Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 010 000,- for kr 4 010 000,-

Velkommen til Breigata 21!

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Balkong

Balkong

Balkong

Bad

Bad

Bad

Hovedsoverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 2

Soverom 2

Hall

Hall

Entré

Entré

Plantegning

Bod

Fasade

Bakgård

Bakgård

Bakgård

Bakgård

Grønland

Grønland

Kaffebrenneriet

Grønland Torg

Botanisk Hage

Olympen

Grønland - 3-roms med balkong med god beliggenhet i indre bakgård. Varmtvann inkl.

Breigata 21

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 000 000,-

Grønland - 3-roms med balkong med god beliggenhet i indre bakgård. Varmtvann inkl. : Grønland - 3-roms med balkong med god beliggenhet i indre bakgård. Varmtvann inkl.

Boligtype:
Leilighet, Eierseksjon
Soverom:
2
Heis:
Ja
Prisantydning:
Kr 4 000 000,-
Felleskostnader:
Kr 3 709,-
Fellesgjeld:
Kr 61 391,-
AREAL (P-ROM / BRA)
75 / 78 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo. Her har du et urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker rett utenfor døren.

Breigata har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dine matinnkjøp kan gjøres ved blant annet Kiwi, Meny, Rema 1000 eller en døgnåpen Bunnprisbutikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grønland Basar et variert utvalg med både matbutikk, post, minibank, apotek, helsekost, klær, interiør, vinmonopol, kafé/restaurant og lege. Ølhuset Olympen, eller "Lompa" på folkemunne, ligger rett borti gata og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands "piazza", hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Restaurant Maaemo med økologisk og nordisk kjøkkenprofil som nylig fikk to stjerner i Michelin-guiden og dermed er blant Norges mest velansette restaurant. Det er forøvrig gangavstand til alle handlegatene i sentrum med alt det innebærer av hovedstadens bymessige fasiliteter og servicetilbud, i tillegg til spennende arkitektur og kulturtilbud i Barcode.

Området er meget spennende og i rask utvikling. Byggingen av Operaen er ferdigstilt og "Fjordbyen" er i full gang, og det har allerede skjedd store positive endringer i Gamle Oslo. Slik vil det også fortsette de nærmeste årene fremover. Kun en gangbro (Akrobaten bro) skiller Grønland fra den spennende Bjørvika med alt den har å by på, fra konserter i Operahuset til bading på Sørenga. Sørenga Sjøbad med mange fasiliteter åpnet i 2015. På "Elgsletta" ved Akerselva er sandvolleyballbanen blitt rustet opp det siste året.

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Botanisk hage (Munch Museum- 10 min å gå), Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola Narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.

Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som Actic på Tøyenbadet, SATS på Oslo Spectrum, Elixia på Bjørvika, Fresh Fitness, Stamina Key og Partner gym på Grønland samt et idrettsanlegg på Jordal som har en stor bane med kunstgressdekke, skateboardanlegg, en idrettshall, to ishaller og en idrettslekeplass. Det er også en fotballbane samt løpebane i Tøyenparken.

Området har godt med offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss Det er kun en kort spasertur til Oslo Bussterminal og t-banestasjonen på Grønland.

Barnehager og skoler

Det er flere skoler og barnehager i nærområdet. Se vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 000 000,-

Fellesgjeld

Kr 61 391,-

Totalpris

Kr 4 061 391,-

Felleskostnader

Kr 3 709,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Eierseksjon

Etasje

2

Byggeår

1987

Soverom

2

Heis

Ja

Primærrom

75m2

Bruksareal

78m2

Tomt

2204m2

KR-kode

561842

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Breigata 21, 0187 Oslo

Gnr. 230, bnr. 414, snr. 15 i Oslo kommune.

Tomten

Eiet tomt på 2.204 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Fantastisk frodig bakgård pent opparbeidet med beplantning, trær, sittegrupper og lekeareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Parkeringsplasser i oppvarmet garasjekjeller er tidvis til salg/leie.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 85 kvm

Totalt bruksareal: 78 kvm

Totalt primærrom: 75 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.05.2018 utført av Rett-Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong, med antatt etasjeskille i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder baderomsvegg med sprekkdannelser i flere fliser i dusjsonen. De slipper litt fra festet samt at det er målt for høye fuktverdier. Taket på badet slipper malingen og det er observert svartsopp i tak.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré

Velkommen inn til denne spennende leiligheten. Her får du en romslig entré med plass til oppheng for ytterjakker og skostativ.Entréen har dørcalling.

Stue

Her får du en romslig stue med flere møbleringsmuligheter. Plass til både en tv-krok og spisebord. Stuen har store vindusflater og har utgang til balkongen.

Stuen er delvis separert fra kjøkken.

Kjøkken

Delvis skjermet kjøkken fra stue. Kjøkkeninnredning 2017 fra Ikea med hvit glatt kjøkkeninnredning med laminat benkeplate, ett-greps blandebatteri og nedfelt rustfri stålkum. Integrert oppvaskmaskin. Kitchenboard plate montert på vegg over vaskekum og komfyr. Kullfilterventilator over komfyr.

Badeværelse

Her for du et romslig bad med opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv og vegg. Innredet med gulvstående toalett, hvitt malt servantinnredning, ett- greps blande batteri, overskap og speil-lys. Dusjhjørne med forheng.

Hovedsoverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Her følger også en garderobe. Leiligheten har store vinduer og soverommet er intet unntak; Her er det bare å trekke opp gardinene og stå opp. Hyggeligere start på dagen kan man knapt få!

Soverom 2

En god størrelse på dette rommet også. Kan brukes til soverom, tv-stue eller et kontor.

Mellomgang

Romfordeler mellom soverommene og stuen. Plass til garderobeskap.

Nøkkelopplysninger:

El-anlegg: Skrusikringer

Bod: Kjeller

Vinduer: Isolerglass fra 1988

Gulv: Laminat, vinyl og fliser på bad.

Vegger: Malte flater

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler i gulv på baderom. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.10.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 1 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: Bruksrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie av bolig skal godkjennes av styret.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet sameiet Breigata 19-23/Motzfeldtsgt 5.

Sameiet består av 69 leiligheter, 3 næringsseksjoner og 1 garasjeseksjon.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00

Dyrehold er tillatt.

Sameiet skal snart utbedre sikringsskap i Breigata 21

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan KDP-17 datert 22.04.2009 og S-179GO datert 22.12.1942.

Sameiet jobber i disse dager med å få bygget et miljø- og grendehus. Bygget vil koste anslagsvis mellom 1,2-1,8 millioner. Anleggelsen av Grende- og miljøhuset vil ikke føre til høyere felleskostnader i følge styret.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.709,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel-tv og internett (grunnpakke) og driftskostnader til sameiet.

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.169.393,-.

Av dette beløpet utgjør kr 61.391,-,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Gamle Oslo
Grunnkrets Grønland Rode 3

Steder i nærheten

Grønlands torg 0.2 km
Hausmanns bru 0.3 km
Grønland kirke 0.5 km
St. Halvards kirke 0.6 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 48.4 km
Sentralstasjon Oslo S 1.1 km
T-bane stasjon Grønland T-banestasjon 0.2 km
Trikkeholdeplass Hausmanns gate 0.6 km
Bussholdeplass Tøyengata 0.3 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rudolf Nilsens plass ballbinge 0.5 km
Idrettsanlegg Minigolfbane - Th. Kittelsens plass 0.8 km
Treningssenter Harald's Gym 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Grønland 0.4 km

Steder av interesse

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.) 0.6 km
Tøyen skole (1-7 kl.) 0.8 km
Lakkegata skole (1-7 kl.) 0.9 km
Møllergata skole (1-7 kl.) 1.1 km
Sofienberg ungdomsskole (8-10 kl.) 1.2 km
Jordal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Hersleb videregående skole 0.7 km
Elvebakken videregående skole 0.9 km

Barnehager

Breigata barnehage (0-5 år) 0.1 km
Urtehagen barnehage 0.1 km
Maurtua barnehage (0-6 år) 0.2 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Grønlands Torg 0.2 km
Kjøpesenter Grønland Basar 0.3 km
Postkontor Grønland Postkontor 0.3 km
Postkontor Coop Extra Trondheimsveien 0.7 km
Apotek Vitusapotek Grønland Basar 0.3 km
Apotek Apotek 1 Grønland 0.3 km
Vinmonopol Grønland Basar Vinmonopol 0.3 km
Vinmonopol Oslo City Vinmonopol 0.8 km
Dagligvare Kiwi Grønland 0.2 km
Dagligvare Meny Grønland 0.2 km
Kiosk/video Deli De Luca Grønland 0.2 km
Kiosk/video Hawaii Storkiosk 0.2 km
Bensin Shell/7-Eleven Tøyen 1.1 km
Bensin Uno-X Grünerløkka 1.2 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 55,6 %
Andel kvinner 44,4 %
Gj.snittalder menn 33,7 år
Gj.snittalder kvinner 33,1 år
Husholdninger med barn 27,9 %
Husholdninger uten barn 72,1 %
Gj.snitt byggeår 1969
Gj.snitt tomtestørrelse 268
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Grønland Rode 3 1612 828

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Fastpris kr. 44.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christian Høiby
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?