Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 200 000,- for kr 2 200 000,-

Velkommen til Teglverksveien42

Fasade mot hagen

Inngangsparti til boligen

Hage og veranda

Pen kjøkkeninnredning fra 1987

Kjøkken

Kjøkken med adkomst til stue

Stor gang og vindfang

Stor åpning mellom stuene

Fra gangen kommer du inn i en stor lys stue

2 store lyse stuer

Peis i den ene stua

Dobbel stue med utgang til veranda

Soverom i boligen

Soverom i boligen

Lite enkelt bad med wc

Lite bad med dusj og wc

2 hoved collage

Veranda til boligen

Nedgang til hage fra veranda

Inngang nr 2

Kjøkken i leilighet

Ny kjøkkeninnredning i leilighet

Stue og kjøkken i leilighet har åpen løsning

Soverom leilighet

Nytt dusjkabinett

Bad med wc i leilighet

Gang i leilighet

x 3D Tegleverksveien 42_1 etg

x 3D Tegleverksveien 42_all etg

x 3D Tegleverksveien 42_uetg

Trosvik/Fjeldberg

Teglverksveien 42

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 500 000,-

Trosvik/Fjeldberg: Sentrumsnær eldre enebolig som er delt og innredet som 2 leiligheter

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 500 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
108 / 218 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et eldre etablert og barnevennlig boligområde, den ligger i enden av blindvei og har støyskjerming mot innfartsåren som passerer like ved. Syd-vestvendt veranda med gode solforhold sommer som vinter. Kort vei til barnehage, barne- og ungdomsskole samt idrettsanlegg og butikk. Populære Fjeldberg båthavn er kun en liten spasertur unna. I tillegg er det kort vei til Fredrikstad sentrum hvor du har alle fasiliteter.

Barnehager og skoler

De nærmeste skolene og barnehagene er;

Trosvik skole (1.-7. klasse) ca. 0,9 km ifra boligen.

Gressvik ungdomsskole - Onsøy 1,9 km ifra boligen.

Fredrik 2. vgs. 0,7 km ifra boligen.

Trosvik barnehage ligger kun 0,7 km fra boligen.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Fredrikstad kan du kjøre Mosseveien ut av byen og ta til høyre ved Fjeldberg Sykehjem. Fortsett et par hundre meter og ta til venstre i Teglverksveien, boligen ligger på høyre side etter ca 300 m. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 500 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1937

Soverom

2

Primærrom

108m2

Bruksareal

218m2

Tomt

561m2

KR-kode

291880

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Teglverksveien 42, 1610 Fredrikstad

Gnr. 210, bnr. 146 i Fredrikstad kommune.

Tomten

Eiet tomt på 561,4 kvm. Flat jordtomt som er opparbeidet med hage, beplantet med busker og trær, gruset adkomst og hekk mot veien.

Parkering

Parkering i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 235 kvm

Totalt bruksareal: 218 kvm

Totalt primærrom: 108 kvm

Bruksareal:

Bolig 218 kvm

Primærrom:

Bolig:

1. etasje 108 kvm: Entre til leilighet, tre stuer, to soverom, to kjøkken, to bad, gang og entre.

Sekundærrom:

Bolig:

Kjeller: 110 kvm: Boder og eldre vaskerom

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.11.2018 utført av Frank Feldt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med liggende plank og bindingdverk i tre, utvendig kledd med trepanel. I 1987-89 ble det foretatt utbedringer hvor bl.a. vinduer og dører ble skiftet, boligen ble støyisolert samt ny utvendig kledning (gamle utvendig panel ble ikke revet).

Valmet tak med takstein, i 2012 ble takstein fjernet, det ble byttet lekter, lagt ny papp og dårlige bord byttet ut. Den gamle takstein ble lagt på igjen og skadet stein ble erstattet.

Boligen er fundamentert med støpte fundamenter og muverk til grunnmur på leiregrunn. Huset har setningsskade, det er flere sprekker i grunnmur og støpt dekke i kjeller. Eier opplyser om at det fortsatt utvikler seg noe. For å finne ut hva som skal til for å stoppe den negative utviklingen bør ytterligere kontroll utføres av firma som driver med grunnundersøkelser.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at boligen har en setningsskade i grunnmur og støpte gulv i kjeller.

Videre må man være oppmerksom på at eldre boliger kan ha skjulte feil og mangler som ikke er mulig oppdage ved en visuell kontroll. Det gjelder punkter som drenering, utvendig vann og avløp, isolasjon i gulv, vegger og tak, vinduer, utvendig kledning og taktekking samt våtrom.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i

denne før bud inngis.

Standard

Boligen holder en grei standard, den er på et plan med kjeller og et stort råloft.

1. etasje er av selger blitt delt opp og innredet med en ekstra leilighet i 1990 som opprinnelig er en del av hele boligen. Denne omgøringen er ikke byggesøkt og er per i dag heller ikke utleid.

Hoveddelen betår av entré, hall, peisestue og stue med åpen løsning, kjøkken, bad/wc og et soverom. Den andre delen består av gang, kjøkken og stue i åpen løsning, bad/wc, soverom.

Kjøkken har laminatgulv, malte veggger og takplater, innredningen er fra 2007 har løse hvitevarer og oppvaskmaskin, kjøkkenvifte over komfyr. 2 lyse stuer med laminatgulv, malte vegger og takplater. Den ene stuen har murt åpen peis og dobbel glassdør mot hall, fra den andre stuen er det utgang til veranda. Romslig hall med skyvedørsgarderobe, entré med glassdør mot hall. Lite enkelt bad med wc, servant og dusj, vinylbelegg på gulv, malt glassfiberstrie og våtromsplater i dusjhjørne.

Den andre delen har stue og kjøkken i åpen løsning her et det satt inn et nytt IKEA hybelkjøkken og avtrekksvifte, laminat på gulv, malte vegger og takplater. Leiligheten har egen inngang, et romslig soverom og eldre bad med fliser, servant, wc og nytt dusjkabinett.

Kjeller har en takhøyde på ca 2,1 m og er innredet med boder og en eldre vaskekjeller.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper overtar ansvar for godkjennelse av den ekstra leiligheten hvis den fortsatt skal være en egen boenhet. Boligen har setningsproblemer i langsgående østre grunnmur, her er det merkbare skjevheter og en permanent utbedring bør foretas.

Oppvarming

Åpen peis i stuen, men siden det foreligger en mangel på pipe så det er fyringsforbud (se under diverse) flammen i peisen er bare noe fotograf har lagt inn. Oppvarming elektrisk, via panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Denne eiendommen benytter ikke lenger olje eller parafin til oppvarming, men den har en oletank under veranda som ikke lenger er i bruk. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 50.000,- som synker suksessivt frem til 2020. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest

Bebyggelsen på eiendommen har ikke fått utstedt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. I matrikkelrapporten fra kommunen framgår det at bygningen på eiendommen er en enebolig som er tatt i bruk til boligformål.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Dagboknr 1254, tinglyst 1992, type heftelse: Erklæring/avtale vedrørende eieren må tåle at det uten vederlag legges og vedlikeholdes anlegg for offentlig vann, spillvann og strømledningeri den utstrekning det skulle anses nødvendig mv. Fredrikstad kommune har ingen gjerdeplikt, det er i tilfelle eieren selv som må vedlikeholde hvis kommunen skulle kreve det.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1. etasje som er innredet som en utleiedel har tidligerer vært en del av boligen, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i sentrumsplan for Fredrikstad byområde i perioden 2011-2023 formål: 410 - Krav vedrørende infrastruktur. 1001 – Bebyggelse og anlegg, 2001 - Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur datert 16.06.2011.

Eiendommen er regulert til formål: 110 - boliger og 990 - annet kombinert formål i henhold til reguleringsplan 010694 Rv. 110 parsell St. Hansfjellet - Onsøyveien datert 09.06.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger også innenfor planområdet til InterCity Fredrikstad Sarpsborg. Som er varslet igangsatt 12.05.2016.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp, dvs at takvann skal gå til terreng.

Det er registrert følgende mangler hos feier:

Teglskorstein Plassering: Hull etter røykrør mures igjen 2 hull i kjelleren.

Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd.

Innekledd skorstein 2 sider i 1.etg Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6, 2. ledd andre avvik: Avtale Fyringsforbud til avvik er rettet

Avvik fra: Brann- og eksplosjonsvernloven

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.571,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 4.522 pr år.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Det er parabolantenne som ny eier trolig kan overta, den er ikke koblet til internett.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.563.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Seut/fjellberg
Kirkesogn Fredrikstad Domkirke

Steder i nærheten

Gressvik 1.7 km
Gamlebyen 4.5 km
Isegran fort/museum 3.8 km
Kongstenhallen 4.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 133.3 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 84.8 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 2.3 km
Bussholdeplass Fjeldberg bruk 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Fredrikstad stadion 0.5 km
Idrettsanlegg Frederik II videregående skole 0.8 km
Treningssenter Friskis & Svettis Fredrikstad 0.7 km
Treningssenter EVO Fredrikstad 1.1 km

Steder av interesse

Skoler

Trosvik skole (1-7 kl.) 0.9 km
Trara skole (1-7 kl.) 1.2 km
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 2.6 km
Hurrød skole - Onsøy (1-7 kl.) 2.8 km
Gressvik ungdomsskole - Onsøy (8-10 kl.) 1.9 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 2 km
Frederik II videregående skole 0.7 km
WANG Toppidrett Fredrikstad 1.5 km

Barnehager

Trosvik barnehage (0-5 år) 0.7 km
Trosvikhaven familiebarnehage (0-3 år) 0.7 km
Do Re Mi barnehage 0.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 1.5 km
Kjøpesenter Østsiden Storsenter 6.2 km
Postkontor Coop Prix Seiersten 0.7 km
Postkontor Coop Mega Fredrikstad 1.5 km
Apotek Boots apotek Fredrikstad 1.2 km
Apotek Boots apotek Kong Salomo 1.4 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 1.5 km
Dagligvare Kiwi Onsøyveien 0.2 km
Dagligvare Coop Prix Seiersten 0.7 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Christanslund 0.8 km
Kiosk/video Mix Carte 1 km
Bensin st1 Fredrikstad 0.7 km
Bensin Shell/7-Eleven Christanslund 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 46,3 %
Andel kvinner 53,7 %
Gj.snittalder menn 41,5 år
Gj.snittalder kvinner 49,6 år
Husholdninger med barn 17,9 %
Husholdninger uten barn 82,1 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 948
Område Personer Husholdninger
Kommune: Fredrikstad 80121 36276
Grunnkrets: Seut/fjellberg 246 117

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 39.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Bjørnar Brynildsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?