Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 000 000,- for kr 2 000 000,-

Uteområde

Stue

Stue/spisegruppe

Utgang til balkong fra stue

Stue

Stuen har god plass til spisegruppe

Stor og lys stue med god planløsning gir mange møbleringsmuligheter

Kjøkken med mye skap- skuff plass. Kjøkkeninnredning fra 2015.

Utsikt fra kjøkken

Stort bad i lyse farger innredet med servant, dusjvegger og dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin

Bad

Entre

 

Wc

Stort soverom med god plass

Stort soverom med gode møbleringsmuligheter

Soverom

Soverom

Soverom

Område

Område

Fasade

Stor balkong med god plass til utemøbler

Fliset gulv, rekkverk i stål og frostet glass

Vestvendt, solrik balkong

Balkong

Bergen Vest - Romslig og flott 4- roms. Garasjeplass. Varmtvann inkl. i felleskostnadene. Vestvendt og solrik.

Brønndalsåsen 17

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 200 000,-

Bergen Vest - Romslig og flott 4- roms. Garasjeplass. Varmtvann inkl. i felleskostnadene. Vestvendt og solrik. : Bergen Vest - Romslig og flott 4- roms. Garasjeplass. Varmtvann inkl. i felleskostnadene. Vestvendt og solrik.

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
3
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 200 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 874,-
Fellesgjeld:
Kr 295 680,-
AREAL (P-ROM / BRA)
96 / 96 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i Loddefjord/Brønndalen. Vestkanten Storsenter med et godt utvalg av servicetilbud er kun en 10-15 minutters spasertur eller 5 minutters kjøretur unna. Vestkanten kan i tillegg til et stort utvalg av butikker by på badeland, bowling og ishall. Fra leiligheten er det ca. 20 meter til nærbutikk (Joker) og barnehage.

Området er barnevennlig og ligger landlig til. En har lekeplasser, gangveier og flotte grøntarealer i nærområdet. For den turglade er det flotte turmuligheter med Lyderhorn som det nærmeste fjellet og det er flere turstier ved Storavannet som f.eks Alvøenskogen. Like ved leiligheten er det busstopp med gode bussforbindelser til Bergen sentrum og andre bydeler forøvrig. Det tar ca.10 minutter med bil til Bergen sentrum.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Følg Sotraveien og ta første vei til høyre mot Olsvik etter Lyderhornstunnelen. Ta første til høyre i rundkjøring og følg veien opp noen få hundre meter til skilt mot Brønndalen vises på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 200 000,-

Fellesgjeld

Kr 295 680,-

Totalpris

Kr 2 495 680,-

Felleskostnader

Kr 5 874,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1976

Soverom

3

Garasje

Ja

Primærrom

96m2

Bruksareal

96m2

Tomt

88221m2

KR-kode

691853

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Brønndalsåsen 17, 5176 Loddefjord

Gnr. 123, bnr. 274 i Bergen kommune.

Andelsnr. 151, Brønndalen borettslag, org.nr. 950 670 894

Tomten

Eiet tomt på 88.221 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er foruten eiendommens bygningsmasser opparbeidet med interne veier, murer/bed, grøntarealer, div prydbusker/beplantning og parkeringsplasser.

Parkering

Fast parkering i felles garasjeanlegg samt felles gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 102 kvm

Totalt bruksareal: 97 kvm

Totalt primærrom: 97 kvm

Primærrom:

2. etg: Bad/vaskerom, entré, gang, kjøkken, stue, 3 soverom, wc

Tilhørende leiligheten er det en bod i underetasjen på ca. 3 kvm.

Fast oppmerket garasejplass i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.04.2018 utført av Takstmann Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen har iht. våtromsrapport fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein / grov pukk på fjell. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Bære- og skillevegger samt etasjeskiller av betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmuren er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet og bekledd med fasadeplater. Innvendig er veggene påmontert platekledning. Vinduer med isolerglass i pvc karmer. Takkonstruksjonen er utført som flatkonstruksjon, taket er tekket med takbelegg.

Standard

Stor 4-roms leilighet på 97 kvm i et meget poplulært og veletablert borettslag. Entréen er romslig og innbydende og har godt med lagringsmuligheter til sko og yttertøy.

Stuen har en åpen og god planløsning - her kan man innrede med sofakrok, spisestue og annet møblement etter egen smak og eget ønske. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse som på sommerstid blir en naturlig forlengelse av stuen. Gode solforhold.

Videre fra stuen kommer man til kjøkkenet. Kjøkkenet har rikelig med skuffer og overskap som gjør at man har gode lagringsmuligheter. Det er også godt med benkeplass som gjør at det er godt med plass til arbeid og tilberedning. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Badet er av god størrelse og inneholder servant med møblement/speil og belysning og dusjkabinett. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet. I tillegg til badet har man et seperat toalettrom som inneholder servant og toalett.

Boligens tre soverom er alle av god størrelse og har god plass til seng og garderobeskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.11.1976.

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Regnvannsnedløp fra balkonger må føres ned i grunne og ledes vekk fra bygget, røykluker i trappehus må ikke benyttes som adkomst til tak, en renne er løsnet og må festes. Selger antar at alle punkter er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom.

Dagboknr 402832, tinglyst 22.04.1953, type heftelse: Parsellen har gjerdeplikt, videre har parsellen rett til bruk av gangveg over hovedbruket.

Dagboknr 1495, tinglyst 22.01.1976, type heftelse: Brønndalen B/L gir Bergen Kommune rett til å benytte vann- og kloakk som er anlagt over Gnr. 23, Bnr. 274 og 276, frem til offentlige ledninger.

Dagboknr 3324, tinglyst 08.02.1978, type heftelse: Ved reparasjon og vedlikehold av vann- og kloakkledning har Bergen Kommune rett til å grave opp ledningene. Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Brønndalen borettslag.

Borettslaget består av 443 leiligheter.

Forretningsfører er Obos Stor-Bergen, tlf. 22 86 55 51

Dyrehold må søkes om til styret.

Foretatt påkostninger de senere år: Oppgradering av terrassegulv (fliser) og oppgradering av elektrisk anlegg.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Loddefjord nord/Olsvik, Brønndalen 1. Ikrafttredelsesdato: 20.08.1974. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Gul Støysone.Beskrivelse:

Flystøy

Berøringsgrad 84,3 %

Beskrivelse: vei støy

Berøringsgrad: 34,8%

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.874,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, garasje, Renhold, Kabel-TV/internett (grunnpakke), eiendomsskatt, kommunale avgifter, avdrag og renter på fellesgjeld.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:

Drift Blokk 4.714,-

Garasje 130,-

Finans Blokk 199,-

Renhold Blokk 249,-

Lån Blokk 147,-

Kabel-Tv 235,-

IN-LÅN BLOKK NORDE1 200,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk på ca. kr. 12.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og dette er inkludert i de måndentlige felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.498.257,-. Av dette beløpet utgjør kr 297.198,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 6.556,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Bergen
Bydel Laksevåg
Grunnkrets Brønndalen
Kirkesogn Olsvik

Steder i nærheten

Olsvik kirke 1.6 km
Vannkanten 1.9 km
Festergården 2.9 km
Sotrabroen, Bergen siden 4.2 km

Transport

Flyplass Bergen Flesland 14.4 km
Sentralstasjon Bergen 9.7 km
Bussholdeplass Brønndalen 0.2 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Brønndalen binge/basketfelt 0.7 km
Idrettsanlegg Olsvik idrettsplass 1.8 km
Treningssenter In Shape 1.1 km
Treningssenter SATS Vestkanten 1.8 km

Steder av interesse

Skoler

Kjøkkelvik skole (1-10 kl.) 0.7 km
Loddefjord skole (1-7 kl.) 1.8 km
Olsvik skole (1-10 kl.) 1.9 km
Olsvikåsen videregående skole 1.5 km
Laksevåg videregående skole 5.6 km

Barnehager

Kidsa Brønndalen (0-6 år) 0.7 km
Grøntulien barnehage (0-6 år) 1 km
Olsvikåsen barnehage (0-6 år) 1.6 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Vestkanten Storsenter 1.8 km
Kjøpesenter Drotningsvik Senter 4.1 km
Postkontor Joker Brønndalen 0.2 km
Postkontor Coop Obs! Vestkanten 1.8 km
Apotek Ditt Apotek Olsvik 1.7 km
Apotek Boots apotek Loddefjord 1.8 km
Vinmonopol Vestkanten Vinmonopol 1.8 km
Dagligvare Joker Brønndalen 0.2 km
Dagligvare Rema 1000 Kjøkkelvik 1.7 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 1.8 km
Bensin Esso Tiger Vestkanten 1.8 km
Bensin YX Godvik 2.8 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,1 %
Andel kvinner 49,9 %
Gj.snittalder menn 41 år
Gj.snittalder kvinner 43,4 år
Husholdninger med barn 23,5 %
Husholdninger uten barn 76,5 %
Gj.snitt byggeår 1980
Gj.snitt tomtestørrelse 1589
Område Personer Husholdninger
Kommune: Bergen 278556 132557
Grunnkrets: Brønndalen 1219 609

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 1,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

Smartannonsepakke: kr 14.500,-

Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 2.000,-

Fotopakke: kr 5.900,- inkl. stylist

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?