Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 150 000,- for kr 2 150 000,-

Velkommen til Bergeråsen og Toppen 14

Denne boligen har en særdeles god internbeligfgenhet på Bergeråsen, helt ytterst på pynten med suveren utsikt mot Svelvikstrømme, Drammensfjorden og Hurumlandet.

Boligen ligger som nest innerste hus i en rolig blindvei

Toppen 14

Toppen 14

Huset er tilbygget, og har en stor stue med utsiktskarnapp

Stuen

Stuen

Stuen

Stuen

Stuen har god plass til flere møbelgrupper.

Huset har et stort kjøkken

På kjøkkenet er det plass til spisebord ved vindu

Kjøkkenet

Huset har totalt 3 soverom. Hovedsoverommet har stor speilgarderobe

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 3

I den gamle boden er det innredet bet kontor med fantastisk utsikt

Entré/gang

Badet

Badet

Toalettrom

Vaskerom

Toppen 14

Toppen 14 - Utsikt

Toppen 14 - utsikt

Toppen 14 - utsikt

Toppen 14

Toppen 14

Toppen 14

Plantegning

Bergerbukta og Ulvika med badeplasser ligger begge i kort gangavstand fra boligen, og de knyttes sammen av en hyggelig kyststi. Det finnes også tur- og skimuligheter i marka,

Huset ligger i kort gangavstand fra stor, moderne barnehage

I gangavstand finner man også Berger gård som tilbyr gårdsbutikk og spiseopplevelser i sin restaurant

Den gamle fabrikken i Fossekleiva er ombygget til forretningslokaler og leiligheter. Her finnes både interiørbutikk, kro og pub.

Bergeråsen

Toppen 14

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 150 000,-

Bergeråsen: Praktisk enebolig med suveren utsikt og gode terrassearealer.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 150 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
120 / 122 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen er beliggende i naturskjønne og barnevennlige omgivelser på Bergeråsen i Svelvik. Eiendommen har suveren utsikt mot Hurumlandet og Holmsbu og Drammensfjorden mot Vestfoldbyene.

Eiendommen ligger nær flotte turmuligheter i marka, og med kort vei til offentlig badestrand i Ulvika. Det går lysløype fra Seterdamstua mot Blindevann og det går fine løyper tilbake mot Suluvann. Få steder på det sentrale Østland kan slå Berger sommerstid. Her har du kort vei ned til fjorden og til Bergerbukta med kyststi, bade-, fiske- og båtliv.

Berger har aktiv idrettsklubb med bl.a. fotball, løpegruppe, allidrett og rulleski/skigruppe. Svært aktivt miljø for o-løp, og godt samarbeid mellom foreningene Berger IL, Nesbygda IF og Berger- og Svelvik O-Lag.

Ellers tilgang til de fleste aktiviteter i sentrum av Svelvik, bl.a. med aktiv båtforening, seilforening, turnforening, sykkelklubb, hestesportsenter, karateklubb, musikkforening og flere kor. Flott golfanlegg i Sande

Fossekleiva galleri og kultursted tilbyr en rekke kulturelle arrangementer fra utstillinger til konserter og kulturcafè. Her finner man Berger museum, Cafe Jebsen og Smia pub. I tillegg finner man Fossefall kakeri, med interiørsalg og cafedrift. På Berger gård har de gårdsbutikk og en spennende restaurant.

Søndagsåpen landhandel på Sand/Berger. Svelvik har også de fleste servicetilbud man forventer av en liten by, slik som; bank, post, detaljforretninger, tannlege, lege, blomsterbutikk, spisesteder, pol, butikker osv.

Bussholdeplasser nær boligen, hvor det går busser til Svelvik/Drammen. Det går også buss til Sande med videre hyppige buss-/togavganger til Holmestrand/Tønsberg eller Drammen/Asker/Oslo. Se www.vkt.no for rutetider.

7 min. kjøring til Svelvik, 15 min. til Sande, 25min til Drammen. Ferjekommunikasjon fra Svelvik til Verket på Hurum med videre tunnellforbindelse under Oslofjorden.

Barnehager og skoler

Svelvik kommune har flere barnehager, både offentlige og private. Den nærmeste er Berger barnehage.

Svelvik kommune har to barneskoler; en i Svelvik sentrum og en på Tangen. Svelvik ungdomsskole i sentrum av Svelvik. Skolebusser fra Berger.

Adkomst

Via Svelvik:

Kjør RV319 fra Drammen til Svelvik. Følg veien forbi Svelvik hvor den endrer navn til Strømmeveien . Følg veien ut av Svelvik sentrum mot Berger. Passer Jensen møbelfabrikk og Sand Storkiosk. På neste bakketopp tar man av til venstre, skiltet Bergeråsen. Ta deretter til venstre, ned Olleveien. Hold Olleveien rett frem til enden, og man kommer inn i Toppen. Parker på snuplassen. Huset er beliggende ned den lille bakken, på høyre side.

Via Sande/E18:

Følg E18 sørover og ta av ved avkjøring Sande N. Ta til venstre i rundkjøringen og kjør over motorveien. Hold rett frem i neste rundkjøring og følg Gamle Sørlandske i ca 8. km. Ta av til venstre ved YX stasjonen rett etter Sande sentrum. Følg Sandebuktveien ca 13 km., til den går over i Strømmveien. På neste bakketopp tar man av til høyre, skiltet Bergeråsen. Ta deretter til venstre, ned Olleveien. Hold Olleveien rett frem til enden, og man kommer inn i Toppen. Parker på snuplassen. Huset er beliggende ned den lille bakken, på høyre side. .

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 150 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1972

Soverom

3

Primærrom

120m2

Bruksareal

122m2

Tomt

354m2

KR-kode

2018141

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Toppen 14, 3075 Berger.

Gnr. 1, bnr. 136 i Svelvik kommune.

Tomten

Eiet tomt på 497 kvm.

Stor terrasse med suveren utsikt over fjorden og ned mot Ulvikstranda.

En meget solrik tomt, grensende til regulert friareal. Tomten er hovedsaklig naturtomt, med noe plen. Tomten har noe blomsterbed og prydbusker. Det er en liten terrasse på boligens vestside, og en stor veranda på østsiden.

Parkering

Plass til parkering for en bil på egen tomt. Forøvrig parkeringsmuligheter på felles plasser i nærområdet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Enkelte veisnutter på Bergeråsen er privateiet. Vedlikeholdet av disse arealene ivaretas av velforeningen.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 129 kvm.

Totalt bruksareal: 122 kvm.

Totalt primærrom: 120 kvm.

Herunder; Entré, gang, 3 soverom, bad, toalettrom, vaskerom, kontor, kjøkken og stor stue med utgang til stor veranda med slående utsikt.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.04.2018 utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Enebolig i kjede over ett plan med krypkjeller. Bygget er i henhold til vedlagte tilstandsrapporter er oppført på betongsøyler og prefabrikkerte betongdragere på topp av søyler. Yttervegger er laget i 10 cm reisverk, isolert og plateslått. Utvendig kledd med stående panel. Flatt tak, tekket med sveiset takpapp. I boligen er det montert isolervinduer med ramme av tre, de fleste fra byggeår. Sikringsskap med skrusikringer, vurdert som noe uoversiktlig.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, datert 30.04.2018 utført av Espen Grelland. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Boligen har en del eldre bygningsdeler og normal aldersslitasje. Det er gitt TG2 på mange av bygningsdelene, og det må påregnes oppgraderinger. Det er gitt TG3 på gulv i bad og vaskerom, p.g.a. manglende fuktsikring.

Det er benyttet fuktmålerutstyr på normalt utsatte steder i boligen (bad/kjøkken/vaskerom), uten at det er funnet verdier som indikerer aktiv fuktproblematikk.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Boligen holder en normalt god standard, sett i forhold til byggeår. Det må påregnes enkelte oppgraderinger knyttet til aldersslitasje.

Huset har en effektiv og innholdsrik planløsning, med bl.a. 3 soverom, kontor og separat vaskerom. Romslig og arbeidsvennlig kjøkken. Stor og utbygget stue, med god plass til flere møbelgrupper.

Huset har inngang til entré med god garderobeplass. Lettstelt belegg på gulv, malte bryusningsvegger og takess i tak. I gangen finnes en praktisk bod, som bl.a. huser boligens sikringsskap med skrusikringer.

Boligen har tre soverom, hvorav ett med god garderobeplass. Soverommene har teppe/belegg på gulv, malte vegger og plater/panel i tak.

I tillegg er deler av boden ombygget til et godt kontor/arbeidsrom med strålende utsikt til fjorden.

Badet er av god størrelse og eldre dato, innredet med baderomsinnredning og dusjkabinett. Huset har separat toalettrom, med servant. Videre finnes et stort og praktisk vaskerom, med mye oppbevaringsplass og god arbeidsbenk.

Kjøkkenet er noe utbygget i forhold til opprinnelig plantegning. og er således både romslig og arbeidsvennlig. Eldre innredning og plass til spisebord.

Stuen er romslig, og har meget gode lys- og utsiktisforhold. Her er det parkettgulv, malte vegger og plater i tak. Hyggelig peisovn og utgang til stor veranda som gir videre adkomst til hagen.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Det ble avholdt tilsyn med boligens fyringsanlegg 03.05.2018. Tilsynet resulterte ikke i kommentarer eller påpekte avvik - anlegget er funnet i orden.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 08.08.1972.

Brukstillatelsen ble gitt på betingelse om sluttføring av enkeltpunkter, som nå er ferdigstilt.

Det gjøres oppmerksom på at tidligere bod på boligens nordside er ombygget og innlemmet som oppholdsrom i huset, uten at det er søkt bruksendring for dette.

Yttervegg mot øst er utbygget, slik at kjøkken og stue har fått større areal med karnapp. Arbeidet er ikke byggemeldt.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eiendommen har tilglyst andel av fellesareal, til gnr. 1 bnr. 113 med 1/119 i følge Dagboknr.397 tinglyst: 31.01.1973.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til Reguleringsplan for Bergeråsen II, vedtatt 30.09.1971.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, eventuelt målebrevskart, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Boligen eier andel av fellesarealer i realsameie. Disse er primært veier, lekeplasser og grøntarealer mellom boligene på feltet. Arealene forvaltes av Velforeningen, og selger må påregne å delta i dugnad minst en gang pr. år.

Det gis ingen garanti på medfølgende løsøre, slik som hvitevarer, panelovner og lamper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendommen selges ved verge oppnevnt av fylkesmannen. Vergen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke førstehåndskunnskap om eiendommens beskaffenhet.

Boligen vil ikke bli ytterligere nedvasket før overtakelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for vann og avløp vil variere med faktisk forbruk, da eiendommen er tilknyttet vannmåler. Nåværende eier har hatt et forbruk på ca. 113 kubikk, hvilket tilsvarer ca. 5400,- pr. år. I tillegg betales fastledd med 2.660,- pr. år.

Renovasjonsavgift for eiendommen er 2.669,- i 2018.

Eiendomsskatt i Svelvik kommune avvikles fra 01.07.2018 og dekkes av selger frem til dette.

Det må i tillegg påregnes kostnader knyttet til feiing og tilsyn av pipen.

I følge Skagerak nett er estimert årsforbruk for strøm rett i underkant av 24.000 kwh. for 2018.

Vedlikeholdsavgift for fellesanliggende er 900,- pr. år. I tillegg betales frivillig 100,- for medlemskap i foreningen.

Selger er representert ved verge som ikke har bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. I tillegg til overnevnte må det påregnes kostnader til forsikringer, tv-signaler og internett. Boligen er tilknyttet fiber fra telenor.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: 2.204.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Svelvik
Grunnkrets Bergeråsen
Kirkesogn Svelvik

Steder i nærheten

Blindsand 2.7 km
Langdokk 7.6 km
Selvik 10.8 km
Hella 13.3 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 123.8 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 69.7 km
Jernbanestasjon Sande stasjon 15.4 km
Bussholdeplass Strøm gml. sykehjem 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bergerbanen gress 2.4 km
Idrettsanlegg Strømmhallen 7.6 km
Treningssenter Studio 90 8 km
Treningssenter Fitnessplanet 9.3 km

Steder av interesse

Skoler

Tømmerås skole (1-7 kl.) 7.8 km
Svelvik ungdomsskole (8-10 kl.) 7.2 km
Sande videregående skole 13.2 km
Holmestrand videregående skole 29.6 km

Barnehager

Berger barnehage (1-5 år) 0.8 km
Vammen friluftsbarnehage (0-6 år) 4.3 km
Tømmerås barnehage 8.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Svelvik Senter 9.1 km
Kjøpesenter Torggården Sande 15.3 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 6.4 km
Postkontor Kiwi Sande 15.4 km
Apotek Boots apotek Svelvik 7.9 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 9.1 km
Dagligvare Coop Prix Svelvik 6.4 km
Dagligvare Kiwi Bjørnstad 8.3 km
Kiosk/video Sand Dagligvare 1 km
Kiosk/video Sand Dagligvare 1 km
Bensin Shell Svelvik 8.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,2 %
Andel kvinner 49,8 %
Gj.snittalder menn 42,6 år
Gj.snittalder kvinner 45,1 år
Husholdninger med barn 29,3 %
Husholdninger uten barn 70,7 %
Gj.snitt byggeår 1971
Gj.snitt tomtestørrelse 555
Område Personer Husholdninger
Kommune: Svelvik 6653 2940
Grunnkrets: Bergeråsen 454 208

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2,25% av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Marielle K. Ryberg
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?