Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 6 600 000,- for kr 6 600 000,-

Velkommen til Borger Withs gate 11

Romslig entré med skyvedørsgarderobe og kott

Entré

Epoq-kjøkken nytt i 2016

Kjøkken

Ventilator med mekanisk avtrekk

Kjøkken

Kjøkken

Borger Withs gate 11-97.jpg

Her er det rom for store middager

Spisestue

Spisestue

Peisovn i spisestuen

Fra spisestuen er det inngang til lunt hovedsoverom

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Usjenert hovedsoverom

Loftstue

Sjarmerende detaljer

Trappestige til hems

Åpent og luftig

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Kontorplass på hemsen

Hems

Hems

Stort bad på loftet med opplegg for full vaskesøyle

Bad

Bad

Bad i entré

Pusset opp i 2016

Innfliset badekar

Hjørneleilighet i klassisk Torshovgård

Parkmessig bakhage

Pent opparbeidet inngangsparti

Kart

Plantegning 3. etasje

Plantegning loftsetasje

Plantegning hems

Øvre Torshov/Sandaker - Sjarmerende arkitekttegnet loftsleilighet over to plan + hems. 2 bad |Vedovn | originale tregulv

Borger Withs gate 11

Vis på kart

Prisantydning

Kr 6 700 000,-

Øvre Torshov/Sandaker - Sjarmerende arkitekttegnet loftsleilighet over to plan + hems. 2 bad |Vedovn | originale tregulv: Øvre Torshov/Sandaker - Sjarmerende arkitekttegnet loftsleilighet over to plan + hems. 2 bad |Vedovn | originale tregulv

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 6 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 4 248,-
Fellesgjeld:
Kr 60 047,-
AREAL (P-ROM / BRA)
101 / 102 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært og veletablert borettslag på Sandaker/Øvre Torshov. Borettslaget har fin beligghenhet med store grønne fellesområder. Her bor man i rolige omgivelser, men samtidig sentralt og urbant.

Sandaker ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Torshov med gangavstand til alle områdene.

Fra leiligheten er det kort gangavstand til dagligvare, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter.

Godt kulturtilbud i nærområdet, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et bredt utvalg barer og restauranter. Like ved leiligheten finner du populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt byens kanskje beste pizza på kveldstid.

Det er kort vei til populære Grünerløkka med kaféer, spisesteder og et yrende uteliv.

Umiddelbar nærhet til kollektivtransport med t-bane fra Sinsen og trikk fra Sandakerveien. Bussholdeplass med bussrute 30 til Nydalen/Bygdøy via sentrum er få minutters gange fra leiligheten. Sandaker Senter trikkeholdeplass ligger 8 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går hvert 5. minutt på dagtid. Det tar 6 min å gå fra leiligheten til Sinsen T-bane.

Det er mange friområder i nærhet til leiligheten. Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane som ligger kun et par min gange fra leiligheten. Også Torshovdalen, Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i gangavstand. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka.

Det er flere treningssentre i området; Sats Storo/Nydalen, Elixia Ringnes Park, og Myrens Sportsenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf.

Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Grefsen stasjon.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Ragnas hage (0-6 år)

Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år)

Barne- og ungdomsskoler:

1-10 kl. Nordpolen skole

1-7 kl. Fernanda Nissen skole

1-7 kl. Lilleborg skole

1-10 kl. Bjølsen skole

8-10 kl. Morellbakken skole

8-10 kl. Frydenberg skole

8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole

Videregående skoler:

Nydalen videregående skole

Foss videregående skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Dersom du kommer fra nord inn til Oslo med bil finner du enkelt leiligheten ved å følge skilting mot Ring 3 retning Sinsen. Videre følges skilting mot Sandaker. Nærmeste stopp med t-banen er Sinsen, ca 600 meter fra leiligheten. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 6 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 60 047,-

Totalpris

Kr 6 760 047,-

Felleskostnader

Kr 4 248,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

3

Byggeår

1926

Soverom

2

Primærrom

101m2

Bruksareal

102m2

Tomt

4834m2

KR-kode

561885

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Borger Withs gate 11, 0482 Oslo

Gnr. 224, bnr. 76 i Oslo kommune.

Leil.nr. H0302, andelsnr. 59,

Borettslaget Nordre Åsen Kvartal 1, org.nr. 948 126 915

Tomten

Festet tomt på 4.834,7 kvm.

Festeavgiften er kr 118.672,- pr. år. Festeavgiften betjenes gjennom fellesutgiftene.

Festeavgiften ble sist regulert 01.11.2011, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen

Festeavtalen utløper 01.11.2021.

Bakgården til borettslaget er utformet som en privat park med beplantning, sittegrupper, grill, sandkasse og lekestativ. Bakgården er mye i bruk både til barnelek på dagtid og et vinglass for de voksne på kveldstid.

Grunneier, Oslo kommune, har ikke forkjøpsrett ved overdragelse av andeler, og samtykke til overdragelse kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- i år 2018 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. Nærmeste kommunale ladestasjoner for elbil ligger i Hans Nielsen hauges gate, få minutters gange fra leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 114 kvm

Totalt bruksareal: 102 kvm

Totalt primærrom: 101 kvm

Primærrom:

3. etasje:

Entré, bad/wc, kjøkken, spisestue og soverom: 65 kvm

Loft:

Stue, bad/wc og soverom: 36 kvm

Sekundærrom:

3.etasje:

Bod: 1 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 7,2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.2018 utført av Håkon Hosle i Takstpartner.

Standard

Sjarmerende arkitekttegnet loftsleilighet over to plan + hems. Leiligheten har 2 soverom, 2 komplette bad, vedovn og originale tregulv i hele 3. etasje foruten entré og bad.

3. etasje:

Entré:

Leiligheten har romslig entré med både kott og stor skyvedørsgarderobe med speildører bygget av Garderobe Eksperten i 2017. Fra entréen er det inngang til et av leilighetens to bad.

Kjøkken:

Kjøkken fra Epoq, pusset opp av nåværende eier i 2016. Kjøkkenet fremstår som godt vedlikeholdt, og består av sorte, glatte skapfronter, laminat benkeplate, dekorative fliser på bakvegg, ventilator med mekanisk avtrekk, frittstående kombiskap og ellers integrerte hvitevarer. Kjøkkenøyen egner seg godt både som arbeidsbenk og frokostbord. Kjøkkenet er på eget rom, men fremdeles tilknyttet spisestuen. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Hylle langs vegg mot spisestue medfølger ikke.

Spisestue:

Stor og åpen spisestue med plass til langbord. Spisestuen ligger i hjørnet av leiligheten med vinduer som slipper inn lys fra to sider. Peisovnen i spisestuen sørger for godt med varme. Trappen opp til loftsetasjen er plassert i spisestuen og fremstår som et dekorativt møbel som gir leiligheten sjarm.

Hovedsoverom:

Det største soverommet til leiligheten ligger i 3. etasje. Her er det god plass til både dobbeltseng, garderobeskap, ekstra kommode og eventuelt barneseng.

Bad:

Delikat flislagt bad pusset opp av Sørby rehab AS i 2016. Badet består av innfliset badekar, vegghengt toalett med skjult sisterne, servant med underskap og speilskap. Varmekabler i gulvet og mekanisk avtrekksvifte

Loftsetasje:

Loftstue:

Leiligheten har en stor og åpen loftstue med takvinduer. Her er det god plass til sofagruppe og tv-møblement. Synlige originale dragere i taket.

Soverom 2:

Soverommet i loftsetasjen benyttes i dag som barnerom, men egner seg også fint som gjesterom/kontor. Her er det rom for garderobeskap, dobbeltseng og arbeidspult.

Bad 2:

Leilighetens største bad ligger på loftet. Her er det blant annet god plass til stellebord og full vaskesøyle. Badet består av dusjnisje med regndusj, servant med steinbenk og underskap, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Alle hvitevarer på badet medfølger.

Hems:

Leiligheten har hems med tilgang via trapp fra loftstuen. Arealet på hemsen er ikke målbar grunnet skråtak, men egner seg godt som lekerom, barnerom, gjesterom og kontor. Her er det også godt med rom for oppbevaring.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske varmekabler på bad, vedovn i 3. etasje og ellers elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1926.

Det foreligger ekspedisjonsdokument attestert 12.02.1926, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.

Etter at ekspedisjonsdokument ble gitt har loftsareal blitt kjøpt, utbygget og innlemmet i leiligheten. Det foreligger ferdigattest på ombygging av leiligheten datert 07.04.2017. På godkjent plantegning er det inngang til soverommet i 3. etasje fra entréen. I dag har soverommet inngang fra spisestuen som vist på vedlagt plantegning. Godkjente tegninger kan fås ved henvendelse til megler, og ferdigattest ligger vedlagt bak i salgsoppgaven.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 421338, tinglyst 31.12.1955, type heftelse: Festekontrakt fra grunneier Oslo kommune.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om branndører, benyttelse av eiendommen og kommunens tilgang for vedlikehold av vann- og kloakkledninger. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nordre Åsen Kvartal 1.

Borettslaget består av 77 leiligheter og 1 næringslokale.

Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40

Dugnad må påregnes.

Dyrehold er tillatt.

Foretatte påkostninger de senere år:

2018: Utskiftning av div gamle avløpsrør og stakeluker.

2018: Maling av oppganger.

2017: Spyl av avløpsrør m filming.

2017: Branntettet fellesareal i kjeller og tak mot første etasje, samt alle oppganger mot leiligheter.

2017: Utbedring av div gamle avløpsrør.

2015: Installasjon av fibernett.

2015: Strøminntak og stigeledninger.

2015: Utbedring feil på fellesanlegg.

2015: Porttelefoner (2 oppganger).

2013: Lys og varmeovn oppgang Borger Withs gate 11

2013: Rehablitering av piper.

2013: Brannsløyfe, sensorer i leiligheter og felles anlegg.

2009: Låsbare porter og porttelefoner.

2006: Reparasjon av takrenner og alle takrenner renset.

I følge styreleder per 22.08.2018 er det ikke planlagt noen påkostninger i borettslaget som vil føre til låneopptak/økninger i fellesutgiftene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 22.08.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Det har kommet nabovarsel til beboerne i borettslaget datert 16.08.2018 om bruksendring av en leilighet i Borger Withs gate 10 (ikke samme bygård). Det kan forventes noe bygningsstøy på dagtid i perioden hvor leiligheten omgjøres fra butikklokale til bolig.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Bygården og gårdsrom er kommunalt listeført i Gul liste. Dette er ingen formell fredning eller verning, men en listeføring om at bygningen kan være verneverdig. Listeføringen innskrenker ikke eiers råderett over eiendommen, men det kan kreves en uttalelse fra Byantikvaren for arbeider som endrer bygningenes fasade. Dette har ingen praktisk betydning for eier av leiligheten, og innvendig vedlikehold/modernisering vil ikke kreve noen uttalelse fra Byantikvaren.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.285,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, trappevask, renter og avdrag, eiendomsskatt, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, honorarer, mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renter og avdrag: kr 614,-

Trappevask: kr 100,-

Kabel-TV: kr 210,-

Bredbånd: kr 210,-

Felleskostnader: kr 3.114,-

Det er innført eiendomsskatt i Oslo kommune. Eiendomsskatten regnes ut fra boligens formuesverdi, og ifølge forretningsfører har leiligheten en beregnet årlig eiendomsskatt på kr 517,- i 2018.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 14.700 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet NextGenTel som leverandør av kabel-tv og internet med avgift på kr 420,- pr. mnd. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7 062,50

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr 6.768.141,50. Av dette beløpet utgjør kr 60.047,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Sagene
Grunnkrets Åsen Rode 4
Kirkesogn Torshov og Lilleborg

Steder i nærheten

Treschows bru 0.5 km
Sæveruds plass 0.6 km
Torshovteatret 0.8 km
Storokrysset 0.8 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 47 km
Sentralstasjon Oslo S 5.1 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.8 km
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.7 km
Trikkeholdeplass Grefsenveien 0.3 km
Bussholdeplass Nordpolen skole 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Torshovparken balløkke 1 km
Idrettsanlegg Muselunden balløkke 1.1 km
Treningssenter Sandaker Treningssenter 0.3 km
Treningssenter Fitness.xpress Storo 0.5 km

Steder av interesse

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.) 0.2 km
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.) 1.1 km
Lilleborg skole (1-7 kl.) 1.1 km
Bjølsen skole (1-10 kl.) 1.2 km
Morellbakken skole (8-10 kl.) 1.2 km
Frydenberg skole (8-10 kl.) 2.4 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
Nydalen videregående skole 1.6 km
Foss videregående skole 2.2 km

Barnehager

Ragnas hage (0-6 år) 0.2 km
Thor Olsens bhg. Murvillaen (1-6 år) 0.2 km
Espira Grefsen stasjon (1-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Sandaker Senter 0.6 km
Kjøpesenter Storo Storsenter 0.9 km
Postkontor Nydalen postkontor 1.1 km
Postkontor Meny Bjølsen 1.1 km
Apotek Vitusapotek Sandaker 0.6 km
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.6 km
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 0.6 km
Vinmonopol Storo Vinmonopol 0.9 km
Dagligvare Joker Sandaker 0.2 km
Dagligvare Kiwi Torshov 0.3 km
Kiosk/video Narvesen Grefsenveien 0.4 km
Kiosk/video Mix Sandaker 0.6 km
Bensin Circle K Storo 0.8 km
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,8 %
Andel kvinner 50,2 %
Gj.snittalder menn 35,7 år
Gj.snittalder kvinner 35,7 år
Husholdninger med barn 14,7 %
Husholdninger uten barn 85,3 %
Gj.snitt byggeår 1963
Gj.snitt tomtestørrelse 385
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Åsen Rode 4 1972 1344

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig
Les mer om megler

Lurer du på noe?