Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 7 800 000,- for kr 7 800 000,-

Velkommen til Åsaveien 11 A! Presentert av Marius Iversen v/Eiendomsmegler Krogsveen.

Kjøkkenet er selve hjertet i leiligheten. Et kjøkken for den matglade og for hyggelige selskaper.

Sørvest-vendt balkong på ca. 2 kvm med utgang fra kjøkkenet via doble dører.

Lekkert og innholdsrikt Kvik kjøkken fra 2012 med hvite grepsfrie fronter og ekstra bred benkeplate i heltre eik.

Et veldisponert kjøkken hvor du har rikelig med skap og benkeplass. I tillegg har man god plass til spisegruppe.

Kjøkken

Velutstyrt med integrert stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin samt nisje for ekstra bredt kjøl og fryseskap. Hvitevarer medfølger.

Romslig og veldimensjonert stue med peis og klassisk særpreg. Her er det bare å flytte rett inn!

Store vindusflater slipper inn godt med lys og gir i kombinasjon med takhøyde på 3,01 m en fantastisk romfølelse.

Vedpeis i stuen med ny innsats fra 2017.

Stue

Stue

Sjeldent romslig baderom i delikat utførelse. Badet holder en høy standard og ble som resten av leiligheten pusset opp i 2012.

Badet er utstyrt med både badekar og et stort dusjhjørne med innfellbare dusjdører. Et lekkert bad som virkelig gir deg spafølelsen.

Varmekabler i gulv og downlightsbelysning i tak. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Lunt og koselig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, samt et romslig integrert garderobskap fra NOREMA.

Klassiske detaljer i tak går igjen i alle rom.

Soverommet vender mot lukket indre gårdsrom.

Soverom nr. 2. av god størrelse. Rommet egner det seg fint som barnerom eller kontor i kombinasjon med gjesterom.

Begge soverommene vender også mot lukket indre gårdsrom.

Godt bevart stukkatur gir leiligheten et klassisk og elegant preg.

Velkommen inn!

Romslig entré med tilknytning til alle rom.

Klassisk særpreg med brystningspanel på vegg, god takhøyde og sjarmerende originale furugulv som går igjen i alle rom.

Selve entréen gir gode oppbevaringsmuligheter med et plassbygd garderobeskap.

Boligen ligger i en velholdt klassisk bygård fra 1904 i et meget ettertraktet nabolag preget av klassisk bebyggelse og frodige forhager.

Flott og frodig bagård med blant annet lekeplass, blomsterkasser og felles sittegrupper.

Sameiet har en pent opparbeidet hage. Et meget barnevennlig område hvor barna kan løpe fritt i trygge omgivelser

Plantegning.

Majorstuen - Elegant og stilsikker 3-roms med balkong og klassisk særpreg - Stort lekkert bad - Flott bakgård.

Åsaveien 11A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 950 000,-

Majorstuen - Elegant og stilsikker 3-roms med balkong og klassisk særpreg - Stort lekkert bad - Flott bakgård.: Majorstuen - Elegant og stilsikker 3-roms med balkong og klassisk særpreg - Stort lekkert bad - Flott bakgård.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 6 950 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 887,-
Fellesgjeld:
Kr 99 748,-
AREAL (P-ROM / BRA)
85 / 85 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Åsaveien 11A er lokalisert i svært sentrumsnære men likevel rolige omgivelser. Eiendommen har en meget attraktiv og sentral beliggenhet på Majorstuen, i en populær og trafikkstille gate.

Beliggenheten ved Majorstuen gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby med et yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god kollektiv forbindelse. Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.

Nærområdet byr på et rikt utvalg av kaféer og restauranter. Søker du en god middag ute fortjener restauranter som Homan, Villa Paradiso, Olivia og Delicatessen et besøk. Vil du ta med deg maten på vei hjem fra jobb er det også ulike take-away restauranter i nærheten. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Deichmanske bibliotek og Litteraturhuset. Her tilbys et bredt spekter av kulturelle aktiviteter som foredrag og høytlesninger.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Stensparken like ved og gangavstand til hovedstadens mest anerkjente park, Frognerparken, med skulpturparken Vigelandsanlegget og Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, frodig beplantning og grøntanlegg i særklasse. Majorstuen tilbyr også fritidstilbud som kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg m.m.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud også innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fitness Xpress, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad med spaanlegg. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Dagligvarene kan du handle på flere ulike butikker, deriblant Rema 1000 og Coop Extra m.m. Skulle du ønske et enda større utvalg finner du Meny i Industrigata og matvarehuset Jacobs ved Colosseum. I nærheten finner du også spesialforretningen Fromagerie, en rendyrket ostebutikk, og noen kvartaler lenger ned i Bogstadveien er an av byens beste fiskebutikker, Georg A. Nilsen. På Valkyrieplassen arrangeres jevnlig det populære arrangementet «Bondens Marked», her vil du som oftest finne oster, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker m.m.

Skulle ikke dette være nok er det verdt å merke seg at Majorstuen er et viktig kollektivt knutepunkt. Fra Bogstadveien kan du ta blåtrikken med linje 11, og 19. Videre finner du alle T-banens linjer i både Majorstukrysset og på Nationaltheatret. På Bislett, ikke mange minuttene fra leiligheten, finner du dessuten 17- og 18-trikken samt 21-bussen med hyppige avganger. Med andre ord, her er alt innen rekkevidde.

Barnehager og skoler

Bhg. Fagerborggaten barnehage (2-5 år) - 0.4 km

Bhg. Fagerborg menighets barnehage (1-6 år) - 0.5 km

1-10 kl. Marienlyst skole - 0.7 km

1-10 kl. Majorstuen skole - 0.8 km

1-7 kl. Bolteløkka skole - 1 km

1-10 kl. Uranienborg skole - 1.4 km

8-10 kl. Fagerborg skole - 0.7 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole - 1 km

8-10 kl. Vestre Aker skole - 1.6 km

Vgs. Akademiet videregående skole Oslo - 1 km

Vgs. Kristelig gymnasium - 1 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Adkomst fra Åsaveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 950 000,-

Fellesgjeld

Kr 99 748,-

Totalpris

Kr 7 049 748,-

Felleskostnader

Kr 3 887,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1904

Soverom

2

Primærrom

85m2

Bruksareal

85m2

Tomt

1040m2

KR-kode

4018125

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Åsaveien 11A, 0362 Oslo.

Gnr. 215, bnr. 10, snr. 8 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.040 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Sameiet har en frodig og pent opparbeidet hage med store plenarealer, trær og beplantning, lekeplasser til de minste og sittegrupper. Et meget barnevennlig område hvor barna kan løpe fritt i trygge omgivelser.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i område rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste el-ladestasjon er i Schwachs gate og nærmeste bysykkelstativ er i Suhms gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 94 kvm

Totalt bruksareal: 85 kvm

Totalt primærrom: 85 kvm

Primærrom 85 kvm, 2.etg: Entré/gang med tilknytning til alle rom, kjøkken med utgang til balkong, stue, bad og 2 soverom mot bakgård.

I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca.11 kvm, en bod på loft på ca.9 kvm, samt en trappebod på ca.1,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.08.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over.

Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret.

Standard

Velkommen til en lekker og stilsikker leilighet med høy standard og klassisk særpreg. Lys og gjennomgående 3-roms med en god planløsning. Her bor du i nærhet til alt, men likevel helt tilbaketrukket i rolige omgivelser.

Boligen gjennomgikk større oppgraderinger i 2012 og holder en gjennomgående høy standard og er kledd i nydelige farger som gir et moderne, men samtidig tidløst uttrykk. Her er det bare å flytte rett inn!

Entré/gang: Romslig entré med tilknytning til alle rom. Klassisk særpreg med original brystningspanel på vegg, god takhøyde og sjarmerende originale furugulv som går igjen i alle rom. Selve entréen gir gode oppbevaringsmuligheter med to plassbygde garderobeskap.

Sikringsskap er plassert i entréen og er utstyrt med nyere automatsikringer fra 2012.

Stue: Romslig og veldimensjonert stue med peis og klassisk særpreg. Store vindusflater slipper inn godt med lys og gir i kombinasjon med takhøyde på 3,01m en fantastisk god romfølelse. Klassisk særpreg med brede profilerte listverk langs gulv, stukkatur i tak. Hyggelig utsyn mot rolig sidegate preget av frodige forhager. Innsatsen i peisen ble satt inn høsten 2017. Praktisk inmurt hylle for oppbevaring av ved. Stuen er malt i lyse farger og med et delikat hvitgpigmentert tregulv. Fra stuen er det i dag åpent mot kjøkkenet og gangen. De originale fløydørene er i dag tatt av, men ligger lagret dersom en ønsker å montere opp igjen disse.

Kjøkken/spisestue: Delikat innholdsrikt Kvik kjøkken fra 2012 med hvite grepsfrie fronter. Et veldisponert kjøkken med rikelig med skap for oppbevaring, samt en ekstra bred benkeplate som gir svært god arbeidsplass. Heltre benkeplate i eik. Et godt utstyrt kjøkken med integrert stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin, samt ekstra bredt kjøl og fryse-skap(nytt i 2015). Overhengende kullfiltervifte over koketopp. Kjøkkenet er romslig og har god plass til et stort spisebord. De klassiske detaljene med stukkatur og brede listverk går også igjen her. Et stilrent kjøkken som harmonerer godt med resten av leiligheten.

Balkong: Fra kjøkkenet via doble dører er det utgang til en koselig sørvest-vendt balkong på ca. 2 m2. Balkongen kan skilte med gode solforhold fra formiddag til tidlig kveld. Et hyggelig sted å trekke til på varme sommerdager med utsyn over trivelig nabolag preget av frodige forhager.

Bad/wc: Sjeldent romslig baderom i delikat utførelse. Badet ble som resten av leiligheten pusset opp i 2012. Varmekabler i gulv og downlightsbelysning i tak. Badet har et stort dusjhjørne med innfellbare dusjdører. Stilige mørke rektangulære fliser på gulv samt vegg i dusjsonen og våtromsplater på øvrige flater gir et moderne men samtidig klassisk særpreg. Badet er videre utstyrt med badekar, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, vegghengt toalett, samt servant med underskap og speilskap for oppbevaring.

Soverom: Et lunt og romslig hovedsoverom med rosett og stukkatur. Soverommet vender ut mot lukket indre gårdsrom. Soverommet har godt med plass for en stor dobbeltseng og er i tillegg utstyrt med både originale plassbygde skap, og en stor plassbygd skyvedørsgarderobe i eik fra NOREMA som sikrer rikelig med plass for oppbevaring. Soverom II vender også mot indre gårdsrom og med god størrelse på rommet egner det seg fint som barnerom eller kontor i kombinasjon med gjesterom. Takhøyden, materialvalg og store vindusflater går også igjen i disse rom.

Kort oppsummert en flott klassisk leilighet med en rekke kvaliteter du sjelden får under samme tak. Denne vil du ikke gå glipp av!

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektrisk fyring med varmekabler på bad og panelovner i oppholdsrom, samt vedpeis i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1904, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 510311, tinglyst 27.09.1983, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet pålydene kr. 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om garasgje/parkering.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet eierseksjonssameiet Åsaveien 11, med sameiebrøk 102/1597.

Sameiet består av 16 seksjoner.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år:

2018: Nytt Callinganlegg.

2015 - 2016: Pusset opp oppganger.

2014 - 2014: Takarbeider, reparasjoner av lekkasje på tak og takrenner.

2011 - 2011: Malt deler av fasaden mot nabogård.

2009 - 2009: Nytt Callinganlegg (porttelefon). Nytt brannvarslingsanlegg samt brannslanger.

2004 - 2004: Oppgradering av bakgården i 2004.

2002 - 2003: Fasade Rehabilitering av fasader og baktrapper ble igangsatt høsten 2002 og ble ferdigstilt våren 2003.

Planlagte påkostninger:

Ifølge styreleder skal sameiet utarbeide en vedlikeholdsplan som skal ta for seg nødvendig vedlikehold for de neste årene. Det foreligger ingen konkrete planer p.t.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.

Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.887,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsfører m.m.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr.1.485,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåverende eier har hatt et strømforbruk på ca. 19.531 kWH pr.år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.229.965,-

Av dette beløpet utgjør kr 99.748,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Frogner
Grunnkrets Majorstuen Rode 12
Kirkesogn Fagerborg

Steder i nærheten

Valkyrie plass 0.5 km
Fagerborg kirke 0.6 km
Politihøgskolen 0.7 km
Marienlyst NRK 0.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 53.1 km
Sentralstasjon Oslo S 4 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 2.2 km
T-bane stasjon Majorstuen T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass Bogstadveien 0.5 km
Bussholdeplass Marienlyst 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Marienlyst Idrettsanlegg 0.5 km
Idrettsanlegg Sophus Bugges plass ballbinge 0.6 km
Treningssenter Synergy 0.5 km
Treningssenter Fitness.xpress Bislet 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Marienlyst skole (1-10 kl.) 0.7 km
Majorstuen skole (1-10 kl.) 0.8 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1 km
Uranienborg skole (1-10 kl.) 1.4 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 0.7 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1 km
Vestre Aker skole (8-10 kl.) 1.6 km
Akademiet videregående skole Oslo 1 km
Kristelig gymnasium 1 km

Barnehager

Fagerborggaten barnehage (2-5 år) 0.4 km
Fagerborg menighets barnehage (1-6 år) 0.5 km
Suhmsgate barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Colosseum Senter 1.1 km
Kjøpesenter St.Hanshaugen Senter 1.8 km
Postkontor Majorstuen Postkontor 0.5 km
Postkontor Majorstuen Bedriftssenter 0.5 km
Apotek Vitusapotek Bogstadvn. St. Georg 0.4 km
Apotek Apotek 1 Sfinxen 0.5 km
Vinmonopol Thereses gate Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Majorstuen Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Joker Kirkeveien 0.3 km
Dagligvare Bunnpris Kirkeveien 0.3 km
Kiosk/video 7-Eleven Bogstadveien 0.4 km
Kiosk/video Mix Video Nova Majorstua 0.4 km
Bensin Shell Marienlyst 0.3 km
Bensin st1 Pilestredet 0.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48 %
Andel kvinner 52 %
Gj.snittalder menn 38,5 år
Gj.snittalder kvinner 38 år
Husholdninger med barn 14 %
Husholdninger uten barn 86 %
Gj.snitt byggeår 1938
Gj.snitt tomtestørrelse 491
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Majorstuen Rode 12 1045 672

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,95% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Marius Iversen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?