Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 900 000,- for kr 2 900 000,-

Fasade

Stue med trapp til loftsstue og soverom

Stue

Stue med peis

Stue mot spisestue

Spisestue med peis

Spisestue i åpen løsning mot kjøkken

Kjøkken med medfølgende hvitevarer

Kjøkken

Hovedsoverom

Soverom på loft

Hovedbad med badekar

Baderomsinnredning

Loftsstue som kan gjøres om til soverom

Entre

Entre med garderobeplass

Inngangsparti fra balkong

Fasade

Fasade

Collage

Plantegning hovedetasje

Plantegning loft

Brakerøya/Bragernes - Romslig 3-roms sentrumsnær leilighet over to plan.

Bragerhagen 10

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 190 000,-

Brakerøya/Bragernes - Romslig 3-roms sentrumsnær leilighet over to plan. : Brakerøya/Bragernes - Romslig 3-roms sentrumsnær leilighet over to plan.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 3 190 000,-
Felleskostnader:
Kr 300,-
AREAL (P-ROM / BRA)
86 / 90 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende meget sentralt på Bragernes, med gangavstand til "alle" servicetilbud som byen har å tilby! Nye og utvidede CC kjøpesenter i kort gangavstand med et godt utvalg av butikker, postkontor, apotek, Sats treningssenter etc. Det er også kort gange til det flotte strandområdet langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, turstier og badeplass. Flotte friarealer i marka, sommer som vinter i praktisk gangavstand fra leiligheten.

Bussforbindelse i Engene, kort gangavstand. Bussknutepunkt på torget, se www.brakar.no for rutetider.

Gangavstand til togforbindelse (Brakerøya stasjon) med god kommunikasjon mot Oslo området, og til jernbanestasjon på Strømsø. 31 minutter med tog til Oslo fra jernbanestasjonen på andre siden av bybroen, eller fra Brakerøya stasjon. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon, se www.flytoget.no Forøvrig enkel adkomst til E18.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Bragernes Strand Barnehage, Brannposten Barnehage, Klokkergaarden Barnehage, Lilleløkka Barnehage, Sørbyløkka Barnehage ligger i sentrum. For fullstendig liste/oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig.

Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole er innenfor praktiske avstander. Flere videregående skoler i Drammen, med både yrkesrettede linjer og allmennlinjer.

På Papirbredden - i praktisk gangavstand fra leiligheten - ligger blant annet avdeling for Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Se mer på www.papirbredden.no og www.usn.no.

Adkomst

Fra Bragernes Torg kjøres det i retning Engene og Brakerøya. Bragerhagen er beliggende ved CC senteret. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 190 000,-

Felleskostnader

Kr 300,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1996

Soverom

2

Primærrom

86m2

Bruksareal

90m2

Tomt

303m2

KR-kode

2018342

Energimerke
Energikarakter: D / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Bragerhagen 10, 3012 Drammen

Gnr. 113, bnr. 9, snr. 3, leilighet H0201 i Drammen kommune.

Tomten

Eiet tomt på 303 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Biloppstillingsplass på sameiet tomt. Ifølge eier foreligger ingen nedtegning av faste plasser men eier har brukt samme plass i hele sin eiertid. Parkeringsplassen nærmest veggen er forbeholdt denne seksjonen iflg. eier. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 98 kvm

Totalt bruksareal: 90 kvm

Totalt primærrom: 86 kvm

Primærrom:

2. etasje: Entre, gang, bad, kjøkken, stue og soverom.: 61 kvm

Loft: Loftstue, vaskerom og soverom. : 25 kvm

Sekundærrom:

Loft: Bod. : 4 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 utebod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.06.2018 utført av Hilleren Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Stor 3-roms leilighet beliggende sentralt i byen. Leiligheten har inngang fra 2. etasje med interntrapp til loftsetasjen.

Entre med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Sikringsskap med automatsikringer. Garderoberom.

Soverom1 med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak. Skap.

Badet har fliser på gulv med varmekabler, fliser på vegger og malte flater i tak. Boblekar med dusj. Hvit innredning med servant. WC. Romslig bad med god plass.

Stue med laminat på gulv, malt brystningspanel med malte flater over og malte flater i tak. Peis. Trapp til loftsetasjen.

Spisestue og kjøkken med laminat på gulv, malt brystningspanel med malte flater over og malte flater i tak. Peis. Hvit innredning med fliser over benk. Hvitevarer medfølger boligen, defekt stekeovn. God plass til oppbevaring og koselig peis ved spisebordet.

Loftsetasje

Stue med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak.

Bod med lagringsplass.

Soverom2 med laminat på gulv, malte flater på vegger og i tak.

Vaskerom med belegg på gulv, malte flater på vegger og i tak. Varmtvannsbereder og vannmåler. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

1 utebod og biloppstillingsplass.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Lukket peis/vedovn i stue og spisestue/kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 29.05.1996

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:

Gjelder for alle seksjoner.

-Anskaffelse av stige for adkomst til tak.

-Forskriftsmessig montering av taktrinn. (virker utført)

-Pipenes røykrør må forlenges på tak. (virker utført da branntilsynsrapport fra 04.01.2018 viser ingen anmerkninger på seksjon 3)

-Husnummerskilt (er tilstede)

Gjelder for denne seksjonen

-Bad/Wc må ha tilluft 100cm2

-Monteres godkjent bru på tak for rømning

-Peisenes omramming må luftes på godkjent måte. (virker utført da branntilsynsrapport fra 04.01.2018 viser ingen anmerkninger)

-Må legges ubrennbar plate på gulv foran peiser. (virker utført da branntilsynsrapport fra 04.01.2018 viser ingen anmerkninger)

Det er uklart om dette er utført utover sidekommentarer. Kjøper overtar ansvaret for dette. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 18838 tinglyst 06.12.1995 type heftelse: Seksjonering. Det er endringer i planløsning fra opprinnelig seksjonering hvor loftsstue i dag er tegnet inn som soverom samt at vaskerom er tegnet inn som wc, dagens soverom på loft er tegnet inn som bod (uten rømingsvei men bygget rømningsvei) og dagens bod er tegnet inn som soverom med rømningsvei (ingen rømningsvei). Eier har bodd her siden 2010 og hatt samme planløsning som den fremstår i dag.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 4 leiligheter, med sameiebrøk 101/336

Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter. Morten Aahlander er regnskapsfører for sameiet og bor i sameiet.

Dugnad må påregnes og dyrehold er tillatt.

Foretatt påkostninger de senere år: Forefallende vedlikehold slik som utvendig maling i 2015 og montering av bjelke under veranda.

Planlagte påkostninger: Ingen kjente.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Regulering

Eiendommen er avsatt til: kombinert bebyggelse og anleggsformål, i kommuneplan datert 05.10.2015. Eiendommen ligger under Sentrumplanen vedtatt 30.05.2006 og reguleringsplan vedtatt for kvartalet datert 27.08.2002

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er registrert i SEFRAK registeret som ruin. SEFRAK registeret er et register med oversikt over eldre bebyggelse i Norge og denne bygningen antas å være registrert som ruin da den brant ned til grunne og ble bygget opp igjen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.926,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Ved feiing/tilsyn kommer et gebyr på ca. 600 kr i tillegg.

Fellesutgiftene er kr 300,- pr. mnd. og inkluderer: Diverse forefallende vedlikehold.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 2010.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 10.800 kwh. pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 279,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke og abonnementet fra selger avsluttes.

Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av internettsignaler og har en månedlig avgift på kr. 478,-

Bygningsforsikring for denne seksjonen er på kr. 2.700,- pa.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.270.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Fjellheim 3
Kirkesogn Bragernes

Steder i nærheten

Rådhuset 1.2 km
Bragernes Torg 1.2 km
Bragernes kirke 1.3 km
Drammens teater 1.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 91.2 km
Jernbanestasjon Brakerøya 0.7 km
Bussholdeplass CC kjøpesenter 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Bragerøen grus 0.8 km
Idrettsanlegg Drammenshallen 1.9 km
Treningssenter SATS Drammen 0.2 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Sentrum 0.7 km

Steder av interesse

Skoler

Bragernes skole (1-7 kl.) 0.9 km
Heltberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) 1.5 km
Brandengen skole (1-7 kl.) 2.6 km
Marienlyst skole (8-10 kl.) 1.9 km
Lier videregående skole 3 km
St. Hallvard videregående skole 3 km

Barnehager

Bragernes Strand Barnehage (1-6 år) 0.3 km
Løkkebergene Vels barnehage (3-5 år) 0.9 km
Brannposten barnehage (3-5 år) 0.9 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter CC Drammen 0.2 km
Kjøpesenter Magasinet Drammen 1 km
Postkontor Meny Brakerøya 0.2 km
Postkontor Bragernes Postkontor 1.2 km
Apotek Apotek 1 Brakerøya 0.2 km
Apotek Boots apotek Bien Drammen 0.2 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 1.4 km
Vinmonopol Strømsø Vinmonopol 1.8 km
Dagligvare Kiwi Brakerøya 0.2 km
Dagligvare Eurospar Cc Matsenter 0.2 km
Kiosk/video Candy World 0.9 km
Kiosk/video Narvesen Kiosk 1.2 km
Bensin st1 Drammen 0.2 km
Bensin Shell Brakerøya 0.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 54,7 %
Andel kvinner 45,3 %
Gj.snittalder menn 36 år
Gj.snittalder kvinner 36,9 år
Husholdninger med barn 17,6 %
Husholdninger uten barn 82,4 %
Gj.snitt byggeår 1955
Gj.snitt tomtestørrelse 233
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Fjellheim 3 640 404

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,5%.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Satvinder Jhooti
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?