Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 900 000,- for kr 5 900 000,-

Velkommen til Bidenkapsgate 4!

Felles balkong en etasje opp fra leiligheten

Stor stue med god takhøyde

Klassiske vinduer og fløydører

To stuer på rad i klassisk stil

Fløydørene tar deg videre til spisestuen

Nymalte flater 2018

Detalj

Romslig spisestue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Den ene stuen er delt av og brukes i dag som gjesterom

Soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe

Soverom vender mot rolig bakgård

Soverom

Stort og sosialt spisekjøkken

Peisen varmer godt

Dansk design

Kjøkken vender mot rolig bakgård

Boligen har godt med lagring i 2 boder på til sammen 22 kvm

En bolig med sjel og sjarm

Entré

Flislagt bad

Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel

Bad

Bad

Entré

Trappeoppgang

Bakgård

Utsikt

Fasade

Fasade

Plantegning.

Collage

Kart

St.Hanshaugen v/Pilestredet Park

Bidenkapsgate 4

Vis på kart

Prisantydning

Kr 5 900 000,-

St.Hanshaugen v/Pilestredet Park: Stor og klassisk 3-roms leilighet med peis i tiltalende bygård. Felles balkong. Oppussingsobjekt. Flott bakgård.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 5 900 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 221,-
AREAL (P-ROM / BRA)
105 / 105 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

St. Hanshaugen - Her bor du virkelig midt i smørøyet!

St. Hanshaugen er et populært og etterspurt boligområde midt i hjertet av Oslo. Bidenkaps gate har meget gode adkomstforhold, med kort vei til alle av byens fasiliteter, som butikker, kafeer og restauranter. Shopping kan man gjøre til man "stuper" med både Bogstadveien og Karl Johans gate innen få minutters gange.

Beliggenheten gir deg et spesielt sentralt utgangspunkt med nærhet til alt hovedstaden har å by på i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud – samt god offentlig kommunikasjon (buss og trikk). Like i nærheten ligger St. Hanshaugen med steder som Pascal, Rouleur, Java, Gutta På Haugen, Baker Hansen - og det utmerkede spisestedet Smalhans! I tillegg er det verdt å nevne «Røtter» - med utelukkende økologisk mat

Området har generelt stor tetthet av ulike matvarekjeder (Coop, Kiwi, Rema, Joker, Bunnpris) hvor du får det du trenger raskt og effektivt i en hektisk arbeidshverdag. I tillegg finnes det utallige hyggelige kafeer (Kaffebrenneriet, EsoressoHouse, mv.) og restauranter samt et utvalg anerkjente sushibarer. Coop som ligger i nabobygget har stort utvalg og er åpent fra 7-23 i hverdagene og har søndagsåpent.

I umiddelbar nærhet ligger Pilestredet park og St. Olavs plass som bl.a. huser postkontor, ferske smørbrød og brødbakst fra Åpent Bakeri (Blings), fantastiske cocktailbaren Fuglen. Der det serveres sinnsykt god på kaffe og veldig flinke til å lage drinker, Tekethopas populære kafé og utepils, den anerkjente asiatisk inspirerte restauranten Happolati og ikke minst Edderkoppen teater hvor man kan nyte en bedre middag og se fantastiske show. En kort spasertur unna ligger også Mathallen, Litteraturhuset og Pascal med alt det de har å by på.

Parker og rekreasjonsområder:

Det finnes flere parker i umiddelbar nærhet så som Pilestredet og St. Haugen hvor sistnevnte er det perfekte sted på sommeren for bl.a. underholdning, grilling og sol. I tillegg har man den fantastiske skjulte bakgården av Bidenkaps gate 4 som benyttes flittig av beboerne. Siden leiligheten ligger så sentralt er det korte avstander til et variert sosialt og kreativt liv med tilbud innen alt av kinoer, museer, bibliotek og teater.

Av treningssentre kan man velge mellom bl.a. Freshfitness, Treningshuset, Bislett Bad og Sats Bislett. Kollektivtrafikk Det er særdeles god offentlig kommunikasjon mot øst-vest og nord-sør: buss 21, 33, 54, 34 og 37. Disse tar deg effektivt til bl.a. Aker Brygge, Tjuvholmen, Nydalen, sentrum eller marka. Ellers er det en 5 min gangavstand til Nationaltheateret stasjon, et kollektivknutepunkt som gir mulighet for transport til alle byens retninger inkl. reise med flytoget.

Nærhet til skoler:

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, OsloMet, Westerdals, og kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen m.fl.

Barnehager og skoler

1-10 kl. St. Sunniva skole 0.4 km

1-7 kl. Møllergata skole 0.7 km

1-7 kl. Ila skole 1.1 km

1-7 kl. Bolteløkka skole 1.2 km

8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1 km

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 1.9 km

8-10 kl. Fagerborg skole 2 km

Vgs. Edvard Munch videregående skole 0.2 km

Vgs. Oslo katedralskole 0.3 km

Bhg. Dr. Brandts barnehage 0.3 km

Bhg. Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 5 900 000,-

Felleskostnader

Kr 4 221,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

3

Byggeår

1892

Soverom

2

Primærrom

105m2

Bruksareal

105m2

Tomt

534m2

KR-kode

4018231

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bidenkapsgate 4, 0165 Oslo.

Gnr. 208, bnr. 59, snr. 6 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 534 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Steinbelagt bakgård med sittegruppe, sykkelstativ, gressplen og noe beplantninger. Hyggelig felles takterrasse.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Nærmeste el-bil ladestasjon er i Sankt Olavs Plass 1, 0165 Oslo.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 122 kvm

Totalt bruksareal: 105 kvm

Totalt primærrom: 105 kvm

Primærrom:

Leilighet: 3. etasje 105 kvm: Bad, stue/soverom, stue/spisestue, kjøkken, gang, entré og ett soverom.

I tillegg disponerer boligen en bod utenfor bakdøren på ca. 3,5 m2 og en kjellerbod på ca. 18 m2. Boden er ikke låsbar da fellestavlen (strøm) er plassert i denne boden. Om man ønsker en låsbar bod må det settes opp en vegg som skiller boden fra fellestavlen.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2018 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2 og TG3:

TG 2:

Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og sltasje. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Inngangsdør og bakdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Bakdøren er noe tung å låse/lukke.

Overflater vegger: Sekkestrien har løsnet fra underlaget og det er synlige bobler i overflaten. Dette er spesielt på i stue/soverom. Enkelte hakk/ bruksmerker. På kjøkkenet er himling og listverk ved vinduet skadet etter en tidligere skade fra loftsleiligheten over. Eier har gitt beskjed om at dette skal utbedres før salg. Det ble utført et fuktsøk i dette område på befaringsdagen uten unormale utslag.

TG 3:

Ildsteder: Det er ingen brannsikker plate på gulvet foran peisen.

Bad: Badet er ca. 20 år gammelt, og den anbefalte brukstiden er utløpt. Vinduet på badet er plassert i dusjsonen uten noen form for beskyttelse mot vannsprut. Det er motfall fra sluk på gulvet og vannet samler seg utenfor dusjsonen uten å renne til sluk. Den anbefalte brukstiden er utløpt. Det er sprekker og riss i fugemassen mellom veggflisene. Det er observert bruk av dampsperre på baksiden av konstruksjonen ved inspeksjonsluken i sjakta. Dette gjør at fuktighet blir "låst" mellom du fuktsjikt, som igjen kan føre til fuktskader i veggene. Det ble tatt et fuktsøk med en Protimeter MMS2 uten unormale utslag. Dette er en indikasjon og ingen garanti på baderomskonstruksjonen. Membran i vegg er ikke kontrollert da dette krever større inngrep. Det er synlig bruk av smøremembran under gulvstøpen, som ikke er en god løsning da smøremembranen tar skade av det basiske miljøet i betongstøpen. Med tanke på valgt løsninger og alder på badet bør det påberegnes en rehabilitering av badet.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Bidenkapsgate 4! Dette er en stor og flott leilighet med moderniseringsbehov. Her kan du skape ditt nye drømmehjem.

Stuer:

To stuer/spisestue på rad med flotte klassiske fløydører mellom, store vindusflater og god takhøyde. Romhøyde i spisestue/stue er 2,94 meter (gj. snitt). rommene kan også fint brukes som soverom slik de står eller de kan deles opp til mindre rom da begge stuene har to vinduer hver.

Kjøkken:

Stort og sosialt spisekjøkken. Eldre kjøkkeninnredning i Dansk design med hvite fronter og håndtak i stål og benkeplate av laminert spon, stein og eik. Lys under overskap og fliser mellom over- og underskap. Nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen og stålkum og ett-greps blandebatteri. Lukket peis på kjøkkenet.

Entré:

Porttelefon med fjernåpner, denne blir for tiden byttet ut slik at det vil være helt nytt callinganlegg. Sikringsskap plassert i entréen. Hovedsikring og måler er plassert i byggets hovedtavtale.

Bad:

Eldre flislagt bad av god størrelse med varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Badet er utstyrt med gulvmontert toalett, dusjhjørne med glassdør og servantskap. Sluk plassert i dusjsone.

Soverom:

Stort soverom med god plass til dobbeltseng og garderobe.

Solforhold:

Det er lang solgang – fra tidlig morgen til sen kveld - på fellesterrassen som ligger sydvendt, i etasjen over denne leiligheten. Nede i bakgården er det sol noen timer midt på dagen – spesielt om sommeren.

Diverse:

- Ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte over dør.

- Furugulv, ask parkett og eikegulv.

- Malt sekkestrie, strie, trepanel og tapet.

- Malte, slette flater, malt rabbitzhimling og malt trepanel. Stue, spisestue og kjøkken er malt høsten 2018.

- Selger opplyser at det ble utført kontroll av elektrisk anlegg i leiligheten den 23.02.2018. På grunnlag av tilsynsrapporten er det gjennomført utbedringer av Elektikertjenesten AS. Hafslund Nett bekrefter i brev 11.09.2018 at de har mottatt tilfredsstillende tilbakemelding om at avvik er utbedret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis med innsats på kjøkkenet. Eldre peiskamin i stue/spisestue. Peiskaminen er ikke i bruk da pipeløpet er murt igjen. Det er pipeløp i stue/soverom. Eier informerer om at det er mulig å koble seg på denne pipen om ønskelig. Varmekabler i gulv på badet.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1892.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1909, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 1988/24099-1/105, tinglyst 11.04.1988 , type heftelse: PANTSETTELSESERKLÆRING

Beløp: NOK 50 000

Panthaver: SAMEIET

LØPENR: 1096360

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 13 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet:

Bestemmelse om benyttelse

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Overdragelse skal godkjennes av styret

Best. om rehab. til 30 års standard

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om bruk av gårdsrom

Bestemmelse om plikt til å la kommunen opparbeide gårdsrommet i samsvar med kommunenes minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartaler i indre by

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om bruk av gårdsrom

Bestemmelse om forbud mot parkering

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bruk av gårdsrom

Bestemmelse om garasje/parkering

Bestemmelse om vann/kloakkledning

Gårdsromserklæring

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Bidenkapsgate 4, med sameiebrøk 35/295.

Sameiet består av 10 seksjoner.

Forretningsfører er Jonas Feiring, tlf: 901 55 578

Dugnad må påregnes.

Dyrehold må søkes til styret.

Foretatt påkostninger de senere år:

- I september ble det gjennomført rens av rørsystemet og tømming av kum i bakgården.

- I oktober ble sameiet koblet opp mot Get som leverandør av kabel-TV og internett.

- Sameiet har oppdrettet trappevaskavtale med selskapet WeClean.

- Ny Porttelefon /Callinganlegg gjennomføres nå.

- Beplantning og flislegging av bakgård.

Planlagte påkostninger:

- Pusse opp oppgangene.

- Det er ellers utarbeidet en vedlikeholdsplan med fremtidig vedlikehold. Se vedlegg i prospekt.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan S-3859 datert 26.09.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen omfattest av kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4221,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, forretningsførsel, felles bygg forsikring, midler til fremtidig vedlikehold m.m.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.371 kwh. pr. år.

Tv leveres av GET. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr. 5628,- for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.056.467,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Grunnkrets Sentrum 2 /rode 13
Kirkesogn Sentrum og St.Hanshaugen

Steder i nærheten

St. Olavs plass 0.2 km
Holbergs plass 0.4 km
Arne Garborgs plass 0.5 km
Trefoldighetskirken 0.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 49.9 km
Sentralstasjon Oslo S 1.5 km
Jernbanestasjon Nationaltheatret jb.st. 0.8 km
T-bane stasjon Nationaltheatret jb.st. 0.8 km
Trikkeholdeplass Holbergs plass 0.5 km
Bussholdeplass Nordahl Bruns gate 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Lille Bislett ballbinge 0.8 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 1.2 km
Treningssenter SiO Athletica Centrum 0.4 km
Treningssenter Condis Tr.senter Fredensborg 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

St. Sunniva skole (1-10 kl.) 0.4 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 0.7 km
Ila skole (1-7 kl.) 1.1 km
Bolteløkka skole (1-7 kl.) 1.2 km
Kristelig Gymnasium Ungdomsskole (8-10 kl.) 1 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.9 km
Fagerborg skole (8-10 kl.) 2 km
Edvard Munch videregående skole 0.2 km
Oslo katedralskole 0.3 km

Barnehager

Dr. Brandts barnehage 0.3 km
Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.4 km
Katta barnehage (1-6 år) 0.5 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Paleet Karl Johan 0.8 km
Kjøpesenter Eger Karl Johan 0.9 km
Postkontor Coop Mega Bislett 0.8 km
Postkontor Rema 1000 Ila 1 km
Apotek Apotek 1 St. Hanshaugen 0.6 km
Apotek Medicus Plesner Apotek 0.6 km
Vinmonopol Rosenkrantzgt. Vinmonopol 0.7 km
Vinmonopol Grünerløkka Vinmonopol 1.1 km
Dagligvare Coop Extra Pilestredet Park 0.2 km
Dagligvare Kiwi St. Olavs Plass 0.2 km
Kiosk/video Sonny's Storkiosk 0.1 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 0.2 km
Bensin Uno-X Fredensborg 0.7 km
Bensin st1 Pilestredet 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 56,2 %
Andel kvinner 43,8 %
Gj.snittalder menn 34,1 år
Gj.snittalder kvinner 32,8 år
Husholdninger med barn 10,1 %
Husholdninger uten barn 89,9 %
Gj.snitt byggeår 0
Gj.snitt tomtestørrelse 0
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Sentrum 2 /rode 13 1205 860

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Nathalie Kristiansen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?