Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 490 000,- for kr 2 490 000,-

Fasade

Stue

Stue

Stue/kjøkken

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Bad

Bad

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Soverom

Entre/gang

Fasade/hage

Fasade/gårdsplass

Plantegning hovedplan

Plantegning inngangsplan

Åssiden

Åslyveien 21 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 490 000,-

Åssiden: Pen 3-roms eierleilighet. Solrikt beliggende.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 490 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
69 / 69 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i etablert, barnevennlig og attraktivt boligområde på Åssiden. Rett ved eiendommen er det regulerte grøntarealer med lekeplass/ballplass. Boligen har gode solforhold, sydvendt terrasse med utgang fra stuen.

5-6 minutters gange til koselig elvepark. Gangavstand til barne- og ungdomsskole. De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

God busskommunikasjon til sentrum med hyppige avganger. Jernbanestasjon i sentrum og på Gulskogen. Gangavstand til Gulskogen stasjon. 36 minutter med tog til Oslo. 8 minutters kjøring til Drammen. 40 minutters kjøring til Oslo.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Ett sammensatt tilbud av både privat og kommunale barnehager på Åssiden.

Åssiden barneskole. Kjøsterud ungdomskole. Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum.

Papirbredden med høyskolesenter. Her ligger Universitetet i Sørøst Norge.

Adkomst

Fra Drammen sentrum:

Kjør gjennom Bragernes tunnelen, og følg skilt mot Åssiden ut av tunnelen. Da kommer man inn i Rosenkrantzgata. Denne følges oppover før man ved Colibri farvehandel tar Åslyveien opp til høyre. Nr 21 b er etterhvert beliggende på venstre side, inn en liten stikkvei.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 490 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

1

Byggeår

1933

Soverom

2

Primærrom

69m2

Bruksareal

69m2

Tomt

1099m2

KR-kode

2018473

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Åslyveien 21 B, 3023 Drammen

Gnr. 116, bnr. 1409, snr. 2i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.099 kvm som tilhører sameiet. Gruset innkjøring og gårdsplass. Felles gressplen og hage rundt huset.

Parkering

Biloppstillingsplasser rett utenfor boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst privat vei, med felles vedlikeholdsansvar. Dette gjelder veien fra Åslyveien og inn.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 kvm

Totalt bruksareal: 69 kvm

Totalt primærrom: 69 kvm

Primærrom:

1. etasje: Vindfang, gang og bad: 14 kvm

2. etasje: Trappegang, 2 soverom, kjøkken og stue: 55 kvm

I tillegg disponerer boligen kjeller med takhøyde på ca 174 cm. Kjelleren er på ca. 55 kvm, men dette er ikke et målbart areal i forhold til hva som skal angis i arealopplysningene.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.09.2018 utført av Lasse Holm.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre på grunnmur av betong/teglstein. Yttervegger av reisverk/bindingsverk, kledd med stående kledning. Taket er tekket med takstein. Vinduer av ulik alder, datert fra 1976-2012. Flesteparten av vinduene er av eldre årgang. 2-lags glass.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på. Det gis en del TG2 på bygningsdelene som følge av alder og observasjoner gjort av takstmann. Av tiltak som nevnes er bedre ventilering av kjeller og loft, samt bedre ventilasjon på bad. Det er gitt noen anmerkninger på tak/beslag og undertak. Tilstandsrapporten må leses nøye, denne er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er gitt anbefaling fra feiervesen om rehabilitering av pipe. Pipen deles med leiligheten under.

Erfaringsmessig vil det være fornuftig for et sameie å etablere faste månedlige innbetalinger og etablere en vedlikeholdsplan. Flere av punktene som nevnes i takstrapporten vil være omfattet av et felles vedlikeholdsansvar og bør følges tettere opp av sameiet.

Standard

Leiligheten har en normalt god standard. Den er overflatemessig oppusset senere år. Lys og pen leilighet.

Stue og kjøkken har eikeparkett (hvitpigmentert matt lakk) fra 2013. Malt brystpanel/malte flater og malte plater i tak. Peisovn. Utgang til terrasse.

Kjøkkenet har fått nye fronter i 2018, samtidig som skapene ble malt opp i samme farge. Benkeplater i heltre som nylig er slipt og lakkert.

Badet har fliser på gulv og vegg, malt panel i tak. Badet ble oppusset i 2006. WC, dusjkabinett og servant i innredning. Dusjkabinettet ble montert for 5 år siden. Det ble satt opp nye downlights i taket i 2018.

Øvrige flater:

Gulv: Laminat og belegg

Vegger: Malte flater

Tak: Malte flater og takplater.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming med varmekabler i baderomsgulv.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.10.2006. Den gjelder tilbygg, og bruksendring fra to til tre leiligheter. Det foreligger ikke ferdigattest fra den gang bygget ble oppført, slik dokumentasjon var ikke vanlig den gang.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst en servitutt på sameiets eiendom. Dette er en bestemmelse om veg og vannledning. Den siste veien inn til eiendommen (adkomsten fra Åslyveien) er privat. Eiendommen har tinglyst veirett over denne private grunnen og plikt til å delta i vedlikehold av veien, vann og avløpsledninger.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 3 leiligheter, med sameiebrøk 2/5.

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk. Det er kun felles forsikring som er fast utgift i sameiet, utover dette vedlikehold etter avtale.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Tomten er ikke seksjonert, den er dermed et fellesareal. Det er etablert 2 garasjer på eiendommen som tilhører de andre seksjonene. Denne seksjonen har hatt parkeringsplasser utenfor inngangen (mellom bygning og adkomstvei). I bygningen så fremkommer hva som er seksjonert til den enkelte enhet. Alle har separate innganger og disponerer arealer det eksklusivt er tilgang til. For denne seksjonens del tilhører kjeller under og loft over boligen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i plan for regulering av Åssiden bydel. Denne ble vedtatt 15/10-1953. Det er ikke fastsatt bestemmelser til plan. Kommunen opplyser samtidig om igangsatt planlegging for utvikling av Rosenkrantzgata. Eiendommen ligger tilbaketrukket fra Rosenkrantzgata, med flere eiendommer og regulert friområde i mellom. Planen antas ikke å få direkte betydning utover at Rosenkrantzgata som tilfartsvei blir endret.

Utsnitt av plan kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.052,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Det er installert vannmåler slik at avgift beregnes etter forbruk. Boligen har ikke vært bebodd hele året.

Renovasjon kr. 3.336,- pr. år.

Feiing/tilsyn utgjør i gjennomsnitt ca kr. 1.000,- pr. år.

Seksjonens andel av felles forsikring beløper seg til kr. 5.690,- pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 12.291 kwh. pr. år.

Leiligheten har innlagt fiberoptisk kabel fra Altibox/Viken Fiber. Hjemmesentral er av eldre modell, denne kan byttes inn hos leverandør. Kostnad pr. måned har vært kr. 990,- for TV og internett.

Utgifter til brøyting har vært kr. 1.200,- for sist vinter. Brøyteentreprenør har blitt sagt opp og ny avtale må inngås. Dette jobbes med i samarbeid med naboer.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.553.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 20
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Buskerud sentralsykehus 1.2 km
Tinghus 1.8 km
Fylkeshuset 2.2 km
Bibliotek, kunstgalleri 2.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 95.8 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 2 km
Bussholdeplass Åslyveien 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åssiden stadion 1 km
Idrettsanlegg Ørenbanen kunstgress 1 km
Treningssenter Pro Gym Drammen 1.6 km
Treningssenter SKY Fitness Drammen 2 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 1 km
Øren skole (1-7 kl.) 1 km
Rødskog skole (1-7 kl.) 1.6 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.7 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.3 km
Åssiden videregående skole 2.3 km

Barnehager

Bacheparken barnehage (0-6 år) 1 km
Åssiden barnehage (0-5 år) 1 km
Øren Andelsbarnehage (0-5 år) 1 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Gulskogen Senter 2 km
Kjøpesenter Torget Vest 3 km
Postkontor Kiwi Landfalløya 0.8 km
Postkontor Coop Prix Store Landfall 0.9 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 0.8 km
Apotek Apotek 1 Pålsøya 1.3 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 3.2 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 4.1 km
Dagligvare Kiwi Landfalløya 0.7 km
Dagligvare Rema 1000 Vårveien 0.8 km
Kiosk/video Vårveien Spill 0.8 km
Kiosk/video Lillemors Frukt og Tobakk 1.3 km
Bensin Shell Svingen 0.6 km
Bensin Circle K Rosenkrantzgata 0.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,9 %
Andel kvinner 50,1 %
Gj.snittalder menn 34,7 år
Gj.snittalder kvinner 35,8 år
Husholdninger med barn 39,2 %
Husholdninger uten barn 60,8 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 565
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 20 587 250

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 37.500,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar:kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Tormod Boldvik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?