Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 250 000,- for kr 3 250 000,-

Velkommen til visning i Agathe Grøndahls gate 47

Innbydende flislagt

Entréen leder videre ut til åpen stue/kjøkken

Stue

Stue

Overflater malt i mai 2018

Plass til frokostbord ved kjøkkenet

Kjøkken

Kjøkken med heltre benkeplate og integrerte hvitevarer

Soverom

Plass til skrivepult på soverommet

Lyst og pent flislagt bad med varmekabler

Dusjnisje

Bad

Pent opparbeidet og frodig bakhage

Barnevennlig sameie

Bakhage

Sameiet er i gang med fasaderehabilitering

Kart

Populære trikkestallen med uteservering og teater

Grisen spiseri

Åpent Bakeri på Torshov

Mustang Sally i Vogts gate

Kulturhuset Soria Moria og restaurant/bar Hva Skjer

Torshovdalen

Ca 8 minutter gange gjennom park til t-banen

Volleyballbane like i nærheten

Plantegning

Torshov/Englegården - Lys og velholdt selveierleilighet i populært sameie på Torshov - Rett ved Torshovdalen

Agathe Grøndahls gate 47

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 000 000,-

Torshov/Englegården - Lys og velholdt selveierleilighet i populært sameie på Torshov - Rett ved Torshovdalen: Torshov/Englegården - Lys og velholdt selveierleilighet i populært sameie på Torshov - Rett ved Torshovdalen

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 3 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 2 070,-
Fellesgjeld:
Kr 65 153,-
AREAL (P-ROM / BRA)
33 / 33 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger omgitt av grøntarealer i et rolig og tilbaketrukket sameie på Torshov. I nærhet til leiligheten finner man blant annet volleyballbaner, restaurant Trikkestallen med teater og uteservering, Tuftepark i Torshovdalen og god bussforbindelse.

Godt utvalg av dagligvarebutikker med kort vei til Coop Extra og søndagsåpen Joker. På Torshov Torg finner man et utvalg butikker, spisested, postkontor og apotek.Har man behov for større utvalg kan man ta trikken til Sandaker Senter eller Storo Storsenter med det meste av butikker og servicetilbud, inkludert nyåpnet iMAX kino.

Området kan by på en rekke spisesteder og barer som Grisen, Trikkestallen, Brun Larsen, Lofthus og Soria Moria med restaurant Hva Skjer. I tillegg finner du flere kaféer som Espresso House, Kaffebrenneriet og Åpent bakeri, samt kiosker som Narvesen og Deli Deluca.

Godt utvalg treningssentre i nærheten, med blant annet Elixia Rignes Park, Sats Nydalen/Storo og Myrens Sportssenter med Klatreverket. Frister ikke innendørs trening er det gode turmuligheter langs Akerselven eller Torshovdalen.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Trikken stopper i Vogts gate, ca 8 minutters gange fra leiligheten. Buss nr 20 stopper ved Torshovparken og nr 30 ved Sæveruds plass, begge kun få minutters gange fra leiligheten. Fra t-banestoppet Sinsen er det 8 minutters gange gjennom park til leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 65 153,-

Totalpris

Kr 3 065 153,-

Felleskostnader

Kr 2 070,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Byggeår

1924

Soverom

1

Primærrom

33m2

Bruksareal

33m2

Tomt

4596m2

KR-kode

531816

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Agathe Grøndahls gate 47, 0475 Oslo

Gnr. 225, bnr. 9, snr. 25 i Oslo kommune.

Tomten

Festet tomt på 4.596 kvm.

Festeavgiften er kr 129.804,- pr. år.

Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen

Festeavtalen utløper 01.11.2021.

Grunneier, Oslo kommune, har gitt samtykke til overdragelse og har valgt å ikke benytte seg av forkjøpsretten ved denne omsetningen. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Nærmeste kommunale ladestasjoner ligger i Nordkappgata, ca 3 minutters gange fra leiligheten. Det vil fra 28. mai bli innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du elbil parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 38 kvm

Totalt bruksareal: 33 kvm

Totalt primærrom: 33 kvm

Primærrom:

Entré, bad, kjøkken/stue, soverom: 33 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 8,5 kvm og en loftsbod på ca 12,5 kvm (skråtak).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.05.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Lys og velholdt 2-roms selveierleilighet i populære "Englegården" på Torshov. Leiligheten passer godt både som førstegangsbolig og utleieobjekt.

Entré:

Flislagt entré med oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Entré fører videre ut til åpent stue/kjøkken.

Kjøkken:

Kjøkken med slette, laminerte skapfronter og heltre benkeplate som ble slipt og oljet i 2017. Godt med skap- og benkeplass, integrerte hvitevarer og rom for frokostbord i tilknytning til stuen.

Stue:

Lys og luftig stue med rom for sofa, frokostbord og TV-møblement. Skjult opplegg for suround-anlegg. Vegger, tak, lister og dører ble malt i mai 2018.

Soverom:

Soverommet har rom for dobbeltseng og arbeidspult. Godt med oppbevaringsplass over sengen. Vindu ut mot rolig gate med morgensol.

Bad:

Flislagt bad bestående av dusjnisje, servant, toalett og skap. Varmekabler i gulvet.

Sameiet har svært pent opparbeidet bakhage med plen, beplantning og sittegrupper. Her er det sol til rundt kl 18 på sommerstid.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner. Varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1924. Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument fra 1923.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men siden seksjoneringsbegjæring ble tinglyst har kjøkkenet blitt flyttet ut i stuen, og tidligere kjøkken er nå soverom. I tillegg er baderom utvidet for å få rom til dusjnisje. Selger opplyser at det ikke har vært gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 417300, tinglyst 23.09.1954, type heftelse: Festekontrakt til Oslo kommune.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om krav til brannvegger/-dører og kommunens adgang til vedlikehold av vann- og kloakkledninger. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Torshov Kvartal 14 B, med sameiebrøk 40/7217.

Sameiet består av 94 seksjoner.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS,

tlf. 22 98 14 64

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er iht husordensreglene tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.

Foretatt påkostninger de senere år:

2016 Nytt brannvarslingsanlegg

2015 Underjordiske søppelbrønner. Drenering av Edmund Neuperts gt og halve Johan Selmers gt, ned til portalen. Nye tørkestativ i bakgården. Rehabilitering av noen kummer i bakgården

2014 Rørfornying bunnledningsnettet

2012 Utbedring av alle pipeløp. Pipeløpene har fått tredd inn nye moderne rør

2010 Skiftet varmekabler i takrennene i indre bakgård

2008 Pusset piper. Nytt dørcallingsanlegg. Oppgradert balkonger

Planlagte påkostninger:

Sameiet er i gang med oppussing av fasader. I første omgang dreneres det rundt grunnmur. Videre er styret i prosess med å innhente tilbud på maling av vinduer, bytte av tak og takvinduer samt rehabilitering av fasade. Styret håper å ha tatt en beslutning innen fellesferien og styreleder beregner en økning i andel fellesutgifter på nærmere 20 % for å finanisere prosjektet.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 08.05.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.070,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, festeavgift, renter og avdrag, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, trappevask, forsikringer, honorarer, mm.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og det vil komme en økning fra 01.07.2018 på kr 78,-. Nye fellesutgifter blir kr 2.148,-.

Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten regnes av boligens formuesverdi, og formuesverdien på denne boligen er så lav at det ikke vil bli eiendomsskatt.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 9.743 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.148.240,-.

Av dette beløpet utgjør kr 65.153,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Torshov Rode 10

Steder i nærheten

Sæveruds plass 0.2 km
Torshovteatret 0.7 km
Torshov kirke 0.7 km
Sinsenkrysset 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47.5 km
Sentralstasjon Oslo S 4 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 1.1 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Sinsenterrassen 0.5 km
Bussholdeplass Sæveruds plass 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 0.5 km
Idrettsanlegg Golfsenteret 1.1 km
Treningssenter Bare Trening Sinsen 0.8 km
Treningssenter Mudo Torshov 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.) 0.7 km
Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.8 km
Sagene skole (1-10 kl.) 1.2 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.3 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 1.6 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.9 km
Foss videregående skole 1.6 km
Nydalen videregående skole 2.5 km

Barnehager

Torshovtoppen barnehage 0.1 km
Askeladden barnehage (1 1/2-5 år) 0.3 km
Dynekilen barnehage (0-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.8 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.7 km
Postkontor Rema 1000 Torshov 1 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 1.3 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.6 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.8 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.8 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.7 km
Dagligvare Joker Torshov 0.2 km
Dagligvare Coop Extra Vossegata 0.4 km
Kiosk/video 7-Eleven Vogts gate 0.7 km
Kiosk/video Mix Torshov Tippestue 0.7 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 0.4 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 0.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,7 %
Andel kvinner 50,3 %
Gj.snittalder menn 33,1 år
Gj.snittalder kvinner 33,2 år
Husholdninger med barn 24,2 %
Husholdninger uten barn 75,8 %
Gj.snitt byggeår 1928
Gj.snitt tomtestørrelse 3085
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Torshov Rode 10 880 483

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?