Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 500 000,- for kr 4 500 000,-

Fasade

Flott beliggenhet

Fasade

Terrasseplatting på 34 kvm

Inngangsparti

Terrasseplatting på 34 kvm

Overbygget veranda på 8 kvm ut fra stuen

Terrasseplatting

Overbygget veranda på 8 kvm

Utsikt

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Spisestue

Spisestue

Kjøkken med integrerte hvitevarer

Kjøkken

Kjøkken med delivis åpen løsning til stue

Kjøkken

Flislagt bad i 1. etasje

Flislagt bad i underetasje

Flislagt bad i 1. etasje

Soverom - Underetasje

Soverom - 1. etasje

Soverom underetasje

Soverom - Underetasje

Soverom underetasje

Soverom - Underetasje

Entre

Hall i underetasje

Hall i underetasje

Vaskerom/teknisk rom

Entre

Plantegning - 1. etasje

Plantegning Underetasje

Kniveåsen/Åskollen - Stor og delikat eierleilighet/familiebolig - bl.a. 4 soverom og 2 bad- Endebolig- Solrike terrasser- Carport

Bjørkelunden 11

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 500 000,-

Kniveåsen/Åskollen - Stor og delikat eierleilighet/familiebolig - bl.a. 4 soverom og 2 bad- Endebolig- Solrike terrasser- Carport: Kniveåsen/Åskollen - Stor og delikat eierleilighet/familiebolig - bl.a. 4 soverom og 2 bad- Endebolig- Solrike terrasser- Carport

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
4
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 500 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 069,-
AREAL (P-ROM / BRA)
125 / 133 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger veldig fint til på Kniveåsen. Leiligheten ligger skjermet til med terrasser uten innsyn og grensende til friareal, svært gode solforhold, også med sen kveldssol midtsommers. Meget barnevennlig, rolig og attraktivt boligområde. Mange barnefamilier i nærmiljøet, lekeplass på boligsameiets fellesareal. Barneskole, barnehager, idrettsanlegg med flere fotballbaner, kunstgressbane, idrettshall og dagligvarebutikker på Åskollen. Kort vei til flott turterreng (sommer og vinter) i Røysjømarka. 10 min kjøring til 18-hulls golfbane i Skoger. Lett adkomst til E18 og ca. 25 minutters kjøring til Sandvika.

Kort gangavstand til bussholdeplass, med god forbindelse (to ganger i timen) til Drammen sentrum. To minutters kjøring til E18 og ca. 25 minutters kjøreavstand til Sandvika. 8 km. til Drammen sentrum og togstasjon med gode parkeringsmuligheter. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo, flytoget går nå fra Drammen til Gardermoen. Nærmeste busstop er ca 100 meter ifra boligen.

Glassverket IF er et aktivt idrettslag på Åskollen med mange aktiviteter og innehar også eget idrettsanlegg og idrettshall. Kort vei til sjøen med båthavn og bademuligheter. Åskolen sykkelklubb med en rekke aktiviteter, se: www.aaskollensykkel.no

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. 100 meter til Espira Kniveåsen Barnehage (se hjemmeside på internett: http://www.espira.no/meny/vaare_barnehager__1/espira_kniveaasen_barnehage). Flere barnehager på Åskollen og

Hedensrud: Hedensrud barnehage, Helleristningen Korttidsbarnehage, Nordbylunden Barnehage, St. Hansberget Barnehage, Stiftelsen Nordby Gård Barnehage, Tangen Menighets Barnehage, Åskollen Barnehage, Åskollen Barnepark, Åskollen Familebarnehage.

Åskollen barneskole. Sykkel- og gangsti til skolen. Skolens hjemmesider på internett finner du på: http://www.askollen.net

Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med bla. Høgskolen i Sørøst-Norge, se www.usn.no. eller www.papirbredden.no (nå status som Universitet)

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler Krogsveen. Velkommen til visning!

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 500 000,-

Felleskostnader

Kr 3 069,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

2012

Soverom

4

Garasje

Ja

Primærrom

125m2

Bruksareal

133m2

Tomt

11392m2

KR-kode

2018264

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 1
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bjørkelunden 11, 3036 Drammen

Gnr. 34, bnr. 205, snr. 6 i Drammen kommune.

Tomten

Leiligheten har egen flott overbygget terrasse med utgang fra stuen i 1. etasje og fra et soverom i boligens underetasje. Gode solforhold på terrasser med sen kveldssol midtsommers. Leiligheten er forøvrig medeier i boligsameiets felles selveiertomt på 11.392 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet med plen og planter. Asfalterte internveier og parkeringsplasser.

Parkering

1 carport med tilhørende bod. Forøvrig godt med gjesteparkeringsplasser på sameiets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 154 kvm

Totalt bruksareal: 133 kvm

Totalt primærrom: 125 kvm

Primærrom:

1. etasje:

69 kvm: Entre, bad, stue, kjøkken og soverom.

Underetasje:

56 kvm: Hall, bad og 3 soverom

Sekundærrom:

Underetasje:

8 kvm: Teknisk rom.

I tillegg disponerer boligen 1 bod ved carport.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2018, utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligen er oppført over to etasjer og inneholder:

1. etasje:

Entre, flislagt bad med dusjnisje, veggholdt wc og servant, kjøkken med HTH innredning og integrerte hvitevarer og med delvis åpen barløsning til stue med utgang til solrik overbygget terrasse på 8 kvm.

Underetasje:

Hall, teknisk rom, flislagt bad med dusjhjørne, wc og servant og 3 soverom hvorav et soverom med utgang til terrasseplatting på 34 kvm.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på betongfundament, støpt gulv i underetasje. Bakvegger i underetg. er støpte og delvis påforet innvendig. Utvendig er grunnmuren isolert og pusset med vannavisende puss. Frontvegg av grunnmur er av reisverkskonstruksjon, fullisolert og plateslått. Yttervegger over grunnmur er fullisolert bindingsverk, liggende panel på utvendig side, plater på innvendig side. Bygget har liggende og stående panel som utvendig kledning. Boligen har en takkonstruksjon av type pulttak. Taket er tekket med papp eller membranduk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Takstmann skriver i sin rapport at dette er en meget velholdt leilighet, bygget i 2012 og at dette er en godt bygget bolig med praktisk planløsning og god arealutnyttelse. God standard over innredninger, overflater og utstyr. Boligen er oppført over to plan, og fremstår som innbydende. Takstmann skriver videre at det er normalt god standard innvendig, og alle arbeider er utført av autoriserte firmaer.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

1. etasje:

Entre: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe. Trapp til underetasje.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Vannkabler i gulv. Dusjhjørne. Servant i innredning med speil og skapplass. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin.

Stue: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Utgang til overbygget svært solrik terrasse på 8 kvm.

Kjøkken: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. HTH kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer; Siemens stekeovn med induksjon platetopp, Siemens microbølgeovn/stekeovn, Electrolux kjøleskap og Siemens oppvaskmaskin. Vifte koblet mot ventilasjonsanlegg. Kjøkkenet har godt med benke- og skapplass. Barløsning til stuen.

Soverom1: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak.

Underetasje:

Hall: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Vannbåren varme i gulv. Skyvedørsgarderobe. I tillegg skyvedrøsgarderobe under trapp.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Vannbåren varme i gulv. Dusjhjørne. Servant i innredning med speil og skapplass. Vegghengt wc.

Teknisk rom: Fliser på gulv, malte vegger, malt tak. Opplegg for fryser. Opplegg for vaskemaskin. Garderobeskap. Balansert ventilasjon. Styringsanlegg for vannbåren varme.

Soverom2: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Vannbåren varme i gulv. Garderobeskap.

Soverom3: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Vannbåren varme i gulv. Garedrobeskap. Utgang til terrasseplatting 34 kvm.

Soverom4: Eikerparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Vannbåren varme i gulv. God skapplass.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

En meget delikat og innholdsrik bolig beliggende som endebolig, uten innsyn, grensende til friarealer.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle gulv i underetasje. Gulvvarmen er en behagelig og energiøkonomisk oppvarming. Varmekabler i gulv på badet i 1. etasje. Vannbåren varme i radiatorer i 1. etasje.

Eiendommene på Kniveåsen er tilknyttet fjernvarme fra Lindum Ressurs og Gjenvinning.

Ferdigattest

Drammen kommune har gitt ferdigattest for boligen, datert 03.01.2017.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:

Dagboknr 12606, tinglyst 06.07.2004, Erklæring/avtale

Grunndata:

Dagboknr 206884, tinglyst 13.03.2012, Seksjonering

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet sameiet Soltunet Drammen, med sameiebrøk 132/2100- deler.

Sameiet består av 24 leiligheter fordelt på 10 bygninger.

Forretningsfører er Aktiv Boligforvaltning v/Berit Christoffersen, 993 43 444.

Dyrehold er tillatt, dog må det vises hensyn ovenfor de andre beboerne.

Sameiet har forsikret byngningsmassen i Eika Forsikring AS, polisenr. 5483712/10. Innboforsikring må tegnes av kjøper.

Styreleder er Jan Roger Nysæther, epost: janroger@ebnett.no

Seksjonens andel av formue var pr 31.12.2017 kr 26.625,-.

Seksjonens andel av fellesgjeld var pr 31.12.2017 kr 860,-.

Driftsresultatet i sameiet viste for 2017 et overskudd på kr 133.548,-.

Det må forventes en dugnad pr år i sameiet vedr. vdlikehold av uteområdet.

Styret har arbeidet med følgende saker i 2016 og 2017:

-Bytte av TV og Internett fra Get til Altibox Viken Fiber

-Utvendig beising av alle bygninger

-Fått på plass ferdigattest for alle boligene

-Bytte av forsikringselskap til Eika Forsikring

-Arbeid med å utarbeide en plan for tilrettelegging i forbindelse med lading av El-bil

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål jfr. reguleringsplan for del av Kniveåsen, datert 25.10.2005 og kommuneplanens arealdel, datert 05.10.2015

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, situasjonskart samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selgers egenerklæringsskjema og takstmannnens tilstandsrappoort følger som en del av dette prospektet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.069,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og Internett fra Altibox Viken Fiber (grunnpakke), renovasjon, vedlikehold fellesarealer med plenklipping og snøbrøyting, bygningsforsikring, vedlikehold av bygg og strøm til fellesarealer, revisor og forretningsførsel.

Kommunale avgifter er kr 6.194,- for 2017 I dette inngår gebyr for vann og avløp. Installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 4.978 kWh pr år og fjernvarme 10.313 kWh pr år.

Boligen er tilknyttet Altibox Viken fiber som leverandør av Internett og grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene.

Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap og koster kr 460,- pr mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.500,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.618.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Skoger 21
Kirkesogn Tangen

Steder i nærheten

Åskollen 2.1 km
Drammens museum 8.1 km
Drammensbadet 8.3 km
Marienlyst stadion 8.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 98.7 km
Jernbanestasjon Drammen jb.st. 8.1 km
Bussholdeplass Einar Haflans vei 0.1 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Glassverkhallen 2 km
Idrettsanlegg Glassverket kunstgress 3.1 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Strømsø 6.7 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Marienlyst 7.4 km

Steder av interesse

Skoler

Åskollen skole (1-7 kl.) 2.1 km
Skoger skole (1-7 kl.) 3 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 7.4 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 7.4 km
Børresen skole (8-10 kl.) 9.2 km
Galterud skole (8-10 kl.) 8.6 km
Drammen videregående skole 8.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 9 km

Barnehager

Kniveåsen barnehage (0-6 år) 0.2 km
Nedre Eik familiebarnehage (0-3 år) 1.4 km
Nordbylunden barnehage (0-5 år) 2.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Strømsø Senter 7.4 km
Kjøpesenter CC Drammen 8.4 km
Postkontor Kiwi Åskollen 1.8 km
Postkontor Strømsø Postkontor 7.8 km
Apotek Boots apotek Strømsø Senter 7.4 km
Apotek Boots apotek Strømsø 7.8 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 7.8 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 9.9 km
Dagligvare Kiwi Åskollen 1.8 km
Dagligvare Kiwi Kobbervikdalen 1.9 km
Kiosk/video Rundtom Spill 5.7 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Rundtom 6.3 km
Bensin Esso Kobbervikdalen Veiserice 2.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,3 %
Andel kvinner 49,7 %
Gj.snittalder menn 32,5 år
Gj.snittalder kvinner 32,1 år
Husholdninger med barn 60,7 %
Husholdninger uten barn 39,3 %
Gj.snitt byggeår 2006
Gj.snitt tomtestørrelse 973
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Skoger 21 963 369

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?