Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 100 000,- for kr 4 100 000,-

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Kjokken

Kjokken

Kjokken

Kjokken

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Kontor

Kontor

Annet

Stue i leiligheten

Stue i leiligheten

Kjøkken i leiligheten

Bad i leiligheten

Plantegning 3D

Plantegning 3D

Plantegning 3D

Porsgrunn - Herøya

Torggata 39

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 900 000,-

Porsgrunn - Herøya: Særegen enebolig med utleiedel i underetasjen. Garasje, hage, sol og utsikt.

Boligtype:
Enebolig, Selveiet
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 3 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
266 / 281 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et populært og etablert boligområde på Herøya, ca 4 km syd for Porsgrunn sentrum. Nærhet til de fleste etterspurte fasiliteter som barnehage, skole, butikker, offentlig kommunikasjon, båthavn, idrettsanlegg og til den flotte og mye benyttende Frierstien. Eiendommen har enkel adkomst med direkte innkjøring fra Torggata.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Klevstrand skole 1.5 km

8-10 kl. Stridsklev ungdomsskole 4.1 km

8-10 kl. Tveten ungdomsskole 4.7 km

8-10 kl. Kjølnes ungdomsskole 7.3 km

Porsgrunn videregående skoleSør 6 km

Porsgrunn videregående skole N 6.2 km

Tippen barnehage (0-5 år) 0.9 km

Skrapeklev barnehage (1-6 år) 1.4 km

Sirius familiebarnehage 2.7 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Se eget kart under "Naboprofil" bak i salgsoppgaven. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 900 000,-

Boligtype

Enebolig

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1930

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

266m2

Bruksareal

281m2

Tomt

1040m2

KR-kode

27.18157

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Torggata 39, 3936 Porsgrunn

Gnr. 56, bnr. 347 i Porsgrunn kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.040 kvm grensende til friareal. Pent opparbeidet med steinlagt gårdsplass og terrassedel i hagen, plen rundt boligen, enkelt beplantet med frukttrær og blomsterbed. Lune og koselige uteplasser mot vest. Enkel tomt å stelle. Vestvendt med utsikt mot Frierfjorden. Gode sol- og lysforhold.

Parkering

Garasje og carport, samt biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 316 kvm

Totalt bruksareal: 281 kvm

Totalt primærrom: 266 kvm

Primærrom:

Underetasje: Egen bolig: Trapperom/gang, bad/wc, vaskerom. Utleieleilighet: Gang/entrè, stue, kjøkken, soverom, bad/wc: 77 kvm

Hovedetasje: Vindfang, trapperom/gang, kjøkken, spisestue, mellomgang/arbeidsrom, peisestue, stue/kontor og stue/oppholdsrom over garasjen: 120 kvm

2. etasje: Trapperom/gang, bad/wc og tre soverom: 69 kvm

Sekundærrom:

Underetasje: Bod, bodrom under trapp: 7 kvm

Hovedetasje: Bod (utvendig): 3 kvm

+ loftsrom utvendig bod på 7,2 kvm ved etablering av trapp: 5 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.10.2018 utført av Murmester Hansen & Henriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Bebyggelse og byggemåte

Hovedhuset er fra 1930 og er tegnet av arkitekt Wilhelm Swensen. I forbindelse med Hydros utvidelser og etablering av sikkerhetssone rundt 1990, ble en mengde hus revet. Fortidsminneforeningen og Porsgrunn kommune ønsket å bevare dette huset, og det ble flyttet til ny tomt i Torggata 39. I den forbindelse ble grunn/fundamenter, vann og avløp, el-anlegg samt pipe/ildsteder og kjøkken etablert nytt. Senere er boligen i 2003 blitt tilbygd med nytt garasjebygg/carport med oppholdsrom/stue som i 2. etasje er tilknyttet boligen. Det er etablert utleieleilighet i underetasjen, denne er godkjent og oppført i de kommunale register. Frittstående bod i hagen, bygd i 2001. God plass til å lagre hagemøbler og redskap.

Takstmannens bemerkninger: Boligen er bygget på såler av betong på komprimert steinfylling på fjell og grunnmur av Thermomur med armert betongkjerne. Yttervegger av bindingsverk, som opplyses å være etterisolert ved innblåsing og kledd med liggende vestlandskledning. Halvvalmet yttertak med takoppløft mot øst og ark mot vest som er tekket med teglstein av eldre årgang.

Helhetsinntrykket av boligen er bra, fremstår generelt som godt bygget med datidens materiale og konstruksjonsmåte. Utvendig fremstår boligen som normalt bra vedlikeholdt, men behov for stedvis ettersyn, oppgradering og vedlikehold. Innvendig vil det være behov for ettersyn, oppgradering og moderniseringer som følge av normal bruksslitasje og elde på overflater og utstyr. Omfang av oppgraderinger er avhengig av kjøpers ønsker og behov.

Bemerkninger:

- Våtrommene har bemerkninger.

- Symptomer på fuktskade i gulv på kjøkken v/kjøleskap og fryseskap. Ytterligere undersøkelser anbefales.

- Påvist noe nedsynk og spor etter treskadeinsekter i takverket på kaldt loft. Saken er sjekket ut av Nokas Skadedyrkontroll AS på vegne av KLP forsikring, som konkluderer med at dette i dag ikke er noe problem. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.

- Yttervegger har stedvis begrenset ventilert kledning.

Stedvis er tilstandsgradene satt pga. den enkelte konstruksjonens alder og påregnelighet med utskiftinger/oppgraderinger som følge av antatt begrenset resterende brukstid. Selv om det ser ut til å fungere som tiltenkt ved befaringsdagen, kan det oppstå plutselige forhold og svekkelser som krever utbedringer. Se forøvrig utfyllende rapport fra takstmann.

Standard

Boligen fremstår med normal god standard, byggeår tatt i betraktning. De fleste innvendige overflater er renovert og oppgradert. Eier har ivaretatt boligens særegenhet ved renovering. Boligen har i det vesentlige eikeparkett på gulv, flis/belegg på gulv i våtrom og flis med varme i vindfang og ganggulv. Vegger med malt panel, plater/tapet i ulike rom, koselige og lune farger. Takhimlinger har lysmalte flater og lyse plater.

Stort, koselig kjøkken med fin spiseplass med store vinduer som slipper inn godt med lys. Lys, profilert innredning fra Danica med bøk benkeplate og flis over benk. Godt med skap og skuffer. På kjøkkenet medfølger oppvaskmaskin, komfyr med induksjonstopp, ventilator, stort kjøleskap og stort fryseskap. Vinskap og micro-ovn medfølger ikke.

Store, koselige stuer; Stue/bibliotek, arbeidsrom med monterte bokhyller, penstue med særpreg og engelsk peis, samt utgang til overbygd veranda og direkte til hagen. Egen spisestue med plass til stort spisebord.

Mellomgang/arbeidsrom med god plass til ulike formål.

Rom over garasjen er integrert til boligen, fullisolert og innredet. Stort rom som kan benyttes som Tv- rom, arbeidsrom eller alternativ stue.

2. etasje har tre soverom, godt med skap- og garderobeplass. Flislagt, romslig bad med varme i gulv, dusjnisje, innfliset badekar, vask, speil og skap.

Bad i underetasjen har flis på gulv med varme, flis på vegger, vask montert på vegg, wc og dusjnisje.

Vaskerom med flis på gulv med varme, tørkeskap, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, 300 ltr VVS-tank med avrenning direkte til sluk.

Utleieleiligheten fremstår med normal god standard. Åpen kjøkkenløsning, stue og soverom. Pent bad med flislagt gulv med varme, vask og underskap, speil, dusjnisje og toalett. Deler av badet ble renovert i 2017, dette gjelder gulv med flis, varmekabler og dusjnisje. I leiligheten er det kun oppvaskmaskinen som følger boligen, ingen øvrige hvitevarer medfølger.

Se også egne bilder i salgsoppgaven og ved gjennomgang av boligen på visning.

Oppvarming

Flott engelsk peis i stuen, luft til luft varmepumpe, elektriske varmekabler på alle bad og i vindfang, gang og vaskekjeller, vedovn (i leilighet). Øvrige rom har elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.05.1992. Utførte arbeider av leilighet i underetasjen. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Det må monteres avtrekksvifte på bad, wc. Det foreligger midlertidig brukstillatelse utstedt 20.03.1991 for flytting av bolighus, oppsetting av garasje. Tillatelsen ble gitt ved at noe arbeider må ferdigstilles, dette er utført iflg. eier.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten i del av underetasjen er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er gjennomført radonmåling på denne boligen. Ingen tiltak nødvendig. Analyserapport kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Reguleringsplan – Områdeplan Herøya

Reguleringsbestemmelser

Dato for bystyrets vedtak: 29.03.2012

Dato for siste revisjon: 02.02.2012

Overtagelse

Etter nærmere avtale med eier.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 21.048,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Avgiften kan variere med forbruk da eiendommen har installert vannmåler.

Eiendomsskatten er kr 5.140,- pr år. Avgiften inngår i de kommunale avgiftene.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.881,-.

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av fibernett og har avgift på

kr 365,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Altibox er leverandør av internett med en kostnad på kr 880,- pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Verisure (alarm), abonnementet følger ikke boligen.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.998.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS

kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Porsgrunn
Grunnkrets Herøya Sør
Kirkesogn Eidanger

Steder i nærheten

Herøya 0.5 km
Porsgrunn Bymuseum / Gamle Tollbod 4 km
Stridsklev 4.1 km
Østsida 4.2 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 47.1 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 4.7 km
Bussholdeplass Torggata 0.7 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Hydrobanen 0.7 km
Idrettsanlegg Hydrohallen 0.8 km
Treningssenter Elixia Porsgrunn 4.2 km
Treningssenter Down Town Sportssenter 4.3 km

Steder av interesse

Skoler

Klevstrand skole (1-7 kl.) 1.5 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10 kl.) 4.1 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.) 4.7 km
Kjølnes ungdomsskole (8-10 kl.) 7.3 km
Porsgrunn videregående skole Sør 6 km
Porsgrunn videregående skole 6.2 km

Barnehager

Tippen barnehage (0-5 år) 0.9 km
Skrapeklev barnehage (1-6 år) 1.4 km
Sirius familiebarnehage 2.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Down Town 4.1 km
Kjøpesenter Hammondgården 4.4 km
Postkontor Rema 1000 Herøya 0.9 km
Postkontor Meny Flåtten 2.2 km
Apotek Apotek 1 Svanen Porsgrunn 4.3 km
Apotek Vitusapotek Vestsiden 5.3 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 4.5 km
Dagligvare Rema 1000 Herøya 0.9 km
Dagligvare Meny Flåtten 2.2 km
Kiosk/video Mix Diplomaten 4.1 km
Kiosk/video Isbaren Porsgrunn 4.4 km
Bensin st1 Porsgrunn 1.1 km
Bensin Uno-X Herøya 1.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,5 %
Andel kvinner 47,5 %
Gj.snittalder menn 37,2 år
Gj.snittalder kvinner 40 år
Husholdninger med barn 32,2 %
Husholdninger uten barn 67,8 %
Gj.snitt byggeår 1953
Gj.snitt tomtestørrelse 841
Område Personer Husholdninger
Kommune: Porsgrunn 36198 16878
Grunnkrets: Herøya Sør 533 233

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,75% av salgssummen.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 22.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Bjørn Saubrekka
Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?