Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 850 000,- for kr 1 850 000,-

Velkommen til Bjørndalsskogen 71

Entréen har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entréen er det inngang til badet og videre inn til stuen

Stue

Store vinduer sikrer godt med naturlig lysinnslipp til stuen

God plass til sofagruppe og spisestue i stuen

Stue

Stuen har en romslig løsning som gjør det enkelt å innrede

Leiligheten har en delvis åpen stue/kjøkkenløsning som er naturlig delt inn i egne soner

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette fronter

Kjøkken/stue

Godt med skap- og benkeplass

Stue/kjøkken

Bad

God plass til vaskemaskin og tørketrommel

Badet inneholder servant med møblement/speil, toalett og dusjhjørne

Soverom

God plass til dobbeltseng

Soverom

Terrasse

God plass til hagemøbler

Plantegning

Fin beliggenhet i borettslag

Dronebilde

Fasade

Bergen Vest - Flott og romslig 2-roms med stor terrasse og fast garasjeplass.

Bjørndalsskogen 71

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 880 000,-

Bergen Vest - Flott og romslig 2-roms med stor terrasse og fast garasjeplass. : Bergen Vest - Flott og romslig 2-roms med stor terrasse og fast garasjeplass.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 1 880 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 766,-
Fellesgjeld:
Kr 109 090,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 53 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Meget barnevennlig område uten biltrafikk i etablert boligområde. Kort avstand til både barneskole og barnehage.

Sentral beliggenhet med kort avstand til både Oasen og Vestkanten. Det er også under 1 km avstand til matbutikker som Kiwi Bjørgeveien og Rema 1000.

For de spreke er det flere flotte turområder som Kanadaskogen i umiddelbar nærhet, samt kort avstand Nr1 FitnessXpress Bjørge.

Området er veldig barnevennlig med blant annet lekeplasser og ballbinge. Kombinert med nærhet til turområder og godt miljø, gjør dette Bjørndalsskogen til en trygg og fin plass for de minste. Av fritidsaktiviteter er det også kort vei å kjøre til Vannkanten og på vinterstid leker man gjerne i akebakken i borettslaget. Bjørndalsskogen ligger fint og sentralt til uansett hvor i byen man jobber. Gode forbindelser til Sandsli/kokstad, Haakonsvern og Bergen sentrum. Knappetunellen har også gjort at det er mindre trafikk og kø i området.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra sentrum følger man hovedveien mot Sotra, ta av til høyre mot Haakonsvern og følg Lyderhornsveien til første lyskryss. Deretter kjører men til venstre inn Bjørgeveien. Man følger Bjørgeveien og Bjørndalsskogen vil komme på høye side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 880 000,-

Fellesgjeld

Kr 109 090,-

Totalpris

Kr 1 989 090,-

Felleskostnader

Kr 3 766,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Byggeår

1975

Soverom

1

Primærrom

53m2

Bruksareal

53m2

Tomt

141274m2

KR-kode

69188

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bjørndalsskogen 71, 5170 Bjørndalstræ

Gnr. 122, bnr. 337 i Bergen kommune.

Andelsnr. 26, Bjørndalskogen Borettslag, org.nr. 954 086 747

Tomten

Borettslagets tomt er på 141.274 kvm. Felles eiet tomt i borettslaget som er pent opparbeidet med plener, prydbusker, trær og annen beplantning. Det er gangveier med belysning samt ballplass og lekeplasser.

Parkering

Egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 57 kvm

Totalt bruksareal: 53 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:

2. etasje: Gang, bad/vaskerom, soverom, kjøkken og stue. 53 kvm.

Tilhørende leiligheten er det en bod i 1. etasje på 3 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.01.2018 utført av Takstmann Mats Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. våtromsrapport fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner Bære- og skillevegger samt etasjeskille av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur/ fasadevegger er utført som bindingsverk, utvendig er fasadene kledd med teglstein, steinplater og malte bygningsplater. Flat takkonstruksjon.

Selger har fått utarbeidet en våtromsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;

TG2- Bad: Det settes tilstandsgrad 2 grunnet alder og slitasje.

Våtromsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Velkommen til Bjørndalsskogen 71 - en praktisk 2-romsleilighet med flott beliggenhet i populære Bjørndalsskogen borettslag.

Entréen har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Fra entréen er det inngang til badet og videre inn til stuen. Badet inneholder servant med møblement/speil, toalett og dusjhjørne. Leiligheten har en delvis åpen stue/kjøkkenløsning som er naturlig delt inn i egne soner. Stuen har en romslig løsning som gjør det enkelt å innrede. Store vinduer sikrer godt med naturlig lysinnslipp til stuen. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Soverommet er romslig, og her er det plass til både dobbeltseng og garderobeskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 05.01.1973 og en ferdigattest på altan datert 06.11.1995. Disse fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger samt solidarisk ansvar for kloakkledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Bjørndalskogen Borettslag. Bjørndalsskogen borettslag har til sammen 386 boenheter fordelt på 282 blokkleiligheter og 104 boenheter som rekkehus.

Forretningsfører er Bergen og Omegn boligbyggelag, tlf. 55547400

Styreleder: Bjørn Andersen, tlf: 906 568 36

Dugnad må påregnes. Dyrehold må søkes om.

Planlagte påkostninger: Laget er nå ferdig med rehabilitering av tak på blokkene. De tok i forbindelse med dette opp et nytt lån på 58 mill som skulle dekke rehabilitering og refinansiering av lånet i Dnb. Lånet skal dekke all planlagt rehabilitering som er planlagt i tillegg til takene, bl.a. fasader. Første uttak på det nye lånet ble gjort i januar 2017, lånet i Dnb er innfridd slik at laget nå kun har ett lån. Ved prosjektets slutt, og når hele lånet er tatt opp, vil fellesgjelden være økt med gjennomsnittlig ca. kr 177.000 pr andel.

Borettslaget har egen vaktmester og eget servicekontor med en kontoransatt. Borettslaget har også et selskapslokale som det er mulig å leie.

Borettslaget er underveis med fasadevask.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Både kjøper og selger må møte på kontoret for at overdragelse kan bli godkjent- Kontortid mandag-fredag 09.00-15.30.

Borettslaget er tilknyttet boligbyggelagets sikringsfond (BBL finans) som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan laksevåg- sætersdal-stordal, bebyggelsesplan datert 13.10.1976

Flystøy gul sone, berøringsgrad 28 %

Veistøy gul sone, berøringsgrad 24,1%

Veistøy rød sone, berøringsgrad 3,3%

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.766,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, utvendig forsikring, utvendig vedlikehold, drift av borettslaget, varmtvann, kabel-tv / bredbånd (grunnpakke) og dugnad.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 163,-

Avdrag kr 785,-

Kommunale avgifter/eiendomsskatt kr 654,-

Kabel-tv kr 309,-

Dugnad kr 35,-

Renhold/boss kr 122,-

Felleskostnader: 1.698,-

Et av borettslagets lån er avdragsfritt frem til 31.12.2020 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med 231,- kr pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7600,-pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og dette er inkludert i felleskostandene (grunnpakke). Tv-tuner/dekoder medfølger leiligheten

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.063,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.997.307,-. Av dette beløpet utgjør kr 109.090,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Bjørndalsskogen
Kirkesogn Loddefjord

Steder i nærheten

Bjørndalstre 0.3 km
Laksevåg Brannstasjon 1.1 km
Sandeidekrysset 2.3 km
Vannkanten 2.7 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 10 km
Sentralstasjon Bergen 9.8 km
Bussholdeplass Bjørndalsskogen 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bjørndalsskogen «binge» 0.2 km
Idrettsanlegg Framohallen 3.3 km
Treningssenter Nr1 FitnessXpress Bjørge 0.8 km
Treningssenter SATS Vestkanten 2.8 km

Steder av interesse

Skoler

Bjørndalsskogen skole (1-7 kl.) 0.3 km
Sandgotna skole (8-10 kl.) 3.3 km
Ortun skole (8-10 kl.) 5 km
Lynghaug skole (8-10 kl.) 6.4 km
Fyllingsdalen videregående skole 4.8 km
Laksevåg videregående skole 5.7 km

Barnehager

Sæterdal barnehage (0-6 år) 0.1 km
Espira Eventyrskogen barnehage (0-6 år) 1.3 km
Bjørgedalen barnehage (0-5 år) 2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 2.8 km
Kjøpesenter Oasen kjøpesenter 5 km
Postkontor Kiwi Bjørgeveien 0.8 km
Postkontor Coop Obs! Vestkanten 2.8 km
Apotek Vitusapotek Vestkanten 2.8 km
Apotek Boots apotek Loddefjord 2.8 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 2.8 km
Vinmonopol Oasen Vinmonopol 5.3 km
Dagligvare Kiwi Bjørgeveien 0.8 km
Dagligvare Rema 1000 Kjerreidviken 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 2.8 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 5.3 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 2.8 km
Bensin Shell Varden 3.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,9 %
Andel kvinner 51,1 %
Gj.snittalder menn 37,9 %
Gj.snittalder kvinner 40,5 %
Husholdninger med barn 29 %
Husholdninger uten barn 71 %
Gj.snitt byggeår 1967
Gj.snitt tomtestørrelse 10364
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 275068 130423
Grunnkrets: Bjørndalsskogen 890 437

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 31.500

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 10.500,-

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 2.000,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Fotopakke: kr 3.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Tarek Andrè Bergfjord
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?