Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 550 000,- for kr 1 550 000,-

Fasade

Vestvendt overbygget veranda utenfor stuen

Solrik terrasse utenfor stuen

Veranda utenfor kjøkkenet med morgen- og formiddagssol

Utsikt

Utsikt oppover elven over naboblokken som er lavere

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Gasspeis i stuen

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad

Bad

Separat toalettrom

Soverom I

Soverom I

Soverom II

Inngangsparti

Veranda med morgensol

Småbåthavn

Fasade

Planskisse

BORGESTADHOLMEN

Borgestadholmen 31

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 650 000,-

BORGESTADHOLMEN: Lys og innbydende toppleilighet med garasje, heis og 2 terrasser. Fin utsikt og svært gode solforhold!

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 1 650 000,-
Felleskostnader:
Kr 9 101,-
Fellesgjeld:
Kr 2 338 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
97 / 100 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Borgestadholmen ligger rett ved elva nedenfor Borgestad gård med en bro over kanalen som skiller holmen fra fastlandet. Bebyggelsen på Borgestadholmen er moderne. Leiligheten ligger høyt og fritt i 4. etg. med en fin utsikt oppover elva. Vestvendt terrasse utenfor stue med gode solforhold, og terrasse ved inngangspartiet med morgensol. Veien er kort opp elven til Skien og videre opp langs den kjente Telemarkskanalen, eller nedover til Porsgrunn og videre utover i Eidangerfjorden og skjærgården. Borgestadholmen ligger i rolige omgivelser og med parkmessig opparbeidet fellesområder som inkluderer en liten sandstrand. Det finnes flere dagligvareforretninger på Borgetstad, og det er ca. 2,5 km. til Hovenga-senteret med alle fasiliteter. Ca. 3 km. til Porsgrunn sentrum.

Barnehager og skoler

Buer barneskole og menstad ungdomskole. Det finnes også flere barnehager i området, bl.a Buerflata, Borgestad og Ballestad barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 650 000,-

Fellesgjeld

Kr 2 338 000,-

Totalpris

Kr 3 988 000,-

Felleskostnader

Kr 9 101,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

4

Byggeår

2012

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

97m2

Bruksareal

100m2

Tomt

4153m2

KR-kode

261848

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Borgestadholmen 31, 3712 Skien

Gnr. 74, bnr. 252 i Skien kommune.

Andelsnr. 5332 i Borgestadholmen III Borettslag, org.nr. 897 649 292

Tomten

Eiet tomt på 4.154 kvm som tilhører borettslaget. Parkmessig opparbeidet fellesområder med gressplen, asfaltert og steinlagte gangveier, lekeområder og brygger. Området fremstår som svært velstelt og med et trivelig bomiljø.

Parkering

Det medfølger egen garasjeplass (ikke i fellesanlegg). Garasjen er rett nedenfor inngangspartiet. Ellers godt med gjesteparkering på området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: ca. 110 kvm

Totalt bruksareal: ca. 100 kvm

Totalt primærrom: ca. 97 kvm

I tillegg disponerer boligen garasje med egen port (ikke fellesanlegg) samt en utvendig bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er oppmålt av megler.

Bebyggelse

Bygningen er oppført i mur og betong. Etasjeskillere i betong og vinduer i isolerglass. Utvendig er det kledd med tegstein og felt med trepanel.

Standard

Nyere og moderne leilighet med gjennomgående god standard. Det er hovedsakelig eikeparkett på gulv i alle oppholdsrom, mens det er fliser og varmekabler på bad og mens det er belegg på toalettrom (her er det ikke varmekabler). På vegger er det malte overflater (fliser på bad), mens det er malte himlinger. Downlights i himling på kjøkken og på badet.

Lys og romslig stue med flere møbleringsalternativer. Store vindusflater som gir svært god lysinngang og god romfølelse. Her er det flott utsikt og utgang til fin terrasse. Det er gasspeis i stuen, og åpen løsning mot kjøkkenet.

Kjøkken med hvit takhøy innredning fra Sigdal med glatte fronter. God skapplass på 2 vegger, og "barløsning" mot stuen. Integrert komfyr, oppvaskmaskin samt plass til kjøleskap. Spiseplass på kjøkkenet og morgensol inn på kjøkkenvinduet.

Flislagt bad med varmekabler og downlights. Det er dusjhjørne, vegghengt toalett og innredning med servantskap og speilskap. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Separat toalettrom i gangen med toalett og servant.

Innvendig bod i tilknytning til kjøkkenet.

Terrasser på begge sider av boligen. Utenfor stuen er det romslig vestvendt terrasse med glasstak. Her er det også uttak for gassgrill. Da dette er en toppleilighet og følgelig ingen veranda over har den svært gode solforhold, og det er fin utsikt både nordover og oppover elva (over nabobygget som er lavere) samt til vannet og stranden mot vest. Utenfor inngangspartiet er det svalgang og her er det også morgensol. Da dette er endeleiligheten er det ikke noe gange forbi denne leiligheten og uteplassen.

Oppvarming

Gasspeis i stue, ellers elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler på bad og toalettrom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, og det er ingen tinglyste servitutter/avtaler på eiendommen.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borgestadholmen III Borettslag. Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 11

Dugnad må påregnes i borettslaget.

Eventuelt dyrehold må søkes og godkjennes av borettslags styre. I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. Dokumenter for borettslaget kan fås

ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til blokkbebyggelse, konsentrert småhusbebyggelse og flomfare, og tilhører reguleringsplan 806 857. Mindre vesentlig endring av reguleringsplan for Borgestadholmen datert 12.12.2005. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 9 101,- pr. mnd. og inkluderer renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-TV, trappevask, utvendig vedlikehold og vedlikehold av fellesområder (plenklipping, snømåking etc) samt forretningsførsel.

Felleskostnadene fordeles slik:

Renteutgifter kr 5 802,-

Driftskostnader kr 3 299,-

Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.07.2020 så frem til denne dato betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 6 142,- kr pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Kabel-tv er levert av Canal Digital og er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.989.059,- Av dette beløpet utgjør kr 2.338.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Borgestadholmen
Kirkesogn Borgestad

Steder i nærheten

Bøle 2.8 km
Kjørbekkhøgda 3.2 km
Tollnes 4.5 km
Østsida 4.4 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 49 km
Jernbanestasjon Porsgrunn stasjon 3.6 km
Bussholdeplass Borgestad gård 0.7 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Borgs hovedbane 1.5 km
Idrettsanlegg Borg fotballbaner 1.5 km
Treningssenter Pro Gym Grenland 3.1 km
Treningssenter Fresh Fitness Porgrunn 3.6 km

Steder av interesse

Skoler

Buer skole (1-7 kl.) 1.5 km
Menstad ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Skogmo videregående skole 2.8 km
Hjalmar Johansen vgs. 5.3 km

Barnehager

Borgestad barnehage (0-6 år) 0.9 km
Enggrav skole og barnehage (1-6 år) 1.4 km
Buerflata barnehage (0-6 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Hovenga Senteret 2.7 km
Kjøpesenter Hammondgården 3.9 km
Postkontor Meny Borgestad 1.2 km
Postkontor Coop Extra Borgåsen 1.6 km
Apotek Apotek 1 Hovenga 2.7 km
Apotek Vitusapotek Porsgrunn 3.5 km
Vinmonopol Porsgrunn Vinmonopol 3.8 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 6.3 km
Dagligvare Meny Borgestad 1.2 km
Dagligvare Coop Extra Borgeåsen 1.6 km
Kiosk/video Mix Kiosken Borgestad 1.2 km
Bensin 1-2-3 Borgåsen 1.5 km
Bensin Circle K Nenset 2.6 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 51,4 %
Andel kvinner 48,6 %
Gj.snittalder menn 41,2 %
Gj.snittalder kvinner 41,2 %
Husholdninger med barn 31,8 %
Husholdninger uten barn 68,2 %
Gj.snitt byggeår 1929
Gj.snitt tomtestørrelse 1606
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Borgestadholmen 516 239

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 50.000,-

Grunnhonorar: kr 5.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

Markedspakke: kr. 19.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Tone Cecilie Rindebakken
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?