Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 700 000,- for kr 2 700 000,-

Velkommen til Borgelia 26 - En delikat toppleilighet med stor solrik terrasse og panoramautsikt!

Terrasse

Terrasse

Fantastisk utsikt!

Delikat og innbydende stue

Store vindusflater gir et lyst og moderne inntrykk

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Lekkert Ikea-kjøkken fra 2017

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Delikat bad fra 2017

Bad

Bad

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Utsikt

Terrasse

Fasade (toppleilighet)

Terrasse

Terrasse

Utsikt

Plantegning 1. etg.

Plantegning 2 etg.

Skien - Borgelia/ Borgåsen | Delikat og moderne toppleilighet med nytt bad og kjøkken. Stor, solrik terrasse med fantastisk utsikt. Carport.

Borgelia 26

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 790 000,-

Skien - Borgelia/ Borgåsen | Delikat og moderne toppleilighet med nytt bad og kjøkken. Stor, solrik terrasse med fantastisk utsikt. Carport.: Skien - Borgelia/ Borgåsen | Delikat og moderne toppleilighet med nytt bad og kjøkken. Stor, solrik terrasse med fantastisk utsikt. Carport.

Boligtype:
Leilighet, Eierleilighet
Soverom:
2
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 790 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
97 / 100 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger høyt og vestvendt med fantastisk gode sol- og utsiktsforhold. Utsikten er formidabel. Kort vei til skoler, barnehager, butikksenter, idrettsbane og flotte turområder. Boligen ligger også sentralt mellom Porsgrunn og Skien. Kort vei til Borgestad.

Barnehager og skoler

Buerflata barnehage, Radehuset barnehage, Hovenga barnehage, Borgeenga barnehage og Borgestad barnehage er noen eksempler på barnehager i nærheten. Buer barneskole og Menstad ungdomsskole ligger også i nærheten.

Se vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon om avstand til barnehager og skoler.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke tilhørighet med kommunen.

Adkomst

Fra Menstad følger du Gunnar Knudsens veg et stykke i retning Porsgrunn, deretter tar du til venstre opp Håvundvegen og videre andre til høyre. Følg veien videre til høyre (Breidablikkvegen) og ta andre til venstre inn Tårnfjellvegen. Terrasseleilighetene dukker opp på venstre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 790 000,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierleilighet

Byggeår

1976

Soverom

2

Garasje

Ja

Primærrom

97m2

Bruksareal

100m2

Tomt

126m2

KR-kode

2717174

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Borgelia 26, 3711 Skien

Gnr. 75, bnr. 174 i Skien kommune

Tomten

Festet tomt på 126,8 kvm. Grunneier er Kevin Holta. Festeavgiften kan reguleres hvert 10. år iht. konsumprisindeksen. Festeavgiften ble sist regulert i 2016 og utløper i 2075. Kopi av festekontrakten kan fåes ved henvendelse til megler.

Beboerne i Borgelia har ikke vært enig i den kraftige prisoppjusteringen på festeavgiften foretatt i 2016. Det er satt i gang en prosess med advokat for å komme frem til en lavere sum. 80% av advokatutgiftene dekkes av velforeningens forsikring, resten av felleskassen. Grunnet denne pågående uenigheten, er det foreløpig usikkert hva festeavgiften blir.Grunneier sitt krav til festeavgift for 2017 var på kr. 5.815,- pr. år. Dog har beboerne blitt enig om å ikke betale festeavgift før partene blir enig.

Parkering

Det medføgler egen carport i felles anlegg. I tillegg er det gjesteparkeringer.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 112 kvm

Totalt bruksareal: 100 kvm

Totalt primærrom: 97 kvm

Primærrom:

1. etg.: 2 soverom, bad, entré, gang, vaskerom: 47 kvm

2.etg.: Stue, kjøkken: 50 kvm

1. etg. Sekundærrom:

Bod: 3 kvm

Utvendig bod i forbindelse med inngangspartiet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20/12-17 utført av Telemark takst og byggvurdering som følger vedlagt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Terrasseleilighet over 2 etasjer fra 1976. Bygningen er oppført med horisontale skiller i betong(Siporex) og trevegger mot nabo. Yttervegger er tekket med "Steniplater". Det er skiftet dekke på terrasse i 2009 iflg. tidligere eier. Automatsikringer fra 2012. Vinduer mot terrasse og dobbel verandadør fra 2011. Hvit aliminiumsbeslag på utsiden. Utemarkise med høy kvalitet (2009) fra Scandic. Modell "Topline Terrassemarkise" med screen-duk, elektrisk motor og fjernkontroll. Liggende trepanel fra 2004 ihht tidligere eier. Øvrige vinduer i to-lags isolerglass fra 2002. Ny papp på begge etasjer fra 2002. Membran på terrassen er skiftet i 2001.

Standard

1. etg. inneholder:

Bad: Lekkert, flislagt bad fra 2017 med dobbel servant, speil, baderomsinnredning, romslig dusjhjørne med glassvegger, vegghengt klosett og varmekabler i gulv. Dokumentasjon på rehabiliteringen av badet foreligger ikke, da dette er basert på faglærte vennetjenester. Viser forøvrig til takstmannens våtromskontroll vurdert til TG 1.

Soverom: 2 lyse og innbydende soverom. Hovedsoverommet er romslig med garderobeløsning og direkte adkomst inn til badet. Gjesterommet/barnerommet er pent oppusset med tapet på vegger og parkett på gulv.

I 1. etasjen finner du også entré, gang/trapperom, vaskerom og bod. Her er det mye plass til oppbevaring. Flere av toppleilighetene har benyttet anledningen til å utvide leilighetens areal bakover for å få plass til et ekstra soverom. Ifølge eier er dette søknadspliktig til velforeningen, men siden flere har foretatt en slik utvidelse tidligere er styret positivt innstilt. Det er også pliktig søknadsplikt til kommunen for slike tiltak og megler/selger bærer ikke risikoen for slik godkjenning.

2. etg. inneholder:

Stue: Romslig og lys stue med parkett på gulv, tapetserte vegger og malte tak. Her er det god plass til både spisebord, sofagruppe og mer til. Store vindusflater gir et lyst og godt inntrykk. Varmepumpe til oppvarming. Hele 2. etasjen er innbydende og moderne.

Kjøkken: Delikat kjøkken fra 2017 med heltre benkeplate, hvite slette fronter, nedfelt oppvaskkum og lekre fliser mellom benk og overskap. Tapet på endevegg. Moderne og innbydende er stikkord. Her er det rikelig med benk- og skapplass. Komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger.

Terrasse: Med utgang fra stuen har man her en platting på hele 42 kvm, og man kan nyte utsikten helt fra Herøya til Lifjell. Med andre ord en fantastisk utsikt over Grenland og elva. Terrassen ligger vestvendt og solforholdene er dertil like gode.

Alle pendellamper, samt taklampe i gang medfølger ikke.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Ellers elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra 1981 og midlertidig brukstilatelse fra 1977. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Aksjene overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 1977/6093, tinglyst 5/5-1977, Festekontrakt med vilkår og urådighet:

Tomten er festet, og det er tinglyst en festekontrankt til grunneier Kevin Holta. Kjøperen skal godkjennes av grunneier før overdragelsen kan finne sted. Dog kan ikke kjøper nektes godkjenning uten saklig grunn.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er ikke seksjonert og hver leilighet har eget gnr og bnr. Leiligheten er likevel tilknyttet Borgelia velforening.

Forretningsfører er BDO.

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Åkre Gård datert 16.5.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.04.1978.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene til Borgelia Velforening utgjør kr. 7.200,- pr. år og inkluderer: Løpende utgifter til utelys, vedlikehold av carporter, interne veier, brøyting, strøing etc. (Kr. 1.200,- blir refundert dersom man deltar på 6 timers årlig dugnad).

Det betales inn kr. 1.000,- pr. år til et ekstra sparefond i regi av Velforeningen. Dette stopper dog om ca. 1 år ihht. Knut Fosse i Velforeningen.

Kommunale avgifter utgjør kr. 12.284,- pr år. I dette inngår vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør kr. 4.523,01 pr. år og er inkludert i de kom.avg.

Grunneiers krav til festeavgift er på kr. 5.815,- pr. år. (Se mer info under feltet om tomten.)

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 877,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Bygningsforsikringen gjennom velforeningen utgjør kr. 2.340,- pr. år.

Eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12 000 kwh. pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.860.999,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 6.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Borgeåsen
Kirkesogn Borgestad

Steder i nærheten

Bøle 4 km
Kjørbekkhøgda 4.3 km
Tollnes 5.7 km
Sjøfartsmuseet 3.7 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 48.5 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 3 km
Bussholdeplass Breidablikkvn. 26 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Borgs hovedbane 1.3 km
Idrettsanlegg Borg fotballbaner 1.3 km
Treningssenter Fresh Fitness Porgrunn 3 km
Treningssenter Pro Gym Grenland 4.2 km

Steder av interesse

Skoler

Buer skole (1-7 kl.) 1.4 km
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.) 2.8 km
Kongerød ungdomsskole (8-10 kl.) 7.6 km
Skogmo videregående skole 4 km
Porsgrunn videregående skole 4 km

Barnehager

Buerflata barnehage (0-6 år) 0.7 km
Enggrav skole og barnehage (1-6 år) 1.3 km
Hovenga barnehage (1-5 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hovenga Senteret 1.6 km
Kjøpesenter Hammondgården 3.6 km
Postkontor Coop Extra Borgåsen 0.6 km
Postkontor Coop Extra Borgeåsen 0.6 km
Apotek Apotek 1 Hovenga 1.6 km
Apotek Vitusapotek Porsgrunn 2.8 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 3.1 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 7.4 km
Dagligvare Coop Extra Borgeåsen 0.6 km
Dagligvare Rema 1000 Hovenga 1.5 km
Kiosk/video Mix Kiosken Borgestad 2 km
Kiosk/video Narvesen Kiosken 2.9 km
Bensin 1-2-3 Borgåsen 0.7 km
Bensin Statoil Butikk Porsgrunn 2.4 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 48,6 %
Andel kvinner 51,4 %
Gj.snittalder menn 44,4 %
Gj.snittalder kvinner 46,4 %
Husholdninger med barn 27,5 %
Husholdninger uten barn 72,5 %
Gj.snitt byggeår 1976
Gj.snitt tomtestørrelse 691
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 53802 24596
Grunnkrets: Borgeåsen 632 278

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,2 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12 500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

Markedspakke: 21.000,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
William Bredvei
Eiendomsmegler
Les mer om megler
Kurt Thingstad
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?