Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 600 000,- for kr 2 600 000,-

Fasade

Fasade

Fasade

Fasade

Veranda med utsikt til elva

Uteområdet

Uteområdet

Veranda

Utsikt

Utsikt

Stue

Stue

Stue

Stue

Spisestue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Flislagt bad

Flislagt bad

Gang

Soverom

Soverom

Svalgang

Svalgang

Plantegning

Svalgang

Åssiden

Buskerudveien 147

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 700 000,-

Åssiden: 3-roms andelsleilighet - Sydvendt overbygget veranda - Utsikt til elva - Garasje - Heis

Boligtype:
Leilighet, Andelsleilighet
Soverom:
2
Heis:
Ja
Garasje:
Ja
Prisantydning:
Kr 2 700 000,-
Felleskostnader:
Kr 5 278,-
Fellesgjeld:
Kr 133 395,-
AREAL (P-ROM / BRA)
71 / 75 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Beliggende meget sentralt på Åssiden i svært stille, rolig og attraktivt boligområde med flotte turmuligheter i "elveparken" rett utenfor boligen. Leiligheten har gode solforhold og sydvendt veranda vendt mot elven. Fin elveutsikt fra leiligheten. Barnevennlig område med lekeplass nær leiligheten, og kort gangavstand til barneskole og barnehager. Dagligvarebutikk, apotek m.m. i gangavstand.

God busskommunikasjon til sentrum med hyppige avganger. 15 minutter med buss til sentrum. 10 minutter med tog fra Drammen stasjon til Asker. 36 minutter med tog til Oslo. Kort vei til Timeekspressen fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.bk.no, www.timekspressen.no og www.nsb.no.

De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og ny klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden.

Åssiden barneskole og Kjøsterud ungdomskole.

Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden med høgskolen i Sørøst Norge, se mer på www.papirbredden.no.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgt. fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonalds. Ta deretter til venstre ned Ingeniør Rybergsgate. Ta til høyre i neste kryss som da er Buskerudveien. Eiendommen er beliggende på venstre side.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 700 000,-

Fellesgjeld

Kr 133 395,-

Totalpris

Kr 2 833 395,-

Felleskostnader

Kr 5 278,-

Boligtype

Leilighet

Eiertype

Andelsleilighet

Etasje

2

Byggeår

1992

Soverom

2

Heis

Ja

Garasje

Ja

Primærrom

71m2

Bruksareal

75m2

Tomt

8850m2

KR-kode

2018114

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Buskerudveien 147, 3047 Drammen

Gnr. 117, bnr. 811 i Drammen kommune.

Leil.nr. 16 , andelsnr. 16 i Åssiden Strand Borettslag, org.nr. 963 481 330

Tomten

Felles eiet tomt på 8.850 kvm som er parkmessig opparbeidet med asfalterte gangveier, bed, hekker, plen og lekeplass.

Leiligheten har egen veranda på 7 kvm. ut fra stuen. Verandaen er overbygget og vendt mot syd og innehar elveutsikt.

Åssiden Strand borettslag har eget Grendehus som beboerne kan leie.

Parkering

Garasjeplassen er merket med nr 64 i felles lukket garasjeanlegg. Plassen ligger som nr. 3 til venstre når du kommer ut fra heisen. Gjesteparkering på borettslagets tomt.

Det er mulighet for lading av el-biler/hybridbiler i borettslagets garasje mot et tillegg i felleskostnadene pr mnd. Dette forutsetter styrets godkjenning. Tillegget differensieres iht antall kjørte kilometer pr år. Bileier må selv stå for montering av ladestasjon på sin garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm

Totalt bruksareal: 75 kvm

Totalt primærrom: 71 kvm

Primærrom:

71 kvm: Entre, 2 soverom, stue, kjøkken og bad.

Sekundærrom:

4 kvm: Bod

I tillegg disponerer boligen 1 bod på 5 kvm. i tilknytning til garasjeplassen. Plass nr. 3 til venstre når du kommer ut fra heisen. Boden og garasjeplassen er merket med nr. 64.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.04.2018 utført av takstmann Espen Grelland.

Leiligheten er beliggende i blokkens 2. etasje med heis både fra inngangspartiet og garasjen opp til leilighetens etasje og inneholder:

Entre, 2 soverom, bod, flislagt bad med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, kjøkken og stue med utgang til overbygget sydvendt veranda på 7 kvm. med flott utsikt til elva.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i grunnmur oppført av betong og lecablokker. Det er noe utfyllende bindingsverk. Yttervegger over grunnmur består av betong og stålkonstruksjon, med utfyllende bindingsverk.

Utvendig side består av tegl. Bygget er utvendig kledd med teglstein og noe liggende panel. Blokken har støpt betong dekke/etasjeskiller. Taket er tekket med betongtakstein. Bygget har bordtak, antatt papp, sløyfer og lekter. Leiligheten har vinduer i tre, med faste karmer og åpningsvinduer. Disse har isolerglass, og er fra byggeår.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Takstmann skriver sin rapport at dette er en fin leilighet i 2 etg. og ligger i et veldrevet borettslag. Leiligheten har god planløsning og det er godt utnyttet areal. Takstmann skriver videre at leiligheten har normal standard og er normalt vedlikeholdt.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Leiligheten er beliggende i 2. etasje:

Entre: Laminatgulv, malte vegger, malt tak.

Soverom: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak.

Bod: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. Skap.

Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Servant i innredning med speil og skapplass. Varmekabler i gulv.

Kjøkken: Laminatgulv, malte vegger, malt tak. Hvit kjøkkeninnredning. Flexit kullfilter. Opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer som medfølger er; Beha komfyr og Asko kjøle-og fryseskap. I benkeskap er det montert en Høiax varmtvannsbereder på 120 liter. ny 2017.

Stue: Laminatgulv, malte vegger, malt tak. Utgang til veranda på 7 kvm. som er overbygget.

Soverom2: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. God skapplass.

Fast biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg i blokkens kjelleretasje.

Bod på 5 kvm. i tilknytning til garasjeplassen.

Taklamper på kjøkken, over spisestuen og på det største soverommet medfølger ikke.

Automatisk åpner fra leiligheten til utgangsdør med kameraovervåking.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

En fin 3-roms leilighet beliggende i 2. etasje med heis i lavblokk.

Oppvarming

Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen fra Drammen kommune, datert 19.11.92 .

Tinglyste heftelser og rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av fellesgjelden.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader iht borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Informasjon om brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Åssiden Strand Borettslag, orgnr. 963 481 330. Borettslaget består av 96 leiligheter fordelt på 4 bygninger. Borettslaget har endret navn fra Berskog borettslag til Åssiden Strand borettslag.

Nedre Buskerud Boligbyggelag er forretningsfører, 32211500.

Formann er Ståle Nygård, Buskerudveien 147, epost: staalenygaard@msn.com

Borettslaget har forsikret bygningsmassen i Gjensidige Forsikring ASA med polisenr. 86384110.

Det er tillatt med ett husdyr pr. husstand. Borettslaget har eget regelverk rundt husdyrhold. Kopi kan fås v/henv. megler.

Dugnad må påregnes.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Saker som har vært- og er under arbeid:

Rehabilitering av garasje er under utredning, planlagt bruk av kjellerrommet, drenering av kjellerrom, rensing av ventilasjonsanlegget, byttet varmtvannsberedere, montert beslag på verandane i toppetasjene, søppelrommene er vedlikeholdt og oppusset, utbedret murer på de to siste ytterveggene, byttet til varmepumpe i Grendehuset, foretatt spyling av avløpsrør, innkjøpt hjertestartere, porttelefoner og ringeklokker er fornyet. Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.

Borettslaget resultat for 2016 var 2.733.313,-. Disponible midler pr 31.12.2016 var kr 961.111,-.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i hht.reguleringsplan vedtatt av Drammen kommune 18.06.2002 og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015.

Området ned mot elven er regulert til park/turområde.

Kopi av reguleringsplan og kommuneplanens arealdel kan fås v/henv. megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Diverse

Selgers egenerklæringsskjema og takstmannens tilstandsrapport følger som en del av dette prospektet.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.278,- pr. mnd. og inkluderer: betjening av renter/avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter (vann og kloakk), renovasjon, vaktmester, gangvask, felles strøm i fellesarealer, bygningsforsikring, fibernett grunnpakke, forretningsfører.

Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.

Selgers strømforbruk utgjør ca 12.000 kWh pr år. Lavt strømforbruk pga sydvendt belligenhet og tilstøtende leiligheter.

Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 629,-

- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.834.454. Av dette beløpet utgjør kr 133.395,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Drammen
Grunnkrets Åssiden 6
Kirkesogn Åssiden

Steder i nærheten

Solberg Legesenter 4.8 km
Fylkeshuset 4.5 km
Tinghus 4.1 km
Buskerud sentralsykehus 3.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 98.2 km
Jernbanestasjon Gulskogen stasjon 4.1 km
Bussholdeplass Fiolveien 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Berskaug tennisbaner 0.9 km
Idrettsanlegg Berskaug fotballbaner 1 km
Treningssenter Sports Club Akropolis avd. Åssiden 0.4 km
Treningssenter Fresh Fitness Drammen Åssiden 0.6 km

Steder av interesse

Skoler

Åssiden skole (1-7 kl.) 1.4 km
Aronsløkka skole (1-7 kl.) 2.8 km
Kjøsterud skole (8-10 kl.) 1.8 km
Åssiden videregående skole 1.3 km
Akademiet Ypsilon vgs 3.4 km

Barnehager

Berskaug barnehage 0.3 km
Bekkevollen barnehage (0-5 år) 0.5 km
NLM - Tryggheim bhg. - Drammen (0-5 år år) 0.8 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Solberg Senter 3.4 km
Kjøpesenter Gulskogen Senter 4.2 km
Postkontor Drammen Bedriftssenter 0.6 km
Postkontor Meny Åssiden 1.2 km
Apotek Ditt Apotek Åssiden 1.4 km
Apotek Apotek 1 Åssiden 1.8 km
Vinmonopol Buskerud Storsenter Vinmonopol 7.9 km
Vinmonopol Bragernes Vinmonopol 5.3 km
Dagligvare Rema 1000 Åssiden 0.9 km
Dagligvare Meny Åssiden 1.2 km
Kiosk/video Åssiden Grill 1.6 km
Kiosk/video Vårveien Spill 1.7 km
Bensin Uno-X Travbanen 1.1 km
Bensin st1 Drammen 1.3 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 43,6 %
Andel kvinner 56,4 %
Gj.snittalder menn 55,3 år
Gj.snittalder kvinner 60,9 år
Husholdninger med barn 12,2 %
Husholdninger uten barn 87,8 %
Gj.snitt byggeår 1984
Gj.snitt tomtestørrelse 2707
Område Personer Husholdninger
Kommune: Drammen 68363 32637
Grunnkrets: Åssiden 6 716 394

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr. 40.000,- av salgssummen

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?