Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 660 000,- for kr 2 660 000,-

Stuen har plass til tv-benk, spisebord og sofa

Utsikt fra stuen

Utsikt fra stuen

Stue på ca. 15 kvm

Stue med åpen kjøkkenløsning

Stue med åpen kjøkkenløsning

Kjøkken med heltre benkeplate, komfyr og oppvaskmaskin

Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og hvitevarene følger med

Soverommet har vindu mot nordvest

Soverom

Heldekkende servant med underskap, overskap med speil og belysning

Dusjbad/wc

Dusjbad/wc

Dusjbad/wc

Entré med skyvedørsgarderobe

3D-planskisse Breisjåveien 26 - 2. etasje

2D-planskisse - Breisjåveien 26 - 2. etasje

Inngangsparti - leiligheten har direkte adkomst

Utebod på ca. 4 kvm følger med leiligheten

Hage med frukttrær

Fasade - leiligheten ligger øverst til høyre

Fasade - mulighet for å leie parkeringsplass - obs bildet er tatt før fasaden ble malt

Stor felles hage hvor du kan nyte våren og sommeren

Løren Torg ligger innen gangavstand

Meny med post-i-butikk

UMai Sushi er velkjent i nabolaget

Baker Hansen - en smak og du er hektet

Sterk - spør oss i Krogsveen om prøvemedlemsskap

Lørenparken

Kart over nabolaget

Sinsen Hageby

Breisjåveien 26

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 800 000,-

Sinsen Hageby: Fin 2-roms med god beliggenhet i rolig boligområde. Stor felles hage. Lave felleskost. og omk. Parkeringsmulighet.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
1
Prisantydning:
Kr 2 800 000,-
Felleskostnader:
Kr 1 960,-
Fellesgjeld:
Kr 98 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
28 / 28 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i Sinsen Hageby mellom Sinsen og Løren. Dette er er skjermet og hyggelig boligområde, fritt og luftig med store grøntarealer som omkranser eiendommen. Boligen ligger i et veletablert villa og flermannsboligstrøk med lite gjennomgangstrafikk.

På Løren finner du en skulpturpark, forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder.

Dagligvarer handler du hos Bunnpris Sinsen (300 m), Rema 1000 (500 m) eller på Kiwi. Løren Frukt & Grønt, Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff, og du kan stikke innom interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Løren Dyreklinikk, Blomsterpikene, renseri, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin. Ny storkiosk åpnet nettopp på Løren Torg og snart åpner også søndagsåpen Bunnpris.

Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Hasle Torg som også bidrar til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med minigjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.

Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Det er en rekke aktiviteter på Løren for store og små. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.

Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs for store og små, samt Sinsen Musikkorps tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.

House of Nerds i Lørenveien 38 er spill- og teknologinerdenes møtepunkt i Oslo. Huset på 1000 kvadratmeter (Norges største), er ett sted hvor de som er interessert i E-sport, gaming og teknologi møtes.

Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler små og store naboer.

Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet. Kort vei til Torshovdalen, Torshovparken, Rodeløkken kolonihage, Sofienbergparken, Botanisk Hage og Ola Narr. Området er sentrumsnært, i rask vekst og ligger i et attraktivt strøk. Grünerløkka er innen gangavstand. Kort vei til både Løren med Løren Torg, Nydalen med Handelshøyskolen BI, Økern Senter, Storo shoppingsenter m.m. Hagebyen er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Det er 200 meter til buss, trikk og t-bane på Sinsen. Buss stopper i Trondheimsveien og på ring 3. Flybussen stopper i Trondheimsveien. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle mm.

Barnehager og skoler

Barnehager:

Sinsenparken bhg 0.4 km*

Lørensvingen bhg (1-6 år) 0.4 km*

Sinsen bhg (1-6 år) 0.2 km*

Skoler:

Sinsen skole (1-7 kl.) 0.2 km*

Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.9 km*

Kuben vgs 2.7 km

F21 - Fyrstikkalleen vgs 2.8 km

Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (luftlinje). Dersom ovennevnte skole-og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Inngang fra Breisjåveien, via gårdsplass. Nr. 26 ligger i 2. etasje, trapp opp på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 800 000,-

Fellesgjeld

Kr 98 000,-

Totalpris

Kr 2 898 000,-

Felleskostnader

Kr 1 960,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1940

Soverom

1

Primærrom

28m2

Bruksareal

28m2

Tomt

1696m2

KR-kode

54.18210

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Breisjåveien 26, 0585 Oslo

Gnr. 83, bnr. 235 i Oslo kommune.

Leil.nr./andelsnr. 10, Lørenveien 6 Borettslag, org.nr. 998 755 743

Tomten

Eiet tomt på 1.696,4 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med felles hage og asfaltert gårdsplass med sykkelparkering og parkeringsplasser.

Parkering

Borettslaget disponerer 3 parkeringsplasser etter "førstemann til mølla" prinsippet. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. Gårdsplass med muligheter for leie av parkeringsplass for kr 300,- per måned etter avtale med utleier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 34 kvm

Totalt bruksareal: 28 kvm

Primærrom: 28 kvm

Bad, entré, stue/kjøkken, soverom

I tillegg disponerer boligen 1 uteboder på ca. 4 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.01.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur i støpt betong. Tradisjonell bindingsverk konstruksjon antatt isolert med isolasjonsmatter. Utvendig beiset panel. Antatt uisolert salttakskonstruksjon utført med taksperrer. Utført over kryploft isolert mot leilighet i 2. etasje. Takfall på minst 10-15 grader. Etasjeskiller utført som antatt isolert bjelkelagskonstruksjon. Inngangsdør i malt glatt utførelse. Formpressede innerdører med bikubekjerne av papp. Vinduer med 2-lags isolerglass i treramme av gran eller furu datert 1989. Utvendig felles trapp i stålutførelse for adkomst til leiligheten. Bygget ble omgjort fra kontor til bolig i 2010. Fasader malt i 2017. Privat avløpsledning utbedret i 2016. Benkebereder på 50 liter fra 2013. Stoppekran varmtvann bak bereder. Stoppekran kaldtvann og hovedstoppekran i kjeller. Ikke inspisert. Ukjent alder røropplegg, men det antas at sluk i bad er fra 70-80-tallet. Bad delvis pusset opp i 2015, med nye overflater og innredning. Merk at sluk ikke ble skiftet ut. Omfanget av eventuell utskfitning av annet røropplegg er ukjent for undertegnede da dokumentasjon ikke foreligger. Badet fremstår som generelt velholdt. Fallforhold på gulv ble målt med lasermåler. Det ble registrert mindre flatt område rett utenfor dusjsonen. Forøvrig svakt fall mot sluk. Fallforhold i dusjsonen ble testet med vann fra dusjbatteri. Denne viste at vann renner mot sluk. Overflater og inventar fremstår som generelt velholdt uten synlige feil eller mangler. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Det er lagt fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Grunnet plassering sluk i forhold til gulvnivå, antas det at smøremembran er lagt rett under fliser. Uvisst om det ble lagt ny smøremembran under fliser i 2015. Merk at våtromsplater fungerer som membran på vegger, forutsatt korrekt utførelse. Opplegg for vaskemaskin (40 cm) på badet.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått:

TG2:

- Vindu sov har defekt i lukkemekanisme. Lukker fint, men liten tapp må innimellom dyttes opp for at vindu skal lukke tilfredsstillende. Det gjøres oppmerksom på vinduenes alder.

- Badet: Sluk er ikke skiftet ut i forbindelse med oppussing av badet. Takstmann har ikke fått fremlagt dokumentasjon på utførelse. Uttalelser vedrørende skjulte forhold som membran og røropplegg vil derfor være basert på antakelser, observasjoner gjort på befaringsdagen og eventuell info gitt av eier.

- Ventilasjon: Det er ikke tilstrekkelig med friskluftstilgang til boligen med dagens ventiler. Det anbefales at vinduer åpnes daglig for lufting.

Selger opplyser om at det er blitt obsert rotter/mus i fellesarealer for ca. 1 år siden. Tiltak utført og forhold utbedret iflg selger. Sjerende lukt fra loft oppdaget for ca. 1 år siden. Ingen merkbar lukt i dag iflg selger.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Sydøstvendt gjennomgående leilighet med gode lysforhold i lite borettslag i Sinsen Hageby. Løren Torg med flere servicetilbud ligger i nabolaget og området har et godt kollektivtilbud. Hele leiligheten ble pusset opp i 2013 og badet ble enkelt pusset opp i 2015. Ny benkeplate på kjøkken i 2016. Stor felles hage hvor du kan nyte vår-og sommersolen.

Stue (ca. 15 kvm): Hyggelig stue med sydøstvendt vindu som gir godt med dagslys. Plass til sittegruppe. Get kabel-tv/internett.

Kjøkken: Åpen løsning mot stuen. Tidsmessig Ikea-innredning med laminerte takhøye skapskrog fra 2013, 2 vitrineskap med integrert lys, belysning under overskap,. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Opplegg og plass til 40 cm oppvaskmaskin. Aquastop for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med kullfilter. 50 L varmtvannsbereder fra 2013 plassert i kjøkkenbenk. Hvitevarene følger med.

Soverom (ca. 6 kvm): Integrert garderobeskap i soverom. Vindu mot nordvest.

Dusjbad/wc (ca. 3 kvm): Heldekkende porselens-servant med underskap. Overskap med speil og belysning. Vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i himling.

Entré (ca. 2 kvm): Skyvedørsgarderobe. Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring på 40 amp.

Uteplass: Uteplass på felles adkomstareal i 2. etasje.

Lagringsplass: Utebod på ca. 4 kvm.

Himlinger: Malte takessplater i alle rom. Downlights på bad.

Vegger: Malte og sparklede gipsplater. Våtromsplater med flismønster på bad og over kjøkkenbenk, øvrige veggflater er malt.

Gulv: 3-stavs eikeparkett. Keramiske fliser på bad.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

Ventilasjon: Friskluftstilførsel via spalteventiler i vinduer. Naturlig avtrekksventilasjon på bad. Det er tilførsel av friskluft til badet via spalte under dørblad.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.04.2010 for bruksendring fra kontor til bolig. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

I tillegg finnes følgende dokument:

Expedisjonsdokument fra 1939 for forretningsgård med beboelse og garasje.

Ferdigattest for utendørs bod datert 23.11.1994.

Ferdigattest for påbygg for kontor/leilighet datert 08.01.1997.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:

21.05.2013 398749 Bruksrett

Rettighetshaver: Norsk Foretaksutvikling AS NFU, org.nr. 947946803 Bestemmelse om bruksrett til kjellerlokaler og om adkomstrett til lokalene. Kan transporteres uten samtykke fra hjemmelshaver

21.05.2013 398749 Bruksrett Rettighetshaver: Norsk Foretaksutvikling AS NFU, org.nr. 947946803. Bestemmelse om bruksrett til samtlige biloppstillingsplasserog om adkomstrett til parkeringsplassene. Kan transporteres uten samtykke fra hjemmelshaver

19.05.2015 438817 Pantedokument

Beløp: 1 500 000 NOK

Panthaver: EIENDOMSKREDITT AS, org.nr. 979391285

18.06.2015 551468 Pantedokument

Beløp: 17 500 000 NOK

Panthaver: ANDELSEIERNE I FELLESSKAP JF. BRL. § 2-11, 1. LEDD

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, om kloakkledning, anlegg og vedlikehold av ledninger m.v., samt Erklæring/avtale om at Breisjåveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde.

Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune og midlertidig dispensasjon fra bygningsloven.

Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Lørenveien 6 Borettslag (org.nr. 998 755 743).

- Borettslaget består av 10 andelsleiligheter.

- Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning, tlf.nr. 22 86 59 99

- Ingen forkjøpsrett.

- Søknad om styregodkjennelse meldes til forretningsfører. Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. Lov om brl § 4-5. Overtakelse kan tidligst skje etter at styregodkjenning foreligger.

- Dugnad må påregnes.

- Selskapet har ikke ordensregler.

- Det er ikke kjent at det foreligger hinder for dyrehold.

- Borettslaget har klaget på feil/mangler ved bygningen til utbygger og det er igangsatt utbedringer og etablert en vedlikeholdsplan.

- Get kabel-tv/internett. Avtalen omfatter internetthastighet på 10/5 mbs. og opptil 40 tv-kanaler som dekkes gjennom felleskostnadene.

Foretatte påkostninger de senere år:

- Fasader malt i 2017.

- Privat avløpsledning utbedret i 2016.

- Plantet epletre i hagen.

- Utført kontroll på det elektriske anlegget som så ble etterkontrollert i 2015.

- Utbedret lekkasje ved takluke og ved kjellervindu.

- Tetting av gjennomføringer i kjeller.

Planlagte utbedringer:

- Ny drenering på nordsiden bygningen.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 1.960,- pr. mnd. og inkluderer: internett-grunnpakke, felles bygningsforsikering, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold mm.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert i 2015.

Herav:

Felleskostnader kr 1.388,-

Renter og avdrag på lån kr 572,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 540,- pr. måned.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Kun sist nevnte er inkludert i felleskostnadene. Avtalen omfatter internetthastighet på 10/5 mbs. Kabel-tv med opptil 40 tv-kanaler kan bestilles separat, se get.no. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er

kr2.898.594,-. Av dette beløpet utgjør kr 97.562,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Oslo
Bydel Grünerløkka
Grunnkrets Nordre Sinsen
Kirkesogn Sinsen

Steder i nærheten

Sinsenkrysset 0.2 km*
Aker sykehus 0.4 km*
Storokrysset 1.1 km*
Carl Berners plass 1.2 km*

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 46.4 km
Sentralstasjon Oslo S 4.7 km
Jernbanestasjon Grefsen stasjon 0.6 km*
T-bane stasjon Sinsen T-banestasjon 0.2 km*
Trikkeholdeplass Sinsenkrysset 0.2 km*
Bussholdeplass Sinsenkrysset 0.2 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Muselunden balløkke 0.6 km*
Idrettsanlegg Nordre Åsen Idrettsanlegg 0.9 km*
Treningssenter STERK treningssenter 0.8 km*
Treningssenter Bare Trening Sinsen 0.8 km*

Steder av interesse

Skoler

Sinsen skole (1-7 kl.) 0.2 km*
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.9 km*
Kuben videregående skole 2.7 km
F21 - Fyrstikkalleen vgs 2.8 km

Barnehager

Sinsenparken barnehage 0.4 km*
Lørensvingen barnehage (1-6 år) 0.4 km*
Sinsen barnehage (1-6 år) 0.2 km*

Varer/tjenester

Kjøpesenter Løren Torg 0.7 km*
Kjøpesenter Storo Storsenter 1.4 km*
Postkontor Meny Løren 0.7 km*
Postkontor Rodeløkka Postkontor 1.3 km*
Apotek Vitusapotek Sinsen 0.3 km*
Apotek Apotek 1 Løren Torg 0.7 km*
Vinmonopol Sandaker Vinmonopol 1 km*
Vinmonopol Storo Vinmonopol 1.4 km*
Dagligvare Bunnpris Sinsen 0.3 km*
Dagligvare Rema 1000 Lørenveien 0.5 km*
Kiosk/video Løren Frukt & Grønt 0.7 km*
Kiosk/video Minipris Løren kiosk 0.6 km*
Bensin Shell Sinsen Dag og Natt 0.7 km
Bensin 1-2-3 Trondheimsveien 1.1 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 53 %
Andel kvinner 47 %
Gj.snittalder menn 36,6 år
Gj.snittalder kvinner 35,5 år
Husholdninger med barn 28 %
Husholdninger uten barn 72 %
Gj.snitt byggeår 1961
Gj.snitt tomtestørrelse 770
Område Personer Husholdninger
Kommune: Oslo 666759 353639
Grunnkrets: Nordre Sinsen 474 232

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Fastpris: kr. 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Kristine Mevik
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler
Emir Mekic
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?