegger og takplater. Dusjløsning i nisje med dusjvegger. Gulvmontert toalett.

Baderomsinnreding. Naturlig avtrekk.

Badet står foran fornying (sist oppusset på 80-tallet). Det er også tett kant mot sluk fra resten av badet utenom i dusjnisjen, slik at vann dermed kan ikke vann renne fritt til sluk fra hele badet. Eldre røropplegg.

Vaskerom:

Ikke forskriftsmessig utførelse. Står foran fornying. Vaskerom med svært enkel utførelse.

Badstue:

Kalkutslag på mur på yttervegg. Enkel oppbygging.

Annet:

- Trapp fra byggeår

- Automatsikringer montert i 2011. Aut. måler.

- Varmtvannstank skiftet i 2007.

- Kobberrør og plast på avløpsrør

- Støpejern på soilrør.

- Vannutkast på østveggen.

- Det er mont. vannmåler i eiendommen.

- Naturlig lufting.

Oppvarming

Peisovn på stue og i kjellerstue. Varmekabler i gulv på bad, kjellerstue, soverom mot nord og soverom/stue i underetasjen. Varmepumpe samt elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes.

Spyling og plombering, samt fylling av lecastein er utført av fagfolk på oppdrag fra selger. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for om tanken evt. må fjernes i sin helhet. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest

Innflyttingstillatelse for boligen ble gitt den 22.12.1969 på følgende vilkår:

Rekkverk på altan og trapp manger, avstenges dører forsvarlig inntikl disse arbeider er utført.

Selger opplyser at alle punkter er utført.

Øvrige resterende arbeid etter dokumentet er:

Ventiler føres over tak fra vaske- og baderom.

Kjellervegger pusses inn- og utvendig.

Inndeling av boder i kjeller.

Fylling til grunnmur mot nord.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ble tilbygd mot øst i hovedplan i 1999 samt utbygd karnapp i 1991 på stue og kjøkken. Det er dermed endringer på boligen ut fra tegninger som foreligger hos kommunen. Tegninger på tilbygg finnes, men ikke ferdigattest. Det ene soverommet i kjelleren fremgår ikke av de opprinnelige tegningene og vil dermed kreve bruksendring for å kunne dokumentere lovlig bruk av rommet til varig opphold. Det er også mindere avvik på rominndelingen i kjeller der det i dag er etablert kjøkken, vaskerom og badstue.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

27.11.1967 00:00:00 - Best. om vann/kloakkledn.

27.11.1967 00:00:00 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:

Knr:1531 Gnr:63 Bnr:3

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Sunde - Leirvåg datert 09.03.1978 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.05.1980.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Salgsoppgaven er ikke komplett uten følgende vedegg:

- Tilstandsrapport

- Selgers egenerklæring

- Reguleringskart fra Sula kommune

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.226,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendommen har redusert henting på restavfall (redusert med ca. 20 % på renovasjonsgebyr).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Sula
Grunnkrets Sunde
Kirkesogn Sula

Steder i nærheten

Leirvågen 0.9 km
Solavågen 1.1 km
CrossFit Langevåg 4.6 km
Mauseidvågen 4.6 km

Transport

Flyplass Ålesund Lufthavn, Vigra 33.8 km
Bussholdeplass Sundeskiftet 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Sundsmyra grus 0.2 km
Treningssenter Aktiv Trening Blindheim 6.5 km
Treningssenter Stamina HOT Moa 8.7 km

Steder av interesse

Skoler

Solevåg skule (1-7 kl.) 1.7 km
Sula ungdomsskule (8-10 kl.) 11.6 km
Borgund vidaregåande skole 9.5 km
Spjelkavik videregående skole 9.6 km

Barnehager

Sunde barnehage (0-5 år) 0.5 km
Gnist Bjørkavåg (1-5 år) 2.6 km
Måseide barnehage (0-5 år) 4.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter AMFI Moa 8.3 km
Kjøpesenter Kremmergaarden Butikksenter 19.1 km
Postkontor Spar Eidsnes 1.6 km
Postkontor Spar Blindheim 6.4 km
Apotek Apotek 1 Moa Syd 8.3 km
Apotek Apotek 1 Moa Gård 8.4 km
Vinmonopol Stormoa Vinmonopol 8.3 km
Vinmonopol Langevåg Vinmonopol 12.2 km
Dagligvare Spar Eidsnes 1.6 km
Dagligvare Coop Marked Ålesund 5.6 km
Kiosk/video Sunde Kiosk og Gatekjøkken 0.8 km
Bensin Shell Vegsund 5.9 km
Bensin 1-2-3 Flisnes 8.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,9 %
Andel kvinner 49,1 %
Gj.snittalder menn 36,5 år
Gj.snittalder kvinner 35,3 år
Husholdninger med barn 40,6 %
Husholdninger uten barn 59,4 %
Gj.snitt byggeår 1982
Gj.snitt tomtestørrelse 845
Område Personer Husholdninger
Kommune: Sula 9007 3602
Grunnkrets: Sunde 898 320

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Energiattest
 
Espen Skarbø
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?