Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 720 000,- for kr 4 720 000,-

Velkommen til Bergljots vei 5 B - Presentert av Christoffer Fraurud i Krogsveen

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende salongbord og spisebord

Stuen har flere innredningsmuligheter, slik at du enkelt kan møblere etter egne behov og ønsker

Stuen har også en koselig og effektiv vedfyrt peisovn

 

Store vindusflater sørger for god lysinngang

Meget romslig, vestvendt balkong på ca. 8,5 kvm. med flotte sol- og utsiktsforhold

Balkongen har iflg. eier sol fra omtrent midt på dagen til langt ut på kvelden (sommerstid)

Utsyn fra balkongen

Utsikt fra balkongen mot nordvest

Solkart - kun til illustrasjon

Separat og lyst Ikea-kjøkken fra 2002

Induksjon koketopp og innebygget stekeovn med benkeplate i tre

Naturlig plass på kjøkkenet til et mindre spisebord

Kjøkkenet har stort vindu på sval side som slipper inn rikelig med naturlig lys og har morgensol

Stort og godt hovedsoverom med fin plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord

Skyvedørsgarderobe på soverommet gir gode oppbevaringsmuligheter

Soverommet vender ut mot fellesområder uten sjenerende støy

Soverom II er i dag innredet som barnerom, men fungerer naturligvis også utmerket som gjesterom/kontor

Også dette soverommet har god størrelse med mulighet for dobbeltseng om ønskelig

Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulvet

Badet ble pusset opp i 2007

 

Praktisk separat wc med gulvstående toalett og flislagt gulv

Praktisk og god entré som har fin størrelse med plass for både sko- og yttertøy

Fra entréen er det adkomst til alle leilighetens øvrige rom, noe som er med på å fremheve den gode planløsningen

 

Fasade | Bergljots vei 5

Fasade | Bergljots vei 5

Svært barnevennlig på Keyserløkka

Flere store grøntområder og lekeplasser i umiddelbar nærhet

Keyserløkka

Keyserløkka

Keyserløkka

Keyserløkka

Teglverksdammen

T-banestasjon på Hasle

Hasle Torg

Teglverksdammen

Lille Tøyen kolonial

Carl Berners plass

Tøyenparken

Tøyenparken

Kart

Plantegning

Alternativ plantegning

Populære Keyserløkka - Gj. gående og lys 3-roms toppleil. m/ solrik, vestvendt balkong, peis og usjenert beliggenhet

Bergljots vei 5 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

Populære Keyserløkka - Gj. gående og lys 3-roms toppleil. m/ solrik, vestvendt balkong, peis og usjenert beliggenhet: Populære Keyserløkka - Gj. gående og lys 3-roms toppleil. m/ solrik, vestvendt balkong, peis og usjenert beliggenhet

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 518,-
Fellesgjeld:
Kr 175 403,-
AREAL (P-ROM / BRA)
68 / 68 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og rolig beliggenhet i en av Keyserløkkas mest populære lavblokker. Keyserløkka er et veletablert og trivelig område beliggende mellom Hasle, Carl Berner, Tøyen/Kampen og Sofienberg. Store parklignende grøntarealer rundt og mellom bygningene gjør boligområdet til en grønn oase i byen. Dette er et skjermet og barnevennlig boligstrøk.

Bergljots vei ligger sentralt på alle måter med et rikholdig servicetilbud og det meste av fasiliteter. Nærbutikk på Keyserløkka og kort avstand til Carl Berners plass og Hasle Torg med det meste av forretningstilbud og flere treningsentre. Veien er også kort til bl.a. Tøyenbadet-/parken, Ola Narr, Botanisk Hage, Munch-museet og Sofienbergparken med gode rekreasjonsmuligheter.

Tøyen togstasjon på Gjøvikbanen ligger på Keyserløkka og er en unik mulighet til å ta toget ut i Nordmarka. Kanonhallen kulturhus ligger i nærområdet og har mange konserter og øvrige arrangementer i løpet av året. Vakre Villa Solhaug kan leies til fester og anledninger. Keyserkiosk er et av områdets fasiliteter - en sjarmerende telefonkiosk fra 60-tallet med "bibliotek" for bokbytting.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris i Grenseveien, Coop Mega, Kiwi i Grenseveien, Rema 1000 i Hovinveien og Lille Tøyen kolonial. For ytterligere servicetilbud har Ensjø et godt og variert utvalg. Det er kort vei til Hasle Torg, Tøyen senter, Carl Berner handlesenter og Fyrstikktorget. I tillegg er det gangavstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss (21 og 28), trikk (Carl Berner), T-bane (Hasle T-bane/Carl Berner T.bane, tog (Tøyen) og flybuss (Grenseveien).

Eiendommen har gangavstand til Hasle barneskole, Frydenberg ungdomsskole og Teglverket skole (1-10 trinn). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste er Keyserløkka barnehage som ligger bare en kort gåtur unna boligen.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Fellesgjeld

Kr 175 403,-

Totalpris

Kr 4 675 403,-

Felleskostnader

Kr 3 518,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

1950

Soverom

2

Primærrom

68m2

Bruksareal

68m2

Tomt

40078m2

KR-kode

371868

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bergljots vei 5 B, 0575 Oslo

Gnr. 128, bnr. 30 i Oslo kommune.

Leil.nr. 416, andelsnr. 169,

Keyserløkka Nord Borettslag, org.nr. 850142602

Tomten

Eiet tomt på 40.078 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 29 parkeringsplasser som leies ut etter ventelister (ventetid er p.t. ca 2-3 år). P-plasser leies av borettslaget for kr. 150,- per måned som faktureres sammen med fellesutgiftene. Keyserløkka Nord har 3 garasjelag som disponerer tilsammen 83 garasjer. For leie av garasje betaler man et innskudd ( p.t. kr. 20 000.- ). Innskuddet refunderes i sin helhet når leieforholdet avsluttes. I tillegg betales det kr. 2.400,- i leie per år. Ventetiden for garasje er p.t. ca 3 – 6 måneder.

Ellers gode muligheter for gateparkering. Ladestasjon for 12 el-biler rett utenfor blokken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 75 kvm

Totalt bruksareal: 68 kvm

Totalt primærrom: 68 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, gang, bad, 2 soverom, wc

I tillegg disponerer boligen to kjellerboder på hhv. 5 kvm. og 1,5 kvm., samt en loftsbod med ca. 10,5 kvm. gulvflate (skråhimling).

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.04.18 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Særdeles lys og populær 3-roms andelsleilighet med gjennomgående planløsning i boligblokkens øverste etasje (4. etg.). Boligens beliggenhet og planløsning gir gode innvendige lysforhold. Generøs takhøyde bidrar til en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til den meget romslige, vestvendte balkongen på ca. 8,5 kvm som har svært gode solforhold, samt hyggelig utsyn og utsikt. Boligen inneholder: stue, kjøkken, baderom, to soverom, entré/gang og wc. Meget godt kollektivtilbud med både buss og t-bane i umiddelbar nærhet. Veletablert og velholdt borettslag på populære Keyserløkka.

Nærmere innhold:

Entré/gang:

Praktisk og god entré som har fin størrelse med plass for både sko- og yttertøy. Fra entréen er det adkomst til alle leilighetens øvrige rom, noe som er med på å fremheve den gode planløsningen. Originalt plassbygget skap gir ytterligere oppbevaringsmuligheter for yttertøy. 3-stavs parkettgulv og malt strie på vegg. Porttelefon med kamerafunksjon og døråpner.

Stue:

Lys og romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende salongbord og spisebord. Store vindusflater sørger for god lysinngang. Stuen har flere innredningsmuligheter, slik at du enkelt kan møblere etter egne behov og ønsker. Stuen har også en koselig og effektiv vedfyrt peisovn som gir god varme på kalde høst- og vinterdager. 3-stavs parkettgulv og malte veggflater.

Enkelte naboer i borettslaget har flyttet kjøkkenet ut i delvis åpen løsning mot stuen. Dette innebærer at kjøkken og barnesoverom bytter plass, samt at vegg mellom stue og barnesoverom åpnes opp. Se alternativ plantegning i salgsoppgaven. Konferer megler for nærmere informasjon.

Balkong:

Meget romslig, vestvendt balkong på ca. 8,5 kvm. med flotte sol- og utsiktsforhold. Boligen generelt, og balkongen spesielt, har en usjenert beliggenhet med fint utsyn mot områdets interne grøntarealer og utsikt mot nordvest. Balkongen er solrik og har iflg. eier sol fra omtrent midt på dagen til langt ut på kvelden (sommerstid). Plass til større sittegruppe med tilhørende møblement.

Kjøkken:

Separat og lyst Ikea-kjøkken fra 2002 med glatte fronter og rustfrie håndtak. Induksjon koketopp og innebygget stekeovn med benkeplate i tre. Fliser over kjøkkenbenk og ventilator med kullfilter. Kjøkkenet har stort vindu på sval side som slipper inn rikelig med naturlig lys og har morgensol. Naturlig plass på kjøkkenet til et mindre spisebord. Rustfri oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin og kjøl/frys. Varmtvannsbereder for kjøkken plassert i benkeskap. Berederen er på ca. 28 liter og er fra 1994.

Baderom:

Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulvet. I tidligere salgsoppgave er det opplyst om at dette badet ble pusset opp i 2007. Badene i borettslaget ble opprinnelig rehabilitert med nye vann- og avløpsrør i perioden 1996-1999. Baderommet har dusjhjørne med dusjvegger i glass og servant med underskap og speil over. Hovedsluk med klemring og synlig membran. Hjelpesluk i dusjen. Varmtvannsbereder for baderommet er plassert over vaskemaskin. Berederen er fra 2007 og er på ca. 116 liter. Naturlig avtrekk via avtrekksventil.

Hovedsoverom:

Stort og godt hovedsoverom med fin plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Skyvedørsgarderobe på soverommet gir gode oppbevaringsmuligheter. Soverommet vender ut mot fellesområder uten sjenerende støy.

Soverom II:

Soverommet er i dag innredet som barnerom, men fungerer naturligvis også utmerket som gjesterom/kontor. Også dette soverommet har god størrelse med mulighet for dobbeltseng om ønskelig.

Separat wc:

Praktisk separat wc med gulvstående toalett og flislagt gulv.

Leiligheten disponerer i tillegg tre boder (to kjellerboder og en loftsbod).

Diverse:

- Fasadearbeider (utvidet balkong, etterisolering av vinduer/balkongdør) 2009-2010

- Sentral beliggenhet med kort vei til alt av kollektiv- og servicetjenester

- Tilknyttet fibernett (Viken fiber)

- Veldrevet og hyggelig borettslag. Det arrangeres St. Hans fest og tenning av julegran med gløgg og pepperkaker, gange rundt juletreet og nissebesøk

- Borettslaget har eget trimrom og velferdsrom som leies til beboerne. Trimrommet er nylig blitt pusset opp, og er tilgjengelig for beboerne for en veldig lav pris (kr 300,- pr år)

- Porttelefon med videofunksjon og automatisk døråpner

- Sikringsskap i oppgangen med automatsikringer

- Ingen dokumentavgift og rask avklaring av forkjøpsrett

- Felles sykkel- og barnevognparkering i fellesbod i oppgangen

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming og vedfyring. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.04.1955. Det foreligger også ferdigattest for rehabilitering av fasader og nye balkonger datert 13.04.2010. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelse.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp)

Det er tinglyst 16 servitutter. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger, garasje/parkering og bestemmelser om bebyggelse.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

- Leiligheten er tilknyttet Keyserløkka Nord Borettslag.

- Borettslaget består av 196 leiligheter.

- Forretningsfører er OBOS.

- Dugnad må påregnes.

- Dyrehold er ikke tillatt.

- Borettslaget har et trimrom i Grenseveien 27 som er flittig brukt av beboere. Årsavgiften for trimrommet er kr 300,-.

Foretatt påkostninger de senere år:

2014 - Røykvarslere kontrollert/byttet

2012 - Nye porttelefoner

2010 - Istandsatt uteområder med ny beplantning rundt bygningene

2010 - Oppgradering lekeplass med nye lekeapparater

2009 - Nye postkasser

2009 - Røykvarslere byttet

2008 - Nytt fibernett for TV/bredbånd

2008/2010 - Rehabilitering av bygningsmassen inkludert etterisolering, fasaderehabilitering, vindusutskifting mm.

2007/2008 - Drenering rundt alle blokkene

2000/2002 - Rehabilitering av piper

Planlagte påkostninger:

Det er vedtatt å oppgradere uteområdet samt etablere hageparseller. Oppgraderingen vil finansieres av oppsparte midler.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Opprinnelig kjøper vil løses fra avtalen dersom boligen tas på forkjøpsrett.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-331 datert 05.01.1948 med tilhørende reguleringsbestemmelser av samme dato. Det foreligger også kommuneplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.15.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selger forbeholder seg retten til å ta med seg stringhylle på stuen og knaggrekke på barnerom.

Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.518,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel tv, internett, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, nedbetaling av andel fellesgjeld, vedlikehold m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Felleskostnader: kr 3.453,-

Trappevask: kr 65,-

Nærmere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.400,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Altibox/ VikenFiber som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 6.556,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.684.446,-. Av dette beløpet utgjør kr 176.331,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Lille Tøyen Nord
Kirkesogn Hasle

Steder i nærheten

Hasle kirke 0.6 km
Ola Narr - Friluftsområde 0.6 km
Carl Berners plass 0.8 km
Dronning Ingrids plass 0.9 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 45.7 km
Sentralstasjon Oslo S 3.8 km
Jernbanestasjon Tøyen 0.6 km
T-bane stasjon Carl Berners plass T-banestasjon 0.6 km
Trikkeholdeplass Carl Berners plass 0.8 km
Bussholdeplass Einars vei 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Tøyen 7-bane 0.4 km
Idrettsanlegg Valle treningsfelt 0.5 km
Treningssenter Fitness.xpress Hasle Torg 0.5 km
Treningssenter Fresh Fitness - Carl Berner 0.8 km

Steder av interesse

Skoler

Hasle skole (1-7 kl.) 0.6 km
Teglverket skole (1-10 kl.) 0.7 km
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 1.5 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.7 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
F21 - Fyrstikkalleen skole (8-10 kl.) 1.9 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 1.3 km
Valle Hovin videregående skole 1.8 km

Barnehager

Ola Narr barnehage (0-6 år) 0.4 km
Keyserløkka barnehage (2-6 år) 0.5 km
Espira Marienfryd bhg- Hovinbekken (1-3 år) 0.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hasle Torg 0.5 km
Kjøpesenter Løren Torg 1.2 km
Postkontor Rodeløkka Postkontor 0.8 km
Postkontor Meny Løren 1.1 km
Apotek Vitusapotek Hasle Torg 0.5 km
Apotek Vitusapotek Carl Berner 0.8 km
Vinmonopol Vinmonopolet Hasle Torg 0.5 km
Dagligvare Bunnpris Grenseveien 0.2 km
Dagligvare Coop Mega Hasle Torg 0.5 km
Kiosk/video Hasle Torg Kiosk 0.5 km
Kiosk/video 7-Eleven Christian Michelsensgate 0.8 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 1.1 km
Bensin Esso Tiger Trondheimsveien 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 44,3 %
Andel kvinner 55,7 %
Gj.snittalder menn 34,5 år
Gj.snittalder kvinner 38,2 år
Husholdninger med barn 34,8 %
Husholdninger uten barn 65,2 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Lille Tøyen Nord 1282 630

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?