Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 050 000,- for kr 5 050 000,-

Meget pen gjennomgående 4-roms endeleilighet med populær sydvestvendt beliggenhet. Solrik, barnevennlig og markanært!

Leiligheten er pusset opp i 2013 med blant annet nytt kjøkken og bad

HTH kjøkken fra 2013 med hvite slette fronter, benkeplate i stein og godt med skap- og benkeplass.

Lekkert flislagt bad pusset opp i 2013. Dusjhjørne, vegghengt toalett og opplegg vaskemaskin på badet. Gulvvarme.

Romslig sydvestvendt balkong på hele 8 kvm med meget gode solforhold.

Som endeleilighet er det et ekstra vindu i stuen som gir ekstra godt lysinnslipp.

Delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken.

Stue

Utgang til sydvestvendt balkong fra stuen

Stue

Sydvestvendt balkong

Fritt utsyn fra balkongen

Balkong

Utsyn

Pent HTH kjøkken fra 2013 med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.

Kjøkken

Delvis åpen løsning mellom stue og kjøkken gir gjennomlys i leiligheten

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad pusset opp i 2013

Flislagt bad pusset opp i 2013

Hovedsoverom med god plass til dobbelseng

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 3

Soverom 3

Entré/gang

Entré/gang

Entré/gang

Plantegning

Fasade - leiligheten ligger i meget høy 1.etasje

Fasade

Grefsen

Åsensvingen 9 A

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 870 000,-

Grefsen: Meget pen gjennomgående 4-roms endeleilighet med populær sydvestvendt beliggenhet. Solrik, barnevennlig og markanært!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 4 870 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 136,-
Fellesgjeld:
Kr 40 357,-
AREAL (P-ROM / BRA)
69 / 69 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et meget populært område med kort vei til både marka og sentrum. Sydvestvendt beliggenhet med meget gode solforhold med sol på balkongen fra tidlig ettermiddag til langt på kveld sommertid. Åsensvingen 9 er for mange den best beliggende blokken i borettslaget.

Borettslagets tomt er pent og parkmessig opparbeidet med store grøntarealer, sittebenker og lekeplasser med lekeapparater. Åsensvingen er en blindvei og er følgelig uten gjennomgangstrafikk som gjør dette til et trygt og barnevennlig område.

Meget gode parkeringsmuligheter i Åsensvingen og det er etablert 3 ladestasjoner for el-bil rett i nærheten av blokken.

Borettslaget arrangerer flere hyggelige tradisjoner som 17.mai-feiring og julegrantenning.

Bygget grenser til Muselunden som er en grønn oase, med bl.annet frisbeegolf for de som liker det og kunstgressbane med fotballmål. Skeidbanen, som brukes til skøytegåing om vinteren og ballspill om sommeren, er rett i nærheten.

Gode rekreasjonsmuligheter er det i Torshovdalen og på Muselunden. For alpint på vinteren kan man ta turen til Oslo skisenter som ligger noen minutter unna i bil i Grefsenkollen. Lysløyper i Lillomarka og flotte turstier og bademuligheter langs Akerselva.

Gangavstand til nærbutikker (REMA1000, 2 minutters gange), Storo Storsenter, SATS, restauranter, kafeer, Torshov, Nydalen og BI.

Holdeplass for buss, flybussen, trikk, t-bane og tog er alle innefor 6 minutters gange fra leiligheten.

Barnehager og skoler

Det ligger flere private og offentlige barnehager i området. Det er ca 100 meter til nærmeste barnehage (Nordre Åsen Kanvas barnehage). Eiendommen sokner til Disen barneskole (1-7 klasse) og Morellbakken Ungdomsskole (8-10 klasse). Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 870 000,-

Fellesgjeld

Kr 40 357,-

Totalpris

Kr 4 910 357,-

Felleskostnader

Kr 3 136,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

1

Byggeår

1949

Soverom

3

Primærrom

69m2

Bruksareal

69m2

KR-kode

41.18155

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Åsensvingen 9 A, 0488 Oslo

Gnr. 79, bnr. 36 i Oslo kommune.

Leil.nr. 131, andelsnr. 39, Nordre Åsen Borettslag, org.nr. 948 225 425

Tomten

Borettslagets tomt er på 55.064 kvm og er en eiet tomt. Det er store opparbeidede fellesarealer med gressplener, prydbusker, trær, lekeplass, sittegrupper og asfalterte gangveier. Det er utnevnt et eget "grøntplanutvalg" som sørger for oppgraderinger av uteområdene og borettslaget er flinke til å holde områdene ryddige og pene.

Parkering

Det er opparbeidet 167 parkeringsplasser som leies ut til beboerne etter ventelister. Leie av parkering koster i dag 100 kr pr mnd. Borettslaget har 4 garasjer i vaskeriets underetasje som leies ut til beboerne. I tillegg eier og forvalter Nordre Åsen garasjelag 90 garasjer fordelt på 5 garasjeanlegg. Det er utleie av 5 garasjer i et eget hus ved siden av REMA1000 som eies og forvaltes av OBOS Forretningsbygg.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Det ble i 2016 etablert 3 ladestasjoner for el-bil i Åsensvingen rett i nærheten av blokken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 kvm

Totalt bruksareal: 69 kvm

Totalt primærrom: 69 kvm

Primærrom:

Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue, 3 soverom: 69 kvm

I tillegg disponerer boligen 3 boder. 1 loftsbod med skråhimling og ca 15 kvm gulvflate. 2 kjellerboder på ca 10 kvm og 1,5 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2018 utført av Jan Berby.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utfyllende fasader i lettbetong forblendet med teglstein.

Saltak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Leiligheten fremstår i god stand og har gjennomgående fått TG1 og TG2 der TG2 er gitt basert på bygningsdelenes alder og forventet levetid.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget pen og romslig 4-roms endeleilighet med spesielt god intern beliggenhet i borettslaget. Leiligheten ligger fritt til uten gjenboere og innsyn i en rolig del av borettslaget. Åsensvingen er en blindvei og det er ikke gjennomfartstrafikk i veien.

Planløsningen er endret fra originalt ved at kjøkkenet er flyttet til opprinnelig soverom mot stuen. Denne endringen gir bedre utnyttelse av kjøkkenet og skaper gjennomlys i stue og kjøkken.

Leiligheten ble pusset opp i sin helhet i 2013 og holder en generelt meget god standard. Det er parkett på gulv i alle rom bortsett fra på bad der det er fliser.

Innholder:

Entré/gang med inngang til et praktisk innebygget skap med plass til garderobe og oppbevaring.

Lekkert flislagt bad pusset opp i 2013. Dusjhjørne med innfellbare dusjdører, servantskap med skuffer, overskap med speil og overlys, og vegghengt toalett. Elektrisk gulvvarme og opplegg for vaskemaskin på badet.

Meget pent kjøkken med HTH-kjøkkeninnredning fra 2013 med hvite slette høyglans fronter. Flott benkeplate i stein og fliser mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Godt med skap- benkeplass. Plass til spisebord mellom stue og kjøkken.

Romslig vestvendt stue med god plass til sittegruppe. Koselig original vedkamin i stuen. Da dette er en endeleilighet er det et ekstra vindu i stuen som gir ekstra godt med lysinnslipp. Utgang til vestvendt balkong på ca 8 kvm med meget gode solforhold.

Tre soverom av god størrelse med garderobeplass på alle soverom.

I tillegg er det meget god bodplass med totalt 3 boder. En loftsbod med ca 15 kvm gulvareal og to boder på inngangsnivå. En på ca 10 kvm og en på ca 1,5 kvm.

Dette er en leilighet du vil kunne trives i!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Elektrisk gulvvarme på bad. Vedkamin i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1949. Ifølge kommunes arkiver foreligger det ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen fra byggeår. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Det foreligger ferdigattest datert 04.02.1970 for kledning av gavler og ferdigattest datert 14.12.1994 for rehabilitering av boligblokk.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Nordre Åsen Borettslag.

Borettslaget består av 313 andelsleiligheter og en tjenesteleilighet.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Det er ansatt en vaktmester i 100% stilling.

Dyrehold: Husdyrhold er kun tillatt når gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Borettslaget opprettholder krav om at det skal søkes om tillatelse for dyrehold, for i praksis å kunne avklare "gode grunner" og "ulempe".

Foretatt påkostninger de senere år:

2018: Piperehabilitering og drenering av blokkene.

2017: Kontroll av sikringsskap.

2016: Lufteventiler kjeller.

2015: Maling av oppganger, nye branndører, detektor kjeller og loft, detektor tavlerom, lysarmatur oppganger, lysarmatur kjeller/loft, branntetting av hull og terskler til el-rom, termografering el-tavler, nye slukkemidler, rens av ventilasjon og vask balkong.

2014: Nytt bredbånd og digital-TV installert.

2013: Utbedret piper i Kjelsåsvn. 1 og vedlikeholdsspyling av soil og bisoil.

2011: Ny støtsand på lekeplass.

2010: Nytt låssystem.

Planlagte påkostninger:

I mail fra styreleder datert 19.12.2018 informeres det følgende:

- Det ble vedtatt to vedlikeholdspakker på ekstraordinær generalforsamling i januar. Disse pakkene er finansiert av økningen av felleskost i 2017. Kostnaden på disse pakkene er nå redusert med flere millioner grunnet nærmere undersøkelser, bl.a. er drenering av noen blokker ikke nødvendig. Styret har ikke tallfestet besparelsen, men overskuddet går til et vedlikeholdsfond.

- Generalforsamlingen godkjente i 2018 5% årlig økning av felleskost de neste årene.

- Styret lager for tiden en vedlikeholdsplan for å sikre kontroll på vedlikehold og utgifter. Det har ikke kommet frem overraskelser som vil påvirke utgiftene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Dersom boligen tas på forkjøpsrett, løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til S-374 i henhold til reguleringsplan datert 07.06.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.06.1949.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen. Selger har ikke bebodd eiendommen lenger enn siden mai 2018 og har derfor ikke detaljert kunnskap om eiendommens tilstand.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.136,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening av andel fellesgjeld, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester samt løpende mindre vedlikehold i borettslaget.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og det forventes en økning på ca 5% ila 2019.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader 3.010,-

Kabel-tv 126,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 15.000,- pr. år. Borettslaget har fellesmåling gjennom LOS. I følge avtalen skjer avregning basert på faktisk forbruk pr 15.02. Det faktureres 4 ganger pr år med forfall 01.03, 15.05, 15.08. og 15.11.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr. 4.917.945,00. Av dette beløpet utgjør kr 40.357,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Dersom kjøper ikke er medlem i OBOS tilkommer en innmeldingsavgift på kr. 500,- pr kjøper.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris kr. 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning - 2 visninger inkludert

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Kunderabatt kr. 7.500,- provisjon og kr. 4.000,- SmartAnnonsepakke

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Jan Egil Røttingsnes
Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?